Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با نشنال‌اینترست پیرامون مسائل مختلف از جمله ادعای آمریکا در مورد سرنگونی پهباد ایرانی گفتگو کرد.

به گزارش تابناک، ظریف در مورد ادعای جدید آمریکایی‌ها در مورد سقوط پهپاد ایرانی گفت: در تماسی که با تهران داشتم، ما هیچ اطلاعی درباره از دست دادن پهپاد نداریم. تا این زمان نمی‌دانیم چه اتفاقی افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس‌جمهوری آمریکا می‌گوید که آنها این پهپاد را هدف قرار داده‌اند. نمی‌دانیم این پهپاد چه کسی است، ما اطلاعاتی نداریم. آمریکا به سمت اشتباهی حرکت می‌کند. واقعیت این است که آمریکا حضور خود را در خلیج فارس افزایش داده است و این به امنیت یا ثبات منطقه کمک نمی‌کند. یک قسمت کوچک آبی است و نمی‌توانید یک حجم ترافیکی داشته باشید بدون اینکه اتفاقی بیفتد.

وی درباره نفت کش مفقود شده گفت: همه اطلاعاتی که داریم این است که یک نفتکش کوچک که تنها یک میلیون لیتر فرآورده نفتی قاچاق را حمل می‌کند و نه نفت را توقیف کردیم و آن هم اغلب در خلیج فارس به دلیل یارانه سنگینی است که در ایران به فراورده‌های نفتی تعلق می‌گیرد. قاچاق بسیاری از مرزهای دریایی و زمینی وجود دارد و ما آنها را به طور مرتب پیگیری می‌کنیم. بنابراین این تانکری که آنها صحبت می‌کنند، یک نفتکش قاچاق و نه نفتکش عادی است.

ظریف در مورد اعزام نیروی نظامی جدید توسط آمریکا به عربستان، گفت: این یک حرکت نمادین است که به امنیت هیچ کسی کمک نمی‌کند. قطعا امنیت منطقه ما نمی‌تواند از خارج خریداری شود. معتقدیم که کشورهای منطقه باید امنیت خودشان را از طریق همکاری و نه از طریق تلاش برای خرید آن از خارج تأمین کنند.

وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از گفت‌وگو با سناتور راند پال به عنوان میانجیگر یا مذاکره‌کننده از سوی  ترامپ چیست، گفت: ترامپ گفت که او فرستاده یا میانجی نیست. بنابراین باید حرف او را ملاک قرار دهیم.

وی افزود: من با اعضای کنگره ملاقات می‌کنم اما در مورد جلسات خاص با اعضای خاص کنگره اظهارنظر نمی‌کنم اعضای کنگره، سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان طرف مذاکرات نیستند. آنها نمایندگان مردم آمریکا هستند که ما برای آنها احترام قائلیم و فقط برای روشنگری و نه برای مذاکره با آنها تعامل می‌کنیم. ما فقط می‌توانیم با دولت‌ها مذاکره کنیم.

ظریف درباره ادعای ترامپ برای متوقف کردن حمله به ایران و سرنگونی پهپاد آمریکایی گفت: احتمالا آمریکا از قدرت ایران برای پاسخگویی مطلع شده است. ما از خود دفاع می‌کنیم هر گونه حمله به ما به شدت با واکنش ما رو به رو خواهد شد.

وی در ادامه افزود: ترامپ جنگ نمی‌خواهد او در تلاش است تا از طریق فشار به توافق بهتری دست یابد. اگر به او توصیه شده است که اینگونه توافق بهتری به دست می‌آورد، فکر می‌کنم مشاوره بد یا مشاوره بیماری به او داده شده است.

ظریف در مورد مذاکره با آمریکا گفت: به خاطر اینکه ما پیش از این یک توافق با دولت آمریکا داشتیم. دولت‌ها با هم توافق می‌کنند نه با اشخاص؛ اگر توافق با دولت قبلی تنها تا زمان آمدن ترامپ باقی ماند پس این نگرانی وجود دارد که با رفتن ترامپ، رئیس‌جمهوری بعدی هم چنین رفتاری انجام دهد.

وزیر امور خارجه در ادامه افزود : ایران ثابت کرده است که به تعهدات بین المللی خود پایبند است و اگر اجرای تعهدات طرف مقابل را ببینیم، برجام را می‌توان احیا کرد .

ظریف در ادامه در مورد تغییر موقعیت خود در ایران پس از ناکامی برجام گفت: مطمئناً مردم از نتیجه آن خوشحال نیستند، زیرا آنها می‌بینند که آمریکا کمتر از آنچه فکر می‌کردند، قابل اعتماد است.

وی درباره احتمال وقوع جنگ هم گفت: لازم است از آن جلوگیری شود اما نمی‌توانیم از منطقه خودمان فاصله بگیریم. ما آنجا هستیم و نمی‌توانیم حرکت کنیم اما من  فکر می‌کنم هرکسی که جنگ را آغاز کند، پایان دهنده آن نخواهد بود و ما نمی‌خواهیم آغازگر آن باشیم.

ظریف در مورد حمایت روسیه از ایران خاطرنشان کرد: این که روسیه از ما حمایت کند در درگیری نظامی پیش‌بینی‌پذیر نیست اما ما روسیه را یک شریک و همسایه مهم می‌دانیم. ما یک اتحاد نظامی با روسیه نداریم اما روابط خوبی داریم.

وی در ادامه گفت: روی کمک‌های فرضی حساب نمی‌کنیم. آموخته‌ایم که به منابع خودمان تکیه کنیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: ظریف مصاحبه نشنال اینترست آمریکا پهباد قطعنامه ۵۹۸ صندوق توسعه ملی مسعود رجوی میدان حسن آباد شورایاری ها علیرضا دبیر آیت الله حقانی حذف یارانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۷۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشریه هیل: انتخابات ۲۰۲۴ برای مردم آمریکا بازی باخت-باخت است

نشریه آمریکایی هیل در تحلیلی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که آبان امسال برگزار می‌شود، نوشت که این انتخابات مانند سال ۲۰۲۰ مجددا جو بایدن و دونالد ترامپ را مقابل یکدیگر قرار می‌دهد، با این تفاوت که این بار شرایط متفاوت است و این انتخابات برای مردم آمریکا نتیجه باخت-باخت خواهد داشت.

به گزارش این نشریه که به قلم دنیس ام. پاول، مشاور مدیریت استراتژیک نوشته شده، در سال ۲۰۰۴ به دلیل اینکه جورج بوش ادعا می‌کرد جنگی علیه تروریسم به راه انداخته، آمریکایی‌ها تصمیم گرفتند مجددا به او رای بدهند؛ اما در سال ۲۰۰۸، چون رای‌دهندگان خواستار تغییر مسیر بودند، به باراک اوباما که در آن زمان سناتور بود رای دادند.

در سال ۲۰۱۶، ترامپ به صدای خشم طبقه متوسط تبدیل شد و به پیروزی شگفت‌انگیزی دست یافت که حزب جمهوری‌خواه را متحول کرد. با این حال، در سال ۲۰۲۰، مردم که می‌خواستند این صدای خشمگین را آرام‌تر کرده و دیگران را التیام بخشند، ورق را برگردانده و جو بایدن را انتخاب کردند. 

اکنون ما یک مسابقه مجدد بین بایدن و ترامپ داریم، اما در محیطی با روند‌های بسیار متفاوت که مسائل بسیار متفاوتی را پیش می‌برد. بایدن در سال ۲۰۲۱ تصمیم گرفت یک رئیس جمهور تحول‌خواه باشد و التیام دادن مردم [در مسائل اقتصادی] را نادیده گرفت. این امر برای او هزینه داشته و نتیجه آن را می‌توان در نظرسنجی‌ها دید. زیرا مسائل دیگر [که او آن را نماد تحول‌خواهی نمی‌بیند] اکنون به یک بحران تبدیل شده و این طور به نظر می‌رسد که بایدن این موضوعات را نادیده گرفته یا از آن سوء استفاده می‌کند. در نتیجه بخشی از آرای او در حال ریزش است. 

از طرف دیگر، ترامپ تلاش می‌کند تا کارنامه خود را به عنوان رئیس جمهور با بایدن مقایسه کند، اما او هم درگیر پرونده‌های قضایی است. ترامپ یک پایگاه حمایتی بسیار وفادار دارد، اما شهرت او به عنوان فردی خودکامه که دموکراسی را به خطر می‌اندازد، ممکن است سبب مشکلاتی شود و برخی رای‌دهندگان خاکستری را دچار تردید کند.

پیروزی ترامپ هراس و نفرت را میان دشمنان دموکرات او تشدید خواهد کرد. آنها هر اقدام اجرایی دادگاه را به چالش خواهند کشید و هر کلمه‌ای که ترامپ بیان می‌کند را طوری تحلیل خواهند کرد که به نژادپرستی و تعصب و بدخواهی مرتبط شود؛ و بعد اگر دموکرات‌ها دوباره اکثریت مجلس نمایندگان را به دست آورند، احتمالا برای سومین بار ترامپ را استیضاح خواهند کرد. اعتراضات مجددا مثل سال ۲۰۲۰ بالا خواهد گرفت و فرمانداران ایالاتی که اکثریت دموکرات دارند، قوانین فدرال مورد علاقه جمهوری‌خواه‌ها را نادیده خواهند گرفت یا از اجرای آن امتناع خواهند کرد؛ که این نیز به اتحاد لطمه خواهد زد.

انتخابات سال ۲۰۲۴ برای آمریکا یک بازی باخت-باخت است. اگر بایدن رئیس جمهور شود، به تصمیمات تحول‌خواهانه محیط زیستی و دگرگون کردن اقتصاد ادامه می‌دهد، بدون آنکه مسائل ابتدایی‌تر رای‌دهندگان را در نظر بگیرد. در مقابل اگر ترامپ رئیس جمهور شود، تلاش او برای حکمرانی در هر مرحله مسدود خواهد شد. تمدن آمریکایی که مسلما در حال حاضر هم رو به زوال است، به فرسایش و تحلیل رفتن ادامه خواهد داد.

در سال ۱۹۴۵، هری ترومن، رئیس جمهور وقت آمریکا مجبور شد بین دو گزینه تصمیم بگیرد: انداختن بمب اتمی روی جمعیت غیرنظامی یا حمله به سرزمین اصلی ژاپن. اکنون در سال ۲۰۲۴ از مردم آمریکا خواسته می‌شود که بین دو گزینه تصمیم بگیرند: کسی که با سیاست‌های خود سبب تفرقه بین مردم می‌شود و کسی که خود مظهر تفرقه است. سوال این است که آیا ما به عنوان یک ملت می‌توانیم ۴ سال دیگر تفرقه را تحمل کنیم؟

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ترامپ: با بایدن، صلح در خاورمیانه وجود نخواهد داشت
  • ترامپ اوکراین را بخشی از روسیه می‌داند
  • نشریه هیل: انتخابات ۲۰۲۴ برای مردم آمریکا بازی باخت-باخت است
  • وال‌استریت‌ژورنال: حمله رگباریِ ایران به اسرائیل، آمریکا را غافل‌گیر کرد
  • ظریف: ترامپ از من چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما اجازه نداشتیم/ آمریکایی‌ها هم در برجام علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران بودند
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف: ترامپ برای مذاکره از من دعوت کرد
  • رئیس جمهور فردا به پاکستان می‌رود
  • افشاگری ظریف از دعوت ترامپ برای مذاکره + جزئیات
  • ترامپ سخنرانی خود را به دلیل آب و هوای بسیار بد لغو کرد