Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@01:05:42 GMT

دفن زباله، بلیه زمین، اب و هوای مازندران

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۴۳۲۳۶

دفن زباله، بلیه زمین، اب و هوای مازندران

به گزارش خبرنگار ایرنا، آژیر خطر معضل جمع آوری و چگونگی دفع زباله در مازندران ۲ دهه پیش به صدا درآمد، اگرچه با گذشت این مدت کارهایی صورت گفته است اما هنوز عمده تولید روزانه سه هزارو ۱۰۰ تن زباله استان در مناطق جنگلی یا کنار رودخانه‌ها انبار می‌شود.
مشکل زباله در مازندران این روزها از بلای جان طبیعت فراتر رفته و تبدیل به بلای جان ساکنان این استان شده‌است، طبق آمار همچنان میلیون ها تن زباله در گوشه و کنار مناطق ساحلی و جنگلی مازندران رها شده و با گذشت زمان شیرابه این حجم زباله وارد رودخانه ها و از آنجا وارد زمین‌ها و محصولات کشاورزی و دریا می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارشناسان منابع طبیعی از جنگل‌های شمال بویژه استان مازندران به عنوان ریه تنفسی کشور یاد می کنند و بر این نکته تاکید دارند که برای خروج از معضل دفع زباله‌ها در جنگل های شمال باید برنامه ریزی اصولی صورت گیرد.
بنا بر آمار آب و فاضلاب مازندران، بیش از ۹۰ درصد آب مازندران از سفره های زیرزمینی تامین می شود و این سفره ها از آب باران و رودخانه تغذیه می شوند و اگر به نحوه دفع شیرابه های زباله ها توجه نشود، بحران بهداشتی ناشی از زباله ها دامنگیر تمامی جمعیت استان و کشور خواهد شد.
حجت الاسلام محمد صادق اکبری عصر روز چهارشنبه در آئین گرامیداشت روز محیط بان مازندران افزود: همه باید در جلوگیری از تخریب محیط زیست مازندران مشارکت کنیم.

وی با بیان اینکه حاکمیت باید در مقوله حفاظت محیط زیست مازندران با جدیت، حساسیت و به صورت گسترده وارد شود، ادامه داد: فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی در مازندران باید متناسب با شرایط محیط زیست باشد.

رئیس کل دادگستری مازندران گفت که برخی ها سودجویانه سراغ محیط زیست مازندران می روند و عرصه های طبیعی به ویژه جنگل، مرتع، سواحل و زمین های حاصلخیز کشاورزی را دست خوش تصرف غیر قانونی قرار می دهند.

وی با اشاره به اینکه در حالی که درختکاری و حفاظت از درخت ارزش و پاداش اخروی دارد، قاچاق چوب جنگلی در استان بیداد می کند، گفت: ماموریت محیط بانان مازندران سخت و مشقت بار است، اما بدانید دستگاه قضایی تمام قد در خدمت شما است.

اکبری تصریح کرد: دستگاه قضایی شما محیط بانان را در برابر متصرفان حفاظت می کند، پس تحت تاثیر نفوذ کننده ها قرار نگیرید و زد و بند بر شما موثر واقع نشود و ماموریت خود را بر اساس مقررات و قوانین انجام بدهید، یقین کنید ما پشتیبان شما هستیم.

همزمان با گرامیداشت روز ملی محیط‌بان، ۱۳ نفر از محیط‌بانان نمونه مازندران عصر امروز چهارشنبه با حضور رییس کل دادگستری مازندران و معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور تجلیل شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مازندران ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار وسعت دارد که یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را اراضی منابع طبیعی تشکیل می دهد.

//1899/۶۹۹۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعی محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست قوه قضائیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۳۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاکسازی محوطه پل تاریخی لنگرود از زباله

حسین جهش، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان لنگرود گفت: این اداره با همکاری اداره میراث شهرستان، بخشداری اطاقور، منابع طبیعی، دهیاری و شورای اسلامی منطقه بلوردکان به مناسبت روز جهانی زمین پاک اقدام به پاکسازی حدود ۵۰۰ کیلوگرم زباله در محوطه پل تاریخی این روستا کردند.

او با بیان اینکه پل تاریخی بلوردکان مربوط به عصر صفوی در روستای بلوردکان بخش اطاقور شهرستان لنگرود واقع شده است، افزود: این پل در محل پیوستن ۲ رودخانه «سیاه رود» و «زیل بره» ساخته شده است.

رئیس اداره محیط زیست لنگرود تصریح کرد: پل خشتی بلوردکان سال ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۱۰۷۸۶ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. 

۲ اردیبهشت هر سال روز جهانی زمین پاک است.

این روز فرصتی است برای ترویج فرهنگ حفاظت و نگهداری از زمین و زیستگاهی که در آن زندگی می‌کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • تاکید دانش آموزان آبادان و خرمشهر بر حفظ زمین پاک
  • پاکسازی اتوبان کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی
  • پاکسازی حاشیه سد مهاباد به مناسبت روز جهانی زمین پاک
  • زباله‌های پلاستیکی نفس ایلام را بند آورده اند
  • طرح پاکسازی زباله در چهارمحال و بختیاری
  • روزانه ۲۳ تن زباله های پلاستیکی در ایلام تولید می شود
  • زباله‌های پلاستیکی یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های محیط‌زیست
  • پاکسازی محوطه پل تاریخی لنگرود از زباله
  • تولید سالانه ۳۸۰ میلیون تن زباله در دنیا
  • هوای زمین را داشته باشیم