Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد - معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه شهر تاریخی یزد ثروت ملی و جهانی است، ‌گفت: ‌ثبت یزد به عنوان شهر میراث جهانی مقصد گردشگری در کشور را تغییر داده است.

به گزارش قدس انلاین به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری یزد، محمدحسن طالبیان"در نشست شورای راهبردی میراث جهانی شهر تاریخی یزد اظهارداشت: شهر ‌یزد بعد از ثبت جهانی در جذب گردشگر داخلی و خارجی در ردیف نخست کشور قرار گرفته و حتی این ثبت بر روی زندگی و معیشت مردم این شهر هم تاثیر بسیاری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود : پس از ثبت جهانی این شهر، هیچ تخریب عمدی در خانه های تاریخی و بناهای ارزشمند یزد صورت نگرفته که این یک موفقیت بزرگ است و خوشبختانه پس از ثبت جهانی به ندرت شاهد هستیم که فردی به تخریب خانه تاریخی اش در این شهر بپردازد.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: نباید برج‌های چند طبقه در این شهر ساخته شود زیرا چشم انداز منظر تاریخی شهر یزد خیلی مهم است و خوشبختانه در این استان پروانه های ساخت این مکان ها لغو شده است.
وی خاطر نشان ساخت: موضوع فقط ثبت بافت تاریخی نیست بلکه موضوع اصلی شهر تاریخی یزد است که مسئولیت ما بعد از ثبت، افزایش یافته است و در سطح کشور نیز نگاه ویژه و مثبتی به استان یزد وجود دارد، بر همین اساس دانش حفاظت از این میراث جهانی نیز باید ارتقا یابد.
طالبیان تصریح کرد: شهر تاریخی یزد یک ثروت ملی و جهانی است و باید به عنوان یک پایلوت و الگو برای سایر شهرهای تاریخی کشور باشد.
وی با بیان اینکه مردم باید نقش حفاظت‌محور از بافت تاریخی و بناهای تاریخی داشته باشند گفت: خوشبختانه در این زمینه مشارکت مردم افزایش یافته و اکنون مردم خودشان برای ما پرونده ثبتی ارسال می کنند در حالیکه قبلاً ما پیگیر این موضوع مهم بودیم.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان ساخت: نگرانی ما اکنون در زمینه مرمت های غلط بناهای تاریخی است زیرا این موضوع از تخریب بدتر است که در این زمینه باید نظارت بیشتری صورت گیرد.

یزد در صدر جدول سرمایه‌گذاری گردشگری قرار دارد

معاون سرمایه ‌گذاری، برنامه‌ریزی و امور حقوقی و مجلس سازمان میراث‌ فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری‌ نیز در این نشست گفت: استان یزد در صدر جدول سرمایه گذاری بخش خصوصی کشور در حوزه های مختلف گردشگری قرار دارد و در این زمینه نمونه است.
"حسین اربابی" با بیان اینکه شهر یزد مجموعه‌ای از میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است، افزود: بیشترین تاسیسات گردشگری در حوزه سرمایه گذاری مربوط به این استان است که سال گذشته در این زمینه رتبه نخست را کسب کرد.
اربابی تصریح کرد: با توجه به اینکه یزد یک استان کویری است توانسته از کمترین امکانات بیشترین بهره برداری را داشته باشد در صورتی که استانهای بهره مند از مواهب طبیعی متاسفانه نتوانستند به این جایگاه از لحاظ جذب گردشگری و سرمایه گذاری دست یابند.
وی تصریح کرد: قول می دهیم که هر آنچه در منابع، اختیارات و ارتباطات ‌در سازمان میراث فرهنگی داشته باشیم برای استان یزد سنگ تمام بگذاریم و فرآیندها را برای حضور سرمایه‌گذاران در این استان به کمترین زمان ممکن تقلیل دهیم تا بتوان از ظرفیت بسیار خوب استان یزد در بخش سرمایه‌گذاری حوزه گردشگری استفاده کرد.
گفتنی است در پایان این مراسم از تلاش‌های "محمدحسن طالبیان" معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در جریان ثبت یزد به عنوان شهر میراث جهانی توسط استاندار یزد تقدیر شد و استانداریزد لوح یادبود سازمان یونسکو را از معاون سازمان میراث فرهنگی دریافت کرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ثبت جهانی شهر یزد بافت تاریخی یزد گردشگران خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۸۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از ۴ سنگرِ اهواز در زمان جنگ از بین رفت

قاسم آل کثیر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: منطقه زیتون کارمندی اهواز، ۲ سنگر داشت؛ یکی در ورودی پارک زیتون و دیگری در انتهای زیتون کارمندی در محلی با نامِ سنگر که همچنان وجود دارد.

وی توضیح داد: سنگری که اخیراً تخریب شده است، محل پناهِ مردم در دوران جنگ تحمیلی بود و حتی تا بعد از جنگ نیز محل زندگی بسیاری از جنگ‌زدگانِ شهرستان‌های سوسنگرد و… بوده است.

فعال میراث فرهنگی خوزستان یادآور شد: این سنگر نمادِ روایات، خاطرات و حافظه جمعی بسیاری از مردم اهواز بود که همه آنها با خاک یکسان شد.

آل کثیر افزود: با اینکه تعدادی از فعالان میراث فرهنگی در تلاش برای ثبت ملیِ این سنگرها بودند اما شهرداری اهواز و به خصوص شهرداری‌های مناطقِ مربوطه و دیگر سازمان و اداراتِ مرتبط از جمله میراث فرهنگی و… در اوج بی‌ذوقی و خلاقیت این سنگرها را رها کردند و نسبت به حافظه جمعی مردم در دوران مقاومت بی‌تفاوت هستند.

این دوستدار میراث فرهنگی اظهار کرد: جنگ کابوس یک کشور است. جنگی که با وجود همه تلفا، انسانی زیرساخت‌های یک کشور را از بین می‌برد و مناطق مختلفی را برای همیشه خالی از سکنه می‌کند. اما در سایه جنگ و به‌خصوص پس از آن، بقایای جنگ و مناطق جنگی یکی از جاذبه‌های بالقوه گردشگری است که کشورهای مختلف از آن برای توسعه گردشگری استفاده می‌کنند.

آل کثیر تاکید کرد: سنگرها می‌توانستند فرصت و ظرفیت خوبی برای حفظِ تاریخ اجتماعیِ دیار ما در دوران جنگ باشند و همچنین می‌شد در زمینه گردشگری مقاومت مثل بسیاری از کشورهای جهان از این ظرفیت استفاده کرد.

وی به تجربیات جهانی اشاره کرد و افزود: موارد جذابی در این زمینه در جهان صورت گرفته است. نمونه‌هایی از استفاده متفاوت از این سنگرها در سراسر کشور آلبانی دیده می‌شود. برای مثال در مواردی این استحکامات بتونی به سالن تتو، ساندویچ فروشی و حتی هتلی با ۲۰ اتاق تبدیل شده شده‌اند. در شهر تیرانا، پایتخت آلبانی، در ۲ سنگر بتونی بزرگ موزه‌هایی راه اندازی شده است.

آل کثیر گفت: همچنین کشور السالوادور که سال‌ها درگیر جنگ‌های داخلی بود اکنون تمرکز ویژه‌ای بر سنگرهای مقاومت داشته است. در موزه‌های السالوادور هم سمبل‌ها و نمادهای زیادی از جنگ داخلی به معرض نمایش گذاشته شده است. مقامات دولتی هم با توجه به واکنش مثبت توریست‌ها به این گونه موارد در حال طراحی استفاده از این امکان هستند. بر اساس آمار در فاصله سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۶ حدود ۳.۷ میلیون نفر توریست از السالوادور بازدید کرده‌اند و مبلغ ۷ میلیارد دلار در این کشور هزینه کرده‌اند.

کد خبر 6087787

دیگر خبرها

  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • برگزاری جشنواره سماق درآینده نزدیک باحضور گردشگران داخلی وخارجی
  • یکی از ۴ سنگرِ اهواز در زمان جنگ از بین رفت
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • جومونگ در جزیره، آشوراده چوسان شد/ دستور رییس‌جمهور وتو می‌شود؟
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه