Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست «روایت یک اخراج» (ماجرای شکست سیاست‌های آمریکا در منطقه و پیروزی‌های جبهۀ مقاومت)، چهارشنبه ۲۶ تیرماه با حضور و سخنرانی سردار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در اردوگاه سیدالشهدا(علیه‌السلام) آبعلی برگزار شد. این نشست در حاشیۀ چهارمین دورۀ آموزشی اسلام ناب و در جمع دانشجویان و طلبه‌های ایرانی و خارجی صورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سردار علی فدوی با اشاره به شروع دشمنی سازمان‌دهی‌شدۀ آمریکا از تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۵۷ با انقلاب اسلامی گفت: «آمریکایی‌ها ابتدا با چند واسطه برای دشمنی با انقلاب و شکست آن اقدام کردند. غائله‌های کردستان و گنبد و آذربایجان و... برای شکست انقلاب از این دست بود. در مرحلۀ بعد، نزدیک‌تر شدند و تلاش کردند با کودتا به انقلاب ضربه بزنند. ۵ کودتا که یکی‌اش از پایگاه شهید نوژه صورت گرفت، تدارک دیدند، اما باز موفق نشدند. سپس جنگ تحمیلی را علیه انقلاب به‌راه انداختند. صدام نوک پیکان بود و پشت آن، ۵۴ کشور، ازجمله آمریکا و شوروی و اروپایی‌ها قرار داشتند. ما از کشورهای بسیاری اسیر گرفتیم. جنگ هم که تمام شد، باز دشمنی‌ها تمام نشد. دشمنی، شکل‌های متفاوتی به خود گرفت، اما به برکت جنگ و حضرت امام و خون شهدا، قدرت و قوتی در نظام شکل گرفت که دشمنان مطمئن شدند که ضرر اقدام علیه ما برای آن‌ها، بیشتر از منفعتش است.»

جنگِ «حق و باطل» تمام نمی‌شود

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در ادامه دربارۀ ماهیت جنگ انقلاب اسلامی و دشمنانش گفت: «اگر این جنگ، بر سر مسائل دنیایی نظیر منافع اقتصادی و گسترش منطقۀ نفوذ بوده باشد، پس از مدتی دو طرف می‌فهمند که ادامۀ دعوا باعث ازبین‌رفتن همان دنیا می‌شود، بنابراین با هم توافق می‌کنند. وقتی ماهیت جنگ و دعوا، حق و باطلی بشود، تمام‌شدنی نیست. حق و باطل با هم جمع نمی‌شوند و در کنار هم قرار نمی‌گیرند. تا زمانی که دو طرف بر حق و باطل خود پافشاری می‌کنند، جنگ تمام نمی‌شود.»

سردار فدوی با اشاره به قواعد و سنن الهی و منوط‌بودنِ نصرت الهی به عمل بر اساس آن قواعد افزود: «اگر بندگان خدا طبق آن قواعد عمل نکنند، اتفاقی رخ نخواهد داد. خدا صریحاً اعلام کرده که طرف حق است، اما شروطی را هم مشخص کرده است. می‌فرماید اگر شما این‌گونه عمل کنید، من هم به وعده‌ام عمل می‌کنم. همان وعده‌ای که در آن تخلفی نیست. خدا حتی برای حبیب خودش هم به همین نحو عمل کرده است. در میان ۱۲۴هزار پیامبر، خدا یک حبیب دارد. طبق تاریخ، جبهۀ حق در دو نوبت، درحالی‌که پیامبر در میان آن‌ها بود شکست خورد. زیرا مسلمانان به شروطی که خدا مشخص کرده بود و به دستور پیامبر عمل نکردند. خدا به گروهی که فرار می‌کند که عنایت و نصرت نمی‌کند! اما در جنگ بدر بااین‌که جمعیت جبهۀ حق بسیار کمتر از جنگ احد بود، پایداری کردند. کمک الهی به‌قدری واضح بود که کفار هم آن را دیدند.»

ما مکلف به تکلیف هستیم، نه نتیجه

وی افزود: «طبق آیۀ قرآن، مکلف به بالابردنِ قوت خود به‌قدر استطاعت خود هستیم. براساس زمان و تجربه و دیگر مسائل، اگر استطاعت ما به‌اندازه‌ای بود که برای نتیجه کافی نبود. اگر همان میزان را که استطاعت داریم فراهم کنیم، خدا کمبودها را تا سطح حصول نتیجه فراهم می‌کند. نتیجه از خداست و ما مکلف به تکلیف هستیم. با وجود همۀ کمک‌هایی که به صدام در جنگ تحمیلی کردند، تا جایی که دیگر امکان دریافت و به‌کارگیری کمک‌ها را نداشت، ما عملیات‌هایی را طراحی و اجرا کردیم که همین الآن هم کسی جرأت فکرکردن به طراحی برخی از آن‌ها مانند والفجر۸ و کربلای ۵ را ندارد، چه رسد به اجرای آن‌ها.»

فرماندۀ پیشین نیروی دریایی سپاه، جنگ اصلی در یک‌سال‌ونیم آخرِ جنگ را جنگ دریایی دانست و افزود: «آمریکا از اردیبهشت سال ۱۳۶۶، ۸۶ ناو جنگی در خلیج‌فارس داشت. ما با شناورهایی به دریا رفتیم که برای والفجر۸ آماده کرده بودیم. هیچ تجهیزاتی نبود، اما با هرچه‌که بود، پای کار رفتیم. نتیجه این شد که آمریکایی‌ها فهرستی را ترتیب دادند و رسماً در دادگاه لاهه شکایت کردند که ما طبق آن فهرست به آمریکایی‌ها ضربه زده‌ایم. مثلاً می‌گفتنددر فلان تاریخ، ناو یک میلیارد دلاری ما را منهدم کردید و... .»

آمریکایی‌ها را مجبور کرده‌ایم در خلیج‌فارس، به زبان فارسی صحبت کنند

سردار فدوی به خاطره‌ای جالب اشاره کرد: «چند سال پیش به ذهنمان رسید که اینجا خلیج‌فارس است و هرکس بخواهد به خلیج‌فارس وارد شود، باید فارسی صحبت کند. زبان بین‌المللی انگلیسی است، اما ما چنین تصمیمی را برای محدودۀ خلیج‌فارس در نظر گرفتیم. عکس‌العمل آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها چه بود؟ ظرف مدت بسیار کمی، هر ناوی که با آن فارسی صحبت می‌کردیم، فارسی جواب می‌داد. در برخورد با ما فشار زیادی به آن‌ها وارد می‌شود. میزان تصادفات دریایی آمریکایی بسیار زیاد شده است و این ناشی از فشار روانی روی آن‌هاست. هروقت وارد خلیج‌فارس می‌شوند، بین خودشان می‌گویند وارد جهنم شدیم! هروقت هم از خلیج‌فارس بیرون می‌روند، می‌گویند از جهنم بیرون رفتیم. در شرایط سخت روحی و روانی به‌سر می‌برند.»

جانشین فرمانده کل سپاه، در پایان با اشاره به روی کار آمدن ترامپ و وقایع پس از آن گفت: «در سال‌های اخیر، ازآنجاکه رئیس‌جمهور جدید آمریکا هم منطق هزینه‌-‌فایده را بهتر می‌فهمد و هم آن را به زبان می‌آورد، می‌گویند که برقراری امنیت خلیج‌فارس به ما ربطی ندارد! تغییر استراتژی برای کشوری که ادعای ابرقدرتی دارد، آسان نیست و تا مجبور نباشند، به آن دست نمی‌زنند. آمریکا عنقریب به این نتیجه خواهد رسید که اصلاً به منفعتش نیست که در منطقه بماند. چراکه در این سال‌ها فهمیده که پیروزی در این دعوا نصیب او نمی‌َشود.»

چهارمین دورۀ آموزشی «اسلام ناب»، با حضور منتخب تشکل‌های دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور، با محوریت تبیین مکتب امام خمینی(ره)، از ۱۸ تیر در اردوگاه سیدالشهدای آبعلی آغاز شده و تا اول مرداد ادامه خواهد داشت.

کد خبر 4669965

منبع: مهر

کلیدواژه: علی فدوی دین اسلام ایالات متحده آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۴۹۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت اسد به دنیای عرب

در حالی که جنگ غزه توجه‌ها را به خود جلب کرده، بشار اسد با چراغ سبز امارات و عربستان در حال بازگشت به دنیای عرب است. این بازگشت معامله‌ای پنهان در پس خود دارد که منافع متعددی را برای طرفین درگیر به دنبال خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، اکو ایران نوشت:‌ در حالی که توجه زیادی به جنگ اسرائیل در غزه و تأثیرات آن در سراسر خاورمیانه معطوف شده، دولت بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه علی‌رغم طردشدن توسط غرب، به طور پیوسته در حال بازگشت به دنیای عرب است. از زمانی که اسد در مه سال ۲۰۲۳ برای سخنرانی در اجلاس سران اتحادیه عرب در جده به عربستان سعودی سفر کرد و بازگشت سوریه به این سازمان کامل شد، احیای روابط منطقه‌ای دمشق آغاز گردید. کشورهای ثروتمند شورای همکاری خلیج فارس (GCC) پیشگام بازگرداندن اسد به جمع دیپلماتیک جهان عرب شده‌اند.

به نوشته جورجیو کافیرو برای وبگاه داون‌مِنا، در ماه ژانویه، یک هیئت سعودی جهت آماده‌سازی بازگشایی سفارتخانه این پادشاهی در سوریه که به مدت ۱۲ سال گذشته تعطیل بوده، از دمشق بازدید کرد. آشتی با سوریه به دنبال امارات متحده عربی و پیشروی تلاش‌های عربی برای عادی‌سازی روابط با حکومت اسد، در دستور کار عربستان قرار گرفت. ابوظبی رسماً سفارت خود در دمشق را در سال ۲۰۱۸ بازگشایی کرد و در سال ۲۰۲۲، امارات میزبان سفر نمادین اسد بود که اولین سفر او به یک کشور عربی از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه محسوب می‌شود.

بازگشت به آغوش عموزاده‌ها

چند روز پیش از سفر هیئت سعودی به سوریه در اوایل امسال، سفیر جدید امارات به دمشق رفت و جایگزین کاردار این کشور شد که از زمان بازگشایی مأموریت دیپلماتیک امارات، آن را اداره می‌کرد. فیصل مقداد، وزیر خارجه سوریه به همراه حسن احمد الشیخ، سفیر جدید امارات در مراسمی در دمشق حضور یافته و هر دو بر روابط «عمیق و قوی» بین سوریه و امارات متحده عربی تأکید کردند.

روابط کنونی امارات با دمشق به طور چشمگیری با سیاست اولیه این کشور عربی در قطع روابط با دولت اسد و تسلیح ارتش آزاد سوریه در اوایل جنگ داخلی در تضاد است. شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، حاکم دوبی و معاون رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر امارات در سال ۲۰۱۴ در مورد اسد گفت: «اگر مردم خود را می‌کشید، نباید در قدرت بمانید. در نهایت، اسد رفتنی است». اما بر خلاف قطر و ترکیه، امارات نسبت به مخالفان سوری، به ویژه پس از اینکه شبه‌نظامیان تندرو در میان نیروهای ضداسد در سوریه قدرت بیشتری پیدا کردند، تردید بیشتری داشت.

تحریم‌های جاری علیه سوریه توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا همچنان امارات و سایر کشورهای ثروتمند خلیج فارس را از برقراری مجدد روابط اقتصادی با سوریه باز داشته، به ویژه سرمایه‌گذاری در بازسازی متوقف‌شده سوریه که اسد شدیداً به دنبال آن است. با وجود این، ابوظبی اقدامات زیادی از طرق دیگر برای تقویت حکومت اسد انجام داده است.

خواب امارات برای سوریه

سفارت امارات در دمشق یک سال پس از بازگشایی، میزبان جشن روز ملی امارات بود. در این رویداد، عبدالحکیم نعیمی، کاردار امارات ابراز امیدواری کرد که «امنیت و ثبات جمهوری عربی سوریه تحت سایه رهبری حکیمانه دکتر بشار اسد برقرار باشد». در نوامبر ۲۰۲۱، شیخ عبدالله بن زاید آل نهیان، وزیر خارجه امارات با اسد در دمشق دیدار کرد. چهار ماه بعد، اسد سفری نمادین به ابوظبی و دوبی انجام داد. از آن زمان، شیخ عبدالله دوباره به دمشق رفته و اسد نیز به امارات سفر کرده است.

علی باقر، استادیار مرکز ابن خلدون برای علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه قطر می‌گوید: «امارات متحده عربی نقشی محوری در احیای جایگاه منطقه‌ای و بین‌المللی حکومت اسد ایفا کرد. امارات با فشار بر کشورهای دیگر برای عادی‌سازی روابط با اسد، به پایان‌دادنِ انزوای دیپلماتیک او کمک کرد». باقر افزود: «در نتیجه، این کشور به منافع مشترک زیادی با سوریه، نه تنها در سطح اقتصادی بلکه امیدوار است در سطح سیاسی، اطلاعاتی و دفاعی دست یافت».

معادله اخوان‌المسلمین
با توجه به اینکه رهبری ابوظبی و دمشق دارای هم‌افزایی ایدئولوژیکی خاصی هستند، بُعد دیگری نیز مطرح است. هر دو دولت از سال ۲۰۱۱ تاکنون تلاش زیادی برای حمایت از یک وضعیت اقتدارگرایانه در خاورمیانه و شمال آفریقا انجام دادند که اغلب به عنوان یک برنامه سیاست خارجی ضدانقلابی توصیف می‌شود. امارات و سوریه که اخوان‌المسلمین را یک سازمان تروریستی می‌دانند، مدت‌هاست که این جنبش اسلام‌گرا را تهدیدی جدی برای اقتدار خود تلقی می‌کنند.

آن‌ها در کنار بازیگران مختلف جهان عرب که سعی در تضعیف اخوان‌المسلمین دارند، قرار گرفته‌اند. اما دشمنی اسد با اخوان‌المسلمین مانع حمایت سوریه از حماس که به عنوان شاخه فلسطینی اخوان در اواخر دهه ۱۹۸۰ فعالیت خود را آغاز کرد، نشد. 

نفوذ روسیه
تلاش‌های امارات متحده عربی برای تقویت حکومت سوریه منعکس‌کننده منافع ژئوپلیتیکی گسترده‌تری در بافت چندقطبی‌شدن نظام بین‌المللی است. با کاهش تدریجی هژمونی آمریکا، اعضای شورای همکاری خلیج فارس، خصوصاً امارات را به تنوع‌بخشیدن به متحدان و شرکای خود در سراسر جهان سوق داد و باعث نزدیکی ابوظبی به روسیه شد.

مداخله نظامی روسیه در سوریه از سال ۲۰۱۵ تا حد زیادی برای ترغیب کشورهای خلیج فارس به پذیرش «مشروعیت» اسد و کنارآمدن با حکومت او بود. در عین حال که امارات متحده عربی از روایت‌هایی درباره پیشگامی روسیه در مبارزه با تروریسم جهانی حمایت می‌کرد، با دستور کار مسکو در سوریه همراه شد. از سال ۲۰۱۸، تلاش‌های دیپلماتیک ابوظبی برای احیای جایگاه دولت سوریه در میان کشورهای عربی به تثبیت بیشتر جایگاه امارات به عنوان نزدیک‌ترین شریک روسیه در شورای همکاری خلیج فارس کمک کرده است.

نادیده‌گرفتن واشنگتن

از زمان آغاز جنگ غزه، بازگشت اسد به عرصه منطقه‌ای سرعت گرفته است. حمایت قاطعانه دولت بایدن از اسرائیل، با توجه به تعداد سرسام‌آور کشته‌های غزه و رنج غیرنظامیانی که به نظر می‌رسد پایانی ندارد، جایگاه آمریکا را در جهان عرب متزلزل ساخت. در حالی که ایالات متحده تلاش می‌کند تا دمشق را در سطح بین‌المللی منزوی نگه دارد، کشورهای حاشیه خلیج فارس، به جز قطر و کویت که هنوز روابط خود با اسد را برقرار نکرده‌اند، تمایل بیشتری به نادیده‌گرفتن مخالفت واشنگتن در قبال برقراری روابط دیپلماتیک با سوریه نشان داده‌اند.

جاشوا لندیس، کارشناس سوریه و مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه دانشگاه اوکلاهاما می‌گوید: «طی سال گذشته و با کاهش شدید وجهه آمریکا در منطقه به دلیل حمایت بایدن از حمله اسرائیل به غزه، منطق عادی‌سازی روابط با سوریه قوت گرفته است». در زمانی که خشم مردم خاورمیانه، خصوصاً خلیج فارس، علیه آمریکا در حال تشدید است، رهبران شورای همکاری خلیج فارس با اطمینان بیشتری خود را از دولت بایدن دور می‌کنند. بخشی از این مسئله به نفع دولت اسد است که می‌خواهد مقامات کشورهای شورای همکاری خلیج فارس فشار آمریکا برای منزوی‌نگه‌داشتن دمشق را نادیده بگیرند.

همچنین با گذشت بیش از یک دهه از جنگ داخلی سوریه، بازگشت به عرصه منطقه‌ای کمک زیادی به اسد در راستای احیای مشروعیتش می‌کند. اما کشورهای حاشیه خلیج فارس در ازای تلاش برای برقراری ارتباط مجدد با دمشق چه چیزی به دست آورده‌اند؟

به گفته کریم امیل بیطار، استاد روابط بین‌الملل دانشگاه سن ژوزف بیروت، به نظر می‌رسد تقریباً هیچ. او در مصاحبه‌ای گفت: «به نظر می‌رسد همانطور که در چند دهه گذشته بارها اتفاق افتاده، حکومت سوریه توانسته بدون اینکه لزوماً چیز مهمی در قبال آن ارائه دهد، امتیازات قابل توجهی را از کشورهای حاشیه خلیج فارس اخذ کند».

حمایت ایران به عرب‌ها می‌چربد

بیطار افزود که اگر رهبران خلیج فارس فکر می‌کنند که می‌توانند با برقراری مجدد روابط با اسد، شکافی بین سوریه و ایران ایجاد کنند، به احتمال زیاد به هدفشان نخواهند رسید. هیچ دلیلی وجود ندارد که دولت سوریه از روابط نزدیک خود با ایران یا محور مقاومت، از جمله حزب‌الله لبنان، امتیازی به امارات متحده عربی یا عربستان سعودی داده باشد. بیطار نزدیک‌شدن ابوظبی به دمشق را «تمدیدی بر استراتژی حکومت سوریه برای تلاش جهت بازکردن درب‌های مذاکره، کسب زمان و گرفتن امتیاز بدون دادنِ چیز زیادی در مقابل» می‌داند.

بیطار بر این باور است که اسد تنها در صورتی به کشورهای حاشیه خلیج فارس امتیازات قابل‌توجهی اعطا می‌کند می‌دهد که آن‌ها «واقعاً برای تزریق مبالغ هنگفتی به روند بازسازی سوریه آماده باشند» که این تنها در صورتی امکان‌پذیر است که تنش‌زدایی سعودی-ایرانی به یک نزدیکی پایدار و بادوام تبدیل شود. او تأکید دارد که دمشق بدون تأیید تهران به ابوظبی یا ریاض نزدیک‌تر نخواهد شد.

بیطار گفت: «فکر نمی‌کنم سوریه برای نزدیک‌شدن به کشورهای حاشیه خلیج فارس آماده باشد. اکثر تحلیلگران استراتژیک سوریه همچنان بر این باورند که دمشق از اتحاد استراتژیک خود با تهران سود زیادی برده و این اتحاد بوده که عملاً به اسد اجازه داده تا مدت زیادی در قدرت باقی بماند. به هر خبر بازگشت سوریه به آغوش عرب‌های سُنی با دیده شک نگاه می‌کنم».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • غزه، تا این لحظه پیروز اصلی میدان است/اوج عزت و ایستادگی مردم غزه، پدیده‌ای الهی است/رژیم صهیونیستی قادر به شکست نیروهای مقاومت نیست
  • رژیم صهیونیستی قادر به شکست نیروهای مقاومت نیست
  • رهبر انقلاب: رژیم صهیونیستی قادر به شکست نیروهای مقاومت نیست
  • رهبر انقلاب: غزه تا این لحظه پیروز اصلی میدان است / رژیم صهیونیستی قادر به شکست نیروهای مقاومت نیست
  • رهبر انقلاب: غزه، تا این لحظه پیروز اصلی میدان است/ رژیم صهیونیستی قادر به مقابله با نیروهای مقاومت و شکست آنها نیست
  • ویژه برنامه‌های صداوسیمای مرکز خلیج فارس در شب قدر
  • آبرسانی به بزرگ‌ترین جزیره خلیج فارس
  • اشتغال‌ زایی با تمرکز بر ظرفیت های موجود
  • جزئیات حملات آمریکایی‌ها به مناطق مسکونی در غرب استان دیرالزور + نقشه میدانی و عکس
  • بازگشت اسد به دنیای عرب