Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس صنایع دفاعی ترکیه اعلام کرد کنار گذاشته شدن این کشور از پروژه تولید جنگنده‌های اف-۳۵ باعث افزایش ۷ تا ۸ میلیون دلاری هر فروند از این جنگنده‌ها خواهد شد. ۲۷ تير ۱۳۹۸ - ۲۲:۲۸ بین الملل آمریکا نظرات - اخبار بین الملل -

گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم- «اسماعیل دمیر» رئیس صنایع دفاعی ترکیه روز پنج‌شنبه اعلام کرد کنار گذاشته شدن ترکیه از پروژه تولید جنگنده‌های اف-35 می‌تواند به افزایش 7 تا 8 میلون دلاری قیمت هر فروند از این جنگنده‌ها منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسماعیل دمیر یک روز پس از آن‌که دولت آمریکا رسماً اعلام کرد ترکیه را از پروژه تولید جنگنده‌های اف-35 کنار گذاشته است، در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: «شرکت‌های دفاعی ترکیه باید با دشواری‌های مالی موقت ناشی از تصمیم جدید آمریکا کنار بیایند، اما این تصمیم در نهایت صنایع دفاعی ترکیه را قوی‌تر خواهد کرد. شرکت‌های ما زیان‌های خود [به دلیل تصمیم آمریکا] را جبران خواهند کرد اما دیگران باید خود را برای مواجه شدن با افزایش 7 تا 8 میلیون دلاری قیمت هر فروند جنگنده اف-35 آماده کنند.»

دولت آمریکا روز چهارشنبه طی بیانیه‌ای رسماً اعلام کرد که به دلیل خرید سامانه دفاع موشکی اس-400 از سوی ترکیه،  این کشور را از پروژه تولید جنگنده‌های اف-35 کنار گذاشته است. کاخ سفید در ادامه این بیانیه برای نشان دادن اینکه تصمیمش برای حذف ترکیه از پروژه اف-35 به روابط دو کشور ضربه‌ای نمی‌زند، تأکید کرده است که همکاری‌های دو کشور در سطح گسترده‌ای ادامه خواهد یافت؛ این در حالی است که واکنش‌های مقامات آنکارا نشان از نارضایتی شدید آنها از تصمیم اخیر واشنگتن دارد.

تشدید تنش‌ها بین واشنگتن و آنکارا؛ ترکیه از برنامه اف35 حذف شد

وزارت امور خارجه ترکیه روز پنج‌شنبه اقدام اخیر آمریکا را «فاقد توجیه قانونی» خواند و تأکید کرد: «این اقدام آمریکا غیرمنصفانه است و می تواند به ضرر روابط دو کشور باشد. از آمریکا می خواهیم تا در این اشتباه تجدیدنظر کند چرا که این تصمیم می تواند به ضرر روابط راهبردی دو کشور باشد.»

سخنگوی دولت ترکیه نیز با تأکید بر اینکه تصمیم اخیر آمریکا «مغایر با روح همکاری و اتحاد» است، خواستار بازنگری آمریکا در این تصمیم شده است.

واکنش ترکیه به تصمیم آمریکا برای حذف از برنامه اف35سرپرست پنتاگون: موضع ما در مورد تحویل اف-35 به ترکیه تغییر نخواهد کرد

آمریکا خرید سامانه دفاعی اس-400 از سوی ترکیه که خود جزو اعضای ناتو است را تهدیدی برای این پیمان نظامی تلقی می‌کند و به همین دلیل بارها از آنکارا خواسته بود که از خرید اس-400 چشم‌پوشی کرده و به جای آن سامانه آمریکایی پاتریوت را خریداری کند.

ترکیه هفته گذشته نخستین محموله‌های سامانه موشکی اس 400 را از روسیه تحویل گرفت. پس از انتشار خبر تحویل این محموله‌ها، «مارک اسپر» سرپرست وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد مواضع قبلی کشورش مبنی بر عدم تحویل جنگنده‌های اف-35 به ترکیه در صورت لغو نشدن قرارداد آنکارا با مسکو برای خرید سامانه اس-400 را تغییر نکرده است.

در حالی که آمریکا سعی دارد از طریق کنار گذاشتن ترکیه از پروژه تولید جنگنده‌های اف-35، این کشور را به‌زعم خود تنبیه کند، اما برخی شواهد حاکی از این است که ترکیه نیز چندان در مقابل آمریکا دست و پا بسته نیست.

ترکیه از زمان پیوستنش به ناتو در سال 1952 به دلیل موقعیت جغرافیایی خود همواره یکی از مهم‌ترین کشورهای عضو این پیمان نظامی و همچنین از نزدیکترین متحدان نظامی آمریکا بوده است.

گزارش تسنیم|اس 400 و احتمال تحریم ترکیه توسط آمریکا

یکی از مهم‌ترین کارت‌های ترکیه در برابر آمریکا٬ فرودگاه نظامی اینجرلیک در استان آدانا است. فرودگاه استراتژیک و مهمی که در دهه‌های اخیر نه تنها برای آمریکا بلکه برای دیگر اعضای ناتو نیز از اهمیت بالایی برخوردار بوده و واشنگتن تعدادی از کلاهک‌های هسته‌ای خود را در آنجا نگهداری می‌کند.

آنکارا پیش‌تر پس از بروز برخی اختلافات سیاسی٬ آلمان را ناچار به ترک این فرودگاه کرد و اگر در شرایط فعلی٬ بازی با آمریکا نیز در مسیر پرفراز و نشیب موضع‌گیری‌های منفی پیش برود٬ می‌تواند به همین شکل عمل کند.

ترکیه در برابر آمریکا کارت مهم دیگری نیز دارد که به نفوذ نیروهای وابسته به این کشور در مناطقی از شمال سوریه در غرب و شرق فرات مربوط می‌شود. در صورت ادامه تنش‌ها بین آمریکا و ترکیه، دولت اردوغان می‌تواند با استفاده از برخی ظرفیت‌های خود در سوریه٬ دونالد ترامپ را با مشکلات جدیدی روبرو کند.

انتهای پیام/.

 

R1535/P/S8,1128,1414/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "آمریکا" اخبار "ترکیه"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا اخبار ترکیه اخبار آمریکا اخبار ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۳۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلید ۹۵ میلیارد دلاری برای دو جنگ؟

مجلس نمایندگان آمریکا روز بیستم آوریل با حمایت اعضای دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه، بسته کمک مالی ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد. ۶۰/۸۴ میلیارد دلار به اوکراین، ۲۶ میلیارد دلار به اسرائیل (شامل ۹/۱ میلیارد دلار کمک‌های بشردوستانه) و ۸/۱۲ میلیارد دلار برای حمایت از تایوان در دو اقیانوس هند و آرام اختصاص پیدا کرده است. آن‌طور که رسانه‌های آمریکایی گزارش دادند، تنها نمایندگان جناح افراطی حزب جمهوری‌خواه با این طرح مخالفت کردند.

به گزارش هم میهن، بیشترین میزان این کمک مالی به اوکراین تعلق دارد و حدود ۶۱ میلیارد دلار است. انتظار می‌رود که این مصوبه هفته آینده در مجلس سنای آمریکا به تصویب برسد و سپس برای امضای رئیس‌جمهور به کاخ سفید برود. کمک و پشتیبانی اروپا و آمریکا طی دو سال گذشته یکی از ستون‌های اصلی مقاومت اوکراین در برابر حملات روسیه بوده است.

ناظران بر این باورند که اعطای این مبلغ از سوی آمریکا به اوکراین که ۲۳ میلیارد دلار آن برای تامین تسلیحات است، می‌تواند بر توان مقاومت اوکراین در برابر روسیه تاثیر بگذارد. دبیرکل ناتو نیز از تقویت سیستم دفاع هوایی اوکراین خبر داده است.

استقبال زلنسکی

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین با انتشار یک پیام ویدئویی و متنی در شبکه ایکس (توئیتر) به تصویب این طرح در مجلس نمایندگان آمریکا واکنش نشان داد. زلنسکی نوشت: «از مجلس نمایندگان ایالات متحده، دو حزب و رئیس مایک جانسون (رئیس مجلس نمایندگان) به خاطر تصمیمی که تاریخ را در مسیر درست نگه می‌دارد، سپاسگزارم. [تصویب این کمک مالی]جنگ را از گسترش باز می‌دارد، جان هزاران هزار نفر را نجات می‌دهد.»

واکنش روس‌ها

به گزارش اسپوتنیک، وزارت خارجه روسیه در واکنش به این اقدام آمریکا اعلام کرد: «اقدامات ایالات متحده به‌عنوان طرف واقعی درگیری به‌طور قاطع خنثی خواهد شد. غوطه‌ور شدن عمیق‌تر واشنگتن در یک جنگ ترکیبی علیه روسیه منجر به همان شکست تحقیرآمیز ایالات متحده خواهد شد که در ویتنام و افغانستان با آن مواجه گشت.

در هر صورت، تلاش‌های تب‌آلود با هدف نجات رژیم نئونازی زلنسکی محکوم به شکست است. اهداف و مقاصد عملیات ویژه نظامی روسیه به‌طور کامل محقق خواهد شد. کاخ سفید دیگر روی پیروزی اسطوره‌ای رژیم تحت کنترل کی‌یف شرط‌بندی نمی‌کند، بلکه روی این واقعیت شرط می‌بندد که نیرو‌های مسلح اوکراین حداقل تا رای‌گیری ماه نوامبر، بدون اینکه چهره جو بایدن را خراب کنند، مقاومت کنند.»

وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که اقدامات واشنگتن به‌عنوان طرف واقعی درگیری با پاسخ بی‌قید و شرط و قاطع مواجه خواهد شد. مقامات ارشد روسیه به تصمیم آمریکا واکنش‌های تندی نشان دادند.

ویاچسلاو والودین، رئیس دومای دولتی روسیه در مورد تصمیم ایالات متحده برای ارائه کمک‌های بیشتر به کی‌یف اظهار داشت که از این طریق واشنگتن «مجبور است تا آخرین اوکراینی بجنگد» که «در نهایت اقتصاد اوکراین را دفن و آن را از داشتن آینده محروم می‌کند».

دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهور پیشین روسیه و معاون رئیس شورای امنیت این کشور در کانال تلگرامی خود نوشت: «رای حرامزاده‌های سرخوش آمریکایی فقط جنگ را طولانی می‌کند و تعداد قربانیان این جنگ را افزایش می‌دهد. مشخص است که ما با وجود دلار‌های خونینی که در گلوی صنعت دفاعی سیری‌ناپذیر آمریکا ریخته شده، پیروز می‌شویم. قدرت و حقیقت طرف ماست.»

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه درباره این اقدام آمریکایی‌ها گفت: «نخبگان حاکم در واشنگتن آماده‌اند تا کی‌یف را با سلاح پمپاژ کنند که تا آخرین اوکراینی بجنگد و برای دستیابی به این هدف به سرقت دارایی‌های روسیه متوسل می‌شوند.»

سخنگوی کاخ کرملین نیز در واکنش به این اقدام آمریکا گفت: «تصمیم مجلس نمایندگان آمریکا برای کمک به اوکراین باعث افزایش ثروت ایالات متحده و افزایش ویرانی اوکراین خواهد شد.»

سفر بلینکن به پکن

به نظر می‌رسد که آمریکا قصد دارد فشار بر روسیه را بیشتر کند. چراکه رایزنی‌های مقامات آمریکایی درباره این جنگ همچنان ادامه دارد. به گزارش فارس به نقل از پولیتیکو، آنتونی بیلنکن، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا با هدف تلاش برای محدود کردن حمایت‌های فنی و نظامی پکن از روسیه، به چین می‌رود.

آمریکا برنده اصلی جنگ روسیه و اوکراین است

حسن بهشتی‌پور، تحلیلگر مسائل بین‌الملل درباره این مصوبه مجس نمایندگان آمریکا گفت: «با توجه به اینکه اکثریت مجلس سنا در اختیار حزب دموکرات است، این مصوبه به احتمال زیاد مورد تصویب آن نهاد نیز قرار می‌گیرد. بحث اصلی در خصوص کمک‌های اختصاص‌یافته به اوکراین، هدف و حوزه‌ای است که بسته حمایت مالی به آن تعلق می‌گیرد. ۶۰/۸۴ میلیارد از این ۹۵ میلیارد دلار برای اوکراین است، اما شیوه مصرف آن را باید در نظر گرفت.

۲۳ میلیارد دلار از این پول برای تامین تجهیزات و تسلیحات مورد نیاز ارتش اوکراین است که اکثر آن‌ها از آمریکا و بخش کوچک‌تری از کشور‌های اروپایی تامین می‌شود. ۱۰ میلیارد دلار به زیرساخت‌های اوکراین اختصاص دارد. این بودجه در اختیار ارتش آمریکا قرار می‌گیرد که با تولید سلاح، تجهیزات و مهمات از طریق شرکت‌های آمریکایی، آن را در اختیار اوکراین قرار دهد.

بخش عمده این پول کمک به صنایع نظامی آمریکاست. چراکه این صنایع با کمبود روبه‌رو شده و نیازمند تزریق مالی است. تفکیک این اعداد بسیار مهم است. موضوع بعدی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که کمک‌های مذکور در چه بازه زمانی در اختیار اوکراینی‌ها قرار می‌گیرد. ۶۰ میلیارد دلار رقم اندکی نیست. اما به حواشی این کمک‌ها و تخصیص‌ها نیز باید توجه کرد.

آمریکایی‌ها می‌گویند که ما ۲ تریلیون دلار طی ۲۰ سال در افغانستان هزینه کردیم. اگر این مبلغ در زیرساخت‌ها، ایجاد شغل و برای ساختن این کشور هزینه می‌شد، افغانستان را تبدیل به بهشت می‌کرد. اما بخش عظیم این پول در اختیار صنایع نظامی و شرکت‌های پشتیبانی‌کننده ارتش آمریکا در افغانستان قرار گرفت و مشخص نیست در چه مسیری صرف شد.

[..]این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: «۴ استان شرقی اوکراین تحت اشغال روسیه است و این کشور در برابر تجاوز مقاومت می‌کند. روس‌ها مطرح می‌کنند که اوکراین ویتنام آمریکایی‌هاست، اما در این مسئله دچار خطای راهبردی هستند. در مسئله ویتنام، آمریکا بود که لشکرکشی کرد و با حدود ۵۰ هزار کشته از آن کشور خارج شد. در اوکراین، این روس‌ها هستند که دست به تجاوز زده‌اند.

روس‌ها اعتراض می‌کنند که چرا آمریکایی‌ها و کشور‌های غربی به اوکراین کمک می‌کنند. مسکو اگر می‌خواهد اوکراین بیشتر به غرب و آمریکا وابسته نشود، باید دست از تجاوز بردارد.

روسیه یک اشتباه تاریخی انجام داد و امنیت ملی این کشور امروز نسبت به دو سال قبل که این جنگ را آغاز کرد، بیشتر در معرض خطر قرار گرفته است. با حمله روسیه به اوکراین، حتی سوئد و فنلاند که در تمام این سال‌ها و دوران جنگ سرد بی‌طرف بودند، به ناتو پیوستند. مقادیر زیادی سرمایه از روسیه خارج شده و این کشور تحت تحریم‌های شدید قرار گرفته است. این‌ها نتیجه تجاوز روسیه به اوکراین است.»

بهشتی‌پور اضافه کرد: «پیش از آغاز جنگ، روس‌ها می‌ترسیدند که اوکراین به ناتو بپیوندد و ۱۸۵۰ کیلومتر مرز مشترک‌شان به خطر بیفتد. در آن صورت ناتو با روسیه هم‌مرز می‌شد. اما در حال حاضر و با این جنگ، نه‌تن‌ها خون‌های زیادی ریخته شد، بلکه ترس روسیه نیز از بین نرفت. دستاورد روس‌ها در این جنگ صرفاً نظامی بوده؛ آن‌ها توانستند ۴ استان را اشغال و پیوند زمینی با شبه‌جزیره کریمه برقرار کنند. اما این دستاورد به چه قیمتی به دست آمد؟

در ارزیابی برای انجام یک تصمیم باید این عوامل مد نظر قرار بگیرد که چه چیزی می‌دهیم و چه چیزی می‌گیریم. امنیت ملی روسیه به دنبال این جنگ به خطر افتاد، تحت تحریم‌های بین‌المللی قرار گرفت، ناتو گسترش پیدا کرد و وابستگی اوکراین به غرب بیشتر شد. قبلاً اگر شانسی بود که با یک انتخابات، جریان روس‌گرا در اوکراین بر سر کار بیاید، الان دیگر این شانس هم وجود ندارد.

هر چه این جنگ ادامه پیدا کند، اوکراین بیشتر در آغوش غرب می‌رود. همین کمک حدوداً ۶۱ میلیارد دلاری، باز هم وابستگی اوکراین به آمریکا و اروپا را بیشتر می‌کند. عقل سلیم می‌گوید که اگر روس‌ها به دنبال خروج از این وضع هستند، باید جنگ را تمام و شرق اوکراین را تخلیه کنند. اما این اتفاق نمی‌افتد؛ چراکه روس‌ها چنین تصمیمی را یک شکست برای خود می‌دانند؛ بنابراین جنگ تا مدت نامعلومی ادامه پیدا خواهد کرد.

اگر بخواهیم تاثیر این کمک‌ها را در نظر بگیریم، صرفاً بر توان مقاومت اوکراین در برابر روسیه مؤثر خواهد بود و تحول خاص و بزرگی در جریان جنگ ایجاد نخواهد کرد. نمی‌شود آمریکا و اروپا را برای کمک به اوکراین شماتت کرد. چراکه آن‌ها به کشوری کمک می‌کنند که مورد تجاوز قرار گرفته است. روسیه دستاورد نظامی که برشمردم را به دست آورد، اما به قیمتی گزاف.»

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل اضافه کرد: «آمریکا برنده اصلی جنگ میان اوکراین و روسیه است. آن‌ها از رهگذر این جنگ سلاح‌هایشان را می‌فروشند، موقعیت خود را در غرب روسیه تثبیت کردند و ناتو نیز از ترس تهدید روسیه گسترش پیدا کرد. کشور‌هایی که متحد روسیه بودند، از ترس اتفاقی که در اوکراین افتاد هر چه بیشتر به سمت اروپا و آمریکا متمایل شدند.

حدود ۳۰ درصد جمعیت حدوداً ۲۰ میلیونی قزاقستان را روس‌تبار‌ها تشکیل می‌دهند. روسیه به بهانه مقابله با تهدید ناتو و حمایت از روس‌تبار‌ها به اوکراین حمله کرد؛ درحالی‌که اوکراین ۱۷ درصد از جمعیت حدود ۴۰ میلیونی آن روس‌تبار هستند. کشور‌های آسیای مرکزی و قفقاز از حمله روسیه به اوکراین ترسیدند.

تماس‌ها و همکاری‌های این کشور‌ها با اروپا، آمریکا و چین افزایش پیدا کرده است. کشور‌هایی که پیش از این حیاط خلوت روسیه بودند، حالا تحت نفوذ غرب قرار گرفته‌اند. آمریکا تلاش می‌کند با وضعیتی که روسیه در منطقه به وجود آورده، موقعیت خود را در آسیای مرکزی و قفقاز تثبیت کند.»

بهشتی‌پور درباره آن بخش از کمک‌های مصوب کنگره آمریکا که به اسرائیل مربوط می‌شود، گفت: «۲۶ میلیارد از این بسته حمایتی مربوط به اسرائیل است که ۹/۱ میلیارد دلار آن به کمک‌های بشردوستانه برای مردم غزه اختصاص دارد. اما این کمک‌ها بیشتر از کمک‌های تسلیحاتی به اسرائیل محل تردید است. اسرائیلی‌ها اجازه رسیدن کمک‌های بشردوستانه به مردم ستمدیده غزه را نمی‌دهند و مشخص نیست این کمک میلیارد دلاری چطور قرار است به دست آنان برسد.

آیا به دست سازمان ملل می‌رسد؟ در اختیار مصر قرار می‌گیرد تا از طریق گذرگاه رفح وارد نوار غزه شود؟ این‌ها سوالات جدی در این زمینه است. ۴ میلیارد دلار نیز برای تقویت سامانه پدافند هوایی اسرائیل هزینه می‌شود. حقیقت این است که اگر حمایت‌های همه‌جانبه آمریکا از اسرائیل نبود، هیچ‌کدام از این فجایع اتفاق نمی‌افتاد.»

دیگر خبرها

  • خیز بغداد و آنکارا برای توسعه همه جانبه رابطه / در سفر کم سابقه اردوغان به عراق چه می گذرد؟ / نفت، آب و تروریسم مهم ترین پرونده های روز میز مذاکرات دوجانبه
  • کلید ۹۵ میلیارد دلاری برای دو جنگ؟
  • واکنش آنکارا به خبر رهگیری موشک های ایران توسط ترکیه/ هدف قرار دادن ۲ پایگاه نظامی آمریکا در شرق سوریه/  رایزنی شورای اروپا برای تشدید تحریم‌ ها علیه ایران‌/ افزایش بی‌سابقه هزینه‌های نظامی در جهان
  • قیمت جهانی نفت / برنت ۸۶ دلار و ۶۲ سنت شد
  • برنت ۸۶ دلار و ۶۲ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۳ |برنت ۸۶ دلار و ۶۲ سنت شد
  • واکنش سریع بانک مرکزی به یک خبر دلاری/ گوشت ۲۸۵ هزارتومانی در راه است/ کاهش قیمت طلا و سکه و خودرو در بازار
  • پاسخ ترکیه به گستاخی وزیر خارجه صهیونیستی درخصوص استقبال آنکارا از هنیه
  • تصمیم بی سابقه آمریکا برای تحریم یک واحد از ارتش اسرائیل/  تصویب کمک نظامی ۲۶ میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل/ حمله پهپادی مقاومت عراق در جولان اشغالی/ احضار سفرای چند کشور توسط اسرائیل
  • راه‌حل اردوغان در برابر اسرائیل چیست؟