Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

یک پژوهش جدید و جذاب از دانشمندان دانشکده داروسازی دانشگاه واشنگتن نشان می‌دهد که سوء‌تغذیه در کودکان به جای مصرف بیشتر مکمل‌های انرژی‌زا و مغذی، می‌تواند با غذاهای درمانی که برای تقویت و ترمیم میکروبیوم روده طراحی می‌شود، درمان شود.

به گزارش گیزمگ، یک آزمایش بالینی روی کودکان مبتلا به سوء‌تغذیه در بنگلادش انجام شد و نشان داد که غذاهای درمانی طراحی شده بهتر از مکمل‌های غذایی متعارف در درمان این عارضه عمل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"جفری گوردون" نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: ما دریافتیم که محیط میکروبی روده‌ای کودکان مبتلا به سوء‌تغذیه در مقایسه با کودکان سالم، به شکل ناقص شکل گرفته است. بنابراین ما قصد کردیم غذاهای درمانی جدیدی طراحی کنیم تا این عدم بلوغ را ترمیم کنیم و ببینیم که آیا این روش موجب رشد سالم میکروبیوم روده این کودکان می‌شود یا نه.

غذاهای درمانی کنونی که برای سوء‌تغذیه طراحی شده‌اند، به هدف اولیه زنده نگه داشتن این کودکان گرسنه دست یافته‌اند. با این حال، بسیاری از این غذاهای درمانی در درمان عارضه‌هایی مانند توقف رشد و اختلال در سیستم ایمنی که از دیگر پیامدهای سوء‌تغذیه است، موفق نیستند.

تحقیقات پیشین نشان داده است که میکروبیوم روده کودکان مبتلا به سوء‌تغذیه مانند کودکان سالم توسعه نمی‌یابد. همچنین مطالعات حیوانی نشان داده است که این جمعیت نابالغ میکروبی منجر به غیرعادی بودن سیستم ایمنی و مشکلات متابولیک می‌شوند.

بنابراین محققان به دنبال توسعه غذاهای درمانی افتادند که برای ایجاد یک محیط میکروبی سالم طراحی شده باشد و نتایج مفیدی را در پی داشته باشد.

اولین گام در این تحقیق، دست گذاشتن روی مؤثرترین آرایش عناصر غذایی برای ترمیم جوامع میکروبی نابالغ کودکان مبتلا به سوء‌تغذیه بود. دانشمندان یک گروه از حیوانات را به میکروبیوم روده کودکان مبتلا به سوءتغذیه در بنگلادش آلوده کردند و سپس انواع مختلف رژیم‌های غذایی را روی آنها مورد آزمایش قرار دادند تا مشخص شود که چه رژیمی بهتر می‌تواند سلامت میکروبیوم حیوانات را بهبود بخشد.

سپس سه فرمول ویژه ایجاد و یک آزمایش انسانی روی ۶۳ کودک بنگلادشی آغاز شد. افراد مورد مطالعه بین ۱۲ تا ۱۸ ماه سن داشتند و مبتلا به سوء‌تغذیه نسبتاً حاد بودند. هر کودک دو وعده غذای درمانی در روز دریافت می‌کرد که وعده غذای یک گروه شامل غذای درمانی رایج برای کودکان مبتلا به سوءتغذیه و غذای گروه دیگر شامل یکی از سه فرمولاسیون تازه تولید شده بود.

محققان پس از یک ماه دریافتند که یکی از فرمول‌ها به طور قابل ملاحظه‌ای در بهبود شاخص‌های متابولیک کودکان و نزدیک کردن آرایش میکروبیومی آنها به کودکان سالم مؤثرتر بوده است. مواد غالب تشکیل دهنده این فرمول، نخود، سویا، بادام زمینی و موز بود. برخلاف غذاهای درمانی رایج که اغلب بر پایه برنج و عدس است.

گوردون می‌گوید: در اینکه به کودکان پس از اینکه از شیر گرفته می‌شوند چه غذایی داده شود بهتر است، عدم قطعیت و بحث‌های فراوانی وجود دارد. مطالعات ما از این مفهوم الهام گرفته شده است که این غذاهای رایج، مقرون به صرفه و مورد استفاده در همه فرهنگ‌ها حاوی ترکیباتی است که میکروب‌های کلیدی کودکان دچار سوء‌تغذیه را بهبود می‌بخشد. این میکروب‌ها اهداف درمانی ما بودند.

تحقیقات جدید با تمرکز بر بهبود میکروبیوم که بر روند متابولیسم تأثیر می‌گذارد، انجام شده است. این شواهد نشان می‌دهد مشکلات بنیادی رشد در شیرخواران و کودکان ممکن است به طور مؤثر با اصلاح میکروبیوم روده رفع شود و یافته‌های جدید می‌تواند به عنوان یک روش پیشگیرانه مؤثر استفاده شود.

گوردون می‌گوید: ما باید از منابع میکروبی گرانبهای فرزندانمان مراقبت کنیم و اگر چنین کنیم، اثرات آن می‌تواند طولانی مدت باشد و عصر جدیدی را برای طب پیشگیرانه فراهم کند.

"تاهمید احمد" کارشناس بالینی در بنگلادش و از اعضای این مطالعه یادآور می‌شود که هدف این تیم، پیگیری اثرات درازمدت این فرمول غذایی جدید است. امید است که این بهبود متابولیسم به رشد فیزیکی و سلامت بدن این کودکان منجر شود.

وی افزود که یک آزمایش بالینی طولانی‌تر و بزرگ‌تر در حال حاضر در دو مکان در بنگلادش در حال انجام است تا ببینیم آیا مکمل‌های غذایی جدید کاربردی است یا خیر. این آزمایشات شامل کودکان مبتلا به سوء‌تغذیه متوسط و همچنین کودکان مبتلا به سوءتغذیه حاد است.

این پژوهش جدید در مجله Science منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سوءتغذیه کودکان میکروبیوم روده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۵۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص میوه خشک برای کودکان

همان طور که می دانید بسیاری از کودکان به دلایل مختلف اشتهای کافی برای خوردن غذا و به ویژه میوه ها ندارند. به همین دلیل یکی از بهترین روش هایی که برای تامین مواد معدنی مورد نیاز برای بدن آن ها پیشنهاد می شود، مصرف میوه خشک است.

چون میوه خشک یکی از خوشمزه ترین و سالم ترین تنقلاتی است که استفاده از آن برای همه افراد با سنین مختلف پیشنهاد می شود. علاوه بر این، میوه های خشک چون طعم بسیار خوبی دارند، مصرف آن حتی برای کودکان هم خوشایند است. به همین منظور در این مقاله هم قصد داریم در مورد خواص میوه خشک برای کودکان صحبت کنیم.

بررسی مهم ترین خواص میوه خشک برای دستگاه گوارش کودکان

همه ما کم و بیش در مورد خواص مصرف میوه های تازه و خشک اطلاعات مختلفی داریم. اما با توجه به این که برخی از کودکان علاقه و تمایلی برای مصرف میوه های معمول و فصل ندارند، استفاده از میوه خشک پیشنهاد می شود. یکی از مهم ترین خواص میوه خشک سرشار فیبر بودن آن است. بنابراین در صورتی که در وعده های غذایی مختلف کودکان و همچنین زمان اوقات فراغت، کودکان را برای خوردن میوه خشک تشویق کنید، تاثیر زیادی در بهبود عملکرد دستگاه گوارش آن ها خواهد داشت. به صورتی که حتی کودکانی که یبوست دارند، با مصرف میوه خشک بسته بندی شده، این مشکل نیز برطرف خواهد شد. میوه های خشک از نظر میزان فیبر موجود در آن ها دارای انواع مختلفی هستند. اما به طور کلی از جمله بهترین میوه هایی که میزان فیبر بیشتری دارند می توان لیمو، گلابی، انجیر، خرمالو، مو، و پرتقال را نام برد.

خواص میوه خشک برای افزایش استحکام استخوان های کودکان

برخی از میوه های خشک میزان قابل توجه و زیادی کلسیم دارند. بنابراین مصرف آن در کودکان باعث افزایش استحکام استخوان ها و دندان های آن می شود. به همین دلیل پزشکان نیز به برخی از کودکان بد غذا توصیه می کنند که میوه های خشک نظیر آناناس، مویز، زرد آلو، انجیر، خرمالو، خربزه و ... را مصرف کنند.

اهمیت مصرف میوه خشک برای رشد ماهیچه های بدن کودکان

رشد و تقویت ماهیچه های بدن کودکان همانند رشد قد و وزن و استخوان های آن ها، اهمیت زیادی دارد. با توجه به این که در میوه های خشک میزان قابل توجهی مواد معدنی، فیبر و منیزیم و ... وجود دارد، مصرف آن برای رشد و تقویت ماهیچه ها و بافت های نرم بدن کودکان در سن رشد پیشنهاد می شود.

خواص میوه خشک برای تقویت سیستم ایمنی کودکان

با مصرف منظم انواع میوه های خشک که با نام چیپس میوه هم شناخته می شود، شاهد تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان خواهید بود. چون میوه های خشک خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و مصرف آن ها تاثیر قابل توجهی در تقویت سیستم ایمنی کودکان و به ویژه در کودکان ضعیف و کم وزن دارد. به صورتی که بدن می تواند در برابر بیماری های ویروسی و باکتریایی مقاومت بسیار خوبی داشته باشد. همچنین از بروز سرماخوردگی در فصول سرد و سایر بیماری های فصلی هم جلوگیری می کند. برای مثال در میوه های خشک شده پرتقال، لیمو، آلو خشک، و ... میزان زیادی ویتامین C وجود دارد که مصرف آن از بروز بیماری های ذکر شده، جلوگیری می کند.

درمان کم خونی کودکان با مصرف میوه خشک

برخی از کودکان به دلایل مختلف نمی توانند از شیر مادر در سنین پایین تغذیه کنند. به همین دلیل احتمال مبتلا شدن به بیماری های مختلف از جمله کم خونی یا فقر آهن در این کودکان افزایش می یابد و اجتناب ناپذیر است. بنابراین با توجه به این که در چیپس و میوه های خشک میزان زیادی ویتامین سی وجود دارد، می تواند میزان جذب آهن در غذاهای مختلف را افزایش داده و به درمان کم خونی بیماران کمک کند. از جمله میوه های خشکی که در آن ها میزان زیادی ویتامین C وجود دارد می توان توت فرنگی، پرتقال و لیمو را نام برد.

خواص میوه خشک برای حفظ و تقویت سلامت قلب کودکان

یکی از مهم ترین خواص میوه خشک که مصرف آن هم برای کودکان و هم بزرگسالان تجویز و پیشنهاد می شود، تقویت و حفظ سلامت قلب و عروق است. طبق بررسی های انجام شده میوه خشک دارای میزان زیادی پتاسیم بوده و افرادی که در وعده صبحانه خود میوه خشک مصرف کنند، گردش خون در بدن آن ها به بهترین نحو صورت می گیرد. همچنین تاثیر قابل توجهی در حفظ سلامت قلب کودکان و بزرگسالان دارد. همچنین با کنترل میزان فشار خون در بیماران و افراد سالم، از بروز سکته های قلبی هم جلوگیری می کند.

فواید میوه خشک برای تامین و افزایش انرژی کودکان

میوه های خشک علاوه بر سالم بودن، دارای میزان مواد معدنی زیاد و مفیدی هم هستند. به همین دلیل می توان گفت که مصرف میوه خشک در کودکان تاثیر بسیار مطلوبی در افزایش و تامین انرژی روزانه آن ها خواهد داشت. بنابراین زمان انجام کارهای روزمره مانند بازی کردن، درس خواندن، یا فعالیت های شدید مانند دویدن و پریدن و ... احساس خستگی نخواهند کرد.

تقویت بینایی کودکان با مصرف میوه خشک

یکی از ویتامین های ضروری برای تقویت بینایی چشم در کودکان و بزرگسالان، ویتامین A است. با توجه به این که برخی از میوه های خشک دارای ویتامین A زیادی هستند، مصرف و خرید میوه خشک بسته بندی شده برای حفظ و تقویت بینایی و چشم کودکان پیشنهاد می شود.

تاثیر مصرف میوه خشک برای افزایش و تقویت حافظه کودکان

یکی از مهم ترین مواردی باعث تقویت حافظه کودکان می شود، تامین فسفر مورد نیاز برای بدن آن ها است. برخی از میوه های خشک دارای املاح معدنی و فسفر بالایی هستند. به همین دلیل برای تامین فسفر لازم بدن از جمله گردو و کشمش تاثیر قابل توجهی در افزایش و تقویت حافظه دارد.

خرید انواع میوه خشک بسته بندی شده از سایت قیصی

طبق بررسی های انجام شده مهم ترین خواص میوه خشک برای کودکان شامل تقویت و بهبود دستگاه گوارش، تقویت حافظه، تقویت و رشد بهتر ماهیچه های بدن و استحکام بیشتر استخوان و دندان کودکان و ... است. در این مقاله به بررسی خواص میوه خشک برای کودکان پرداخته شد. با مطالعه این مقاله ضمن آشنا شدن با خواص میوه خشک، می توانید برای خرید انواع میوه خشک با بالاترین کیفیت و به صورت بسته بندی شده می توانید از طریق سایت https://gheysi.com/  اقدام کنید.  

دیگر خبرها

  • سازمان ملل: بیش از ۲۳ هزار کودک قربانی سلاح های انفجاری شدند
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • کودکان پسر ۴ برابر بیشتر از دختران به اختلال طیف اوتیسم مبتلا می‌شوند
  • خواص میوه خشک برای کودکان
  • کم‌خطر اما پردردسر!
  • افرادی که این اختلالات را دارند بیشتر افسرده می شوند
  • بیماریابی در بوشهر افزایش یافت/ تقویت مراکز مراقبت سلامت در استان
  • جزئیات نحوه دریافت یارانه یک‌ میلیونی کودکان | این دست از کودکان یک میلیون یارانه می‌گیرند
  • سرطان روده بزرگ سهم ۱۰درصدی از کل سرطان‌ها دارد
  • اهمیت صبحانه برای کودکان