Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان همکاری اسلامی در بیانیه پایانی نشست فوق‌العاده خود در روز چهارشنبه از تمامی کشورها خواست از هرگونه اقدامی در راستای به رسمیت شناختن ضمنی یا علنی حاکمیت رژیم صهیونیستی بر قدس اشغالی اجتناب ورزند.

به گزارش ایسنا، وزیران خارجه کشورهای اسلامی از تمامی کشورها به ویژه آمریکا و نهادهای بین‌المللی خواستند به قطعنامه‌های بین‌المللی در مورد شهر قدس پایبند باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سازمان اقدامات غیرقانونی دولت آمریکا در مورد قدس را به شدت محکوم کرده و آن را نقض صریح قوانین بین‌المللی دانست که احساسات و عواطف مسلمانان را جریحه‌دار می‌کند و موجب تشدید تنش و نزاع در منطقه می‌شود.

سازمان همکاری اسلامی همچنین تجاوزات و جنایات رژیم صهیونیستی علیه قدس و مقدسات آن به ویژه مسجد الاقصی را به شدت محکوم کرد و خواستار ایجاد صندوقی وقفی برای حمایت از آوارگان فلسطینی شد.

یوسف العثیمین، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی نیز اظهار کرد: این نشست در سایه تشدید سیاست‌های اسرائیل در راستای یهودی سازی قدس و نابودی آثار اسلامی و عربی و تغییر وضعیت تاریخی، قانونی و سیاسی آن به خصوص در سایه تجاوزات مکرر اسرائیل به مسجد الاقصی برگزار می‌شود.

وی خواستار علنی کردن تجاوزات اسرائیلی شد که امنیت و صلح جهانی را تهدید می‌کنند و فرصت‌های دستیابی به راه حل مسالمت‌آمیز براساس راهکار تشکیل دو کشوری را از بین می‌برند.

العثیمین بر اهمیت مشارکت جامعه جهانی در روند سیاسی با نظارت چند جانبه به منظور پایان اشغالگری اسرائیل به منظور پایان اشغالگری تاکید کرد.

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه نیز تاکید کرد که رژیم صهیونیستی درصدد نابودی میراث اسلامی قدس شریف و بافت جمعیتی آن و نوشتن تاریخی جدید برای این شهر است.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، مولود چاووش‌اوغلو در سخنانی در نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی در مورد تجاوزات رژیم صهیونیستی در شهر قدس عنوان کرد که این رژیم سیطره خود بر اراضی اشغالی را شدت بخشیده و همچنان به ساخت شهرک‌های غیرقانونی در اراضی فلسطینی از جمله در قدس و کرانه باختری ادامه می‌دهد.

چاووش‌اوغلو تصریح کرد که رژیم صهیونیستی به شیوه‌ای هدفمند در راستای نابودی راه حل تشکیل دو کشور گام برمی‌دارد.

وی گفت که نباید اجازه داد مساله فلسطین به بازیچه‌ای در دست آمریکا و رژیم صهیونیستی تبدیل شود.

وی ضمن ابراز تاسف نسبت به عدم مشارکت برخی کشورها در این نشست، تاکید کرد: می‌دانیم این کشورها به سبب اعمال فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای دیگر حاضر به شرکت در این نشست نشدند.

چاووش‌اوغلو خاطرنشان کرد که مساله فلسطین با سختی‌ها و چالش‌های بی‌شماری مواجه است و رژیم اشغالگر صهیونیستی مانع از توسعه اقتصادی و اجتماعی فلسطینیان می‌شود.

وزیر خارجه ترکیه با اشاره به تعرض صدها شهرک نشین صهیونیست به مسجد الاقصی در ماه مبارک رمضان که طی سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده است، تاکید کرد که اوضاع حاکم بر این مسجد بسیار نگران کننده است.

وی اشاره کرد که قدس به جای خشونت و تنش، باید شهر صلح و همبستگی باشد.

چاووش‌اوغلو اظهار کرد: قدس خط قرمز ترکیه و تمامی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی است و طرح‌های اقتصادی هرگز جایگزین عدالت و آزادی نمی‌شوند و هیچ طرح و پروژه‌ای بدون تحقق صلح و سازش عادلانه به نتیجه نخواهد رسید.

ابراهیم العساف، وزیر خارجه عربستان نیز به رغم همراهی کشورش با آمریکا در طرح "معامله قرن" مدعی شد: عربستان مساله قدس را در راس توجهات خود قرار داده و بر حمایت دائمی خود از ملت فلسطین برای بازپس‌گیری حقوق مشروع‌شان و ایجاد کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی در مرزهای 1967 طبق طرح صلح عربی و قطعنامه‌های سازمان ملل تاکید می‌کند.

العساف اشاره کرد: عربستان تمام تلاش خود را برای حفظ وضعیت تاریخی، قانونی و دینی کنونی قدس شرقی و مقدسات اسلامی به خصوص مسجد الاقصی به کار می‌گیرد.

سازمان همکاری اسلامی چهارشنبه نشستی فوق‌العاده را به درخواست فلسطین در سطح وزاری خارجه پیرامون تجاوزات رژیم صهیونیستی در قدس اشغالی برگزار کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان همكاري اسلامي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۷۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده شدن ارتش اسرائیل برای حمله زمینی گسترده به رفح

بین الملل تابناک: جنگ غزه در شرایطی وارد صد و نود و پنجمین روز خود شده است که پس از پایان توافق آتش بس بین حماس و اسرائیل، حملات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آغاز شده و همچنان ادامه دارد و دورنمای مشخصی برای پایان جنگ وجود ندارد. 

چین: عضویت فلسطین در سازمان ملل را به رسمیت می‌شناسیم ۱۴۰۳/۰۱/۳۰ - ۱۵:۴۸

وزیر امور خارجه چین روز پنجشنبه اعلام کرد که از عضویت رسمی کشور فلسطین در سازمان ملل حمایت خواهد کرد.

 وانگ یی وزیر امور خارجه چین روز پنج‌شنبه پیش از جلسه شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که از عضویت رسمی فلسطین در سازمان ملل به عنوان یک کشور مستقل حمایت خواهد کرد.

وی گفت: درگیری اسرائیل و فلسطین باعث یک فاجعه انسانی شده است و در این میان دولت چین خواستار آتش بس فوری و بدون قید و شرط و ایجاد مکانیسم کمک‌های بشردوستانه برای جلوگیری از تشدید بیشتر است.

هفته گذشته نیز مائو نینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین این خبر را در نشستی خبری و در پاسخ به سوالی درباره موضع چین نسبت به عضویت فلسطین در سازمان ملل بیان کرد.

تشکیلات خودگردان فلسطین اخیرا به شکل رسمی از شورای امنیت سازمان ملل خواستار بررسی مجدد درخواست عضویت کامل خود در این سازمان شد. این درخواست اولین بار سال ۲۰۱۱ مطرح شده بود.

مائو نینگ گفت: حمله اسرائیل به غزه و بحران انسانی شدید ناشی از آن باری دیگر یادآوری می‌کند که تنها راه پایان دادن به دور باطل این درگیری‌ها، اجرای کامل راه‌حل دو ملتی، ایجاد کشور مستقل فلسطین و جبران این بی عدالتی تاریخی است که فلسطینیان مدت‌ها متحمل آن بوده اند.

آماده شدن ارتش اسرائیل برای حمله زمینی گسترده به رفح

بنا بر گزارش رسانه‌های عبری، رژیم صهیونیستی توپخانه و نفربرهای زرهی اضافی را در حاشیه نوار غزه مستقر کرده است که نشان می‌دهد ارتش در حال آماده شدن برای حمله زمینی خود به رفح است. رفح تنها مکان نسبتا امنی است که حداقل ۱.۴ میلیون غیرنظامی آواره فلسطینی را در خود جای داده است.

 روزنامه صهیونیستی «معاریو» گزارش داد که نیروها در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند و «اصل حاکم بر عملیات» توسط ستاد کل نیروهای رژیم صهیونیستی و یوآو گالانت، وزیر جنگ تایید شده است. ارتش اسرائیل از اظهارنظر در مورد این گزارش‌ها خودداری کرده است.

ارتش رژیم صهیونیستی سه‌شنبه تایید کرد که ۴۰۰۰۰ چادر برای آماده‌سازی به منظور تخلیه صدها هزار غیرنظامی آواره‌ای که به دنبال سرپناه در رفح هستند، خریداری کرده است. رفح جنوبی‌ترین شهر در نوار غزه و تنها منطقه شهری اصلی در فلسطین است که نیروهای زمینی رژیم صهیونیستی هنوز وارد آن نشده‌اند.

براساس گزارش معاریو، عملیات جدید در جنگ شش ماهه علیه فلسطین ظاهرا ابتدا بر تامین امنیت شمال و مرکز غزه، به‌ویژه اردوگاه‌های آوارگان در اطراف شهر دیرالبلح متمرکز خواهد شد.

به گزارش «گاردین»، این تحولات ۱۰ روز پس از آن رخ می‌دهد که رژیم صهیونیستی بخش اعظم نیروهای زمینی خود را از نوار غزه خارج کرده و یک لشکر را برای مدیریت منطقه حائلی که اکنون این قلمرو ساحلی را تقسیم می‌کند، قرار داده است.

لندن: اسرائیل باید دسترسی بدون مانع آنروا به شمال غزه را فراهم کند

 باربارا وود وارد سفیر و نماینده انگلیس در سازمان ملل در جریان نشست روز چهارشنبه (به وقت محلی) شورای امنیت درباره تحولات غرب آسیا و فلسطین، گفت: لندن آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) را به رسمیت می‌شناسد و (رژیم) اسرائیل باید دسترسی بدون مانع این سازمان به شمال غزه را فراهم کند.

 وود وارد در این نشست با بیان اینکه آنروا تامین‌کننده اصلی کمک‌های بشردوستانه در غزه است، خاطرنشان کرد: سازمان ملل متحد و سایر سازمان‌های بشردوستانه برای توزیع کمک‌های اهدایی خود به مردم فلسطین به شبکه توزیع آنروا وابسته هستند.

وی با اشاره به اینکه ۷۵ سال از زمانی که آنروا توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای ارائه خدمات ضروری به آوارگان فلسطینی موظف شد می‌گذرد، تاکید کرد: امروز، این ماموریت مانند همیشه مهم است زیرا فلسطینیان در غزه با یک بحران ویرانگر و خطر قریب‌الوقوع قحطی روبه‌رو هستند و منطقه به ثبات نیاز دارد.

وود وارد در ادامه سخنان خود با بیان اینکه رژیم صهیونیستی باید جریان ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را افزایش دهد، افزود: آنروا نقشی اساسی در ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی و کمک‌های بشردوستانه در سراسر منطقه از جمله حمایت از ۴ میلیون فلسطینی در اردن، سوریه و لبنان را ایفا می‌کند و این حمایت برای ثبات منطقه‌ای مهم و به خصوص در این برهه حساس از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی در ادامه سخنان خود با یادآوری اینکه ۱۷۸ تن از کارمندان آنروا از ابتدای حمله ارتش رژیم صهیونیستی به غزه کشته شده‌اند، با تسلیت به خانواده‌های این افراد، خواستار یک دقیقه سکوت برای ادای احترام به آنها شد.

ترکیه‌: غزه با وخیم‌ترین فاجعه بشری مواجه است

نماینده ترکیه در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه (به وقت محلی) در نشست شورای امنیت درباره تحولات غرب آسیا و فلسطین، هشدار داد که نوار غزه با وخیم‌ترین فاجعه بشری مواجه است.

سادات اونال نماینده ترکیه در سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت، گفت: غزه با بدترین فاجعه ساخت بشر در دوران معاصر مواجه است.

وی افزود: آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در حال حاضر با توجه به جنگ (رژیم) اسرائیل علیه غزه که قوانین بین‌المللی را نقض می‌کند، بارقه امیدی است.

نماینده ترکیه اضافه کرد: آنروا نشان‌دهنده حق بازگشت و کرامت برای آوارگان فلسطینی است و ترکیه به حمایت از این آژانس در انجام وظایف خود ادامه خواهد داد.

 

دیگر خبرها

  • نشست وزیر خارجه ایران با سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در سازمان ملل
  • نشست وزیر خارجه ایران با سفرای کشور‌های عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در سازمان ملل
  • نشست امیرعبداللهیان با سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در سازمان ملل
  • سازمان همکاری اسلامی برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی اقدام کند
  • چین: عضویت فلسطین در سازمان ملل را به رسمیت می‌شناسیم
  • آماده شدن ارتش اسرائیل برای حمله زمینی گسترده به رفح
  • دهه‌ها فراز و فرود برای عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • عضویت فلسطین در سازمان ملل را به رسمیت می‌شناسیم
  • نماینده کنگره خواستار آتش‌بس فوری و دائمی در غزه
  • روسیه خواستار بررسی تحریم اسرائیل در شورای امنیت شد