Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-24@16:54:33 GMT

Sentinal؛ گشت زنی «منفعل» آمریکا در خلیج فارس

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۴۷۰۳۰

Sentinal؛ گشت زنی «منفعل» آمریکا در خلیج فارس

نامزد دونالد ترامپ که قرار است به نخستین وزیر دفاع دائمی ایالات متحده بعد از متیس تبدیل شود، گفته است که ایالات متحده به دنبال جنگ با ایران نیست و نیاز به "بازگشت به کانال دیپلماتیک" دارد. مارک اسپر، که در حال حاضر رئیس ستاد ارتش است، همچنین به کمیته خدمات مسلح مجلس سنا، گفت که دولت ترامپ مجوز کنگره برای جنگ علیه ایران را بر اساس حکم صادر شده توسط کنگره در مورد وقایع پس از حملات 11 سپتامبر ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «آزادی»، دیگر مقامات ارشد ترامپ از انکار مجوز دولت برای استفاده از اختیارات به کار گیری نیروهای نظامی 2001 (AMUF) برای عملیات نظامی علیه ایران خودداری کرده و وزیر امور خارجه، مایک پومپو، در پی ارتباط دادن ایران به القاعده بوده است.

اسپر، که یک نظامی سابق و لابیگر سابق صنایع تسلیحاتی است، اولین وزیر دفاع تایید شده در مجلس سنای ایالات متحده خواهد بود که دولت ترامپ از ابتدای سال و با استعفای جیمز متیس به خود خواهد دید. تأیید او روز سه شنبه در یک جلسه استماع کاملا دوستانه در سنا که در آن حمایت قابل توجه دموکرات ها را دریافت کرد، تقریبا مسجل شده است.

اسپر به طور واضح گفته که AUMF به مبارزه با گروه های تروریستی غیر دولتی و نه کشورهای مانند ایران اشاره دارد. با این حال، او افزوده که رئیس جمهور دارای مجوز قانون اساسی برای پاسخ به حمله به نیروهای ایالات متحده یا منافع آمریکا است.
اما اسپر تأکید کرد: "من موافقم که ما نمی خواهیم به جنگ با ایران وارد شویم، ما به دنبال جنگ با ایران نیستیم، باید به کانال دیپلماتیک بازگردیم". اسپر بیان کرده است که جنگ با ایران فاجعه بار خواهد بود.

اسپر در پاسخ به این سوال که چگونه از تشدید تنش با ایران که می تواند منجر به درگیری مسلحانه شود، جلوگیری خواهد کرد گفت که او همچنان قصد دارد گشت های ایالات متحده را در منطقه خلیج فارس ادامه دهد. وی ادامه داد که او به زودی به اعضای کمیته گزارشی در خصوص طرح عملیات Sentinel خواهد داد که شامل مواردی است که تحت نام "گشت های منفعل" در تنگه هرمز، خلیج عمان و خلیج فارس به آن اشاره کرد.

وی گفت که ایالات متحده ممکن است علاقه مند به مذاکره در مورد یک توافقنامه هسته ای تغییر کرده نسبت به 2015، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) باشد که شامل محدودیت برنامه موشکی بالستیک ایران شود.

ترامپ ایالات متحده را از ماه جولای سال گذشته از برجام خارج کرد و از آن زمان خواستار اعمال "فشار حداکثری" بر تهران شده است. اما روز سه شنبه، او تاکید داشت که به دنبال ساقط کردن رژیم کنونی نیست.

وی به خبرنگاران گفت: "ما به هیچ وجه به دنبال تغییر رژیم نیستیم. این اقدام خوبی نیستد. ما به دنبال آن نیستیم. آنها نمی توانند سلاح های هسته ای داشته باشند. آنها نمیتوانند موشک های بالستیک را آزمایش کنند، که در حال حاضر تحت آن توافق ... قادر به انجام آن خواهند بود. ما می خواهیم آنها از یمن خارج شوند."

پومپو در جلسه کابینه با ترامپ حضور داشت، ادعا کرده است که: "برای اولین بار ... ایرانیان گفتند که آماده مذاکره درباره برنامه موشکی خود هستند."

این ادعا بلافاصله توسط نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد رد شد و گزارشی مطبوعاتی مبنی بر اینکه تهران آماده مذاکرات موشکی است، که احتمالا منبع نظرات پومپو بوده است، را محکوم کرد.

نمایندگی ایران طی یک بیانیه مکتوب، گفت که گزارش های مطبوعاتی مذکور نظرات محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، که به NBC گفت: «اگر ایالات متحده می خواهد درباره موشک ها صحبت کند، باید فروش سلاح ها، از جمله موشک ها به کشورهای منطقه را متوقف کند» به اشتباه تفسیر کرده اند. این بیانیه اظهار داشته که این نظرات پیشنهاد واقعی برای مذاکره نیست. "موشک های ایران و برنامه موشکی آن مطلقا و تحت هیچ شرایطی با هیچ کس و یا هیچ کشوری قابل مذاکره نیست."

منبع: تابناک

کلیدواژه: مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا ایران جنگ دیپلماسی آمریکا خلیج فارس محاکمه نجفی صندوق توسعه ملی سعید معروف رمزارز شورایاری ها بشار رسن پروپیچ میترا استاد علیرضا دبیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۷۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نفت وارد کانال افزایشی شد

به گزارش تابناک، بهای معاملات آتی هر بشکه نفت برنت دریای شمال با 5 سنت یا 0.06 درصد افزایش به 88.47 دلار رسید و هر بشکه نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با 8 سنت یا 0.1 درصد افزایش 83.44 دلار معامله شده است.

به گفته منابع بازار با استناد به آمار موسسه امریکن پترولیوم، ذخایر نفت خام آمریکا در هفته منتهی به 19 آوریل 3.237 میلیون بشکه کاهش یافت. این در حالی است که شش تحلیلگر در نظرسنجی رویترز انتظار افزایش 800000 بشکه ای را داشتند.   معامله گران منتظر داده های رسمی ایالات متحده در مورد ذخایر نفت و محصولات هستند که قرار است امروز چهارشنبه منتشر شود. فعالیت تجاری ایالات متحده در ماه آوریل به پایین‌ترین حد در چهار ماه گذشته رسید و S&P Global روز سه‌شنبه اعلام کرد که شاخص خروجی مرکب PMI آن که بخش‌های تولید و خدمات را دنبال می‌کند، در این ماه از 52.1 در ماه مارس به 50.9 کاهش یافت.   کاهش نرخ بهره ایالات متحده می تواند رشد اقتصادی و به نوبه خود تقاضا برای نفت را در بزرگترین مصرف کننده سوخت در جهان تقویت کند. تحلیلگران همچنان بر آخرین تحولات درگیری ها در خاورمیانه متمرکز بودند، اگرچه تأثیر آن بر عرضه نفت در حال حاضر محدود است.   همچنین کارشناسان ING در یادداشتی می‌گویند: «گزارش‌های اخیر حاکی از آن است که هم ایران و هم اسرائیل، عملیات‌های کنونی را علیه یکدیگر پایان یافته تلقی کرده اند و معتقدند فعلا نیازی به ادامه درگیری ها نیست.

دیگر خبرها

  • ویدیو/ گسترش اعتراضات دانشجویی در آمریکا در حمایت از فلسطین
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • نفت وارد کانال افزایشی شد
  • «تتر» جایگزین دلار می شود؟
  • سنای آمریکا لایحه ممنوعیت تیک‌تاک را تصویب کرد
  • آمریکا 4 فرد و 2 شرکت مرتبط با ایران را تحریم کرد
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • پشت پرده کمک آمریکا به اسرائیل
  • خشم روسیه از کمک گزاف آمریکا به اوکراین