Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد جواد ظریف روز جمعه این مطلب را پیش از عزیمت به کاراکاس پایتخت ونزوئلا در پاسخ به خبرنگار ایرنا و در واکنش به اظهارات اخیر ترامپ مبنی بر قطع غنی سازی اورانیوم در هر سطحی و انعقاد توافقی ۱۰۰ ساله مطرح کرد.

وی اظهار کرد: این اظهارات نشان دهنده آن است که برجام یک توافق معقولی بوده است و زیاده خواهی آمریکا به جایی نمی رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف افزود: کسانی که این حرف های بی مورد را به ترامپ می زنند باید بگویند که پیش از این در اوائل دهه ۸۰ که مباحث سیاست غنی سازی صفر را مطرح کردند و مانع از توافق ایران و اتحادیه اروپا شدند، باعث شدند که سطح و میزان غنی سازی ایران بیش از ۱۰۰ برابر شد.

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران ادامه داد: اگر آقای ترامپ مایل است که شانس خودش را با این حرکت غلط دوباره امتحان کنه، می تونه مهمان ما باشد.

اینستکس

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره اینستکس هم اظهار کرد: بارها گفته ایم که اینستکس مقدمه ای برای اجرای تعههدات اتحادیه اروپا است. اگر اروپایی ها مایل هستند اقدامات لازمی که باید برای حفظ برجام انجام دهند را انجام دهند، ضرورت دارد اینستکس را عملیاتی کنند.

ظریف تصریح کرد: اروپایی ها ۱۱ تعهد را چند بار پس از خروج آمریکا مطرح کردند به اضافه تعهدات خودشان در ضمیمه ۲ برجام، که اجرای این تعهدات نیازمند اینستکس باشد اما خود اینستکس از آن تعهدات نیست و ما منتظریم اروپایی تعهدات خود را که شامل تضمین فروش نفت، تضمین کشتیرانی، تضمین هوایی، تضمین بانکی و سرمایه گذاری و تضمین همکاری های علمی است.

وی تاکید کرد: ممکن است آنها بگویند اینستکس برای همه این همکاری ها ضروری بوده است در این صورت شروع به کار اینستکس اقدامات مفید اما ناکافی است.

سفر به آمریکای لاتین

وزیر امور خارجه درباره برنامه های سفر به آمریکای لاتین هم گفت: اجلاس در ونزوئلا، نشست وزیران خارجه اعضای جنبش عدم تعهد است که در پایان ریاست دوره ای ونزوئلا بر این جنبش برگزار می شود.

ظریف ادامه داد: البته از این فرصت برای گفت وگو با مقامات ونزوئلایی و اینکه چگونه جمهوری اسلامی می تواند برای بازگرداندن آرامش به این کشور کمک کند و همچنین درباره همکاری اقتصادی بسیار خوبی که با ونزوئلا داریم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ادامه داد: در نیکاراگوئه و بولیوی درباره همکاری های سیاسی و اقتصادی صحبت می کنیم. ما دوستان بسیار خوبی در آمریکای جنوبی و لاتین داریم و این کشورها شرکای سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی بوده اند و الان هم همین ارتباطات هست.

ظریف اضافه کرد: پروژه های مختلفی را در بولیوی در حال اجرا داریم که به نفع مردم آن کشور است و در این سفر هم با رئیس جمهوری، وزیر خارجه و دیگر مقامات این کشورها درباره نحوه ادامه همکاری ها صحبت می کنیم.

وی با بیان اینکه آمریکا به دنبال بازآفرینی سیاست مونرو در آمریکای لاتین است و مداخلات خود را اضافه می کند، تاکید کرد: لازم است مجموعه ای هماهنگ از کشورهای مستقل در قبال این سیاست ها مقاومت کنند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمدجواد ظریف آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۰۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن وارد چین شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فرانس ۲۴، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه وارد چین شد.

این دومین سفر وزیر خارجه آمریکا به چین در کمتر از یک سال گذشته است. شانگهای اولین مقصد بلینکن در سفر خود به چین است.

بنا به گزارش های رسانه ای، وزیر خارجه آمریکا با هدف افزایش فشار بر پکن در موضوعات مختلف از جمله حمایت این کشور از روسیه راهی چین شده است.

قرار است بلینکن در این سفر علاوه بر مقامات سیاسی با سران تجاری و نیز جوانان چینی در شانگهای دیدار کند.

وانگ ون‌بین، سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه اعلام کرد که بلینکن ۲۴ تا ۲۶ آوریل (پنجم تا هفتم اردیبهشت) به دعوت «وانگ یی» همتای چینی وی به این کشور سفر خواهد کرد.

شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان هم در گزارشی مدعی شد که بلینکن در بحبوحه تنش‌های جاری در منطقه و با هدف ابراز نگرانی درباره آنچه حمایت چین از روسیه خوانده شده است، این هفته به پکن سفر می‌کند تا از تداوم روابط آمریکا-چین اطمینان حاصل کند.

بلینکن پارسال پس از تشدید تنش بین دو کشور ناشی از سرنگون شدن بالون تحقیقاتی چین در حریم هوایی آمریکا با جنگنده، در تلاش برای بازگرداندن ثبات به روابط پکن و آمریکا راهی چین شده بود.

کد خبر 6087959

دیگر خبرها

  • آمریکا: با آژانس اتمی برای شفافیت بیشتر فعالیت‌های هسته‌ای ایران همکاری داریم
  • ۸ نشانه ظریف که نشان می‌دهد دوست‌تان پشت سر شما صحبت می‌کند!
  • بلینکن وارد چین شد
  • مدیریت تعارضات پکن- واشنگتن؛ هدف پکن در میزبانی وزیر امور خارجه آمریکا
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • برگزاری اجلاس ACD فضای ملتهب رسانه‌ای علیه اصفهان را خنثی می‌کند
  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • چین:گشایش کریدور «واخان» با افغانستان را بررسی می‌کنیم
  • تردید درباره ادامه کمک به اوکراین در صورت پیروزی ترامپ
  • وزیر خارجه انگلیس در دوشنبه