Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-23@10:29:11 GMT

گزارش|عراق؛ معامله قرن و آرمان فلسطین

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۵۶۵۱۹

گزارش|عراق؛ معامله قرن و آرمان فلسطین

سفیر عراق در واشنگتن اخیرا مدعی شده بود برخی عوامل عینی وجود دارد که امکان دارد برقراری روابط میان عراق و اسرائیل را ایجاب کنند از جمله اینکه اقلیت عراقی قابل توجهی در اسرائیل هستند که همچنان به آداب و سنت عراقی خود افتخار می‌کنند. ۲۸ تير ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۱ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، این سخن «فرید یاسین» سفیر عراق در آمریکا بود که هفته گذشته درباره عادی سازی روابط بغداد با تل آویو مطرح شد و واکنش های زیادی در داخل عراق به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلافاصله بعد از این موضع گیری بود که محمد اشتیه نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در هفته جاری وارد عراق شد تا ضمن بررسی نگاه مقامات سیاسی عراق به مسئله فلسطین، درباره روابط اقتصادی دو کشور نیز مذاکراتی داشته باشد.

کنفرانس منامه؛ شکست ضلع اقتصادی معامله قرن

این سفر در حالی انجام شد که اوایل ماه جاری شاهد برگزاری نشست اقتصادی منامه بودیم که در واقع وجهه اقتصادی معامله قرن را رونمایی می کرد.

این کنفرانس با هدف «ترغیب سرمایه‌گذاری در مناطق فلسطینی»، به‌دعوت بحرین و آمریکا به‌ عنوان اولین گام برای اجرای بخش اقتصادی «معامله قرن» برگزار شد.

گزارش : عراق و ثبات مواضع در قبال مسئله فلسطین

جراد کوشنر مشاور کاخ سفید در روند سازش اعلام کرده بود که نخستین مرحله طرح رئیس‌جمهوری آمریکا برای خاورمیانه شامل پیشنهاد سرمایه‌گذاری به ارزش 50 میلیارد دلار در اراضی فلسطین، مصر، اردن و لبنان است.

نشست منامه برگزار شد اما نتیجه چندانی در بر نداشت به طوری که اصلی ترین طرف ماجرا یعنی فلسطین در این نشست هیچ نماینده ای نداشت و برخی کشورها از جمله لبنان و عراق در آن حضور نداشتند.

همین موضوع باعث شد که جراد کوشنر مشاور ارشد کاخ سفید که این پروژه را دنبال می کند، به شکست آن در گام نخست اذعان کرده و بگوید که این نشست بدون رهبری فلسطین قابل به‌ثمر نشستن نیست.

نشست منامه شکست خورد اما مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین به دنبال راه های عربی هستند تا بتوانند بر مشکلات اقتصادی خود غلبه کرده و علاوه بر آن با همیپیمانان و حامیان خود روابطی عمیقتر داشته باشند.

عراق یکی از همین کشورهاست. کشوری نفت خیز و ثروتمند، با جمعیتی بالا در جهان عرب که مسئله فلسطین را موضوع مهمی می داند و قادر به حمایت فعال از آرمان فلسطین است.

بر همین اساس بود که محمد اشتیه به عراق سفر کرد تا با مقامات سیاسی و اقتصادی این کشور دیدار و گفتگو کند.

ابراهیم ملحم سخنگوی دولت تشکیلات خودگردان، یکی از مهمترین هدف های اشتیه از سفر به عراق را جلب موافقت مقامات این کشور برای اعطای نفت به فلسطینیان اعلام کرده بود، تا نفت در پالایشگاهی در اردن برای مصرف فلسطینان پالایش شود.

احمد عقل سفیر فلسطین در بغداد نیز در این خصوص گفته بود که این سفر با هدف بررسی مسئله فلسطین و مشارکت اقتصادی و همکاری مشترک بین دو دولت در زمینه‌های مختلف از جمله کشاورزی صورت گرفته است.

اشتیه در سفر خود با مقامات سیاسی از جمله نخست وزیر، رئیس جمهور و رئیس مجلس عراق دیدار کرده و از آنها شنید که عراق به آرمان فلسطین پایبند است.

در همین خصوص عبدالمهدی نخست وزیر عراق به همتای فلسطینی خود گفت: با معامله قرن به خوبی مقابله شد و ما مخالفت هرگونه وطن جایگزین برای فلسطینی ها در منطقه هستیم.

حتی وزارت خارجه عراق نیز که مدتی درباره مواضع آن نسبت به مسئله فلسطین در فضای سیاسی عراق اظهارنظرها و موضع گیری هایی شده بود، در بیانیه ای که منتشر کرد، موضع عراق در قبال مسئله فلسطین را ثابت و مبتنی بر ابتکار صلح عربی خواند.

علاوه بر مقامات رسمی، بسیاری از رهبران سیاسی عراقی ازجمله نوری مالکی، سید عمار حکیم، هادی عامری و مقتدی صدر نیز مسئله فلسطین را از اولویت های مهم منطقه ای عراق نامیده و یادآور شده اند که اجازه نخواهند داد آرمان فلسطین فراموش شود.

نقش آمریکا در قبال کشورهای منطقه

مقامات آمریکایی همه تلاش منطقه ای خود را صرف همراهی کشورهای عربی و منطقه ای با طرح موسوم به معامله قرن کرده اند که در این بین جز چند کشور همپیمان آمریکا یعنی عربستان، امارات، مصر، قطر و بحرین، برخی کشورها به دلیل فشارهای آمریکا ناچار به حضور در این روند شدند ولی بسیاری از کشورهای تاثیرگذار از جمله لبنان، عراق و ترکیه وایران با آن مخالفت کرده و اردن نیز که یکی از پایه های اصلی در این طرح است مایل به پیشبرد آن نیست.

در همین چارچوب، سفر نخست وزیر تشکیلات خودگردان به عراق را می توان مورد ارزیابی قرار داد.

نتیجه نشست منامه و به محاق رفتن کل پروژه

عراق نه تنها وارد روند معامله قرن نشده بلکه با مخالفت فعال خود، حالا با کمک های اقتصادی به زیرساخت های فلسطین می تواند یکی دیگر از موانع به سرانجام رسیدن این طرح در کنار ایران، ترکیه و لبنان باشد؛ طرحی که ضلع اقتصادی آن به اذعان مجری آن(جراد کوشنر) شکست خورده و برای ضلع سیاسی آن نیز که تا مدتی نامعلوم به تعویق افتاده سرنوشتی جز شکست نمی توان پیش بینی کرد.

در این خصوص مقامات فلسطینی نیز می توانند با دیپلماسی فعالتر و سفر به کشورهای مختلف منطقه ای مانع اجرای این طرح شوند که لبنان، ترکیه و ایران نیز از آن جمله هستند.

انتهای پیام/

R1403/P/S8,90/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "فلسطین" اخبار "عراق"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار فلسطین اخبار عراق اخبار فلسطین اخبار عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۶۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی با استقبال مقامات پاکستان وارد اسلام آباد شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام سید ابراهیم رئئیسی رئیس جمهور صبح امروز دوشنبه (۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) در رأس یک هیأت عالی رتبه سیاسی - اقتصادی وارد پایتخت پاکستان شد و در بدو ورود به فرودگاه اسلام‌آباد از سوی وزیر مسکن کشور میزبان مورد استقبال قرار گرفت.

حجت الاسلام رئیسی و اعضای هیئت همراه در پایگاه هوایی نورخان که فرودگاه ویژه مهمانان بلندپایه خارجی به شمار می‌رود، از سوی ریاض حسین پیرزاده وزیر فدرال مسکن دولت پاکستان، رضا امیری مقدم سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاکستان و جمعی از مسئولان ارشد سیاسی و نظامی کشور میزبان مورد استقبال قرار گرفتند.

مراسم ورود هیئت بلندپایه جمهوری اسلامی ایران و استقبال از حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی به صورت مستقیم از تلویزیون ملی پاکستان پخش شد.

قرار است تا ساعتی دیگر محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان نیز در محل کاخ نخست وزیری به طور رسمی از حجت الاسلام رئیسی استقبال کند.

در این سفر دو روزه که با محوریت توسعه و تقویت روابط اقتصادی و تجاری، گفت‌وگوهای دو جانبه و رایزنی‌های منطقه‌ای با عالی‌ترین مقامات پاکستان انجام می‌شود، وزیر امور خارجه، وزیر کشور، وزیر دفاع، وزیر مسکن، وزیر صنعت، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر بهداشت حجت الاسلام رئیسی را همراهی می‌کنند.

قرار است در جریان سفر رئیس دولت سیزدهم به پاکستان، تعدادی سند همکاری میان دو کشور در زمینه‌های تجاری، بهداشت، اقتصادی، امنیتی، قضائی و کشاورزی از سوی وزیران مربوطه و در حضور سران دو کشور امضا شود.

رئیس جمهور در این سفر همچنین با «آصف علی زرداری» همتای پاکستانی خود ملاقات خواهد داشت و علاوه بر آن قرار است با علما، نخبگان، تجار و فعالان اقتصادی این کشور نیز دیدار و گفت‌وگو می‌کند.

سفر به شهر لاهور قلب فرهنگی پاکستان و شهر کراچی به عنوان قلب اقتصادی این کشور از دیگر برنامه‌های رئیسی در ادامه سفر خود به پاکستان خواهد بود.

همزمان با سفر رسمی حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی به پاکستان و به نشانه دوستی و همسایگی دو کشور، یک خیابان در شهر اسلام‌آباد به نام «ایران» نامگذاری می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق
  • اردوغان پس از دیدار با مقامات بغداد، وارد کردستان عراق شد
  • السودانی: امنیت ترکیه و عراق به هم گره خورده است/ اردوغان: برپایی کشور فلسطین کلید صلح است
  • دومینوی استعفای مقامات صهیونیست ادامه دارد
  • سفر اردوغان به بغداد/ دیدار با مقامات کردستان عراق در دستور کار
  • رئیس جمهور ترکیه در سفر رسمی وارد بغداد شد
  • کاسبی با ترس و لرز/ چرا کاسبان در هر معامله بخشی از سرمایه خود را از دست می‌دهند (فیلم)
  • رئیسی با استقبال مقامات پاکستان وارد اسلام آباد شد+ عکس
  • رئیسی با استقبال مقامات پاکستان وارد اسلام آباد شد
  • (ویدئو) داستانِ روح، اتفاقی باورنکردنی در جنگ غزه