Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@06:46:19 GMT

چرا صنعت خودرو در ایران عقب ماند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۵۵۲۸۰

چرا صنعت خودرو در ایران عقب ماند؟

بهرام شهریاری عضو سابق انجمن قطعه سازان درباره دلایل ناقص بودن تولیدات خودروسازان و دپو شدن آن در پارکینگ خودروسازان گفت: با وجود کمبود قطعه شرکت‌های خودروساز همچنان به تولید ادامه می‌دهند شاید بتوان گفت: یکی از این مهمترین دلایل آن حفظ اشتغال نیرو‌ها و بالا بردن آمار تولید است. البته از جنبه مثبت آن می‌توان گفت: خودروساز برای حفظ اشتغال و ادامه روند تولید به این وضعیت تن می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در نهایت امکان تجاری کردن و یا فروش این تولیدات وجود ندارد.

شهریاری تاکید کرد: درکل می‌توانیم بگوییم یکی از مهمترین عوامل تولید ناقص خودرو تحریم‌ها و نرسیدن مواد اولیه است.

وی در ادامه گفت: از عوامل دیگر می‌توان به کمبود مواد اولیه، بسته بندی، از دست دادن بازار تولید، رقابت با چینی‌ها ... در کنار مشکل انتقال پول در فضای بین المللی اشاره کرد.

به گفته این کارشناس صنعت خودرو از عوامل مهم در افزایش تولید خودرو‌های ناقص و دپو شده در کف شرکت‌های خودروسازی نرخ دلار و ورود افراد سازنده نما به بازار تولید قطعات خودرو است. این سازنده نما‌ها به دلیل افزایش نرخ ارز و نوسانات آن و مشکلات نقل و انتقال پول با مشکلاتی مواجه شده و از عرصه تأمین قطعات خارج شدند.

وی درخصوص تولید خودرو ۳۰۱ در شرکت ایران خودرو گفت: من به طور کل با این مدل مدیریت صنعتی مخالف هستم. مگر ما در کشور چه چیز از پژو کمتر داریم؟ اگر می‌توانیم خط تولید یکی از محصولات این شرگت را بدون کمک خود او راه بیندازیم پس حتماً می‌توانیم در عرصه‌های طراحی، پیش تولید و تولید خودو‌های متنوع‌تر و همچنین تأمین تمامی نیاز‌های تولید خودرو نیز به مسیر خود ادامه دهیم.

شهریاری گفت: مشکل اینجاست که صنعت خودروی کشور ما هنوز نمی‌داند از کجا به کجا باید برسد؟ یک روز واردات آزاد می‌شود و یک روز قطع. این نوسان در تأمین قطعات اعتبار و خودروساز را نزد مشتریان کاهش داده و منجر به از بین رفتن اعتماد جامعه به این صنعت می‌شود.

این کارشناس صنعت گفت: راز موفقیت کشور‌هایی مانند چین یا کره که همزمان با ما شروع کردند در حوزه صنعت خودرو چیست؟ این کشور‌ها به سمت طراحی خودرو رفتند و برند بین المللی خود را به ثبت رساندند ما هم بای می‌توانستیم طراحی خودرو انجام دهیم که متاسفانه طی این سال‌ها از آن غافل شدیم.

به گفته وی مادامی که ما برنامه و استراتژی مدون و مشخصی برای صنعت خودرو نداشته باشیم به همین منوال پیش خواهیم رفت و همچنان باید در انتظار لیسانس و مجوز کشور‌های دیگر برای تولید خودرو‌های جدید بمانیم.

شهریاری در پاسخ به این سؤال که برای تأمین قطعات پژو ۳۰۱ برنامه داریم یا خیر گفت: از منظر بازرگانی با توجه به اینکه تحریم هستیم امکان واردات نداریم. زمانی هست که ما با دنیا ارتباط و تعامل کامل داریم و باید تمام استاندارد‌ها و قواعد تولید را رعایت کنیم، اما زمانی هم هست که ما با کشور‌های دیگر ارتباط سیاسی و بازرگانی نداریم بنابراین اگر تولید خودروی دیگری از فرانسه را در دستور کار داشته باشیم هم می‌توانیم به فرانسه پاسخ‌های مختلفی بدهیم.

وی گفت: راه اندازی خط تولید برای خودروی جدید امری بسیار سرمایه بر است و هزینه‌های بسیاری برای این موضوع در نظر گرفته می‌شود. تا جایی که مطلع هستم برای تولید پژو ۳۰۱ هزینه‌های بسیار زیادی شده است، اما باور نمی‌کنم که ۶۰ درصد از این خودرو داخل کشور تولید شود.

شهریاری در ادامه با اشاره به مطالبات سنگین قطعه سازان از شرکت‌های خودروسازی گفت: قطعه سازان دیگر توانی برای ادامه راه ندارند و به دلیل مطالباتی که از خودروسازان دارند سرمایه در گردش خود را از دست داده‌اند. بنابر این تأمین قطعات برای خوردوساز‌ها با مشکل مواجه می‌شود.

وی افزود: این موضوع می‌تواند همه حرکت‌های جدید ما برای تولید خودرو‌های جدید را نیز تحت الاشعاع قرار دهد.

وی در پایان افزود: از نظر من صنعت خودرو به بن بست رسیده است و امیدوارم هرچه سریعتر از این بن بست خارج شود. راهکار اصلی این خروج هم رفتن به سمت طراحی است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: خودرو خودروسازان بازار خودرو ایران خودرو سایپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۵۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، مرتضی شاه‌میرزایی روز گذشته در سفر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در جمع مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی مستقر در این منطقه بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز شاهد شرایط مطلوب واحدهای تولیدی در هاب ماهشهر هستم. مجتمع‌های این منطقه، پارسال با تکیه بر توان داخل موفق شدند بالاترین مقدار بهره‌وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می‌دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام خواهد شد.

شاه میرزایی یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ را کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف انرژی برشمرد و یادآور شد: ضروری است که شرکت‌های پتروشیمی، با بهینه‌سازی مصرف انرژی، در حفظ و صیانت از منابع بین‌نسلی نقش‌آفرین باشند.

معاون وزیر نفت با اشاره به استفاده از همه ظرفیت‌های کشور برای خودکفایی کامل صنعت پتروشیمی افزود: شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند و به‌هیچ‌وجه نباید کالا یا محصول مشابه خارجی وارد شود.

شاه میرزایی مهم‌ترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۳ را رشد ظرفیت‌ها و جهش تولید دانست و گفت: سبد محصولات پتروشیمی باید با برنامه‌ای منسجم‌تر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش متنوع شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی باید قوانین، دستورعمل‌ها و همه رویه‌های موجود در منطقه را رعایت کنند.

شاه میرزایی افزود: توجه به مسئولیت اجتماعی با توجه به شرایط موجود اهمیت ویژه‌ای دارد و پتروشیمی‌ها باید به تعهدهای خود پایبند باشند.

شاه میرزایی تأکید کرد: مجتمع‌های پتروشیمی‌ای که می‌خواهند از ۵ درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند، باید ۴۰ درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.

شایان ذکر است که شاه میرزایی، در سفر یک‌روزه به قدیمی‌ترین قطب صنعت پتروشیمی کشور، ضمن بازدید از مجتمع‌های پتروشیمی آبادان، غدیر، فن‌آوران و اسکله‌های صادراتی پایانه‌ها و مخازن، دغدغه شرکت‌های پتروشیمی برای تحقق شعار سال را در نشست تخصصی بررسی کرد.

کد خبر 6087332 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • تحقق رویای چین؛ خیابان ها در سیطره خودروسازان اژدهای سرخ!
  • گشایش نمایشگاه شیرینی و شکلات در تبریز
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد
  • تراز تجاری صنعت شوینده ایران ۱۸۰ میلیون دلار مثبت شد
  • به‌زودی، قیمت‌گذاری شوینده‌ها حذف می‌شود
  • چگونه ترکیه از صنعت خودروسازی ایران پیشی گرفت و ما بی توجه به فرمان رهبری دنبال مدیریت دولتی خودروسازی هستیم
  • استمرار روند رشد اقتصادی/ وزارت نفت پرچم سرمایه‌گذاری خارجی را هم بالا برد