Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشریه پولیتیکو دیروز – چهارشنبه- با انتشار خبری، گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال شکل‌گیری گفتکوهایی غیررسمی بین ایران و آمریکا را تقویت کرد.

به گزارش عصرایران، بر اساس گزارش پولیتیکو سناتوری خوش‌نام از حزب جمهوریخواه که سابقه دوستی و نزدیکی با ترامپ دارد، در آخر هفته گذشته میهمان ترامپ در بازی "گلف" بوده و در آنجا از ترامپ خواسته تا برای کاهش تنش بین واشنگتن و تهران با "محمد جواد ظریف" تماس بگیرد و ترامپ با این پشنهاد او موافقت کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گفته چند مقام ارشد آمریکایی به پولیتیکو ، ترامپ در واکنش به پیشنهاد "رند پال" سناتور جمهوریخواه، به او گفته با وجودی که چندان امیدی برای موثر بودن گفتگوی او با ظریف ندارد، اما مخالف تلاش او در این جهت هم نیست.

" رند پال" 56 ساله ، پزشک وسناتور جمهوریخواه آمریکایی از ایالت "کنتاکی" آمریکاست و از سال 2011 به سنای آمریکا راه یافته است.

این سناتور در سابقه مواضع و رویکردهای خود در سنای آمریکا در 8 سال گذشته ، مواضع روشنی بر ضد جنگ و انتقادهای صریحی درباره سیاست‌های یکجانبه و چشم‌بسته دولت واشنگتن در حمایت از برخی متحدان سنتی منطقه‌ای عرب به ویژه دولت‌هایی چون عربستان سعودی، داشته است.

این سناتور چند ماه پیش نیز با سوال‌پیچ کردن "مایک پمپئو" در جلسه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا درباره سیاست خاورمیانه‌ای دولت جدید آمریکا، نشانه‌هایی از نارضایتی خود را از سیاست " فشار حداکثری علیه ایران" و " اتحاد حداکثری با عربستان سعودی" به نمایش گذاشت و تناقض‌های جدی سیاست خاورمیانه‌ای تندروهای کابینه ترامپ را با ادعاهای آنها، به چالش کشید.

گلف بازی یکشنبه گذشته رندپال با ترامپ در نیوجرسی

سناتور "رند پال" عربستان سعودی را یکی از مهم‌ترین حامیان و سرمایه‌گذاران تروریسم و افراط‌گرایی در جهان می‌داند و معتقد است مادامی که دولت ایالات متحده آمریکا با عربستان سعودی روابط نزدیک و صمیمی دارد و به خاطر دلارهای نفتی سعودی چشم خود را به اقدامات و سیاست‌های تحریک‌آمیز سعودی‌ها در منطقه و جهان (از جمله در حمله به یمن) می‌بندد، هیچ امیدی به بازگشت صلح و ثبات به منطقه خاورمیانه و جهان نیست.

از این منظر دیدگاه این سناتور آمریکایی تا حدود زیادی به برخی دیدگاه‌های اصولی جمهوری اسلامی ایران درباره راهکارهای ایجاد و تقویت صلح و ثبات خاورمیانه‌ای بر مبنای ایجاد توازنی پایدار بین ایران و کشورهای عربی کرانه جنوبی خلیج فارس، نزدیک‌تر است.

پس از اعلام خبر پولیتیکو درباره موافقت ترامپ با پیشنهاد "رند پال" برای تماس با ظریف، رسانه‌های آمریکایی  گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال تماس او با محمد جواد ظریف در نیویورک انجام داده‌اند و حتی وب سایت شبکه خبری بلومبرگ آمریکا در گزارشی به او لقب "جان کری" جدید برای مذاکره با ظریف را داده و همزمان با او هشدار داده، ظریف دیپلمات قهاری است که پیشتر هم وعده و وعیدهایی به جان کری برای پس از حصول توافق هسته‌ای داده اما هیچ‌گاه به آنها عمل نکرده، از جمله اینکه بنا به ادعای بلومبرگ، ظریف به کری قول داده بود پس از امضای توافق هسته‌ای، ایران درباره دیگر مسایل منطقه‌ای از جمله سوریه هم با ایالات متحده آمریکا وارد گفتگو شود، اما چنین اتفاقی هیچ گاه نیفتاد.

پایگاه خبری "هیل" ( وابسته به کنگره آمریکا) نیز در گزارشی در این باره نوشته است:" سناتور پال از منتقدان جدی سیاست تحریم و فشار حداکثری علیه ایران بوده و تحریم‌ها را یک عمل جنگی تفسیر کرده است و با برخی از بلندپایه ترین مقامات تندرو کابینه ترامپ از جمله "جان بولتون" و "مایک پمپئو" در مخالفت با رویکرد آنها علیه ایران، سرشاخ شده است.

 

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: رند پال ظریف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۸۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سناتور آمریکایی، دادگاه لاهه را به نفع اسرائیل تهدید به تحریم کرد

دیوان بین‌المللی کیفری (International Criminal Court)، دادگاهی دائمی واقع در شهر لاهه هلند است که رسیدگی به جرائمی همچون نسل‌کشی و جنایت جنگی، بخشی از وظایف آن به شمار می‌رود.

به گزارش فارس، شکایت آفریقا علیه رژیم صهیونیستی به جرم نسل‌کشی در غزه، در این دادگاه طرح و بررسی شد. دادگاه لاهه همواره به عنوان یک نهاد مستقل در نظام بین‌الملل معرفی می‌شود.

اما اخیرا تام کاتن، سناتور آمریکایی از ایالت آرکانزاس، قضات دادگاه لاهه را تهدید کرد و گفت: «من به مقامات دادگاه بین المللی کیفری (ICC) هشدار می‌دهم. اگر در کنار ایران و حماس (متحدان پوتین) بایستید و وارد نبرد سیاسی در مقابل اسرائیل شوید، تحریم خواهید شد. همین حالا دلار‌های خود را از ایالات متحده خارج و با سفر مجدد به آمریکا خداحافظی کنید.»

ساختار نظام بین‌الملل، ساختاری است که بعد از جنگ جهانی دوم پایه‌ریزی شده و به وضوح حفظ منافع آمریکا در آن به چشم می‌خورد. نمونه مهم آن، اعضای دائم شورای امنیت با حق وتو هستند. این اعضا شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، روسیه و چین می‌شود.

روند چند دهه‌ای شورای امنیت سازمان‌ملل ثابت کرده است که قطع‌نامه‌ها و وتوها، اغلب در کفه منافع کشور‌های غربی به ویژه آمریکا قرار دارد و همچنین در راستای منافع اشغالگران صهیونیست استفاده می‌گردد. به عنوان مثال، در چند ماه گذشته، آمریکا بار‌ها قطع‌نامه آتش‌بس دائم در غزه را وتو کرد.

توییت اخیر سناتور آمریکایی در کنار چندین بار وتو آتش‌بس، نشان داد که ایالات متحده نه تنها با سو استفاده از نهاد‌های بین‌المللی و حقوق غیرعادی خود، برای تامین منافع رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند، بلکه حتی این نهاد‌ها را به طور علنی تهدید می‌کند.

دیگر خبرها

  • دولت رئیسی متوجه ظرفیت ظریف نیست
  • سرمایه فرزندانمان را خرج امنیت کشورهای دیگر می‌کنیم
  • مذاکره مستقیم ایران و آمریکا صحت دارد؟
  • انتقاد سناتور آمریکایی از تصویب لوایح کمک‌های خارجی
  • مذاکره مستقیمی بین ایران و آمریکا برقرار نیست
  • ظریف: ترامپ از من چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما اجازه نداشتیم/ آمریکایی‌ها هم در برجام علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران بودند
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف: ترامپ برای مذاکره از من دعوت کرد
  • افشاگری ظریف از دعوت ترامپ برای مذاکره + جزئیات
  • سناتور آمریکایی، دادگاه لاهه را به نفع اسرائیل تهدید به تحریم کرد