Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، جرج هالندر، معمار و فیلمساز هلندی، دبیر جشنواره معماری و فیلم روتردام را برعهده دارد. او برای اولین‌بار به عنوان داور بخش بین‌الملل هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر به ایران سفر کرده است و نظرات متفاوتی درباره کشورمان، معماری تهران و فیلم‌های ایرانی دارد. هالندر در مقایسه جشنواره خودش با جشنواره فیلم شهر می‌گوید از نظر موضوعی، این جشنواره ایران برای مردم قابل درک‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با او گفت‌وگویی داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

زمانی که می خواستید به ایران بیاید چه ذهنیتی درباره ایران داشتید؟ به شما نگفته بودند که به ایران نیایید؟

سوال بسیار خوبی است. در اروپا فکر می‌کنند ایران جزوی از جهان عرب است، من قبلا به عمان و چند کشور عربی سفر کرده بودم و می‌توانم بگویم ایران کاملا متفاوت از این کشورهاست. وقتی در خیابان‌های کشورهای عربی قدم می‌زدم، مردم حالت خاصی دارند. گویی اعتماد به نفس ندارند و مبهم و شک‌برانگیز هستند. اما وقتی در خیابان‌های تهران قدم می‌زدم، می‌دیدم که مردم بسیار به خودشان افتخار می‌کنند. شاید این موضوع ناشی از فرهنگ ایرانی‌ها باشد. ایران کشوری کهن و ریشه‌دار است که ظاهر مدرنی دارد. من دوست داشتم با وسایل حمل و نقل عمومی رفت و آمد کنم و وقتی وارد این فضاها شدم، دیدم که مردم به گرمی با ما صحبت می‌کنند. شاید چون ظاهر من متفاوت است ولی من هم دوست داشتم با مردم صحبت کنم.

تهران شهر پیشرفته‌ای است اما باید این پیشرفت در آثار سینمایی نشان داده شود و جشنواره‌ها می‌توانند نقش پررنگی در این زمینه داشته باشند.

پیش از اینکه به ایران بیایید چقدر با سینمای ایران آشنایی داشتید؟ چه فیلم‌هایی از سینمای ایران دیدید؟

بله پیش از این فیلم «بایسیکل ران» را دیدم. این اولین فیلم ایرانی بود که در هلند معروف شد.

حالا که به عنوان داور بخش بین‌الملل جشنواره فیلم شهر فیلم‌های ایرانی بیشتری دیدید، نظرتان درباره فیلم‌های ایرانی چیست؟

البته به‌دلیل اینکه داور هستم نمی‌توانم تا قبل از اختتامیه درباره فیلم‌ها بصورت مشخص نظر بدهم اما فیلم‌های که دیدم واقعا خوب بودند و بسیاری از آن‌ها در سطح فیلم‌های جهانی و بین‌المللی است ضما آنکه فیلم‌های خارجی که انتخاب شدند نیز بسیار خوب بودند.

شما موسس و رئیس جشنواره معماری و فیلم روتردام هستید، چه شباهتی بین جشنواره خودتان و جشنواره فیلم شهر می‌بینید؟

جشنواره فیلم شهر به لحاظ موضوعیتی بسیار وسیع‌تر از جشنواره روتردام است. ما روی بحث معماری متمرکز هستیم در حالی جشنواره شهر روی موضوع شهرنشینی تاکید دارد. البته ما هم سعی داریم جشنواره‌مان را گسترش دهیم. بسیار خوب است که بتوانیم تبادل فیلم بین جشنواره‌های‌مان داشته باشیم و از موضوعات فیلم‌های شما در جشنواره‌مان استفاده کنیم. چون موضوع جشنواره ما معماری است و وقتی مردم درباره آن می‌شنوند، می‌گویند ما چیزی درباره معماری نمی‌دانیم ولی موضوع شهر را مردم بسیار بهتر درک می‌کنند و شاید برایشان جذاب‌تر باشد. چون شهر در خودش قصه‌ای دارد و می‌تواند بسیار جذاب باشد. 

شما به عنوان استاد معماری که برای اولین بار شهر تهران را از نزدیک دیدید، آن را چطور شهری می‌بینید؟ چون بسیاری می‌گویند معماری شهر تهران ناهمگون است. 

شهر شما در حال پیشرفت است، اتوبان و بزرگراه‌هایی دارد که آن را به چند قسمت تبدیل می‌کند. این چیزی است که فقط مختص تهران نیست و در دیگر شهرهای بزرگ جهان مانند لس‌آنجلس هم دیده می‌شود. ولی فرهنگ شما، فرهنگی است که معماری غنی‌تری دارد، اما ساختمان‌های بلندی که جدیدا در این شهر ساخته شده است، سنخیتی با معماری سنتی و قدیمی شما ندارد.

۵۷۲۴۳

کد خبر 1281314

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سینمای ایران جشنواره های سینمایی سینمای جهان ایران و آمریکا ایالات متحده آمریکا دونالد ترامپ باشگاه پرسپولیس فدراسیون فوتبال مهدی تاج محمدجواد ظریف خلیج فارس نفتکش باشگاه استقلال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۰۴۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین عکس از عامل تهدید کنسولگری ایران در پاریس

به گزارش همشهری آنلاین، دادستانی فرانسه اعلام کرد فردی که به اتهام هجوم به کنسولگری ایران در پاریس بازداشت شد متولد ایران و با انگیزه شخصی دست به این اقدام زده است. این فرد در سال گذشته باعث حریق در کنسولگری ایران در پاریس شده بود.

بنابر اعلام سفارت ایران در فرانسه، یکی از ایرانیان مقیم که دچار اختلال روانی بوده امروز با وانمود کردن به اینکه مواد انفجاری به خودش بسته است، وارد بخش کنسولی سفارت ایران در پاریس شده و در روند خدمت رسانی به ایرانیان مقیم اختلال ایجاد کرده است.

با صحبت‌های انجام شده با این فرد نهایتا قانع شده و بخش کنسولی سفارت را ترک کرده است. پس از خروج از ساختمان سفارت ایران نهایتا پلیس این فرد را دستگیر کرده است.

طبق اعلام سفارت ایران در پاریس این فرد همان شخصی است که مدتها قبل در مقابل درب سفارت ایران لاستیکی را به آتش کشیده است. وی پیشتر دادگاهی شده بود و حکم اولیه علیه او صادر شده بوده است.

اعضای بخش کنسولی سفارت ایران در پاریس در سلامت کامل هستند و هیچ خسارتی به بخش کنسولی وارد نشده است.

کد خبر 845591 برچسب‌ها خبر ویژه ایران و فرانسه فرانسه

دیگر خبرها

  • عروس هلندی با کاسکو چه تفاوتی دارد؟
  • مقایسه عروس هلندی با کاسکو و شرایط نگهداری آن ها (+عکس)
  • روز معمار ۱۴۰۳ چه روزی است + تاریخ در ایران، زندگینامه شیخ بهایی و فلسفه
  • اختتامیه جشنواره ملی فیلم شهرنما رفسنجان
  • تفاهم‌نامه‌ای در زمینه هنر معماری مساجد جهان با مالزی
  • (عکس) بیشترین جستجوی گوگل ایرانیان در فروردین ۱۴۰۳
  • علاقه بایرن مونیخ به جذب فرنکی دی یونگ؛ بارسلونا مشکلی با فروش هافبک هلندی‌اش ندارد
  • جلوه معماری اصیل ایران در کوچه دوطبقه کاشان (فیلم)
  • نخستین عکس از عامل تهدید کنسولگری ایران در پاریس
  • شعار "بهت افتخار می کنیم ایران" در مترو نیویورک آمریکا (فیلم)