Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-19@04:02:18 GMT

رشد 3 برابری برداشت محصولات زراعی در درگز

تاریخ انتشار: ۲۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۵۶۹۱۳

رشد 3 برابری برداشت محصولات زراعی در درگز

مدیر جهاد کشاورزی درگز گفت: امسال با توجه به بارش‌های متعدد برداشت محصولات زراعی به ویژه گندم و جو بیش از سه برابر افزایش داشته است.

مهدی خالقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه خراسان، اظهار کرد: سطح زیر کشت گندم در این شهرستان در سال زراعی جاری به 28 هزار هکتار رسید که هشت هزار هکتار از آن به صورت آبی و بقیه به روش دیم کشت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: تاکنون 60 درصد محصولات گندم و جو از مزارع این شهرستان برداشت شده که بیش از 80 درصد آن محصول آبی بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی درگز بیان کرد: در سال زراعی جاری به منظور جلوگیری از آفات سه هزار و 970 تن انواع کود شیمیایی شامل سه هزار تن اوره، 800 تن فسفات و 170 تن پتاس بین کشاورزان توزیع شد.

وی گفت: برای برداشت محصول گندم و جو در اراضی کشاورزی درگز 51 کمباین مهاجر و 44 دستگاه غیر مهاجر مورد نیاز شهرستان تأمین و ضد عفونی و معاینه فنی آن‌ها انجام شده است.

خالقی با اشاره به محصولات زمستانه زراعی در این شهرستان مطرح کرد: عمده این محصولات گندم، جو، کلزا، پنبه، کنجد دیم، نخود، عدس، زیره، یونجه، برنج، ذرت، خربزه و هندوانه... است.

مدیر جهاد کشاورزی درگز سیب و انگور را از عمده‌ترین محصولات باغی معرفی کرد و گفت: این شهرستان از لحاظ کشاورزی بسیار متنوع بوده و محصولات دیگری شامل گردو، پسته، زعفران، هلو، شلیل، آلبالو، گیلاس، گلابی و ... نیز به صورت باغی کشت می‌شود. همچنین گیاهان دارویی متنوعی مانند مریم گلی، آویشن و... در این منطقه کشت می‌شود.

وی اظهار کرد: درگز با 33 هزار هکتار زمین کشاورزی مستعد، بیش از 12 هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی دارد و  اشتغال 70 درصد مردم این شهرستان به کشاورزی وابسته است.
انتهای پیام انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال بخش کشاورزی جهاد کشاورزی زعفران کشاورزی معاینه فنی قیمت خودرو قیمت دلار نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۶۹۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۸ درصد گندم کشور با کمباین برداشت می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، افشین ایوانی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست خبری گرامیداشت روز ملی گندم و نان که در سالن جلسات مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی برگزار شد، گفت: هرچه گندم را در ارقام جدید تولید کنیم و عملکرد آن را بالا ببریم، باز هم ممکن است هنگام برداشت آن توسط کمباین تلفات داشته باشیم و بر افزایش تولید، صرفه جویی در مصرف آب یا افزایش بازدهی گندم مؤثر باشد.

وی با اشاره به اینکه ۹۸ درصد گندم کشور با کمباین برداشت می‌شود، مطرح کرد: در سال ۱۳۹۷ این مؤسسه طرح بزرگی را در ۲۲ استان کشور اجرا کرد تا به میزان تلفات برداشت گندم توسط کمباین‌ها پی ببرد که در نهایت مشخص شد به طور متوسط ۳.۷۵ درصد گندم تلف می‌شود که عدد بزرگی است. این نتایج به وزارت جهاد کشاورزی ارائه و با استقبال خوبی مواجه شد.

معاون بخش تحقیقات ماشین‌های کشاورزی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی عنوان کرد: همواره این بحث مطرح بود که در مواقع خشکسالی که علوفه برای دام وجود ندارد و کشاورزان قصد دارند از کاه به دست آمده پس از برداشت گندم برای تعلیف دام استفاده کنند و کشاورزان نیز اذعان می‌کردند که در کاه بیرون ریخته شده از پشت کمباین گندم وجود دارد.

ایوانی با اشاره به اینکه اما نمی‌توانستیم با روش‌های استاندارد نشان دهیم که کمباین‌ها چقدر گندم را وارد کاه می‌کنند، بیان کرد: با توجه به اینکه یک روش استاندارد برای اندازه گیری تلفات گندم در کمباین کاه کوه وجود نداشت، این تکلیف به مؤسسه داده شد که بررسی و مشخص کنیم که میزان تلفات گندم در کمباین‌های کاه کوه که ۸۰ درصد کمباین‌های کشور هستند، چقدر است.

وی توضیح داد: در همدان با هزینه‌ای حدود سه میلیارد تومان با کمک وزارت جهاد کشاورزی، دستگاه‌های خصوصی، کمباین سازان و کمباین داران پروژه بزرگی را در کشور راهبری کردیم و متدولوژی جدیدی را در اندازه گیری به دست آوردیم. در این پروژه برای اولین بار در کشور دریافتیم که مقدار زیادی از گندم تولید شده از کمباین خارج می‌شود و به هوا می‌رود.

معاون بخش تحقیقات ماشین‌های کشاورزی مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی خاطرنشان کرد: در این راستا وزارت جهاد کشاورزی برای جلوگیری از این تلفات وارد عمل شد و پس از مذاکره و تعامل با مجلس شورای اسلامی، با کمباین سازی های کشور تعامل کرد که دیگر این نوع کمباین‌ها را تولید نکنند تا زمانی که مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی آنها را اصلاح کند.

ایوانی گفت: تفاهم نامه‌ای نیز با برخی کمباین سازهای کشور منعقد و مقرر شد نقشه‌هایی به آنها ارائه شود که کمباین‌های کاه کوه را به گونه‌ای بسازند که نه تنها تلفات نداشته باشیم، بلکه به میزان موردنیاز منطقه کل اوراسیا تولید و حتی صادر شود. امید است طی یک دو سال آینده شاهد کمباین‌هایی باشیم که بدون وارد کردن فشار به منابع نهاده‌ها موجب افزایش تولید شوند.

کد خبر 6081020

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۷۰ هزار تن محصول از مزارع «گیلانغرب»
  • ۸۰ درصد گندم خوزستان آماده برداشت
  • ۹۸ درصد گندم کشور با کمباین برداشت می‌شود
  • پیش بینی برداشت ۷۵ هزار تن گندم در بهبهان
  • سطح کشت محصول سیر در طارم ۷۰ درصد کاهش یافت
  • افزایش ۱۰ برابری تولید و اشتغال با توسعه کشت گلخانه‌ای
  • آغاز برداشت گندم از مزارع عنبرآباد
  • پیش بینی برداشت ۲۳۰ هزار تن گندم از مزارع دهلران
  • کارگاه آموزشی مددکاران ترویجی جنوب آذربایجان غربی در مهاباد
  • پیش بینی برداشت ۲۳۰ هزار تن گندم در شهرستان دهلران