Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا رفیعی‌پور روز پنج‌شنبه در جریان بازدید از کارخانه واکسن سازی تب برفکی «روناک» مهاباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته بیشتر استان‌های کشور بویژه آذربایجان غربی در زمینه کنترل بیماری تب برفکی با مشکلاتی روبرو بود که با تلاش انجام شده امسال کانونهای تهدید این بیماری به یک سوم کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: امسال بیش از ۹۸ درصد انواع بیماری‌های دام و طیور از جمله آنفولانزای پرندگان و تب برفکی کنترل شده به طوریکه در سال جاری هیچ گزارشی مبنی بر وجود آنفولانزای پرندگان در کشور ثبت نشده است.

رفیعی‌پور با بیان اینکه تامین واکسن‌های با کیفیت یک نوع پشتیبانی از تولیدات دامی است، اضافه کرد: هم‌اکنون کشور ما علاوه بر اینکه در تامین واکسن‌های دامی با مشکلی مواجه نیست بلکه توانسته است به موفقیت‌های خوبی در زمینه تولید انواع واکسن‌های دامی دست پیدا کند.

وی در خصوص حمایت این سازمان از تولیدکنندگان واکسن‌های دام و طیور اظهار داشت: دولت سالانه بیش از ۴۳۰ میلیون یورو برای تامین ارز، تسهیلات، مواد اولیه و تجهیزات به تولیدکنندگان این حوزه کمک می‌کند که در صورت نیاز این مبلغ افزایش خواهد یافت.

وی بیان کرد: سازمان دامپزشکی از طرف دولت، بانک مرکزی و جهادکشاورزی در اولویت تامین ارز مورد نیاز کشور قرار دارد تا تولیدکنندگان برای دریافت مواد اولیه کارخانه‌های خود با مشکل مواجه نشوند.

وی افزود: اتکای اصلی صنعت دامپروری و دامداری کشور به واکسن‌های تولید داخل است که با بهره‌برداری و توسعه تولید در چند کارخانه واکسن سازی داخلی در سال ۹۸ این موضوع تقویت می‌شود.

رفیعی‌پور همچنین میزان ذخیره نهادهای دامی را در کشور بیش از هفت ماه عنوان کرد و افزود: هم‌اکنون در انبارهای کارخانه‌ها به اندازه کافی واکسن و داروهای مورد نیاز دام و طیور ذخیره شده و از این بابت نگرانی وجود ندارد.

عامل بیماری تب برفکی یک نوع ویروس است که در بین دام‌ها و به ویژه گوسفندان شایع است؛ این بیماری به نام بیماری دهان و پا نیز در بین دامداران مشهور است زیرا دهان و پای دام‌ها را مبتلا می‌کند.
راه های درمان بیماری تب برفکی شامل واکسن زدن دام ها، قرنطینه کردن دام و ضد عفونی کردن محل دام هاست.

رییس سازمان دامپزشکی کشور در سفری یک‌روزه به شهرستان مهاباد از واحد واکسن سازی روناک مهاباد به عنوان بزرگترین واحد تولید واکسن تب برفکی در خاورمیانه در این شهرستان بازدید کرد.

۹۹۰۳/‏۶۱۸۵/‏

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دامپزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۳۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش تولید علوفه در کشور بر اثر کمبود بارش ها

ترحم بهزاد اظهار داشت: میانگین بارندگی در شرایط عادی (نرمال) در بلندمدت اگر ۲۴۰ میلی‌متر باشد میزان تولید علوفه در سطح مراتع کشور به ۱۰.۷ میلیون تن می‌رسد.

وی اظهار داشت: با توجه به کاهش بارش‌ها در سال‌های گذشته، خشکسالی‌های متوالی و تغییر نزولات جوی از برف به باران موجب کاهش تولید علوفه شده است.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: با توجه به ارزش‌های حیاتی و اکوسیستمی مراتع از جمله تامین آب، اکسیژن، تلطیف هوا و ضرورت حفظ و مدیریت پایدار مراتع کشور، ایجاد تعادل بین دام و مرتع و اجرای مدیریت چرای دام ضروری است.

وی اضافه کرد: با توجه به شرایط و ضعف مراتع؛ تامین علوفه مورد نیاز واحد‌های دامی از سوی دستگاه‌های متولی از جمله معاونت امور دام، شرکت پشتیبانی امور دام و سازمان امور عشایر الزامی است.

بهزاد سطح عرصه‌های طبیعی کشور را ۱۳۴.۴ میلیون هکتار اعلام کرد و گفت: از این میزان عرصه‌های طبیعی ۸۴.۸ میلیون هکتار معادل ۶۳ درصد منابع طبیعی را مراتع تشکیل می‌دهد که ظرفیت ۳۸ میلیون واحد دامی را در شرایط نرمال به مدت هفت ماه (چهارماه در مراتع قشلاق و سه ماه در مراتع ییلاق) را دارد در حالی که امروزه ۸۰ میلیون واحد دامی وابسته به مراتع هستند.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: براساس آمار‌های موجود هم اکنون بیش از ۲.۱ برابر ظرفیت مراتع کشور دام مازاد در سطح مراتع کشور وجود دارد.

بهزاد یادآور شد: وجود این تعداد دام مازاد در سطح مراتع کشور باعث از بین رفتن پوشش گیاهی، لگد کوبی و فشرده شدن خاک، نفوذناپذیری آب، تخریب و فرسایش خاک، افزایش سیل‌خیزی، تضعیف سفره‌های آب‌های زیرزمینی، ایجاد ریزگرد، طوفان و گرد و غبار، تهدید سلامت انسان، دام و حیات وحش، کاهش تولیدات دامی در بلندمدت و به مخاطره افتادن امنیت زیستی و غذایی را به دنبال دارد.

وی بیان کرد: به خطر افتادن تاسیسات زیربنایی از جمله پرشدن مخازن زیرزمینی و اختلال در سیستم حمل و نقل، تهدید معیشت ذینفعان، مهاجرت ناپایدار از روستا‌ها به شهر‌ها از دیگر عوارض از بین رفتن مراتع به شمار می‌رود.

بهزاد با اشاره به وابستگی بیش از یک میلیون خانوار روستایی و عشایری به مراتع ادامه داد: با توجه به روند رو به رشد جمعیت در دهه اخیر که منجر به افزایش تقاضای گوشت قرمز، فرآورده‌های دامی و افزایش وابستگی معیشت جمعیت بهره‌بردار در کشور شده است نیاز به برنامه ریزی دقیق و حمایت و پشتیبانی از سوی دستگاه‌های ذیربط در عرصه‌های مرتعی دارد.

بیشتر بخوانید

جذب ۷۷۴ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به نزدیک شدن به زمان کوچ عشایر گفت: اجرای پروژه مدیریت چرا، کنترل پروانه چرای دام و ساماندهی کوچ با ماهیت مدیریتی و پیشگیرانه دارای هزینه کمتر و اثربخشی بیشتری نسبت به سایر پروژه‌های اصلاح و احیای مراتع در سطح وسیع است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: کوچ عشایر یک مساله فراسازمانی و ملی است و رعایت تقویم کوچ با هدف حفظ مراتع باید مورد توجه قرار گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • نیمی از ورودی آب سدها در یک ماه اخیر تامین شد
  • آغاز واکسیناسیون «پنوموکوک» برای نوزادان در آبادان
  • آغاز واکسیناسیون پنوموکوک نوزادان در آبادان
  • واکسیناسیون پنوموکوک در آبادان آغاز شد
  • کاهش تولید علوفه در کشور بر اثر کمبود بارش ها
  • بیماری تب برفکی در شرق کشور تحت کنترل است
  • ۲ کشتارگاه دامی نیازی به حدفاصل با یکدیگر ندارند
  • آماری هولناک از حیوان گزیدگی در کشور
  • آغاز واکسیناسیون روتاویروس و پنوموکوک در جنوب و جنوب شرق کشور تا ۱۰ روز آتی
  • آغاز تزریق ۲ واکسن جدید کودکان در جنوب کشور تا ۱۰ روز آینده