Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-19@03:51:06 GMT

ازدواج سفید هنوز یکی از مسائل جامعه ایرانی نیست

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۴۸۳۷۷

ازدواج سفید هنوز یکی از مسائل جامعه ایرانی نیست

یک جامعه شناس با اشاره به اینکه ازدواج سفید هنوز به دغدغه اکثریت مردم تبدیل نشده، گفت: این پدیده تا دغدغه جامعه نباشد، تبدیل به مسئله نخواهد شد گرچه اخیرا تلاش‌هایی شده اما هنوز یکی از مسائل جامعه ایرانی نیست.

به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، امروز چهارشنبه(26تیر) همایش منطقه‌ای آسیب‌ها و چالش‌های همخانگی و ازدواج سفید با حضور اساتید و صاحبنظران گروه جامعه شناسی و روانشناسی در تالار فردوسی دانشگاه کردستان برگزار شد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمد امانی در آغاز این همایش اظهار کرد: اگر گذری به آغاز تمدن داشته باشیم، ازدواج سازوکاری سازمان یافته داشته و حتی در روستاهای دورافتاده ازدواج یک پیوند برای خون بست و پایان یک فاجعه بوده است .

مدیر مرکز مشاوره دانشگاه کردستان افزود: در زمان سومریان جایگاه و نقش زن قابل قبول و ارزشمند بوده و ارتباط زن با معابد بسیار پررنگ بوده است .

امانی عنوان کرد: روابط بشر در دنیای دیجیتال معنای دیگری پیدا کرده و در دهه 1960انقلاب جنسی رخ داد و زنان به دنبال ارزش‌های جنسی حاکم بر جامعه خود رفتند .

وی به آمار همخانگی در دهه 1970 اشاره کرد و گفت: در دهه 1970 میلادی در آمریکا بیش از هزار زوج بدون ازدواج همخانگی را انتخاب کردند و این عدد در سال 2010 به هفت میلیون زوج همخانه رسید .

مدیر مرکز مشاوره دانشگاه کردستان ادامه داد: این مسئله رفته رفته به آسیا کشیده شد هرچند که در آسیا ابتدا نگاه‌های بازدارنده حاکم بوده است، اما این نوع ازدواج اکنون 20 درصد از روابط بین زن و مرد را تشکیل می‌دهد .

وی با اشاره به اینکه این مسئله از دیدگاه جامعه ایرانی نوعی آسیب تلقی می‌شود، گفت: از دیدگاه من این مسئله را می توان نوعی آسیب دانست و با نگاهی دیگر آن را در مسیر تحول یک راه حل به شمار آورد .

در ادامه نیز پنل تخصصی با حضور فرانک قدسی، مسعود بیننده و مختار ویسانی برگزار شد که این مسئله را از جوانب مختلف روانشناسی، جامعه شناختی و روانشناسی اجتماعی مورد بحث و بررسی قرار دادند .

*ازدواج سفید نوعی پوست اندازی فرهنگی محسوب می شود

مختار ویسانی در آغاز این پنل اظهار کرد: ازدواج سفید که در ایران با مضمون‌های مختلف همباشی و همخوابگی هم از آن نام برده می‌شود را نباید تنها یک آسیب دانست بلکه می‌توان آن را نوعی پوست اندازی فرهنگی و مرحله گذار از جامعه سنتی به سوی مدرن دانست .

این روانشناس افزود: ازدواج سفید را می‌توان به نوعی نتیجه فردگرایی مطلق در جامعه دانست که در نتیجه آن افراد با هدف سلب مسئولیت و تعهد به آن روی می‌آورند .

وی همچنین عنوان کرد: در ازدواج‌های سفید شهوت، هوس و مسائل جنسی برجسته است و عدم ثبات و نبود صمیمیت و تعهد دیده می‌شود که در نتیجه فردگرایی و دلبستگی‌های ناایمن دوران کودکی بوجود آمده است .

*ازدواج سفید هنوز یکی از مسائل جامعه ایرانی نیست

در ادامه نیز مسعود بیننده این مسئله را از دیدگاه جامعه شناختی مورد بررسی قرار داد و گفت: از منظر جامعه شناختی دو پارادایم اصلی پوزیتیویستی و برساخت گرایی وجود دارد که دیدگاه پوزیتیویستی برخلاف دیدگاه برساخت گرایی کج رفتاری را مطلق و عینی تعریف می‌کنند اما برساخت گرایان پدیده‌ها را ذهنی و نسبی می‌دانند و معتقدند که کج روی تنها یک برساخت اجتماعی است .

این جامعه شناس همچنین با اشاره به اینکه ازدواج سفید هنوز به دغدغه اکثریت مردم تبدیل نشده، گفت: این پدیده تا دغدغه جامعه نباشد، تبدیل به مسئله نخواهد شد گرچه اخیرا تلاش‌هایی شده اما هنوز یکی از مسائل جامعه ایرانی نیست .

*ازدواج سفید شرعی نیست

در ادامه فرانک قدسی نیز به پیشینه ازدواج و خانواده قبل از اسلام تا کنون اشاره کرد و گفت: قبل از اسلام چند شوهری، همجنس بازی و ... امری مرسوم بود اما با آمدن اسلام، ازدواج بر مبنای شرع و قانون و با حدود و ثغور صورت گرفته است .

وی با اشاره به اینکه ازدواج سفید شرعی نیست، اظهار کرد: برخی افراد ازدواج سفید را نوعی ازدواج موقت می‌دانند اما باید این نکته را در نظر داشت که ازدواج موقت شرعی بوده و از این نظر با ازدواج سفید متفاوت است .

قدسی همچنین به تغییر کارکردهای خانواده و تاثیر آن در رواج ازدواج سفید پرداخت و خاطرنشان کرد: کارکردهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنی و تربیتی خانواده به دنبال تغییر ارزش‌ها دگرگون شده و موجب ترویج این نوع ازدواج شده که شاکله اصلی آن میل جنسی است.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال جامعه جامعه شناسی خانواده زن و مرد زنان قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۸۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عمده‌ترین تخلف روانشناسان دارای پروانه عدم رعایت تعرفه ‌هاست

علی فتحی آشتیانی در پاسخ به این سوال که در دوره گذشته اسامی روانشناس نماها اعلام شد، در این دوره چه اقدامی برای برخورد با این افراد صورت خواهد گرفت؟ گفت: در خصوص فعالیت روانشناسی‌نماها در گذشته اقداماتی صورت گرفته بود که این اقدامات خوب بود، اما اینکه چقدر این اقدامات موثر بود باید بگویم که ما با این اقدامات انجام شده اثربخشی زیادی را شاهد نیستیم و این فعالیت‌ها همچنان ادامه دارد.

وی ادامه داد: باید راهکارهای دیگری برای آن پیدا کنیم. با نظارت بیشتر و فعال کردن کمیسیون‌های بدوی و تجدید نظر برای افرادی که مرتکب تخلف در این زمینه می‌شوند و یا با بالا رفتن سطح آگاهی و سطح سواد سلامت روانی جامعه که مردم بدانند سراغ چه کسی باید بروند و سراغ چه کسی نباید بروند می‌توانیم با این روانشناس‌نماها مقابله کنیم.

وی ادامه داد: در واقع شاید اگر ما بجای اینکه نگاه تنبیهی داشته باشیم این بعد را تقویت کنیم یعنی سطح سواد سلامت روانی جامعه را بالا ببریم که مردم خودشان بدانند که به سراغ این افراد نباید بروند کار راحت‌تر انجام شود و بهتر می توانیم جلوی فعالیت این گونه افراد را بگیریم.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تخلفات روانشناسان دارای پروانه گفت: خوشبختانه تخلفات جدی نداریم و عمده تخلفاتی که مطرح می‌شود مسائل مالی است و تخلفاتی که در معاونت انتظامی ما ثبت می‌شود، عدم رعایت تعرفه‌های مصوب دولت است و این از شایع‌ترین مشکلاتی است که ما با آن مواجه هستیم.

فتحی آشتیانی همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه اختلال افسردگی و اضطراب شایع‌ترین اختلالات روانی جامعه است، با توجه به وضعیت اقتصادی کشور آینده سلامت روان جامعه را چطور پیش‌بینی می‌کنید، گفت: مسائل روانشناختی چند بعدی است. بعد اجتماعی، زیستی و معنوی و… هر یک از این بعدها بر روان انسان تاثیر خود را برجای می‌گذارد.

وی ادامه داد: اگر مسائلی که در اجتماع وجود دارد مانند مسائل اقتصادی، حل نشود طبیعتا بر مسائل روانی تاثیرگذار است. هر چقدر هم که مسائل معنوی و ارزش‌ها کاهش پیدا کند تاثیر خود را بر روان فرد می‌گذارد در تحقیقات هم آمده است، افرادی که باورهای دینی دارند کمتر درگیر مشکلات روانشناختی می‌شوند. بنابراین بعد معنویت می‌تواند روی سلامت روانی و اجتماعی تاثیرگذار باشد.

رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: اگر بخواهیم به این موضوع به صورت کلی نگاه کنیم روندی که تاکنون داشته‌ایم روند پیش‌رونده بوده است در واقع روندی بوده است که به دلیل مشکلات اجتماعی و اقتصادی موضوعاتی مانند پرخاشگری بیشتر شده است این‌ها از موضوعاتی است که در واقع پیامدهای مسائل اقتصادی و اجتماعی می‌تواند باشد.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • چرایی شکست قانون حمایت از فرزندآوری؛ آما و ارقام چه می‌گوید؟
  • عمده‌ترین تخلف روانشناسان دارای پروانه عدم رعایت تعرفه ‌هاست
  • چرا قانون حمایت از فرزندآوری منجر به کاهش جمعیت شد؟
  • تجلیل از دست‌اندرکاران رویداد کشوری جامعه پرداز در همدان
  • مسائل ازدواج آسان و فرزندآوری در استان بوشهر احصا شود
  • (تصاویر) تشریفات خاص برگزاری جشن عروسی صائبین مندایی
  • دولت‌ها مسئولیت سعادت افراد جامعه را بر عهده دارند
  • مطهری: دولت‌ها مسئولیت سعادت افراد جامعه را بر عهده دارند
  • ۵ هزار جوان ایرانی با وام ازدواج بانک سینا به خانه بخت رفتند
  • ازدواج بهنگام رمز پویایی جامعه