Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@22:50:34 GMT

بازنگری بر فهرست کالاهای اساسی وارداتی انجام شود

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۵۲۶۰۸

ساعت 24-رئیس دیوان محاسبات کشور گفت: به توان تولید داخلی در حوزه واردات کالاهای اساسی توجه ویژه شود.

عادل آذر در سومین جلسه شورای اداری استان آذربایجان غربی در سال جاری با بیان اینکه دیوان محاسبات نقد جدی بر فهرست واردات کالاهای اساسی دارد، برلزوم بازنگری در این فهرست تاکید کرد و افزود: علی رغم اینکه تنها ۱۰میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی لازم است ۱۴میلیارد دلار ارز دولتی به این امر تخصیص یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دیوان محاسبات کشور ادامه داد: بر اساس فهرستی که در اختیار دیوان محاسبات است بیش از ۱۵نوع برنج در حال واردات به کشور است در حالی که به توان تولید داخلی در حوزه کالاهای اساسی باید توجه ویژه شود.

وی با بیان اینکه برخی افراد دستگاه های نظارتی نظیر دیوان محاسبات را مانع تصمیم گیری جسورانه مدیران اجرایی دستگاه ها می دانند تصریح کرد: رویکرد دیوان محاسبات کشور نظارت مستمر، پیشگیرانه، هدایتگرانه و در عین حال مقتدرانه بر روند فعالیت دستگاه های اجرایی است و همواره در خدمت مدیران دستگاه ها و کمک حال توسعه کشور بوده است.

آذر یکی از چالش های دیوان محاسبات در نظارت بر دستگاه ها را بدفهمی برخی مدیران در اثر انبوه قوانین دانست و افرود: مدیران دستگاه های اجرایی به عنوان طلاییه داران توسعه کشور، دیوان محاسبات را محرم و مشاور خود بدانند.

رئیس دیوان محاسبات کشور با اشاره به تمدید اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای در بخش اسناد خزانه، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۴۰درصد از ظرفیت اسناد خزانه در استان ها بلااستفاده ماند که امیدواریم در سال جاری روند بهتری را در این خصوص شاهد باشیم و دیوان محاسبات نیز آمادگی کامل دارد در صورت عدم تخصیص اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای توسط دستگاه های متولی و بانک های عامل بررسی و برخوردهای لازم را داشته باشد.

وی وضعیت استان در ثبت و شناسنامه دار کردن اموال و دارایی های دولت در سامانه "سادا" را نامناسب توصیف و اظهار کرد: مدیران دستگاه های اجرایی در بهبود وضعیت استان، ثبت و شناسنامه دار کردن اموال دولت در دستگاه ها اهتمام ویژه ای داشته باشند.

آذر ضعف کنترل های داخلی و اعتماد بیش از حد را یکی از آسیب های دستگاه های مختلف و منفذ وقوع جرم برشمرد و یادآور شد:اعتماد زیاد مدیران به برخی افراد و سپردن اختیارات نهادهای تصمیم گیری و تظارت و کنترل به یک نفر زمینه ساز وقوع جرم است و مدیران باید نظارت های بیشتری در این خصوص داشته باشند.

وی با تاکید بر لزوم اصلاح ساختار بودجه، در خصوص نقدهای دیوان محاسبات بر طرح ارائه شده دولت، تصریح کرد: در تامین منابع طرح پیشنهاد دولت، انتشار اوراق اسناد خزانه ۳۸ هزار میلیارد تومان مازاد بر قانون فعلی به عنوان راهکار ارائه شده است که اینکار نسل آینده کشور را با مخاطراتی روبرو خواهد ساخت.

رئیس دیوان محاسبات کشور افزود: استفاده از منابع صندوق توسعه ملی دیگر راهکار تامین منابع برای اصلاح ساختار بودجه توسط دولت بود در حالی که در سال جاری منابع کافی در اختیار دولت قرار دارد و نیازی به صندوق توسعه ملی نیست.

وی شناسایی و وصول درآمدها با حقوق دولتی را یکی از چالش های استان معرفی و خاطرنشان کرد: در بخش تسویه حساب پیش پرداخت های پروژه های ناتمام، آذربایجان غربی بیش از هزار میلیارد تومان بدهکار پیمانکاران است که هرچه سریعتر باید تسویه شود.

آذر با بیان اینکه اهلیت کارت های بازرگانی صادر شده در استان باید به دقت بررسی شود، گفت: معوقات مالیاتی کارت های بازرگانی در آذربایجان غربی بالغ بر ۳هزار میلیارد تومان است که باید از طریق قوه قضائیه استان اقدامات لازم در وصول این معوقات انجام گیرد.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود نیز گفت: دیوان محاسبات کشور آمادگی تشکیل هیئت ویژه حسابرسی بر اقدامات احیای دریاچه ارومیه را دارد و نمایندگان استان میتوانند در این رابطه مستندات خود را به دیوان ارائه دهند که تا پایان سال جاری شفاف سازی های لازم در این زمینه انجام گیرد.

رئیس دیوان محاسبات در خصوص استقرار نظام بودجه ریزی برمبنی عملکرد نیز، اظهار کرد: بر اساس قانون مصوب سال ۹۸ تمامی دستگاه‌ها مکلف به اجرای طرح بودجه ریزی عملیاتی هستند که تاکنون دستگاه ها روند کندی در این بخش داشته‌اند.

ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: دیوان محاسبات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۲۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو

بنا بر اعلام بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران؛ میزان ارز تامین شده برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۱ حدود سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بود که این رقم از ابتدای فروردین تا پایان اسفند ۱۴۰۲ به بیش از چهار میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید.

تامین ارز سال ۱۴۰۲ بانک مرکزی برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی در مقایسه با سال گذشته آن از رشد ۲۶ درصدی برخوردار بوده است.

بر اساس این گزارش، بانک مرکزی از ابتدای فروردین تا سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز بیش از سه میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار ارز برای چهار گروه کالاهای اساسی و دارو، تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.

کالاهای تجاری و بازرگانی با یک میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار بیشترین حجم را با میانگین نرخ ۴۱ هزار تومان به خود اختصاص داده است.  

کالاهای اساسی و دارو با ۶۳۶ میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد؛ ۵۶۱ میلیون دلار از این گروه به کالاهای اساسی و کشاورزی شامل گندم، دانه های روغنی و نهاده های دامی و ۷۵ میلیون دلار دیگر نیز به دارو، مواد اولیه دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص داده شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ظرفیت‌های آبی اردبیل بستر اصولی پرورش آبزیان است
  • سرپرست جدید دیوان محاسبات کهگیلویه و بویراحمد منصوب شد
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • گزارش جامع رابطه مالی نفت و دولت در اختیار تصمیم‌گیران اقتصادی قرار گرفت
  • خبر ویژه برای متقاضیان خودروی وارداتی دست دوم/ دولت مخالف است؟
  • چای از فهرست کالاهای مشمول افزایش مالیات یک درصدی حذف شود
  • بانک مرکزی اعلام کرد: تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تامین ۶۳۶ میلیون دلار برای واردات کالاهای اساسی و دارو
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • حکم دو رهبر پای متمم قانون اساسی ایران