Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس بین الملل- سایت "اوراسیا ریویو" در مقاله‌ای با اشاره به اینکه تهران نمی‌تواند بر روی حمایت کرملین حساب کند، می‌نویسد: "اگر تاریخ راهنمای ما باشد روسیه ثابت کرده که شریکی کاملا غیرقابل اعتماد است؛ به ویژه زمانی که نوبت به ایران می‌رسد.

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ این سایت افزوده است: تهران خواستار دریافت سامانه دفاع هوایی اس-400 از روسیه شده با این حال، کرملین از پذیرش این درخواست خودداری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقام‌های کرملین توضیح داده‌اند که فروش این سامانه در خاورمیانه باعث افزایش تنش می‌شود.

به عبارت دیگر روسیه تلاش کرد از رویارویی با قدرت‌های اصلی غربی و منطقه‌ای بر سر این موضوع حساسیت‌برانگیز جلوگیری کند. از سوی دیگر، جالب است که روسیه این سامانه را به ترکیه تحویل داد؛ کشوری که عضو ناتو است. این اولین‌باری نیست که روسیه به ایران خیانت می‌کند. روس‌ها در سال 2010 میلادی فروش سامانه اس-300 به ایران را رد کردند؛ دلیل آن نیز فشار از سوی امریکا و اسرائیل بود. مقام‌های روسیه بعدا اعتراف کردند که این تصمیم اشتباهی بود اما خیلی دیر شده بود چرا که وجهه مسکو به عنوان تامین‌کننده قابل اعتماد تسلیحات مخدوش شده بود.

در سپتامبر 2018 میلادی، "سرگئی شویگو" وزیر دفاع روسیه در بیانیه‌ای تلویزیونی اعا کرد که روسیه سامانه دفاع هوایی اس-300 را ظرف دو هفته آینده به نیروهای مسلح سوریه تحویل خواهد داد. از آن زمان اسرائیل حملات هوایی متعددی را در سوریه علیه منافع ارتش سوریه و نیروهای مورد حمایت از سوی ایران انجام داده است. چه به دلیل ناکارآمدی اس-300 برای مقابله با حملات بوده باشد و چه روسیه صرفا تصمیم به عدم استفاده از این سامانه دفاع هوایی گرفته باشد واقعیت آن است که اس -300 به کمک دولت سوریه برای مقابله با حملات اسرائیل نیامد. 

این سایت در ادامه می نویسد: "سوریه و ایران تنها کشورهایی نیستند که کرملین به آنان خیانت کرده و پشت‎شان را خالی کرده است. در سال 2003 میلادی روسیه صرب‎ها را با ترک بوسنی – هرزگووین و کوزوو تنها گذاشت. ارمنستان یکی دیگر از به اصطلاح "متحدان" روسیه است که به طور مداوم با دیده شک و تردید به ائتلاف خود با مسکو نگریسته است. در سال 2017 میلادی، روسیه موشک‎های ضد تانک تازه‎ای را به عنوان بخشی از معاملات تسلیحاتی خود به جمهوری آذربایجان، دشمن ارمنستان تحویل داد. این موضوع با انتقاد شدید ارمنستان همراه بود. با این حال، "دیمیتری مدودف" نخست وزیر روسیه اطمینان داد که فروش تسلیحات به طرف ارمنی و آذربایجانی باعث ایجاد توازن نظامی در منطقه خواهد شد.

روسیه در سوریه نیز چنین سیاستی را با طرح بهانه ایجاد توازن قوای نظامی اجرا می کند. از سویی از ارتش دولتی سوریه علیه داعش و سایر گروه‎های سلفی حمایت می‎کند واز سوی دیگر در برابر حملات هوایی مداوم اسرائیلی‎ها هیچ گونه حمایتی از نیروهای مسلح سوریه به عمل نمی‎آورد. به همین خاطر است که بسیاری از تحلیلگران معتقدند روسیه به عنوان متحد اسرائیل عمل می‌کند و نه سوریه.

تل آویو با باز شدن دست‌اش از سوی روسیه و انفعال مسکو، به اهداف ایران در سوریه حمله کرده است. این در حالی است که روسیه توانایی حفاظت از نیروهای ایرانی را از طریق سامانه‌های دفاع هوایی خود در سوریه دارد اما تصمیم گرفته از این تجهیزات برای متوقف کردن اسرائیل استفاده نکند.

"اوراسیا ریویو" در ادامه می‌نویسد: "در کنار این موارد، از نظر تاریخی کرملین همواره از ایران عنوان اهرمی برای ایجاد رابطه‌ای متوازن با قدرت‌های غربی به خصوص امریکا استفاده کرده است. برای مثال، روسیه در فاصله سال‌های 2006 تا 2010 میلادی به شش قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران رای مثبت داده بود. در صورت تقابل نظامی ایران و امریکا بعید به نظر می‌رسد که روسیه بخواهد از ایران حمایت کند. در آن صورت افزایش قیمت نفت به نفع روسیه یکی از صادرکنندگان اصلی نفت جهان خواهد بود. چنین منازعه نظامی‌ای ایران را به انزوای کامل می‌کشاند و به روسیه کمک می‌کند تا نقشی کلیدی در بازارهای آسیای مرکزی پیدا کند. کرملین همچنین می‌تواند از موضوع استفاده کند تا تحریم‌های ضدروسیه که از سوی امریکا و اتحادیه اروپا اعمال شده‌اند برداشته شوند. با این حال، هیچ تضمینی برای لغو این تحریم‌ها وجود ندارد چرا که کنگره امریکا احتمالا هنوز هم هرگونه تلاش ترامپ برای کاهش یا لغو این تحریم‌ها را مسدود خواهد کرد.

در همین حال، "راغده درغام" از روزنامه‌نگاران و ستون‌نویسان معروف مطبوعات عربی در یادداشت تازه‌ای در سایت "ایلاف" نزدیک به عربستان با اشاره به اینکه معتقد است فشار تحریمی امریکا علیه ایران، تهران را در میانه دو گزینه قرار داده است، درباره نقش روسیه می‌نویسد: "پوتین می‌کوشد نقش پدرخوانده را ایفا کند. او می‌خواهد جلوی احتمال حمله نظامی امریکا علیه ایران را بگیرد و تهران را متقاعد کند که خطوط قرمز امریکا را نقض نکند. تلاش‌های پیشین او تاکنون موفقیت‌آمیز نبوده‌اند و سطح منازعه میان تهران و واشنگتن گسترش می‌یابد. ایران از موضع روسیه ناراضی است چرا که فکر می‌کند روس‌ها بسیار نرم موضع‌گیری کرده‌اند و حمایت چندانی از تهران به عمل نیاورده‌اند. تهران انتظار داشت مسکو قویا اقدامات امریکا را محکوم کند. ایران از اتحادیه اروپا، چین و روسیه می‌خواهد تا اقدامات بازدارنده موثری در برابر تحریم امریکا علیه ایران انجام دهد. در این میان اما اروپایی‌ها با افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران به واشنگتن نزدیک‌تر می‌شوند. نه روسیه و چین و نه اروپایی‌ها تمایلی به واردشده به منازعه میان ایران و آمریکا ندارند چرا که در راستای منافع‌شان نیست. در نتیجه، اقدامات آنان محدود به محکوم کردن لفظی و کلامی خواهد شد.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۴۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی دستاوردهای ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از مسکو، جمعی از اندیشمندان ، ایران‌شناسان ، مورخان و شرق‌شناسان روسیه و حوزه اوراسیا ، سفرای ایران و روسیه در مسکو و تهران و دیپلمات‌های ارشد ، در همایشی علمی- بین‌المللی به میزبانی انستیتو شرق‌شناسی روسیه ، که به صورت حضوری و برخط برگزار شد، عملکرد جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف و نقش کشورمان در صحنه تحولات منطقه‌ و جهان را واکاوی کردند.
النا دونایووا، شرق‌شناس و مدیر اجرایی همایش در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما با بیان اینکه مؤسسه شرق‌شناسی در این نشست دو روزه عملکرد جمهوری اسلامی ایران در ۴۵ سال گذشته را مورد واکاوی دقیق قرار خواهد داد افزود: ایران‌شناسان ، مورخین و سیاستمداران حاضر در این نشست معتقدند که جمهوری اسلامی توانسته است بسیاری از ایده‌های انقلاب سال ۵۷ از جمله در زمینه حمایت از مستضعفان جهان و ایستادگی در برابر استکبار را محقق کند.
رئیس انستیتو شرق‌شناسی آکادمی ملی علوم روسیه در آغاز این نشست گفت: امروز این کنفرانس در شرایط بسیار ویژه‌ای برگزار می‌شود که تاریخ و تحولات دنیای معاصر در مقابل چشمان ما در حال شکل گرفتن هستند و بسیاری از برنامه‌ها و تحولات با سرعت زیادی در حال رخ دادن هستند.
علی‌اکبر علی‌اکبروف ، با اشاره به رخدادهای اخیر در منطقه گفت : در این تحولات، نه تنها روسیه،‌ بلکه ایران هم نقش آفرین است.
کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه نیز گفت: انقلاب اسلامی ایران،‌ نخستین انقلاب از نوع خود بود که استقلال از ساختار موجود دنیا را مطرح کرد و آغازگر روند تحول به سمت نظام چندقطبی بود.
کاظم جلالی با اشاره به زمینه‌های شکل‌گیری و اهداف انقلاب اسلامی گفت: به دنبال انقلاب اسلامی، لرزه عظیمی در دنیا ایجاد شد که موجب شد، اقدامات برای مقابله با ساختار قدرت جهانی شکل گیرد.
وی تاکید کرد : آنچه در جهان اتفاق می‌افتد مبنی بر تضعیف هژمونی قدرت مرکزی با محوریت ایالات متحده آمریکا نشأت گرفته از انقلاب اسلامی ایران است و امروز کشورهای زیادی، این مسیر را طی‌ می‌کنند که دلیل آن ماهیت زشت هژمونی آمریکا در دنیا است.
الکسی ددوف ، سفیر فدراسیون روسیه در تهران نیز در پیامی به این کنفرانس علمی گفت : جمهوری اسلامی ایران دارای اهمیت راهبردی برای سیاست خارجی روسیه در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی است و اطمینان دارم که این کنفرانس، سهم مناسبی را در توسعه روابط دوجانبه خواهد داشت.
مسعود احمدوند رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه نیز در سخنانی در این کنفرانس ، ضمن تبیین ویژگی‌‌‌های شاخص انقلاب اسلامی ایزان ، گزارشی از روند مناسبات فرهنگی بین ایران و روسیه را ارائه کرد.
تحولات اخیر در صحنه منطقه‌ای ، از جمله عملیات تنبیهی جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی از دیگر موضوعات مطرح شده در این نشست بود.
ولادیمیر یف‌سیئف ، مدیر انستیتو همگرایی کشورهای مشترک المنافع در گفت‌وگو با خبرگزاری صداوسیما گفت : حمله تحریک آمیز اسرائیل در دمشق، تخطی از قوانین بین المللی بود که به طور اساسی وضعیت را تغییر داد.
وی افزود : جمهوری اسلامی ایران قدرت خود را نشان داد ، برای اولین بار اسرائیل را در خاک خود هدف قرار داد و با قاطعیت کامل به اسرائیل و متحداتش از جمله آمریکا فهماند که قدرت غالب نیستند. اکنون نظم جدیدی در جهان شکل گرفته که بازیگران آن دیگر آمریکا و اروپا نیستند.
پرفسور ویچسلاو کرینیتسکی ، رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه نیز گفت : وضعیت کنونی بین ایران و اسرائیل وخیم تر شده است ، اما ادر اصل آمریکا ، کشورهای غربی و رژیم اسرائیل مسئول وخامت اوضاع در منطقه هستند.
این شرق‌شناس روسی افزود : حدود هفت ماه نسل‌کشی و جنایت در غزه و لگدمال کردن انسانیت ، حمله به اماکن دیپلماتیک و ترور مستشاران نظامی ایرانی و دهها اقدام خشونت‌بار دیگر ، از اقدامات رژیمی است که افسار پاره کرده و باید در یک نقطه متوقف می‌شد.
پرفسور ویچسلاو کرینیتسکی گفت : ایران با توانایی و مقتدرانه توانست موازنه‌ای هوشمندانه ایجاد کند.
همایش علمی- بین‌المللی «چهل و پنج سالگی جمهوری اسلامی ایران» به مدت دو روز ادامه خواهد یافت.

اظهارات:
۱- النا دونایوو - شرق‌شناس و مدیر اجرایی همایش
۲-کاظم جلالی - سفیرجمهوری‌اسلامی ایران در روسیه
۳-مسعود احمدوند - رایزن فرهنگی سفارت ایران در روسیه
۴-پرفسور ویچسلاو کرینیتسکی - رئیس مرکز مطالعات خاورمیانه
۵-ولادیمیر یف‌سیئف - مدیر انستیتو همگرایی کشورهای مشترک المنافع

 

دیگر خبرها

  • رزمایش دریایی مشترک سوریه و روسیه آغاز شد
  • غرب فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل نکند
  • بررسی دستاوردهای ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 
  • هواپیما‌های ائتلاف آمریکایی ۱۴ بار در روز حریم هوایی سوریه را نقض کردند
  • پیشنهاد مذاکره مستقیم با آمریکا برای استحاله اراده ملت ایران/ روزنامه شرق: ایران در عملیات وعده صادق صهیونیست‌ها را پشت خط ترس نگاه داشت
  • گاهی دیدارهایی با آمریکایی‌ها داریم اما...
  • چالش‌های سیاست خارجی در ۱۴۰۳؛ ایران با کدام پرونده‌های مهم روبروست؟
  • واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان
  • سفر «بلینکن» با تمرکز بر روسیه و ایران/ وزیر خارجه آمریکا از چین چه می‌خواهد؟
  • جهان تا به امروز چند منازعه بین المللی بر سر آب داشته است؟ + فیلم