Web Analytics Made Easy - Statcounter

آمریکا به بهانه و ادعای دروغین مبارزه با داعش و جلوگیری از بازگشت آنها به سوریه، طرح آموزش نظامی شورشیان موسوم به «ارتش آزاد سوریه» در جنوب شرق سوریه را با گذشت دو سال از توقف این طرح، از سرگرفته است. ۲۸ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۵ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، گزارش‌های رسانه‌ای حاکی‌ است آمریکا دوباره آموزش عناصر «جیش المغاویر»- وابسته به گروه تروریستی «ارتش آزاد سوریه»- را در پایگاه التنف واقع در جنوب شرق سوریه از سر گرفته است و این آموزش‌ها شامل عملیات جنگی در فضاهای بیابانی و کوهستانی، عملیات‌های هلی‌برن و یورش، جنگ در شرایط آب‌وهوایی سخت و نیز شبیخون هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح آمریکا برای آموزش معارضان مسلح سوریه با همکاری اردن، از دو سال پیش متوقف شده بود.

طبق ادعای برخی منابع، هدف از این آموزش نابودی گروهک‌های داعشی موجود در منطقه و آمادگی برای کنترل  مرزهای مشترک سوریه و عراق است.

خبرگزاری آناتولی روز گذشته با اعلام این خبر، تصریح کرد تمرینات مذکور در پایگاه التنف انجام می‌شود و این پایگاه دارای یک اتاق عملیات آمریکایی مشترک با گروه‌هایی از «ارتش آزاد سوریه» در منطقه است.

خبرگزاری محلی اردن «عمون» نیز این گزارش را بدون اظهارنظری رسمی منتشر کرده است.

مقام‌های اردنی طی دو روز گذشته از اظهارنظر درباره اخبار مربوط به ازسرگیری آموزش شورشیان سوری در پایگاه‌هایی جدید نزدیک مرزهای اردن با سوریه یا حتی داخل اردن امتناع کرده و تاکنون بیانیه‌ای در رد یا تایید این اقدام صادر نکرده است.

ناظران بر این باورند هشدار دوباره آمریکا درباره بقایای گروه تروریستی داعش در واقع تلاشی برای ازسرگیری عملیات نظامی در منطقه‌‌ التنف در مثلث مرزی سوریه، عراق و اردن است.

همزمان گزارش‌های رسانه‌ای از اعلامیه‌های گروه معارض موسوم به «ارتش آزاد سوریه» برای سربازگیری در مناطق مرزی در شرق و جنوب سوریه سخن می‌گویند.

از سوی دیگر، برخی گمانه‌زنی می‌کنند که چنین تحرکات نظامی در نزدیکی مرزهای اردن و سوریه، در زمانی‌که روابط میان طرفین به دلیل ممنوعیت واردات کالاها و محصولات از سوریه به اردن، آسیب دیده و تقریبا در حال از بین رفتن است، پاسخ اردن به اقدام مشابهی است که «طارق حموری» وزیر صنایع معادن اردن پیشتر آن را اعلام کرده است.

رسانه‌های اردنی پیشتر اعلام کردند که کامیون‌های تجاری اردن هنگام ورود به خاک سوریه با بازرسی‌های شدید مواجه شده و گاهی برای ورود باید چند روز در مرز منتظر می‌ماندند. در مقابل، مقامات سوری تأکید دارند که این اقدامات پیشگیرانه بوده و برای تامین امنیت صورت می‌گیرد.

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر برجسته جهان عرب در سرمقاله روزنامه فرامنطقه‌ای «رای‌الیوم»، اقدام آمریکا به ازسرگیری آموزش شورشیان سوری در مرزهای مشترک با اردن را در پیوند با ناکامی‌های اسرائیل برای بیرون راندن ایران و حزب‌الله از خاک سوریه دانسته و نوشته است: زمانی‌که «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به گفت‌وگوی اخیر «سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله لبنان با تلویزیون «المنار»، این حزب و این کشور را تهدید به نابودی کرد چنین تهدیدی «توخالی» نگرانی این رژیم از موجودیت خود را نشان می‌دهد که در راستای آن، ارتش این رژیم چهار رزمایش نظامی زمینی، دریایی و هوایی در روزهای اخیر برگزار کرد و در آنها جنگ علیه نیروهای سوریه و همپیمانانش را در جبهه شمالی شبیه‌‌سازی کرد.

هر چند افشاگری برخی رسانه‌ها، چه به نقل از مسئولان در مسکو و چه در تل‌آویو، پوچ بودن تهدیدهای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را اثبات می‌کند؛ چرا که نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی پیام‌هایی به «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه فرستاده و از وی برای بیرون راندن حزب‌الله از تمام مناطق جنوب سوریه و عدم تمرکز نیروهای آن در بلندی‌های جولان اشغالی کمک طلبیده است. علاوه بر این، او این موضوع را در راس دستور کار نشست سه‌جانبه‌ای، که اخیر با حضور مشاوران امنیت ملی روسیه و آمریکا و نیز مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی دو هفته پیش در قدس اشغالی برگزار شد، قرار داد.

اما اطلاعات موجود تأکید می‌کنند که رهبری روسیه پاسخ به چنین درخواست‌ها و کمک‌های اسرائیل را رد و همچنین با موضوع پایان دادن به حضور ایران در سوریه مخالفت کرده است و حتی به تل‌آویو هشدار داده است که ادامه بمباران اهداف نظامی در سوریه پیامدهایی دارد؛ چرا که روسیه مجبور خواهد شد به پدافند هوایی ارتش سوریه چراغ سبز استفاده از سامانه‌های «اس- 300» را بدهد. هر چند اطلاعات تقریبا موثق حاکی‌ است که این سامانه‌ها در حال حاضر تحت حاکمیت کامل سوریه قرار گرفته‌اند.

به گفته عطوان، واکنش آمریکایی- اسرائیلی به این مخالفت روسیه به نظر می‌رسد در قالب ایجاد اردوگاه‌های آموزشی برای آموزش شورشیان «ارتش آزاد سوریه» در نزدیکی مرزهای مشترک سوریه و اردن، به بهانه مبارزه با داعش و جلوگیری از بازگشت این گروه تروریستی، بازتاب می‌یابد.

عطوان افزود در واقع، آمریکا که دو سال پیش هم‌زمان با توقف طرح آموزش تروریست‌های سوریه، اتاق عملیات «موک»( مستقر در کشور اردن با مشارکت افسران اطلاعاتی عرب، آمریکا، اروپا و اسرائیل که وظیفه هدایت، تسلیح، آموزش و فرماندهی شورشیان سوری را در استان‌های جنوب سوریه بر عهده داشت) بست، ازسر گرفتن فعالیت‌های این اتاق اطلاعاتی چه بسا به منظور هدف قرار دادن ارتش سوریه و نیروهای همیپمانش در جنوب و مشخصا در استان‌های القنیطره و درعا صورت می‌گیرد.

 اردن پس از آن‌که به هرگونه همگرایی سیاسی و اقتصادی با سوریه و همکاری‌های تجاری‌اش از طریق گذرگاه مرزی «نصیب» پایان داد، در صورتی‌که بار دیگر تحت فشارهای آمریکا و اسرائیل در سوریه مداخله کند دچار خطایی راهبری می‌شود؛ چرا که این مداخله بهای سیاسی و امنیتی سنگینی به اردن تحمیل می‌کند.

انتهای پیام/

R1016196/P/S8,89,90,1128/CT10 واژه های کاربردی مرتبط اسرائیل اخبار "اردن" اخبار "سوریه" اخبار "آمریکا"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اسرائیل اخبار اردن اخبار سوریه اخبار آمریکا اسرائیل اخبار اردن اخبار سوریه اخبار آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۸۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ روز پس از طوفان‌الاقصی/ درگیری‌های شدید در شمال غزه و حملات توپخانه‌ای به جنوب و مرکز

به گزارش خبرآنلاین مقاومت فلسطین در مقابله با نیروهای اشغالگر در بیت حانون و اردوگاه البریج، سربازان و خودروهای نظامی دشمن صهیونیست را با خمپاره و «یاسین ۱۰۵» هدف قرار داد.

خبرنگار آناتولی اعلام کرد مناطق شمال غزه به یک میدان جنگ واقعی تبدیل شده است.

این درگیری‌ها شامل تبادل آتش میان ۲ طرف و حملات توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی به مناطق بیت لاهیا، بیت حانون و اطراف گذرگاه بیت حانون(ایرز) بود.

به نقل از ایسنا حملات توپخانه‌ای رژیم صهیونیستی منجر به موج جدید آوارگان فلسطینی شد و این آوارگان از شهرک بیت لاهیا به سمت اردوگاه جبالیا در شمال غزه رفتند.

همزمان با این درگیری‌های شدید گردان‌های القسام، شاخه نظامی جنبش حماس اعلام کرد تک تیراندازهای این گردان‌ها یک سرباز صهیونیست را به هلاکت رساندند و یک لودر نظامی رژیم را با راکت هدف قرار دادند. آن‌ها همچنین تجمع نیروهای اشغالگر را با خمپاره هدف قرار دادند.

رژیم صهیونیستی با انتقادات داخلی زیادی به خاطر شکست در تحقق اهداف جنگ غزه مواجه است. حملات مقاومت فلسطین به شهرک‌های صهیونیست نشین و تلفات در ارتش صهیونیستی ادامه دارد و تل‌آویو قادر نیست اسرایش در غزه را آزاد کند.

دوشنبه ارتش رژیم صهیونیستی از زخمی شدن هشت سرباز در درگیری‌های ۲۴ ساعت اخیر در غزه خبر داد.

ارتش این رژیم اعلام کرد: تعداد سربازان مجروح از آغاز جنگ غزه در هفت اکتبر به ۳۲۹۴ نفر رسید که ۱۵۸۳ نفر از آغاز عملیات زمینی مجروح شدند. تعداد کشته شدگان نیز به ۶۰۵ تن رسید که ۲۶۰ تن از آن‌ها از آغاز عملیات زمینی کشته شدند.

این درگیری‌ها همزمان با اعلام شروع عملیات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در گذرگاهی است که در مرکز غزه ایجاد کرده و شمال آن را از جنوب جدا می‌کند.

ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد لشگر۱۶۲ ارتش عملیات منطقه گذرگاه مرکز نوار غزه را آغاز کرد.

از سوی دیگر جنگنده‌های رژیم صهیونیستی حملاتی را به مناطقی در مرکز غزه و شهر رفح در جنوب غزه انجام دادند.

رژیم صهیونیستی قصد دارد عملیات زمینی را در شهر رفح آغاز کند. این درحالی است که بیش از یک میلیون آواره فلسطینی از شمال غزه به این شهر پناه آورده‌اند و هرگونه عملیات نظامی منجر به کشتار آن‌ها و یک فاجعه بزرگ خواهد شد.

مذاکرات برای توقف جنگ نیز از زمان پاسخ اخیر حماس به پیشنهاد آمریکا متوقف شده است.

در این راستا منابع از یک آتش سوزی بزرگ در محله الزیتون در جنوب غزه در پی حمله توپخانه‌ای ارتش رژیم صهیونیستی خبر دادند.

همچنین توپخانه ارتش صهیونیستی مناطق شرق خان یونس در جنوب غزه را هدف قرار داد.

یک دختربچه فلسطینی نیز در حمله رژیم اشغالگر به منزل خانواده‌اش در دیرالبلح در مرکز غزه به شهادت رسید.

همچنین دیده بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه نسبت به افزایش خطر شیوع بیماری‌های مسری و کشنده در غزه به ویژه بین کودکان، مجروحان و بیماران در سایه فاجعه بهداشتی در غزه هشدار داد.

در بیانیه این دیده بان آمده است: به خاطر شیوع وبا و بیماری‌های مسری به خاطر آب آلوده، ازدحام، افزایش دمای هوا، فروپاشی سیستم بهداشتی و محدودیت خدمات مرگ در کمین ساکنان غزه است.

۳۱۱۳۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898549

دیگر خبرها

  • حماس: از خواسته‌های خود کوتاه نخواهیم آمد/تحرکات دشمن شکست خورده است
  • آماده سازی گسترده ارتش اسرائیل برای حمله به رفح + تصاویر/ حماس آب پاکی را روی دست کشور‌های عربی ریخت/ تبدیل شدن نوار مرزی شمال اسرائیل به شهر ارواح+ فیلم
  • 200 روزه شدن جنگ علیه غزه چه مفهومی دارد؟ مقاومت در این مدت چگونه ادامه یافت؟
  • هلاکت یک نظامی صهیونیست در شمال غزه
  • حمله حزب‌الله لبنان به نظامیان و مرکز‌های نظامی صهیونیستی
  • ۲۰۰ روز پس از طوفان‌الاقصی/ درگیری‌های شدید در شمال غزه و حملات توپخانه‌ای به جنوب و مرکز
  • عضو «پنهان» النقب؛ واکاوی همکاری نظامی- امنیتی اردن و صهیونیسم
  • حمله پهپادی به پایگاه نظامی عین‌الاسد
  • پشت‌پرده حمایت تاریخی و بی‌چون‌وچرای آمریکا از رژیم صهیونیستی
  • پشت‌پرده حمایت بی‌چون‌وچرای تاریخی آمریکا از رژیم صهیونیستی