Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس سلامت با بیان اینکه در حال حاضر کشور در توزیع پزشک و تربیت پزشک مشکل دارد، گفت: در حال حاضر سرانه کشور به ازای هر ۱۰ هزار نفر، ۱۱ پزشک است.به گزارش بلاغ،اسفندیار، کارشناس سلامت در برنامه «پایش» با تاکید بر اینکه منابع درمانی سه برابر شده است گفت: اگر این منابع حتی اگر ۱۰۰۰ برابر و در درمان خرج شود، مشکلات این حوزه حل نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا که سیاست نظام درمان ما، سلامت محور نیست. به عبارت دیگر بیمار محوری نیست و درمان محوری است.

این کارشناس سلامت با اشاره به اینکه سیاست گذاری نظام سلامت را باید پزشکان اجتماعی که کار درمان نمی کنند، انجام دهند، بیان کرد: این افراد تمام دغدغه آنها رفاه مردم است. در آن صورت در حوزه نیروی انسانی و تعداد پطشک سیاست گذاری صحیح خواهد بود، نیازهای کشور برآورده خواهد. همچنین برای مردم طوری سیاست گذاری می کنند که بیمار بیش از این به درد مردم اضافه نکند.

کارشناس برنامه پایش با بیان اینکه در حال حاضر کشور در توزیع پزشک و تربیت پزشک مشکل دارد، گفت: البته ما در رشته‌ای مانند عفونی تعداد پزشکانی خوبی داریم ولی تختی برای خواباندن مریض نیست. اما در رشته‌هایی نظیر رادیولوژی ظرفیت زیاد است، یا رشته‌هایی نظیر زنان و مغز و اعصاب هم همین‌گونه است.

وی ادامه داد: کسانی که می‌گویند ما ظرفیت تربیت پزشک بیش از نداریم، دروغ محض می‌گویند و این افراد اتفاقا کسانی هستند که روزی در دانشگاه ۴۰۰ نفر در یک کلاس کنار هم می‌نشستند و به بهترین نحو تربیت شدند. در سال‌های گذشته وزیر سابق بهداشت در گفت‌وگویی گفت ما ظرفیت داریم برای کشورهای همسایه پزشک تربیت کنیم.

اسفندیار با مقایسه سرانه پزشک در ایران با سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی، گفت: سرانه ما نسبت به این کشورها به شدت پایین است اما باید بدانیم چه پزشکی را می‌خواهیم تربیت کنیم. در حال حاضر سرانه کشور به ازای هر ۱۰ هزار نفر، ۱۱ پزشک است. در حال حاضر هم سرانه پزشک پایین است و هم نامتوازن پزشکان در رشته های مختلف تربیت شده اند.

وی در ادامه گفت: در وزارت بهداشت چون مسئولین ذی نفع هستند، هرکس به اندازه قدرتش توان تاثیرگذاری بر سیاست‌های تربیت پزشک دارند. به عنوان مثال در رشته گوش و حلق و بینی ۱۰ سال ظرفیت پذیرش تنها ۵ نفر بود. یا در مثالی دیگر در رشته هایی نظیر چشم پزشکی و رشته‌هایی که سیاسیون در آنها تخصص دارند، ظرفیت پذیرششان به شدت پایین است.

اسفندیار افزود: در خصوص نظام پذیرش پزشکی باید به سمت بومی گزینی نیز برویم تا همه شهرها پزشک به تعداد مورد نیاز داشته باشند. حقوق پزشک عمومی در ایران  متناسب است و این حقوق بین ۱۵ میلیون تا ۲۰ میلیون تومان متفاوت است.

وی در خصوص سرانه دندانپزشک نیز گفت: این سرانه در کشور افتضاح است. همین مسئله باعث شده است که هزینه های دندانپزشکی در کشور افزایش یابد. حتی در تهران نیز تعداد دندانپزشکان کم است.

اسفندیار در خصوص ظرفیت  پذیرش پزشکی در دانشگاه ها با اشاره به اینکه در ۲۴ سال اخیر این ظرفیت رو به کاهش بوده است، بیان کرد:  در این ۲۴ سال ظرفیت بیش از ۴۰ درصد کاهش داشته است و در حال حاضر به ۷۰۰۰ نفر در سال رسیده است. ما در رشته پزشکی عمومی در همین سال می توانیم ۳۰ درصد افزایش داشته باشیم.

وی در پایان در زمینه استخدام هیئت علمی در رشته های پزشکی نیز افزود: همان افرادی که ظرفیت پذیرش رشته‌های پزشکی را تعیین می‌کنند، مانع از افزایش تعداد هیئت علمی این رشته ها شده‌اند و همین کم بودن تعداد هیئت علمی را دست مایه عدم افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو کرده اند. با وجود اینکه در همه زمینه ها ظرفیت ها زیاد است. همه مشکلات نظام سلامت ایران حاصل از تعارض منافع پزشکان در سیاست گذاری است.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۲۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصص زیبایی در پزشکی باید به عنوان یک رشته دانشگاهی ایجاد شود/ عمل زیبایی دیگر جنبه مدگرایی دارد

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهرناز آجرلو، پزشك پوست و زیبایی در یک گفت‌وگوی رادیویی در مورد آسیب‌شناسی جراحی‌های زیبایی كشور گفت: رواج یك عمل در كشور موجب رشد بُعد مالی آن شده و همین موجب تمایل افراد به این موضوع در صورت نبود نظارت جدی می‌شود. در كشورهای آسیایی نیز شاهد مدگرایی بسیار افراط كارانه در حوزه زیبایی هستیم. در گذشته عمل‌های زیبایی صرفاً جنبه‌های درمانی و جبرانی داشت، اما امروز جنبه تبعیت از مد دارد.

او با اشاره به تغییرات پوست و مو با افزایش سن و نداشتن سبك زندگی صحیح بیان كرد: افراد برای جبران كاستی‌ها به سمت عمل‌های زیبایی سوق می‌یابند تا اعتماد به نفس خود را به دست آورند؛ اما امروز این عمل‌ها نه تنها الگوی پیشگیرانه ندارد بلكه شاهد مراجعین با سن كم به این عمل‌ها هستیم.

این پزشك پوست و زیبایی از تعهد جامعه پزشكان پوست و زیبایی نسبت به عمل‌های خود یاد كرد و افزود: این تعهد در بین آرایشگران وجود ندارد و با وجود آنكه هیچ ورودی به حوزه پزشكی ندارند، اقدام به انجام جراحی زیبایی می‌كنند.

در گذشته تقاضای انجام عمل‌های زیبایی توسط بانوان بیشتر بود اما اخیراً ورود آقایان به این حوزه با بانوان برابری می‌كند. عمل‌های زیبایی امروز صرفاً مدگرایی است و افراد متقاضی بدون توجه به عارضه‌های جراحی قصد تغییر چهره دارند.

او در این باره افزود: اگر سازوکاری تعریف شود كه این عمل‌ها توسط افراد متخصص انجام شود شرایط بهتر خواهد شد. تخصص زیبایی نیز باید در كنار سایر حوزه‌های تخصصی پزشكی قرار بگیرد كه می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. این حوزه باید به عنوان یك رشته دانشگاهی وجود داشته باشد؛ اما حوزه زیبایی از نظر فرهنگی و فقهی در جامعه مورد بررسی قرار نگرفته در حالی که با این انجام روند، افراد كمتری به سمت آن خواهند رفت.

این پزشك ضمن تأکید بر از بین بردن تبعیت از مد در این حوزه یادآور شد: این موضوع بسیار خطرناك است چرا كه عوارض آن بسیار است.

افراد باید پزشكان متخصص را از طریق سایت نظام پزشكی بشناسند و به مراكز معتبر مراجعه كنند. بدن هر فرد با سایرین متفاوت است بنابراین نباید انتظار داشته باشند شبیه افراد خاصی شوند، نواقص را رفع كنند، تفكیك بندی جراحی را بدانند و زیبایی طبیعی خود را دوست داشته باشند و نیازی نیست برای مطرح شدن در جامعه عمل‌های زیبایی انجام داده و از خودشان چهره‌های جدید بسازند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • قم کمبود پزشک متخصص و عمومی دارد
  • تبادل ظرفیت‌های متقابل زمینه تأمین منافع و افزایش قدرت ایران و پاکستان است
  • تخصص زیبایی در پزشکی به عنوان یک رشته دانشگاهی ایجاد شود/ عمل زیبایی دیگر جنبه مدگرایی دارد
  • تخصص زیبایی در پزشکی باید به عنوان یک رشته دانشگاهی ایجاد شود/ عمل زیبایی دیگر جنبه مدگرایی دارد
  • شمار پزشکان متخصص در شهرستان‌های همدان افزایش یافت
  • نخستین گروه پزشکان ایرانی داوطلب به حج عمره اعزام شدند
  • خطر خالی ماندن ظرفیت دستیاری برخی رشته‌های تخصصی
  • امشب اولین گروه پزشکان حج و زیارت عازم سرزمین وحی می‌شوند
  • ایتالیا کمبود پزشک را از خارج جبران می‌کند