Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-19@18:44:12 GMT

افزایش ۲۰ درصدی بازگشت دانشجویان ایرانی به کشور

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۴۶۵۰۷

افزایش ۲۰ درصدی بازگشت دانشجویان ایرانی به کشور

مجتبی صدیقی (رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری) درباره شرایط بازگشت دانشجویان ایرانی که در خارج از کشور تحصیل می‌کنند، گفت: سال گذشته برای بازگشت دانشجویان تسهیلات را بیشتر کردیم. به طور مثال عنوان شد که گذراندن یک ترم تحصیلی برای اقدام به بازگشت کفایت می‌کند و به دانشگاه‌ها هم گفتیم که سعه صدر بیشتری داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صدیقی در خصوص آمار دانشجویانی که به ایران بازگشتند، گفت: در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ حدود ۲۰ درصد افزایش بازگشت دانشجویان ایرانی محصل در خارج از کشور در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا را داشتیم. شرط ما برای بازگشت دانشجویان بیشتر سطح دانشگاه‌ها است، یعنی دانشجو اگر در یک سطحی و در یک دانشگاهی درس می‌خواند وقتی به ایران بازمی‌گردد باید تقریبا در همان سطح به تحصیلات خود ادامه دهند؛ مثلا اگر در دانشگاه‌های سطح دو درس می‌خوانند در ایران هم می‌توانند، درس بخوانند. البته ایرادی ندارد که دانشگاه‌های سطح یک هم آن‌ها را بپذیرد، اما ما ترجیح می‌دهیم به دانشگاه‌های هم سطح بروند. البته بیشتر دانشجویان دوست دارند به دانشگاه‌های بزرگتر منتقل شوند.

وی اشاره کرد: منظور از دانشگاه‌های بزرگتر دانشگاه‌های سطح یک است. ما در مجموع نسبت به سال ۹۶ رشد خوبی در این زمینه داشته‌ایم. این بخش در حوزه پزشکی رشد بیشتری داشته و با تقاضای بیشتری در میان این دانشجویان مواجه‌ایم. همچنین در حوزه‌های غیرپزشکی به نسبت پزشکی تقاضای کمتری داشتیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره تسهیلات امسال برای بازگشت دانشجویان گفت: امسال نیز همان تسهیلات سال گذشته را داریم، البته با این تفاوت که باید دانشجویان حداقل دو ترم را خوانده باشند، اما دانشگاه‌ها هم می‌توانند مستقیم دانشجو بپذیرند و هم می‌توانند مدارک دانشجویان را در سامانه سجاد بگذارند تا مساله انتقال آن‌ها مورد بررسی قرار بگیرد.

صدیقی در پاسخ به این سوال که آیا گذراندن دو ترم فقط برای دانشجویان پزشکی است یا شامل همه رشته‌ها می‌شود؟ گفت: این قانون مربوط به دانشجویان ما می‌شود و بحث دانشجویان پزشکی به عهده وزارت بهداشت است و باید در این زمینه از طریق وزارت بهداشت پیگیری شود.

وی در پاسخ به این سوال که دانشجویان مقاطع دکترا در دانشگاه‌های خارج از کشور بعضا به خاطر بحث ارز خیلی با مشکل مواجه شده‌اند و باید ارز را به صورت آزاد دریافت کنند، این‌ها اغلب یا ترک تحصیل می‌کنند و یا برمی‌گردند. تکلیف این دانشجویان چیست؟ گفت: بخش قابل توجهی از دانشجویان از فاند تحصیلی و کمک‌های مالی دانشگاه خارج از کشور بهره‌مند می‌شوند. بخشی را هم با کمک خانواده سپری می‌کنند، ولی یک تعدادی هستند که من قبول دارم برای ادامه تحصیل در خارج از کشور مشکل مالی دارند، اما فعلا بر اساس تصمیم بانک مرکزی و نرخی که آن‌ها در نظر گرفته‌اند به دانشجویان ارز تعلق می‌گیرد.

رئیس سازمان امور دانشجویان و معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایطی که کشور در حال حاضر دارد، پیش‌بینی می‌کنید بازگشت دانشجویان به ایران افزایش پیدا کند؟ گفت: بله، عملا افزایش پیدا می‌کند، اما خیلی از دانشجویانی که می‌روند فاند و حمایت‌های مالی را دارند، ولی دانشجویان یا باید خیلی مطمئن باشند که می‌توانند شرایط مالی خود را تامین کنند یا اینکه فاند تحصیلی داشته باشند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دانشجو جامعه پزشکی تحصیلات تکمیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۶۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۹ درصدی دستگیری؛ کاهش ۲۲ درصدی سرقت

سردار محمد قنبری رئیس پلیس آگاهی کشور به تشریح اقدامات و عملکرد نوروزی پلیس آگاهی در سراسر کشور پرداخت و اظهار داشت: با تلاش شبانه روزی و اقدامات موثر کارآگاهان و افسران پلیس آگاهی در سراسر کشور (قرارگاه نوروزی عمار) در ایام نوروز امسال مجموع کشفیات این پلیس بیش از ۳۲ درصد افزایش و در مقابل ۲۲ درصد نیز وقوعات نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است.

وی افزود: این پلیس از مدت‌ها پیش در حوزه‌های ماموریتی مربوطه برنامه ریزی‌های گسترده‌ای را برای تامین امنیت و آسایش شهروندان در اقصی نقاط کشور به ویژه شهر‌های مسافر خیز در نوروز امسال ارائه داد.

رئیس پلیس آگاهی فراجا با اشاره به معاونت مبارزه با سرقت گفت: وقوع مجموع سرقت‌ها نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۲۲ درصد کاهش داشته است.

وی بهترین عملکرد کشف را مربوط به سرقت خودرو با دستیابی به شاخص ۱۱۴ درصد عنوان و تصریح کرد: طی این بازه زمانی بیش از ۵۶ درصد از مجموع سرقت‌های واقعه در کشور مربوط به سرقت‌های خرد و بیش از ۴۰ درصد نیز مربوط به سرقت‌های مهمه است که در مجموع آمار این سرقت‌ها کاهش تاثیرگذاری به همراه داشته است.

سردار قنبری ابراز داشت: در همین مدت، کشفیات جرایم سرقت به میزان ۶/۳۲ درصد در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه در مجموع به طور میانگین ۷۰ درصد از سرقت‌های اعلامی کشف شده است، گفت: در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال قبل در ۳۳ استان کشور شاهد افزایش کشفیات و همچنین کاهش وقوعات بوده ایم.

این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: اعزام به موقع تیم‌های CSI و DVI به منظور بررسی صحنه‌های مختلف جرایم علیه اموال و افراد، تعیین پیشینه متهمان و مجرمان و همچنین در راستای کنترل مجرمین سابقه دار، پالایش و معرفی مشخصات تعداد کثیری از مجرمین سابقه دار با ۴ فقره سابقه سرقت به بالا به پلیس آگاهی تهران بزرگ جهت واگذاری پابند الکترونیکی در ایام نوروز از اقدامات بسیار مهم مرکز تشخیص هویت پلیس آگاهی بوده است.

وی گفت: طبق گزارش‌های انجام شده در مجموع جرایم جنایی نیز بیش از ۲۳ درصد وقوعات نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته است که در مقابل کشفیات نیز به میزان ۹/۴ درصد افزایش داشته است.

رئیس پلیس آگاهی فراجا با اشاره به اینکه مجموع دستگیری‌های این پلیس طی این ایام بیش از ۹ درصد افزایش داشته است، عنوان کرد: در مجموع جرایم جعل و کلاهبرداری نیز شاهد کاهش ۳ درصدی وقوعات و افزایش ۳۵ درصدی کشفیات بوده ایم.

وی با بیان اینکه کارآگاهان پلیس آگاهی ضمن آماده باش کامل در این ایام تمام تلاش خود را برای برقراری امنیت به کار بستند، خاطرنشان کرد: اجرای طرح‌ها و افزایش گشت‌های ویژه پلیس آگاهی، کنترل موثر و دستگیری سارقان سابقه دار، حرفه‌ای و خطرناک، تسهیل رسیدگی به پرونده سرقت از مسافرین، برگزاری مراسم افتتاحیه سیستم ضد سرقت (ردیاب هوشمند خودرو)، بازدید از آخرین روند اجرای طرح پایش هوشمند الکترونیکی مجرمان سابقه دار و حرفه‌ای از استان‌های البرز، غرب استان تهران و تهران بزرگ از دیگر اقدامات پلیس آگاهی در این ایام بوده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • افزایش بیش از ۵ درصدی شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی
  • افزایش ۷۰ درصدی تعداد تولدها از مادران غیر ایرانی در ۴ سال
  • المپیاد ورزش‌های فناورانه زمینه‌ساز شکوفایی استعداد‌های برتر دانشجویی
  • افزایش حق‌الزحمه کار دانشجویی
  • لزوم رفع تبعیض بین دانشگاه آزاد و دانشگاه‌های دولتی در جذب اعتبارات پژوهشی و آموزشی
  • افزایش ۵۰ درصدی حق‌الزحمه کار دانشجویی
  • افزایش ۵۰ درصدی حق‌الزحمه کار دانشجویان پرستاری
  • جزئیات اعطای تسهیلات به دانشجویان برتر المپیاد ورزش‌های فناورانه اعلام شد
  • افزایش ۹ درصدی دستگیری؛ کاهش ۲۲ درصدی سرقت
  • ثبت نام ۵۲ دانشجوی اتباع خارجی در دانشگاه علوم پزشکی زنجان