Web Analytics Made Easy - Statcounter

خطیب نماز جمعه آزادشهر گفت: برخی ها در مدارس ، دانشگاه‌ها و حتی در محیط کسب و کار به گونه‌ای صحبت می کنند که جوانها از آینده ناامید شوند. ناامید کردن جوانها یعنی گرفتن فرصت و قدرت عنصر جوانی از کشور و جامعه اسلامی که این یک منکر بزرگ است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از گلستان ما؛ حجت الاسلام عین ا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. شهابی امام جمعه آزادشهر در خطبه‌های این هفته نماز جمعه، ضمن دعوت خویش و مومنان به تقوای الهی اظهار کرد: در هفته گذشته دیدار ائمه جمعه سراسر کشور با رهبر معظم انقلاب اسلامی را داشتیم. رهنمودهای خردمندانه حضرت آقا به ائمه جمعه راهگشای خوبی برای همه‌ی ما در این برنامه عظیم عبادی، سیاسی خواهد بود.

حجت الاسلام شهابی افزود: حضرت آقا فرمودند که سلوک و رفتار مردمی ائمه جمعه ضرورت است. ایشان تقوا را یکی از نیازهای امروز جامعه دانسته و زمینه ساز نیازهای مادی و معنوی جامعه معرفی نمودند.

امام جمعه آزادشهر بیان کرد: این تقوا نه به عنوان توصیه کلی و بدون مصادیق بلکه باید مصداقی و عینی در نماز جمعه باید تبیین شود. حضرت آقا یکی از مصادیق تقوا را اجتناب از ناامید کردن جوانها معرفی کردند.

خطیب نماز جمعه آزادشهر تصریح کرد: برخی ها در مدارس ، دانشگاه‌ها و حتی در محیط کسب و کار به گونه‌ای صحبت می کنند که جوانها از آینده ناامید شوند. ناامید کردن جوانها یعنی گرفتن فرصت و قدرت عنصر جوانی از کشور و جامعه اسلامی که این یک منکر بزرگ است.

وی اعلام کرد: باید به جوانها و جامعه امید بدهیم. این همه برکات از انقلاب می بینیم، این قدرت و عزت و این عظمت انقلاب اسلامی را که خداوند به ما داده است را باید حفظ کنیم.

حجت الاسلام شهابی گفت: شاید فشار اقتصادی و مسائل دیگر باشد، اما هجمه عظیم دشمن را نگاه کنید. فشار اقتصادی را همه‌ی ما لمس و درک می کنیم. مردم ، مسئولین و رهبر معظم انقلاب هم از این موضوع رنج می برند. همه‌ی ما باید دست به کار شویم تا این معضل بزرگ را برطرف کنیم.

امام جمعه آزادشهر خاطرنشان کرد: ایستادگی و مقاومت ما پیروزی را برای ما به ارمغان خواهد آورد. شاید عده‌ای بگویند که راه مذاکره هم هست، اما مذاکراتی که تا به حال انجام دادیم چه نتیجه ای برای ما داشته است! آمریکا شیطان بزرگ است و همه‌ی حرکاتش شیطانی می باشد.

خطیب نماز جمعه آزادشهر اظهار کرد: در معمول مرزهای ما دشمنان در حال تحرک هستند که با پاسخ کوبنده جوانان حافظ امنیت کشور مواجه می شوند. حافظان امنیت کشور دمار از روزگار دشمنان درآورده اند.

وی افزود: در پی تحرک تمنیتی گروهکهای تروریستی ضد انقلاب در شمال کشور، در روز چهار شنبه سپاه پاسداران مقر استقرار، اموزش و عملیات این گروهک را موشک باران کرد تا نشان دهد که امنیت خط قرمز حافظان امنیت ما می باشد و هر حرکتی را سریع، با قدرت و کوبنده پاسخ خواهیم داد و به هیچ دشمنی حتی امریکا رحم نخواهیم کرد.

حجت الاسلام شهابی در پایان گفت: دزدیدن نفتکش ایران توسط انگلیس بدون جواب نخواهد ماند.این گفتار پیر اینبار طعمه بدی را دزدیده و باید منتظر عواقب آن باشند. خلیخ فارس نیز با حضور مدافعان امنیت ما در امنیت کامل به سر می‌برد و آمریکایی‌ها بعد از شکستهایی که در سوریه و عراق داشته اند و بعد از سرنگونی پهپاد متجاوزشان بعید است که علیه ما دست به اقدامی بزنند.

گسترش تقوا زمینه ساز حل مشکلات مادی و معنوی جامعه

حجت الاسلام قربانعلی برقرار در خطبه های عبادی سیاسی نماز جمعه گرگان اظهار کرد: منشأ انحرافات و خلاف در جامعه ضعف ایمان بوده و اگر انسان مومن باشد جرأت نمی‎کند به بندگان خدا ظلم کند.

وی با اشاره به اینکه مسیر تکامل انسان بی‎نهایت است، افزود: نتایج تقوای الهی در زندگی فردی و اجتماعی مومنان بسیار گسترده و نامحدود است بنابراین باید مصادیق عینی تقوا توسط خطیبان نمازجمعه برای مردم بازگو شود.

برقرار گفت: البته تنها ذکر نکات کوتاه در خطبه های نماز جمعه کفایت نمی کند بلکه باید مولفه های تقوا دقیق ارائه تا مورد استفاده عملی قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه اگر ملت متقی شوند جامعه در برابر بسیاری از آفات ایمن می شود، تصریح کرد: یکی از نیازهای امروز جامعه ما تقوا است که اگر در جامعه گسترش یابد زمینه‌ساز حل مشکلات مادی و معنوی جامعه است.

برقرار یادآور شد: اهل تقوا بهترین سهم را در دنیا و در آخرت دارند اما متکبران و اهل دنیا در آخرت از نعمات الهی بی بهره اند.

وی با تأکید بر اینکه برخی از حرکات اجتماعی جامعه را ملتهب می‎کند، یادآور شد: تقوا موجبات سلامت جسمی و روحی بشر را فراهم کرده و این امر در نشست های سازمان بهداشت جهانی به تأیید رسیده است.

 

امام‌جمعه باید مردمی باشد و بین مردم باشد


امام‌جمعه گالیکش گفت: انتقاد کردن در نماز جمعه باهدف اصلاح امور، نقدی بجا، منصفانه و مؤدبانه باشد.

حجت‌الاسلام سید محمد دلبری ضمن توصیه خود و نمازگزاران جمعه گالیکش به رعایت تقوا الهی و ترک گناهان و محرمات به سالروز اقامه اولین نماز جمعه در جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد گفت: پنجم مردادماه سالروز اقامه اولین نماز جمعه جمهوری اسلامی ایران به امامت آیت‌الله طالقانی است.

وی با اشاره به بیست و چهارمین همایش ائمه جمعه کشور و دیدار با رهبری به اهم بیانات رهبری در این دیدار اشاره کرد و گفت: امام‌جمعه باید مردمی باشد و بین مردم باشد، در هرلحظه و هر آن در دسترس مردم باشد، دفتر امام‌جمعه به روی همه مردم با هر فکر و تفکر و نگاهی باید باز باشد.

خطیب جمعه گالیکش افزود: نماز جمعه باید تأمین‌کننده جامعه به ذکر، اجتماع و همدلی باشد. در این نماز جمعه‌ها است که گفتمان‌های عالی و بصیرت بخش شکل می‌گیرد.

حجت‌الاسلام دلبری با اشاره به اینکه نیاز کنونی جامعه ما تقوا است گفت: خصوصاً در فضای مجازی رعایت تقوا ضروری‌تر است. اهمیت دادن به جوانان مؤمن، انقلابی ولایی و استفاده از حضور آن‌ها و فکر آن‌ها در نمازهای جمعه و ستادهای نماز جمعه باید مدنظر باشد.

امام‌جمعه گالیکش اظهار داشت: شاید مشکل و منکر بزرگی است که با پیگیری‌های مکرر حل‌نشده است و بیان کردن آن در نماز جمعه هیچ اشکالی ندارد، اما نباید به‌محض دیدن مشکلی در دستگاه‌های دولتی، قضایی و مراکز دیگر آن را در خطبه‌های نماز جمعه بیان کرد، چراکه اثر مثبت ندارد و باعث افزایش شکاف‌ها و اختلاف‌ها می‌شود و مردم را دچار تشویش می‌کند.

وی تصریح کرد: انتقاد کردن در نماز جمعه باهدف اصلاح امور، نقدی بجا، منصفانه و مؤدبانه باشد.

به گفته امام‌جمعه گالیکش، رعایت وحدت به معنای این نیست که نماز جمعه‌ها تبدیل به یک‌روزه و سخنرانی معمولی بشود و هیچ‌گونه بصیرت دهی در آن نباشد. این خطبه نیست و بین خطبه و سخنرانی تفاوت وجود دارد.

حجت‌الاسلام دلبری گفت: آشنا ساختن مردم به وظایف خطیر خود خصوصاً در قبال انقلاب اسلامی با توجه به شیطنت‌های که دشمنان داشته و دارند. پیگیری مشکلات مردم با چهره باز و گشاده و آن چیزی که از همه مهم‌تر بود اجتناب از رفت به سمت صاحبان قدرت و ثروت و افراد چرب‌زبان مواردی است که ائمه جمعه باید مدنظر داشته باشند.

خطیب جمعه گالیکش تأکید کرد: هر امام‌جمعه‌ای که به سمت افراد فئودال برود و فقرا را فراموش کند و فریب افراد چرب‌زبان را بخورد مشکل دارد.

وی اضافه کرد: هیچ فرقی نمی‌کند این امام‌جمعه یک بخش و شهرستان باشد یا نماینده ولی‌فقیه در مرکز استان باشد؛ مردم خودشان قضاوت می‌کنند.

امام‌جمعه گالیکش گفت: امام‌جمعه باید ساده‌زیست باشد و مثل مردم معمولی زندگی کند؛ امام‌جمعه هم باید مواظب خودش باشد هم مواظب خانواده‌اش؛ مواظب اقوام و خویشانش باشد؛ اگر امام‌جمعه بیایید و تنها به فکر اشتغال فرزندان خود باشد این امام‌جمعه مشکل دارد.

وی بیان داشت: ازجمله برنامه‌های نماز جمعه باید حمایت از جریان‌های انقلابی باشد، وقتی در خطبه‌های نماز جمعه جریانات انقلابی همایت شوند کشور پیشرفت می‌کند و این تفکر بیمه می‌شود؛ دشمنان خارجی و بدبخت‌های داخلی منکوب می‌شوند ولی وقتی ببینند امام‌جمعه بودونبودش فرقی ندارد نزدیک می‌شوند و دفتر و ستاد را تصرف می‌کنند.

امام‌جمعه گالیکش تصریح کرد: خروجی خطبه‌ها نماز جمعه باید تقویت ولایت باشد.

حجت‌الاسلام دلبری با اشاره به اینکه ائمه جمعه باید مراقب باشند گفت: برخی به ائمه جمعه نزدیک می‌شوند تا با امام‌جمعه هم لقمه شوند و او را گرفتار خودشان بکنند.

به گفته وی؛ همان‌طور که مقام معظم رهبری در کشور و جهان اسلام حرف اول را میزند امام‌جمعه هم نماینده رهبری است در هرجایی که خدمت می‌کند باید همان راه، روش وزندگی را داشته باشد.

خطیب جمعه گالیکش گفت: نتیجه نگاه و حمایت از جریان‌های انقلابی در خطبه‌های نماز جمعه این است که در بعد داخلی شاهد شکل‌گیری مجلس جوان و انقلابی، دولت جوان و انقلابی و دستگاه قضای انقلابی بوده‌ایم و خواهیم بود.

وی به سخنان دبیر کل حزب‌الله لبنان در سالگرد جنگ 33 روزه اشاره کرد و گفت: دبیر کل حزب‌الله لبنان گفت: در آینده‌ای نزدیک در قدس شریف اقامه نماز خواهم کرد؛ این نتیجه حرکت در مسیر ولایت و انقلاب است. هرکجا بر مبنای مقاومت و ولایت حرکت کردیم دشمن از ما ترسید.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۵۹۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قرآن، تمام تبعیض‌های نژادی، حزبی و قومی را مردود می‌شمارد

خبرگزاری مهر -گروه دین و اندیشه: به اذعان صاحب‎نظران و کارشناسان، یکی از راه‌هایی که می‌توان مفاهیم کاربردی و مورد نیاز امروز جامعه را در بین مردم گفتمان کرد و به مسلمات فکری رایج بین مردم تبدیل کرد، حفظ آیات کلیدی قرآن توسط عموم جامعه است. مقام معظم رهبری به حفظ آیات کلیدی و مهمی که دست استعمار سعی در دورنگه‌داشتن جوامع اسلامی از آنان داشته است تأکید ویژه‌ای دارند.

جهت تحقق قرآنی فریضه جهاد تبیین نیاز به یک حرکت و جریان قرآنی هم‌افزای ملی، با پرچم‌داری جریان‌های مردمی و حمایت تمام قد ظرفیت‌های حاکمیتی و دولتی است. این جریان، در گام اول در ماه مبارک رمضان، جهت ادای فریضه فوری و قطعی جهاد تبیین و تقویت ایمان و امید مردم، به گفتمان‌سازی «زندگی با آیه‌ها» ی قرآن با محوریت ۵۰ فراز از قرآن کریم می‌پردازد. این حرکت فراگیر با بهره‌گیری از رسانه در ابعاد و سطوح گوناگون و با توجه به ظرفیت‌ها و اقتضائات ماه مبارک رمضان که مقارن با تعطیلات نوروزی است، با تقویت حلقه‌های میانی و ظرفیت‌های مردمی حاضر در میدان، به دنبال ایجاد یک حرکت ملی با هم‌افزایی تمام ظرفیت‌های مردمی و حکومتی است. در این حرکت، نگاه طیف گسترده‌ای از مردم نسبت به قرآن تصحیح می‌گردد. بخشی از مردم با ۵۰ فراز از قرآن کریم که طرحی منسجم از نظام فکری مکتب را ارائه می‌دهد آشنا می‌شوند و به حفظ کردن این آیات تشویق و ترغیب می‌شوند و شاهد کنشگری آنان خواهیم بود، چرا که در گام دوم انقلاب، باید مردم را از صرف استفاده به افاده و کنشگری سوق دهیم.

در این مسیر و جهت اتقان و احکام هر چه بیشتر، با هدف محوریت یافتن نظرات اندیشمندانی که نظام اندیشه‌شان بر اساس مبانی قرآنی شکل گرفته و در عین تسلط به مبانی قرآنی، نگاهی به عرصه واقع و عینیت جامعه نیز در آنها وجود دارد،

طرح زندگی با آیه‌ها در صدد است که عموم مردم را با مفاهیم آیات منتخب بیش از پیش آشنا کند و خبرگزاری مهر در مجموعه مطالب «زندگی با آیه ها» آیه منتخب هر روز به صورت تفصیلی صوتی و تصویری و مکتوب با بیان استاد محمدعلی انصاری مفسر قرآن کریم به تفسیر این آیات می‌پردازد.

هفدهمین قسمت آیه ۱۳ سوره حجرات است که خداوند می‌فرمایند: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَأُنْثَی وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم و شما را تیره‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید؛ (اینها ملاک امتیاز نیست)، گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست؛ خداوند دانا و آگاه است.!»

در این آیه نکاتی دارد که از آن چنین استخراج می‌شود:

تقوا بزرگترین ارزش انسانی! در آیات دیگر سوره حجرات روی سخن به مؤمنان بود و مسائل متعدّدی که یک «جامعه مؤمن» را با خطر رو برو می‌سازد بازگو کرد و از آن نهی فرمود.در حالی که در آیه مورد بحث مخاطب کل جامعه انسانی است و مهمترین اصلی را که ضامن نظم و ثبات است بیان می‌کند، و میزان واقعی ارزشهای انسانی را در برابر ارزشهای کاذب و دروغین مشخص می‌سازد.

می‌فرماید: «ای مردم! ما شما را از یک مرد و زن آفریدیم، و شما را تیره‌ها و قبیله‌ها قرار دادیم تا یکدیگر را بشناسید» اینها ملاک امتیاز نیست (یا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثی وَ جَعَلْناکُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا).

منظور از آفرینش مردم از یک مرد و زن همان بازگشت نسب انسان‌ها به «آدم» و «حوّا» است، بنابر این چون همه از ریشه واحدی هستند معنی ندارد که از نظر نسب و قبیله بر یکدیگر افتخار کنند و اگر خداوند برای هر قبیله و طایفه‌ای ویژگی‌هایی آفریده برای حفظ نظم زندگی اجتماعی مردم است، چرا که این تفاوت‌ها سبب شناسایی است. و بدون شناسایی افراد نظم در جامعه انسانی حکمفرما نمی‌شود.

به هر حال قرآن مجید بعد از آنکه بزرگترین مایه مباهات و مفاخره عصر جاهلی یعنی نسب و قبیله را از کار می‌اندازد، به سراغ معیار واقعی ارزشی رفته می‌افزاید: «گرامی‌ترین شما نزد خداوند با تقواترین شماست» (إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ).

به این ترتیب قلم سرخ بر تمام امتیازات ظاهری و مادی کشیده، و اصالت و واقعیت را به مسأله تقوا و پرهیزکاری و خدا ترسی می‌دهد، و می‌گوید: برای تقرب به خدا و نزدیکی به ساحت مقدس او هیچ امتیازی جز تقوا مؤثر نیست.

و از آنجا که تقوا یک صفت روحانی و باطنی است که قبل از هر چیز باید در قلب و جان انسان مستقر شود، و ممکن است مدعیان بسیار داشته باشد و متصفان کم، در آخر آیه می‌افزاید: «خداوند دانا و آگاه است» (إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ).

پرهیزکاران را به خوبی می‌شناسد، و از درجه تقوا و خلوص نیت و پاکی و صفای آنها آگاه است، آنها را بر طبق علم خود گرامی می‌دارد و پاداش می‌دهد مدعیان دروغین را نیز می‌شناسد و کیفر می‌دهد.

* مرد یا زن بودن، یا از فلان قبیله وقوم بودن، ملاک افتخار نیست که اینها کار خداوند است. خلقنا، جعلنا

*تفاوت‌هایی که در شکل و قیافه و نژاد انسان‌ها دیده می‌شود، حکیمانه و برای شناسایی یکدیگر است، نه برای تفاخر. لِتَعارَفُوا

* کرامت در نزد مردم زودگذر است، کسب کرامت در نزد خداوند مهم است.

*قرآن، تمام تبعیض‌های نژادی، حزبی، قومی، قبیله‌ای، اقلیمی، اقتصادی، فکری، فرهنگی، اجتماعی و نظامی را مردود می‌شمارد و ملاک فضیلت را تقوا می‌داند. إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاکُمْ

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: audio/mp3

کد خبر 6047185 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • فال شمع روزانه امروز جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳
  • برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان
  • دیدار مداحان و شعرای آیینی با امام جمعه شهرکرد
  • روزه باعث به وجود آمدن تقوا و پرورش روح می‌شود
  • قرآن، تمام تبعیض‌های نژادی، حزبی و قومی را مردود می‌شمارد
  • بانک‌ها در رسیدگی به مشکلات نیازمندان استان بوشهر مشارکت کنند
  • برنامه های معنوی « شب قدر» اردبیل از شبکه های اجتماعی پخش می شود
  • مردم و دولت برای رفع مشکلات اقتصادی کمر همت ببندند
  • گستردن سفره‌های افطاری علوی در شهرستان مرند
  • سامانه نظارت بر قراردادها و دعاوی دولتی راه‌اندازی می‌شود/ بخشی از مشکلات اقتصادی بدلیل فاصله گرفتن از قانون اساسی است