Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، گزارش بانک مرکزی از وضع کل مانده سپرده‌ها و تسهیلات ریالی و ارزی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری در پایان اسفند سال ۱۳۹۷، حاکی از آن است که مانده کل سپرده‌ها بالغ بر هزار میلیارد ریال شده است که نسبت به پایان سال قبل معادل ۴۲۰۹.۳ هزار میلیارد ریال یعنی ۲۵.۶ درصد، افزایش نشان می‌دهد.

مانده کل تسهیلات بیش از ۱۵۰۹۰.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ هزار میلیارد ریال بوده است که نسبت به پایان سال ۹۶، رقم ۲۵۰۳.۱ هزار میلیارد ریال (به میزان ۱۹.۹ درصد) افزایش نشان می‌دهد.نسبت تسهیلات به سپرده‌ها بعد از کسر سپرده قانونی ۸۱.۳ درصد بود که نسبت به پایان سال ۹۶ به میزان ۴.۱ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد.

عباس دادجوی توکلی در مورد اهمیت نسبت تسهیلات  به سپرده گفت: نسبت تسهیلات به سپرده به عنوان شاخصی برای میزان واسطه‌گری مالی بانک‌ها است. و نشان دهنده این است که بانک‌ها، چه درصدی از سپرده‌ها را به شکل تسهیلات به مشتریان اختصاص داده‌اند. این نسبت با چنین تعریفی  در سال‌های اخیر در نظام بانکی کشور روند کاهشی داشته و چنین استدلال می‌شود که بانک‌ها، سپرده‌ها را کمتر  به شکل وام در اختیار متقاضیان قرار داده‌اند.

وی ادامه داد: اما با توجه به نظریۀ "خلق پول از بانکداری" که معتقد است بانک‌ها خالق پول هستند و نه واسط آن، این مصارف پول (تسهیلات ، سرمایه گذاری و .. ) است که موجب خلق سپرده می‌شود. براساس دیدگاه نظام بانکی مدرن امروز، بدون جذب سپردۀ قبلی بیش از پول منتشره از طرف بانک مرکزی که در بانک سپرده می‌شود خلق پول نموده و در برخی اوقات پا را فراتر نهاده و وام‌دهی یا خلق سپرده از هیچ را بدون تامین ذخایر پیشینی توسعه می‌دهند.

دادجوی توکلی تصریح کرد: به نوعی می‌توان گفت تعریف حقیقی و دقیق این شاخص، عکس تعریف قبلی است، وام دهی خود منبع خلق سپرده است. کاهش نسبت تسهیلات به سپرده در ایران به معنی کاهش "سهم" تسهیلات در خلق سپرده است و مهر تاییدی بر کاهش روند تسهیلات دهی بانک‌ها است. خلق پول یا سپرده همگام با کاهش تسهیلات‌دهی بانک‌ها ، از طریق عامل دیگری با عنوان پرداخت سود سپرده افزایش یافته است. 

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: بانک مرکزی پول سود سپرده نظام بانکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۶۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت بخشی از وام ودیعه مسکن به متقاضیان

شما شهروندان عزیز در مورد عدم پرداخت وام ودیعه مسکن توسط برخی از بانک‌ها، پیام‌هایی برای سرویس شهروندخبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان ارسال کردید، که پس از بررسی برای پیگیری به سرویس اقتصادی ارجاع داده شد.

 

دغدغه روز/

گلایه متقاضیان از عدم پرداخت وام ودیعه مسکن توسط برخی از بانک‌ها

نتیجه پیگیری خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در مورد عدم پرداخت وام ودیعه مسکن توسط برخی از بانک‌ها، در لینک زیر مشاهده کنید.

تسهیلات ودیعه مسکن به بیش از ۴۳۸ هزار متقاضی پرداخت شد

مدیرکل دفتر پایش طرح‌های مسکن وزارت راه و شهرسازی از پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به بیش از ۴۳۸ هزار متقاضی توسط بانک‌ها خبر داد.

برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.

 

باشگاه خبرنگاران جوان شهروند خبرنگار شهروند خبرنگار

دیگر خبرها

  • نرخ کرایه تاکسی‌ در قزوین کاهش یابد
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • پرداخت بخشی از وام ودیعه مسکن به متقاضیان
  • پرداخت مالیات بر ارث، الکترونیکی شد
  • ۱۴ هزار زوج اردبیلی وام ازدواج دریافت کردند
  • پرداخت ۳۵۰۰۰میلیارد ریال تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل
  • بانک‌هایی که همچنان نرخ سود ممنوعه روی میز دارند/ با بهره بانکی ۴۰ درصد، دلالی جایگزین تولید می‌شود!
  • ۱۱ هزار متقاضی در اردبیل تسهیلات فرزندآوری دریافت کرده اند
  • پرداخت ۳۵۰۰میلیارد تومان تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در استان اردبیل
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست