Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز را به شکل شیراز بسازیم و توسعه دهیم نه مانند تهران، این نظر سعید نظری عضو شورای شهر شیراز است.

عصر امروز چهارشنبه، طرحی با نام احداث مجموعه فرهنگی، فراغتی باغ کتاب با هدف تصویب و در پی آن اجرا توسط شهرداری این کلانشهر، به صحن علنی شورای شهر شیراز ارائه شد.

این طرح از سوی جمعی از اعضا شورای شهر شیراز که در کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی عضویت دارند ارائه شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سعید نظری در این جلسه به مخالفت با این طرح پرداخت و گفت: این طرح کپی است از طرحی که در تهران اجرا شده است.

نظری ادامه داد: این درست نیست که هر طرحی در تهران اجرا شده کپی کنیم و آن را به صحن شورای شهر شیراز ارجاع داده و ساخت آن را پیگیری کنیم.

او اضافه کرد: طرح‌های شهری زمانی ارزشمند خواهد بود که خلاقانه و با هویت شهری همان شهر هم‌خوان باشد و زیبایی طرح‌های شهری به خلاقانه بودن و نوآوری آن است.

عضو شورای شهر شیراز اظهار داشت: در سالهای اخیر هر طرحی که در تهران اجرا می‌شود کپی آن در شیراز از سوی اعضا شورای شهر و شهرداری مطرح و دنبال می‌شود که نتیجه آن اجرای طرح‌های دست و پا شکسته‌ای نظیر باغ مینیاتور و باغ گل‌ها است که استقبال چندانی از آن نشد و در نهایت سرمایه مردم دور ریخته می‌شود.

علیرغم مخالفت برخی از اعضا شورای شهر شیراز در ادامه جلسه امروز این طرح با اکثریت آرا به تصویب رسید.

الزام شهرداری به ارائه لایحه پرداخت خسارت جان‌باختگان سیل دروازه قرآن

در ادامه این نشست طرح دوفوریتی پرداخت خسارت جان‌باختگان حادثه سیل دروازه قران شیراز در دستور کار نود و چهارمین جلسه صحن علنی شورای شهر شیراز قرار گرفت.

حادثه سیل غم انگیز ۵ فروردین سال ۹۸ دروازه قران شیراز، موجب جان باختن جمعی از هموطنان و شهروندان شیرازی شد.

همان روز حادثه و با تشکیل جلسه فوق العاده اقدام به تعیین هیأت تحقیق و تفحص (کمیته حقیقت یاب) کرد.

این اقدام به موجب ماده ۸۳ قانون و در اجرای وظایف قانونی انجام گرفت و شورای شهر شیراز نتیجه کار خود را نیز در اجرای قانون در صحن شورا قرائت کرد.

با موافقت اعضای شورای شهر شیراز در جلسه امروز و تصویب دوفوریت این طرح مقرر شد شهرداری شیراز نسبت به تهیه و ارائه لایحه پرداخت خسارت جانباختگان حادثه سیل ۵ فروردین سال ۹۸ دروازه قرآن، با توجه به قید این نکته که پرداخت این مبلغ به صورت داوطلبانه و تنها جهت کاهش آلام وارده است و دلیلی بر تقصیر شهرداری در این رخداد نخواهد بود، ظرف مدت یک هفته اقدام و جهت تصویب به شورای شهر شیراز ارائه کند.

شهردار شیراز تذکر گرفت

عدم اجرای برخی از مصوبات شورای اسلامی شهر عنوانی بود که در ابتدای جلسه از سوی رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر شیراز مطرح و دلیلی برای تذکر دادن به شهردار شیراز عنوان شد.

نواب قائدی در این خصوص گفت: پیرو بررسی‌های صورت گرفته و علی رغم تذکرات شفاهی ومکاتبات انجام شده، سازمان مدیریت حمل و نقل مسافر در اجرای برخی از مصوبات این شورا کوتاهی داشته است.

وی ادامه داد: سامانه‌های حمل و نقل برخط بار و مسافر با اولویت ناوگان تحت پوشش شهرداری و از طریق بخش خصوصی بایستی راه‌اندازی شود که این مهم تاکنون عملیاتی نشده است.

وی اضافه کرد: عدم ارائه لایحه نرخ خدمات حمل و نقل تاکسیرانی علی رغم وجود تورم بالا و افزایش هزینه‌های تعمیر و نگهداری، عدم وجود برنامه مدون برای نوسازی ناوگان فرسوده تاکسی، بکارگیری نیروهای در آستانه بازنشستگی و با سطح تحصیلات پایین و عدم توجه به جوان‌گرایی و شایسته‌سالاری در واگذاری پست‌ها، از جمله مواردی است که به آن بی توجهی شده است.

قائدی اظهار داشت: اخیراً مشاهده شده که در شهرداری شیراز، کارشناسان و مدیرانی که نظرات کارشناسی بر خلاف نظر مدیران مافوق خود ارائه کرده‌اند، برکنار یا تعلیق شده‌اند که در صورت تکرار و عدم توجه به تذکرات، موارد به صورت مصداقی بیان خواهد شد.

وی در پایان سخنان خود گفت: بنابراین به شهردار شیراز تذکر داده می‌شود تا در اسرع وقت به این موضوعات پرداخته، اقدامات مقتضی صورت گرفته و نتیجه به این شورا اعلام شود.

شهردار شیراز باید طی ۱۰ روز آینده در صحن علنی شورای شهر به این تذکر پاسخ دهد.

انتشار اوراق مشارکت به منظور بازآفرینی بافت فرسوده شیراز

در ادامه این جلسه همچنین لایحه یک فوریتی شهرداری شیراز مبنی بر انتشار اوراق مالی اسلامی (اوراق مشارکت) به منظور بازآفرینی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر حضرت احمد بن موسی (ع) تصویب شد.

با تصویب این لایحه به شهرداری شیراز اجازه داده می‌شود به منظور نوسازی و بهسازی و توسعه شهری بافت فرسوده اطراف حرم مطهر حضرت احمد بن موسی (ع)، نسبت به انتشار اوراق مالی اسلامی (اوراق مشارکت) به مبلغ ۵ هزار میلیارد ریال برابر مستندات دفترچه پیوست حاوی نقشه محل، عناوین و اولویت بندی‌ها، موقعیت، نحوه برآورد مالی و زمان مورد نیاز (اجرا) و با رعایت صرفه و صلاح شهر و در چارچوب قانون بودجه ۹۸ شهرداری، با باز پرداخت ۵۰ درصد اصل و سود توسط دولت و ۵۰ درصد اصل و سود توسط شهرداری اقدام کند.

۹۸۷۳ / ۲۰۲۷

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شورای شهر خسارت سیل عمرانی شیراز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۴۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلاتکلیفی بودجه شهرداری کرمانشاه در ۱۷۵اُمین جلسه شورای شهر

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - سمیه نوری: در پی برگزاری یکصد و هفتاد و پنجمیم جلسه شورای شهر کرمانشاه برای نخستین بار نادر نوروزی شهردار کرمانشاه با دعوت اعضای شورای شهر در این جلسه حضور پیدا کرد که این جلسه پس از مدت‌ها لغو و کنسلی پی در پی با حضور ۱۰ عضو شورا و تنها غیبت یک عضو از این شورا به حد نصاب رسید و جلسه به طور رسمی با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.

۱۷۵ اُمین جلسه شورای شهر کرمانشاه با هدف رسیدگی به لایحه دو فوریتی اصلاح بودجه ۱۴۰۲ و لایحه بودجه ۱۴۰۳ در ظهر شنبه آغاز شد که در ابتدای این جلسه خسرو زر افشانی رئیس شورای اسلامی شهر کرمانشاه با اشاره به لایحه اصلاحیه ارجاع داده شده از سوی شهرداری به انحرافات و عدم مغایرت‌های موجود در آن اشاره و اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۲ تنها ۵۰ درصد از بودجه شهرداری تحقق یافته بنابراین شهرداری لایحه بودجه خود را به شورای شهر ارسال کرده و در روند رسیدگی آن به کمیسیون مربوطه ارجاع داده شد.

وی افزود: بر اساس بررسی‌های انجام شده سه نفر از اعضای این شورا نسبت به لایحه ایرادات و انتقاداتی را مطرح کردند که شرح این ایرادات در خصوص عدم دریافت مجوز شهرداری برای صرف هزینه‌های فرهنگی بوده چرا که با اضافه شدن تبصره ۱۱ بودجه به دفترچه در سال گذشته شهرداری باید برای صرف این هزینه‌ها از شورای شهر مجوز لازم را دریافت می‌کرده اما این کار را نکرده است.

رئیس شورای شهر کرمانشاه به لزوم توضیحات قانع کننده توسط شهرداری کرمانشاه در راستای عدم دریافت مجوز برای هزینه‌های فرهنگی، تصریح کرد: شهردار کرمانشاه اذعان دارد که تبصره اضافه شده به دفترچه بودجه بندی سال ۱۴۰۲ پس از تصویب دفترچه بودجه و بودجه کلی اضافه شده این در حالی است که با بررسی دفترچه ارسال شده به شهرداری، فرمانداری، بایگانی دبیرخانه شورای شهر این موضوع مطرح شده و به امضا رسیده است.

زرافشانی ادامه داد: چنانچه اعتراضی از جانب شهرداری در این حوزه و تبصره یازده بوده باید در همان زمان مطرح می‌شد با این حال چنانچه سه عضو اعتراض کننده از توضیحات شهردار بابت هزینه‌های سازمان فرهنگی و مستندات مربوط به کارهای فرهنگی، اجتماعی قانع نشوند این مصوبه به رأی گذاشته می‌شود و اگر توسط یک سوم اعضا رأی نیاورد استیضاح شهردار در دستور کار قرار خواهد گرفت.

وی هم‌چنین به عدم مغایرت بودجه‌های صرف شده در شهرداری و میزان تحقق آنها اشاره و تاکید کرد: در لایحه اصلاحیه ارائه شده در زمینه بودجه ۱۴۰۲ برخی هزینه‌های مطرح شده انحرافاتی را شاهد هستند که بر همین اساس باید توسط کمیسیون مربوطه بررسی لازم انجام شود.

رئیس شورای شهر کرمانشاه در استره به برخی از هزینه‌های صرف شده توسط شهرداری، گفت: هزینه و بودجه تخصیص یافته در بودجه سال ۱۴۰۲ برای تأمین مواد غذایی ۱۹ میلیارد تومان تعریف شده در حالی که در اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۲ این مبلغ ۲۹ میلیارد تومان اعلام شده که باید بررسی شود.

زر افشانی خاطر نشان کرد: دیگر هزینه‌های فرهنگی شهرداری در اصلاحیه لایحه بودجه ۱۴۰۲ شامل ۲۷ میلیارد تومان هزینه‌های متفرقه، ۲۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان هزینه برگزاری مناسبت‌های ملی و مذهبی، ۱۵ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان هزینه برگزاری همایش‌ها ونمایشگاه‌ها و ۶۴ میلیارد تومان هزینه بازدیدهای پیش بینی نشده شهردار آمده است.

وی ادامه داد: هزینه طرح ایجاد شبکه روشنایی بیش از ۳۴ میلیارد تومان، هزینه خرید هدایا ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده اما نکته مهم آن است که در دفترچه بودجه ۱۴۰۲ مبلغ ۵.۵ میلیارد تومان نیز برای هزینه تشریفات اعلام شده بوده که با توجه میزان تحقق در نظر گرفته شده برای آن باید به سه میلیارد تومان هزینه می‌رسید در حالی که اکنون هفت میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان هزینه شده است که باید همه این هزینه توسط کمیسیون برنامه ریزی شورا بررسی شود.

زر افشانی متذکر شد: در بودجه ۱۴۰۲ برای پروژه‌های اقتصادی مشارکتی مبلغ یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تعریف شده که از این میزان یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان هزینه شده در حالی که پروژه‌های مهمی همچون شهربازی همچنان تعطیل هستند و یا در جایی دیگر از ردیف بودجه مبلغ ۱۴۰ میلیارد تومان برای آسفالت لحاظ شده اما در متن لایحه اصلاحیه این رقم به ۷۵ میلیارد تومان کاهش یافته و همین امر و عدم رسیدگی نارضایتی شهروندان را هم به همراه داشته است‌.

وی اشاره‌ای نیز به بدهی‌های شهرداری داشت و تاکید کرد: شهرداری کرمانشاه در حالی که سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی بانگی دارد در آستانه ورشکستگی قرار گرفته و تأمین و بازپرداختی برای این بدهی‌های بانکی در بودجه لحاظ نشده است.

رئیس شورای شهر کرمانشاه در پایان سخنان خود تاکید کرد: با توجه به عدم مغایرت ۲ بودجه در دفترچه بودجه ۱۴۰۲ و لایحه اصلاح آن طرح ۲ فوریتی اصلاح بودجه در سال ۱۴۰۲ و نیز بودجه ۱۴۰۳ باید مورد بررسی در کمیسیون بررسی شود بنابراین این طرح و تصویب آن به جلسه بعدی شورای شهر موکول می‌شود.

شهرداری برای اقناع سازی شورای شهر باید با مدرک و مستندات پاسخگوی سوالات باشد

در ادامه سالار احمد زاده به عنوان یکی از اعضای معترض در شورای شهر نسبت به اقدامات و هزینه‌های صرف شده در شهرداری، اظهار کرد: اطلاع از هزینه کردهای برون سازمان حق شورای شهر بوده و این انحرافات بودجه‌ای رخ داده شده باید به صورت قانع کننده‌ای توضیح داده شود و مستندات و فاکتور هزینه‌های خود را برای اقناع سازی بیشتر ارائه دهد.

وی به کم کاری شهرداری در آسفالت و ساماندهی خیابان و کوچه‌ها اشاره و اذعان داشت: با توجه به اهمیت ساماندهی وضعیت شهری و رعایت حقوق شهروندی در بودجه مبلغ قابل توجهی برای این امر لحاظ شده اما اکنون تنها شاهد نیمی از این هزینه هستیم که لازم است شهرداری است این خصوص پاسخ و توضیحات لازم را ارائه دهد.

با توجه به مستندات و توضیحات داده شده انحرافی در هزینه‌های فرهنگی شهرداری دیده نمی‌شود

در ادامه نیز احسان احسانی در حمایت از شهرداری و اقدامات آن بر حسب قانون، گفت: شهرداری بر اساس قانون تعیین شده لایحه بودجه پیشنهادی خود را به شورا تقدیم کرده و بر اساس اصول و روند کاری در زمان ریاست سابق شورای شهر این دفترچه به امضا رسیده و در آن بازه زمانی تبصره‌ای تحت عنوان تبصره یازده به آن ضمیمه نشده بود.

احسانی اضافه کرد: در زمینه هزینه‌های سازمان فرهنگی شهرداری نیز در دفترچه بودجه سال گذشته ۲۳ میلیارد تومان بودجه تعیین شده در حالی که تنها ۱۳ میلیارد از آن صرف شده است و این یعنی هزینه‌ای مازاد بر هزینه‌های لحاظ شده در این حوزه صرف نشده است.

وی به بررسی و حسابرسی‌ها در امور شهرداری و بخش فرهنگی آن تاکید و بر برخورد با آن را لازم دانست و بیان کرد: با توجه به بررسی‌ها در ۲ لایحه بودجه و نیز توضیحات رئیس سازمان فرهنگی شهرداری هیچ‌گونه تخلف و انحرافی در صرف هزینه‌ها ملاحظه نمی‌شود.

با توجه به آنچه که شهردار کرمانشاه اذعان داشته حضور وی در ۱۷۵ اُمین جلسه شورای را به منظور رأی گیری و تعیین تکلیف طرح ۲ فوریتی اصلاحیه بودجه ۱۴۰۲ و تصویب بودجه ۱۴۰۳ بوده است که بنا به تصمیم و اعلام رئیس شورای شهر کرمانشاه این امر به جلسه بعد موکول شد.

شهرداری کرمانشاه آماده ارائه مستندات و مدارک لازم برای هزینه‌های فرهنگی خود است

با این وجود نادر نوروزی شهردار کرمانشاه در پاسخ به سوالات و مسائل مطرح شده در این جلسه، اظهار کرد: لایحه بودجه در کمیسیون اقتصادی و برنامه و بودجه تعریف شده و با توجه به اینکه این بودجه متغیر هستند شهرداری اختیاراتی در صرف بودجه خود خواهد داشت بنابراین انحرافی در آن دیده نخواهد شد.

وی افزود: شهرداری‌ها بر اساس اختیارات خود حق دارند ۱۰ درصد بودجه را صرف محلی دیگر که نیاز است اختصاص دهند که این تغییرات در اصلاحیه لایحه بودجه قید خواهد شد بنابراین تقدیم لایحه مجدد معنایی نخواهد داشت.

شهردار کرمانشاه تصریح کرد: انجام امورات شهر منوط به تصویب بودجه ۱۴۰۳ است و اصلاحیه بودجه ۱۴۰۲ است و در حال حاضر باید کلیات بودجه تصویب شود و سپس بر اساس مقتضیات زمانی جزئیات تغییر داده خواهد شد.

نوروزی ادامه داد: بر اساس قانون لایحه ۲ فوریتی اصلاح بودجه و تصویب بودجه ۱۴۰۳ نیاز به ارجاع به کمیسیون برنامه‌ریزی ندارد و بر اساس فوریت باید به رأی گذاشته شود و در صورت تصویب توسط اعضای شورای اسلامی شهر انجام خواهد شد و عدم انجام آن و ارجاع به کمیسیون برنامه‌ریزی برای بررسی در حال حاضر غیرقانونی است.

وی با بیان اینکه حسابرسی در سازمان‌ها وجود دارد و حسابرس شهرداری نیز توسط شورای شهر معرفی می‌شود، گفت: تمام هزینه‌ها و فاکتورهای فعالیت‌های شهرداری مشخص است و تبصره اضافه شده تنها تأکیدی بر مصوبات قبلی بوده و نمی‌توان برای تمام برنامه‌ها یک لایحه تقدیم شورای شهر کرد و شهرداری آمادگی کامل برای ارائه تمامی مستنداتی برای هزینه‌های صرف شده خود را دارد.

شهردار کرمانشاه در پایان نیز در خصوص آمار میزان آسفالت شهری، گفت: این آمار ارائه شده مربوط به دی ماه بوده و اکنون این مبلغ به ۱۲۰ میلیارد تومان رسیده و این یعنی توجه لازم به آسفالت شهری صورت گرفته است.

کد خبر 6085755

دیگر خبرها

  • تشکیل شورای راهبردی سلامت با مصوبه شورا
  • تصویب ۱۸۹۰ میلیارد تومان بودجه شهرداری بوشهر
  • بلاتکلیفی بودجه شهرداری کرمانشاه در ۱۷۵اُمین جلسه شورای شهر
  • اختصاص دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت به قم
  • تصویب کاهش عوارض و بهای خدمات شهرداری شیراز
  • در یکصد و پنجاهمین جلسه علنی شورای شیراز چه گذشت؟
  • پروژه‌های خُرد محلات کمتر برخوردار را در اولویت قرار دهیم
  • گلایه عضو شورای اسلامی از احداث نشدن باغات بانوان در سطح شهر شیراز
  • گلایه عضو شورای اسلامی شهر شیراز از احداث نشدن باغات بانوان در سطح شهر شیراز
  • برنامه ملی گسترش انس عمومی با ادبیات فارسی تصویب می‌شود