Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 20؛ فرهاد افشار شهردار منطقه 20 در آیین گشایش «مرکز توسعه سلامت روان مهاجر» گفت: در حال حاضر علاوه بر آنکه حفظ ویژگیهای زیست محیطی شهر جزء دغدغه های مدیران شهری است برای دست یابی شهروندان به آرامش روحی روانی و ترویج رفتار صالح در شهر، توجه به ابعاد اجتماعی بشر و مسائل روانشناختی نیز حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افشار با بیان اینکه پیش بینی می شود تا سال 2070 حدود 70 درصد جمعیت کشورها در شهرها ساکن می شوند گفت : با افزایش جامعه شهری مسائل آنها نیز پیچیده تر می شود و رویکرد مدیریت شهری شهرداری تهران نیز توجه به ابعاد اجتماعی شهر و شهروندان است.

وی افزود: در راستای کاهش معضلات اجتماعی شهرداری تهران به عنوان هماهنگ کننده و تسهیل گر نقش آفرینی می کند تا سایر متولیان امر اقدامات اساسی را انجام دهند .

وی به علل مهاجرت در کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: کشور ما در سه دهه گذشته میزبان مهاجران افغانی بوده است ولی جامعه پذیری مناسبی صورت نگرفته و مسائل و مشكلات مرتبط با موضوعات روانشناختي بر زواياي مختلف زندگي مهاجران تاثيرگذار بوده است.

افشار با اشاره به  اینکه موضوعات روانشناختي ارتباط مستقيمي با موضوعات فرهنگي و اجتماعي هر جامعه دارد تصریح کرد: پروژه مشترك اولين مركز آموزشي، پژوهشي و مشاوره‌هاي روانشناختي ويژه مهاجرين افغانستاني در ايران با مشاركت معاونت امور اجتماعي و فرهنگي شهرداري منطقه 20،مركز مشاوره دانشگاه علامه طباطبائي و كانون دانشجويي نخبگان افغانستان به ثمر نشست و امید است با فعالیت این مرکز نیازمندیهای جامعه مهاجر به خدمات روانشناختی تامین شود.

 منطقه 20 پیشگام اصلاح روابط مسالمت آمیز مهاجران و مردم محلی است

محمدرضا جوادی یگانه معاون امور اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران با بیان اینکه یکی از ویژگی های مرکز توسعه سلامت روان مهاجر آنست که مدیران این مجموعه از جامعه مهاجر افغان هستند و آنها می توانند در مباحث تحقیق، مشاوره و آموزش موثرتر عمل نمایند گفت: بخش اصلی مسائل افعانستانیها، مشکلات روانشناختی نیست بلکه مباحث حقوقی و اجتماعی مهاجران در ارجحیت بوده و رفع این موانع در اختیار شهرداری نیست اما شهرداری می تواند گامهای موثری را بردارد که از آن جمله می توان به افتتاح این مرکز و تقدیر از کارگران افغانستانی در آستانه سال نو اشاره کرد.

جوادی یگانه، این نکته که مجریان پروژه قسمتی از جامعه مهاجر هستند را از جمله ويژگي هاي این مركز عنوان کرد و افزود: از آنجایی که این مجریان درک و شناخت بهتر و دقیق‌تری از خصوصیات جامعه خود دارند می توانند در زمینه آموزش، تحقیق و مشاوره که در آن شناخت بافت فرهنگی و اجتماعی مهم است؛ موفق‌تر باشند.

وی افزود: تجربه زندگی افغانها نشان می دهد تنش بین افغانی ها و مردم محلی در نقاطی با تراکم جمعیت بالا و یکی از راه های کاهش تنش و تضاد اجتماعی فعالیت فرهنگی و آموزشی برای تسهیل اقدام اجتماعی و پذیرش مهاجران است و بخشی از فعالیتهای فرهنگی شهرداری می تواند در جهت پیوند میان مهاجرین و میزبان باشد.

وی ادامه داد : در دهه های گذشته عموما باورهای کلیشه ای در خصوص افغانستانیها وجود داشته که این باورها با واقعیت زندگی آنها همخوانی ندارد و خدمات آنها تبلیغ نشده است بنابراین ایجاد این شناخت از طریق برنامه های فرهنگی و ایجاد فرصتت تعامل چهره به چهره میان مهاجرین و ساکنان محلی در کاهش تضاد و تعارض موثر است.

وی با اشاره به اینکه اصلاح بازنمایی از افغانستان به افغانی ها کمتر مورد توجه قرار گرفته است گفت : یکی از رسالتهای مهم حوزه فرهنگی و هنری تغییر تصویر و ارائه مجموعه کامل از واقعیت جامعه افغانستان و کنشگران آن در سطح ملی و بین المللی است و بنابراین معرفی نخبگان و فعالان افغانستان با همکاری فعالان حوزه رسانه و سینماگران در تغییر و بازنمایی این تصویر موثر خواهد بود.

یگانه به نمونه های موفق همزیستی مهاجران و شهروندان بومی اشاره کرد و گفت: افغانی های ساکن منطقه 20 به نسبت سایر مناطق شهر تهران شرایط بهتری از نظر پذیرش مردم محلی دارند و منطقه20 به واسطه سابقه مذهبی خود می تواند پیشگام اصلاح نگرش عمومی نسبت به مهاجرین باشد و به منطقه ای نمونه از نظر روابط مسالمت آمیز مهاجران و مردم محلی و به یکی از برندهای منطقه ای تبدیل شود.

وی اظهار داشت: تجربه طولانی تنوع فرهنگی و زیستن قومیت های مختلف در ایران وجود داشته است و بازگشت این تجربه می تواند در کاهش مشکلات ارتباط بین فرهنگی کشورهای مهاجر پذیر موثر باشد.

وی افزود: بسیاری از مهاجران افغانی در ایران در جوار مکانهای مقدس زندگی می کنند و مکان مقدس می تواند محلی برای تحقق شعار برادری و خواهری و کنارگذاشتن تفاوتهای قومی باشد .

استفاده از پتانسیل جامعه مهاجر در فعالیتهای این مرکز از ویژگیهای شاخص آن است

زینب نصیری مدیر کل سلامت شهرداری تهران با بیان اینکه یکی از ابعاد مثبت تشکیل این مرکز همکاری بین بخشی اداره سلامت شهرداری منطقه ۲۰، مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی و کانون علمی و فرهنگی نخبگان افغانستان است گفت: این مرکز با هدف تامين، حفظ و ارتقای سلامت روانی مهاجرین افغانستانی با رویکرد پیشگیری از آسیب‌های روانی و اجتماعی از طریق دسترسی عادلانه مهاجران به خدمات مشاوره‌ای و روانشناسی راه اندازی شده است.

نصیری گفت: مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان یک مرکز علمی علاوه بر نظارت بر اجرا، فرایندهای علمی را رصد می کند که به کمک آن می توانیم پروژه های تحقیقاتی خوبی را در سطح شهر تهران رقم بزنیم .

وی افزود: حوزه سلامت شهرداری منطقه 20 ضمن تاکید بر ارتقاء سلامت روان مهاجران افغانستانی، با بهره گیری از ظرفیت ذی نفعان برای کنترل و پیشگیری از مشکلات احتمالی مولفه های محیطی موثر بر سلامت مهاجرین تلاش می کند.

وی اظهار داشت: یکی دیگر از امتیازهای تشکیل این مرکز آنست که خدمات روانشناختی توسط اتباع افغانی انجام می شود.

نصیری تصریح کرد: آنچه حائز اهمیت است آنست که چگونه فعالیت این مرکز پایدار و خدمات آن اثربخش باشد و از آن به عنوان یک مرکز اصلی برای ارائه خدمات سلامت روان به مهاجرین افغان استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر در 352 محله شهر تهران خانه های سلامت و واحدهای مشاوره روانشناختی دایر است افزود: با تشکیل شبکه متخصصین حوزه سلامت روان و بهره گیری از پتانسیل دانش آموخته های افغانی می توان متناسب با محلات شهر تهران، استراتژی و محتوای آموزشی را تدوین و خدمات سلامت محور را در شهر به ویژه در محلاتی که مهاجرین بیشتری سکونت دارند گسترش داد.

نصیری ادامه داد: راه اندازی این مرکز گامی برای تحقق شعار تهران شهری برای همه برداشته شده و می توان با گسترش خدمات برای تمامی افراد اعم از ایرانی و یا مهاجران در راستای کاهش آسیب های اجتماعی گام برداشت.

مدیر کل سلامت شهرداری تهران اظهار داشت: با فعالیت این مرکز علاوه بر اقدامات فردی از سوی تیم های روانشناختی، اقدامات اجتماع محور نیز در محلاتی که تعداد مهاجرین بیشتری سکونت دارند انجام می شود و شهرداری تهران نیز این اقدامات را ساماندهی خواهد کرد.

در ادامه این مراسم سیدابراهیم حجازی نماینده سفارت افغانستان در ایران پیام سفیر افغانستان در ایران در خصوص راه اندازی مرکز توسعه سلامت روان مهاجر را قرائت کرد.

در پایان این مراسم با حضور فرهاد افشار شهردار منطقه 20،زینب نصیری مدیر کل سلامت شهرداری تهران و فائز دین پرست رئیس پژوهشکده فرهنگ پژوهشی دانشگاه علامه طباطبائی، سید احمد حسینی دبیر کانون نخبگان افغانستانی، صورتجلسه همکاری مشترک بین شهرداری منطقه 20،دانشگاه علامه طباطبائی و کانون نخبگان افغانستانی در خصوص راه اندازی و مدیریت مرکز توسعه روان مهاجر امضاء و از تابلو این مرکز رونمایی شد.

محمدرضا جوادی یگانه معاون امور اجتماعی فرهنگی شهرداری تهران، زینب نصیری مدیر کل سلامت شهرداری تهران، فرهاد افشار شهردار منطقه 20، فائز دین پرست رئیس پژوهشکده فرهنگ پذیری دانشگاه علامه طباطبائی، سید ابراهیم حجازی نماینده سفارت افغانستان، عبدالعزیز عاشوری سرپرست موقت دفتر عملیاتی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در تهران، محمد رجبی دستیار امور حمایتی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در ایران، فرحبخش رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبائی و خانم لک مسئول فرهنگی اداره کل اتباع از حاضرین در این برنامه بودند.

مراسم افتتاح مرکز سلامت روان مهاجر ویژه اتباع افغانستانی به همت اداره سلامت شهرداری منطقه ۲۰، مرکز مشاوره دانشگاه علامه طباطبایی و کانون علمی و فرهنگی نخبگان افغانستان با هماهنگی اداره اجتماعی شهرداری ناحیه 3 منطقه 20 در سالن اجتماعات کتابخانه ۱۳ آبان شهرری برگزار شد.

 

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۴۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم توجه به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در تهران

به گزارش «نماینده»، مهدی اقراریان در جلسه علنی امروز شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه اقدامات متنوعی در حوزه اجتماعی و فرهنگی صورت گرفته اما بر اساس مسئولیت نظارتی شورا باید نکاتی را مطرح کنم، گفت: گزارش ارائه شده در خصوص اقدامات مناسبتی بود که خوشبختانه متنوع بود اما نمی توانیم فرهنگ را به یک سری اقدامات فرهنگی تقلیل دهیم.

وی ادامه داد: نقش معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری در فرهنگ‌سازی نیز باید مورد توجه قرار بگیرد. اینکه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی چه نقشی دارد سوالات و ابهاماتی دارد و این نگرانی برای ما ایجاد می شود که در مدیریت منابع دچار مواردی شویم که نشان دهنده فعالیت های هم افزا نباشد. سوال ما این است که سازمان فرهنگی و هنری چه اقداماتی انجام داده است؟

اقراریان با بیان اینکه تنوع مخاطب در اجرای برنامه ها بسیار اهمیت دارد، یادآور شد: تهران بیش از ۹ میلیون جمعیت دارد و باید تنوع مخاطبان در اجرای برنامه ها مورد توجه قرار بگیرد. یکی از جمعیت های مورد نظر باید پرسنل شهرداری و مجموعه های تابعه آن باشند و پرسش ما این است که چه برنامه هایی برای پرسنل در نظر گرفته شده بود؟

رییس کمیته نظارت و حقوقی شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه انطباق با اسناد بالادستی از دیگر موارد مورد نظر است، تصریح کرد: پیوست نگاری فرهنگی فعالیت های شهرداری تهران نیز مورد اهمیت است.

وی تأکید کرد: غصه‌ای از ابتدای دوره برای ما وجود دارد. تابلوی کوچه ها مزین به تصاویر شهداست. ما به شهردار تذکر می دهیم و ناراحت می شود و به هم می ریزد اما به نظر می رسد این تذکر خوبی است. تابلوهای مزین به تصاویر شهدا شرایط خوبی ندارد و با این حجم از هزینه‌های گسترده در بخش های مختلف، شاید تغییر این تابلوها هزینه چندانی نداشته باشد. یادمان شهدا در مناطق نیز وضعیت مناسبی ندارد و وقتی شهردار تهران خود را داعیه دار فرهنگ شهادت می‌داند نباید توجه به شهدا و یادمان آنها مورد غفلت قرار بگیرد. امیدواریم پیام فرهنگی شهرداری این باشد که این مجموعه به تمام شهروندان توجه دارد نه یک جریان خاص.

دیگر خبرها

  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • لزوم توجه به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در تهران
  • طراحی الگوهای جدید برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • الگوی جدیدی برای جشن‌های خیابانی در تهران
  • اجرای طرح خانواده سالم در ۳۶۰۰ مرکز بهداشت | خانواده‌ها در این طرح چه آموزش‌هایی می‌بینند؟ | انجام غربالگریِ روان برای متقاضیان
  • میراث فرهنگی به سنگلج کمک کند/بی‌اعتنایی به طرح توسعه تئاتر قدیمی
  • افتتاح نخستین طرح پیشران اقتصادی کشور با سرمایه‌گذاری «ومعادن»
  • رضایت شهروندان از خدمات شهرداری تهرانی در روز عید فطر
  • اقدامات شهرداری برای ارتقای سلامت تهرانی‌ها | از طرح استعدادیابی سالمندان تا ترویج ازدواج و فرزندآوری
  • افتتاح «خانه روزنامه‌نگاران» در آینده نزدیک