Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از مهر، طبق ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای شناسایی و رهگیری کالاهای خارجی که با انجام تشریفات قانونی وارد کشور می‌شود، طرح «دریافت شناسه کالا» با هدف جلوگیری از قاچاق و کنترل اصالت این کالاها الزام‌آور شد و بر همین اساس بود که این طرح از خردادماه ۹۶ کلید خورد؛ در همین راستا، گروه کالایی محصولات سلامت‌محور از جمله «دارو»، «مواد غذایی»، «مکمل‌ها»، «لوازم آرایشی و بهداشتی» و «تجهیزات پزشکی» جز اولین گروه‌هایی هستند که در این طرح باید «شناسه کالا» دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیراً نیز، حمیدرضا دهقانی‌نیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفته است که «علی‌رغم اینکه زیرساخت‌ها جهت دریافت شناسه کالا برای محصولات سلامت‌محور، پیش از سایر گروه‌های کالایی همچون گروه کالایی پوشاک و تلفن‌همراه فراهم بود اما در حال‌حاضر سرعت پیشرفت آن بسیار کند بوده به طوری که این گروه کالایی در قیاس با دو گروه فوق در حال عقب‌گرد است.»

این عقبگرد در خصوص دریافت شناسه کالای محصولات سلامت‌محور در حالی رخ می‌دهد که «سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت کالاهای سلامت محور یا TTAC» به موجب قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز از سال ۹۴ راه‌اندازی شده است. یکی از اهداف استقرار این سامانه این است که مصرف‌کنندگان نهایی هنگام خرید محصولات سلامت‌محور وارداتی از طریق شناسه رهگیری درج شده روی محصول، بتوانند اصالت محصول را استعلام کرده و از سلامت آن اطمینان پیدا کنند؛ البته در حال حاضر این طرح برای داروهای بالای ۵۰ هزار تومان و داروهای خاص کمتر از این مبلغ مانند انسولین نیز اجرایی شده است.

استعلام کالاهای سلامت‌محور از طریق سامانه TTAC

با توجه به اهمیت بالای گروه کالایی محصولات سلامت‌محور، ایجاد و راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند با هدف نظارت و رهگیری این گروه کالایی در مواد ۵، ۶، ۱۳، ۱۸ و ۲۷ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دیده شده است؛ در همین راستا، از سال ۹۲ راه‌اندازی سامانه TTAC در دستور کار نهادهای ذی‌ربط از جمله وزارت بهداشت و به طور مشخص سازمان غذا و دارو قرار گرفت.

به همین منظور پس از آنکه شاکله اولیه سامانه TTAC در سال ۹۴ آغاز به فعالیت کرد، مراحل تکمیل آن ادامه یافت و در نهایت سید حسین قاضی‌زاده هاشمی، وزیر وقت بهداشت دولت دوازدهم، ضوابط اجرایی «سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت کالاهای سلامت محور یا TTAC » که در دی‌ماه ۹۶ به تصویب هیأت وزیران رسیده بود را به سازمان غذا و دارو ابلاغ کرد.

تکمیل سامانه معطل تغییرات مدیریتی سازمان غذا و دارو

علی‌رغم حساسیت این پروژه ملی، تغییرات مکرر مدیریتی سازمان غذا و دارو موجب شده تا فعالیت‌های این سامانه با کندی مواجه شود. به عبارت دیگر، طبق جدول زیر از سال ۹۲ که به واسطه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز آغاز به کار این سامانه لازم‌الاجرا شده است، علاوه بر اینکه سازمان غذا و دارو طی شش سال متوالی چهار دوره متفاوت مدیریتی را به خود دیده، ۲۵ تغییر دیگر نیز در سطوحی از این سازمان رخ داده که به طور مستقیم و غیرمستقیم به سامانه TTAC مربوط بوده است.

به نظر می‌رسد این تغییرات مکرر مدیریتی در سازمان غذا و دارو موجب شده تا سامانه TTAC به اهداف مد نظر که در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مقرر شده است نرسد، چراکه مدیران مختلف این سازمان یا با تکمیل این سامانه مخالف بوده‌اند و یا اگر هم نظر مساعدی نسبت به آن داشته‌اند، عمر مدیریتی‌شان به تکمیل این سامانه کفاف نداده است.

در حال‌حاضر نیز زنجیره تأمین دارو از مرحله واردات به داخل کشور تا مرحله انبارش در سامانه TTAC قابل رصد و ردیابی است اما رصد این زنجیره در مرحله پخش قطع شده و توسط سامانه قابل ردیابی نیست؛ در واقع به دلیل عدم شفافیت در مرحله پخش، احتمال وقوع مسائلی از قبیل «احتکار»، «فاسد شدن» و یا «تبانی در پخش دارو» توسط شرکت‌های پخش افزایش پیدا می‌کند.

بر اساس آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۹۵، آمار قاچاق در بخش‌های «محصولات آرایشی و بهداشتی ۱۵۴۹ میلیون‌دلار»، «غذا شامل چای و برنج ۸۷۸ میلیون‌دلار»، «تجهیزات و ملزومات ۳۵۲ میلیون‌دلار» و «دارو و مکمل ۲۵۳ میلیون‌دلار» بوده است.

از آنجا که قاچاق محصولات سلامت‌محور می‌تواند تبعات سنگینی برای جامعه داشته باشد ، باید امیدوار بود در دوره مدیریتی جدید این سازمان که سمت سرپرست به ریاست تغییر پیدا کرده، سامانه TTAC تکمیل شده و به نتیجه برسد؛ البته مدیران باید پاسخگوی این موضوع باشند که چرا تا به امروز تکمیل این پروژه ملی معطل تغییرات مدیریتی سازمان غذا و دارو شده است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: قاچاق دارو قاچاق واردات دارو سازمان غذا و دارو دارو ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۵۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات بیش از هزار تن انواع محصولات دامی از استان زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ مردانی گفت: سال گذشته بیش از هزار و ۱۰۰ تن انواع محصولات دامی و کالا‌های مرتبط به ارزش بیش از سه میلیون دلار از استان زنجان به کشور‌های عضو اتحادیه اروپا، آسیای میانه و حوزه خلیج فارس صادر شد.

وی افزود: ماهی خوراکی تازه با ۵۸۱ تن صادرات و ارزش دلاری بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار در صدر کالا‌های صادراتی این گروه قرار گرفته که مقصد عمده این فرآورده جمهوری آذربایجان و امارات متحده عربی بوده است.

معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ادامه داد: صادرات تخم مرغ خوراکی، محصولات لبنی، مرغ منجمد، ماهی زنده و جوجه یک روزه بوقلمون به ارزش دلاری بیش از ۷۰۰ هزار دلار از دیگر محصولات دامی صادراتی استان بوده است.

مردانی گفت: مقصد عمده کالا‌های این گروه کشور‌های افغانستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، عراق و عمان بوده است.

وی افزود: رشد صادرات در این بخش نشان از پویایی کارخانجات و تولیدکنندگان این حوزه دارد که موجب علاقمندی کشور‌های مقصد به این گروه از کالا‌های تولیدی کشورمان شده است.

دیگر خبرها

  • هشدار کارشناس سازمان غذا و دارو؛ خانم ها، مراقب سربی که می بلعید باشید
  • اختصاص ۴۲۶ میلیون دلار ارز به کالا‌های اساسی و دارو
  • کاستن از حجم قاچاق با شفافیت مسیر تجارت خارجی
  • اختلال در سامانه نسخ الکترونیک بیمه سلامت
  • انعقاد تفاهم نامه فی مابین سازمان انرژی اتمی، دانشگاه بیرجند و سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی
  • نحوه خرید کفش از سایت های خارجی در ایران
  • داروخانه یک ساختار بین‌المللی و قانونی برای ارایه خدمات سلامت است
  • صادرات بیش از هزار تن انواع محصولات دامی از استان زنجان
  • تلاش همگانی برای تولید محصولات صادرات محور در مازندران
  • آموزش استعلام برچسب اصالت کالا