Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مصرف جهانی زغال سنگ در سال ۲۰۱۸ برای دومین سال متوالی رشد کرد، اما حدود ۲.۵ درصد پایین رکورد مشاهده شده در سال ۲۰۱۳ بود. مصرف زغال سنگ منطقه آسیا اقیانوسیه به رکورد بالای جدیدی صعود کرد، اما رشد مصرف این منطقه در مقایسه با دوره اوجش در فاصله سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۰ به میزان چشمگیری آهسته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مصرف زغال سنگ در اکثر کشور‌های در حال توسعه همچنان رو به رشد است، اما نرخ رشد ۲.۵ درصد در منطقه آسیا اقیانوسیه کمتر از ۳.۹ درصد در آفریقا و ۳.۷ درصد در آمریکای مرکزی و جنوبی بود.

بیشتربخوانید: برچیده شدن بساط سوخت‌های فسیلی تا 10 سال آینده!

در مناطق توسعه یافته جهان (شامل کشور‌های در حال توسعه در آسیا اقیانوسیه) مصرف زغال سنگ رو به کاهش است. مصرف زغال سنگ در اتحادیه اروپا از سال ۱۹۸۹ روند کاهشی پیدا کرده و مصرف زغال سنگ آمریکا به مدت یک دهه کاهش مستمری داشته است.

در مجموع سهم زغال سنگ از سبد مصرف انرژی جهان کاهش پیدا کرده است. در سال ۲۰۱۸ زغال سنگ تنها ۲۷.۲ درصد از مصرف انرژی را تشکیل داد که کمتر از ۳۰ درصد در یک دهه گذشته بود.

پنج کشوری که برای مصرف انرژی اولیه بیشترین وابستگی را به زغال سنگ دارند به این ترتیب هستند:

۱- آفریقای جنوبی: ۷۰.۸ درصد از مصرف انرژی اولیه

۲- چین: ۵۸.۲ درصد

۳- هند: ۵۵.۹ درصد

۴- قزاقستان: ۵۳.۴ درصد

۵- لهستان: ۴۸ درصد

سهم زغال سنگ از سبد مصرف انرژی آسیا اقیانوسیه ۴۷.۵ درصد در مقایسه با سهم ۱۳.۲ درصدی اتحادیه اروپا و ۱۳.۸ درصدی آمریکا است.

چین همچنان بزرگترین تولیدکننده و مصرف کننده زغال سنگ در جهان است.

پنج تولیدکننده بزرگ زغال سنگ در جهان به این ترتیب هستند:

۱- چین: ۴۶ درصد

۲- هند: ۹.۵ درصد

۳- آمریکا: ۸.۶ درصد

۴- اندونزی: ۶.۸ درصد

۵- استرالیا: ۶.۱ درصد

بر اساس گزارش اویل پرایس، مهمترین عاملی که مانع رشد زغال سنگ شده است، رشد سریع گاز طبیعی و انرژی‌های تجدیدپذیر بوده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

سوخت کثیفی که بازارش از سکه نمی‌افتد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خواندنی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۱۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارت سوخت‌ها شارژ شد؟

این دومین سهمیه ماهانه سال ۱۴۰۳ است که به کارت‌های هوشمند سوخت شخصی واریز شد، همچنین سهمیه سوخت خودرو‌های عمومی و خدماتی مطابق جدول سهمیه طرح مدیریت مصرف سوخت واریز شد.

به گزارش اقتصادآنلاین، سقف ذخیره سهمیه بنزین کارت‌های هوشمند سوخت برای مالکان خودرو‌های شخصی و موتورسیکلت‌ها هم‌اکنون ۶ ماه است، بنابراین سهمیه واریزی ماهانه خودرو‌های شخصی و موتورسیکلت‌ها در صورت استفاده نکردن، حداکثر تا ۶ ماه در کارت‌های هوشمند سوخت قابل ذخیره خواهد بود.

هم‌اکنون کشور در شرایط ناترازی تولید و مصرف بنزین قرار گرفته و لازم است مدیریت بهینه مصرف سوخت و استفاده از کارت سوخت شخصی به‌منظور جلوگیری از عرضه خارج از شبکه سوخت، بیش از پیش مدنظر قرار گیرد تا کشور را در معرض خطر واردات سوخت قرار ندهد.

دیگر خبرها

  • صعود بانوی قایقران آذربایجان‌غربی به نیمه‌نهایی مسابقات روئینگ انتخابی المپیک آسیا و اقیانوسیه
  • جنگل‌زدایی وسیع با جاده‌سازی‌های غیرقانونی
  • کسری بودجه حاصل از واردات بنزین در تبصره هدفمندی یارانه های انرژی بودجه 1403
  • تولید انرژی با توربین‌های بادی خیابانی/ کربن‌زدایی لندن با بهره‌گیری از انرژی‌های پاک
  • روئینگ انتخابی المپیک آسیا و اقیانوسیه؛ معرفی رقبای نمایندگان ایران
  • کارت سوخت‌ ها شارژ شد
  • کارت سوخت‌ها شارژ شد؟
  • گوشت قرمز در وضعیت سفید | چرا قیمت گوشت قرمز کاهشی شد؟
  • معامله ۵٣ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط بخش خصوصی در بورس انرژی
  • بزرگ‌ترین نیروگاه برق اتمی جهان بیدار می‌شود