Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، خلیج فارس مرکز ثقل اخبار دنیا شده است، خاصه در دو روز گذشته. ابتدا سپاه پاسداران نفتکش خارجی حامل سوخت قاچاق را توقیف کرد، به فاصله ای کوتاه رئیس جمهور آمریکا مدعی سرنگون کردن پهپاد ایرانی در تنگه هرمز شد و در نهایت ساعاتی پیش نفتکش انگلیسی از سوی نیروی دریایی سپاه توقیف شد.

از پهپاد آمریکایی تا پهپاد ایرانی

کمتر از یک ماه پیش بود، که پهپاد جاسوسی آمریکا بر فراز خلیج فارس توسط نیروی هوافضای سپاه سرنگون شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه فرماندهان ارشد سپاه تاکید کردند چندین بار به پهپاد مذکور تذکر داده بودند که وارد حریم هوایی ایران نشود اما بعد از بی توجهی به اخطارها، این پهپاد را منهدم کردند. گرچه آمریکایی ها در ابتدا از در انکار وارد شدند اما به فاصله ای کوتاه مجبور به تایید این خبر شدند تا تنش بین ایران و آمریکا که طی چند ماه اخیر اوج گرفته بود وارد فازی جدید شود.تا آنجا که ترامپ ایران را تهدید به حمله نظامی کرد و حتی مدعی شد که برنامه حمله به چند مرکز در ایران را در لحظات آخر لغو کرده است.

اما از 30 خرداد که آن پهپاد آرکیو منهدم شد تا روزگذشته 27 تیرماه که خبر توقیف یک شناور حامل سوخت قاچاق منتشر شد، خلیج فارس روزهای پرالتهابی را پشت سر گذاشته است. روز گذشته روابط عمومی منطقه یکم نیروی دریایی سپاه در اطلاعیه‌ای از توقیف یک شناور خارجی حامل یک میلیون لیتر سوخت قاچاق در جنوب جزیره لارک در جزایر خلیج فارس خبر داد.

براساس اعلامیه منتشر شده این شناور چند روز پیش توقیف شده بود و در ذکر علت آن آمده بود؛«طی عملیات رصد و کنترل ترددهای شناوری در خلیج فارس به منظور کشف و مقابله با قاچاق سازمان یافته در روز یکشنبه گذشته، گشت‌های شناوری منطقه یکم دریایی سپاه در خلیج فارس و تنگه هرمز پس از اطمینان از حمل قاچاق سوخت توسط یکی از کشتی‌های خارجی در اقدامی غافلگیرکننده این کشتی را که حامل یک میلیون لیتر سوخت قاچاق بود، پس از هماهنگی و حکم مراجع قضائی در جنوب جزیره لارک توقیف کردند.»

روابط عمومی منطقه یکم نیروی دریایی سپاه با تکذیب ادعای رسانه‌های غربی مبنی بر توقیف کشتی دیگری در روزهای اخیر توسط ایران و اشاره به اینکه پرونده تخلف کشتی مذکور در سیر مراحل رسیدگی قضائی قرار دارد، تأکید کرده بود یگان‌های شناوری این منطقه طبق روال جاری با اشراف اطلاعاتی همه جانبه مأموریت‌های امنیتی و مقابله با قاچاق سازمان یافته سوخت را با قاطعیت و هوشمندی به طور شبانه روزی اجرا و در صیانت از منافع و سرمایه‌های ملت ایران لحظه‌ای درنگ نمی‌کنند.

ترامپ مدعی سرنگونی پهپاد ایرانی شد/کنایه‌های مردان دیپلماسی ایران

به فاصله ای کوتاه از انتشار این خبر دونالد ترامپ از تریبون کاخ سفید مدعی شد یک کشتی نظامی این کشور یک پهپاد ایرانی را در تنگه هرمز هدف قرار داده است.

خبری که به سرعت با کنایه توئیتری ظریف روبرو شد. او که این روزها در مقر سازمان ملل در نیویورک به سر می برد با انتشار نقشه‌ای که مرزهای دو کشور ایران و آمریکا در آن برجسته شده است، در یک کلمه نوشت: «یادآور» او با این توئیت به طرف آمریکایی یادآوری کرده که رویکردشان در این منطقه تا چه اندازه مداخله‌جویانه بوده و حضور ناوهای آنها چقدر از مرزهای آمریکا دور و به مرزهای ایران نزدیک است.

این اما تنها واکنش ظریف نبود. او در گفتگو با نشنال اینترست درباره ادعای آمریکایی ها مبنی بر هدف قراردادن یک پهپاد آمریکایی در تنگه هرمز گفت: در تماسی که با تهران داشتم، ما هیچ اطلاعی درباره از دست دادن پهپاد نداریم.

کنایه تندتر را عراقچی به ترامپ زد و در توئیتی نوشت: «ما هیچ پهپادی را نه در تنگه هرمز و نه هیچ جای دیگر از دست نداده ایم، نگرانم که ناو یو اس اس باکسر اشتباهی یکی از پهپادهای خودشان را هدف قرار داده باشد!.»

نظامی ها وارد گود شدند

اما بعد از واکنش های سریع مردان دیپلماسی ایران، صبح امروز سخنگوی ستاد کل نیروهای مسلح رسما خبر انهدام پهپاد ایرانی را تکذیب کرد تا ادعای دروغین ترامپ به سرعت رد شود. 

سرتیپ پاسدار ابوالفضل شکارچی، سخنگوی ارشد نیروهای مسلح اعلام کرد: بر خلاف ادعای واهی و برخاسته از توهم ترامپ، تمامی پهپادهای متعلق به جمهوری اسلامی ایران در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز از جمله پهپاد مورد نظر رئیس جمهور آمریکا  پس از انجام ماموریت شناسایی  و کنترل برنامه ریزی شده به سلامت به پایگاههای خود بازگشته‌اند و هیچگونه گزارشی دال بر مقابله عملیاتی ناو یواس‌اس باکسر آمریکایی گزارش نشده است.

روابط عمومی سپاه پاسداران هم چند ساعت بعد رسما بیانیه ای صادر کرد و با مضحک خواندن عملیات مورد ادعای آمریکایی‌ها در سرنگون کردن پهپاد ایرانی در تنگه هرمز، اعلام کرد: به زودی تصاویر پهپاد نیروی هوافضای سپاه از ناوچه آمریکایی ها را منتشر و سند بی پایه و اساس بودن ادعای آنان را در معرض افکار عمومی جهانیان قرار می‌دهیم.

تصاویری که بالاخره منتشر شد تا ادعای ترامپ درباره سرنگونی پهپاد ایرانی با اسناد ومدارک متقن از سوی ایران رد شود.گرچه او باز هم مدعی شد که آمریکا پهپاد ایرانی را منهدم کرده است.

شوک سوم؛ اینبار نفتکش انگلیسی

اما روز جمعه به پایان نرسیده بود که سومین خبر شوک آور از خلیج فارس مخابره شد. اینبار یک نفتکش استنا ایمپرو انگلیسی محور خبرها شد. روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه ای اعلام کرد:عصر امروز (جمعه ۲۸ تیر ) یک فروند نفتکش  انگلیسی با نام" "stena impero" هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شد.

بنا بر آنچه مدیرکل بنادر استان هرمزگان روایت کرده است «گزارش هایی مبنی بر حادثه آفرینی نفتکش انگلیسی استنا ایمپرو دریافت کردیم و بنابراین از نیروهای نظامی درخواست کردیم که این نفتکش را به سمت لنگرگاه بندرعباس هدایت کنند تا بررسی های لازم انجام شود.»

2727

کد خبر 1281401

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا ایالات متحده آمریکا دونالد ترامپ باشگاه پرسپولیس محمدجواد ظریف ایران و انگلیس خلیج فارس باشگاه استقلال پهپاد هواپیمای بدون سرنشین نفتکش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۲۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا از هلدینگ خلیج فارس سهمی به بچه‌های خلیج فارس نرسد؟

   یزدان شهیدزاده

   عدم توسعه یافتگی یا محروم دانستن استان های صنعتی جنوب نظیر بوشهر و خوزستان مصداق بارز دست دراز دولت ها در گرفتن و دست کوتاهش در دادن است. از سالی اكتشاف نفت در خوزستان آغاز شد تا زمانى كه طرح های توسعه گازی پارس جنوبی در بوشهر رقم خورده تا به امروز که با استقرار صنعت بزرگ پتروشیمی از خام فروشی عبور کرده ایم  هنوز استان های میزبان اين صنعت از بدیهی ترین حقوقی که به نام مسئولیت های اجتماعی، حق آلایندگی، اشتغال و ... باید به توسعه محیط پیرامونی کمک می کرد عاجز مانده.

   موضوع، مقوله ای گسترده و کلان است و نمی توان از صدر تا ذیل آن را در یک یادداشت جا داد، شاید آوردن نمونه ایی ملموس از نادیده گرفتن فضای پیرامون توسط این ابرشرکت ها و یا هلدینگ ها مخاطب را متوجه نقطه عطف اين ناعدالتی یا سوءمدیریت خواهد كرد.

   ورزش به خصوص رشته پرطرفدار فوتبال امروز مرزهای مشترک گسترده با اقتصاد و درآمدزایی و فرهنگ و جامعه پیدا کرده، که اگر نبود همسایگان ما پرتوان نام فوتبال خود را به دنیا معرفی نمی کردند و لیگ های فوتبالشان را ویترین نمی کردند تا برند شوند و خود را به دنیا نشان دهند، اما داستان در سرزمين ما متفاوت است ما اینجا بلايى بر سر پرطرفدار ترین تیم های آسیا درآورده ایم که با نزديك به سی، چهل میلیون هوادار هیچ شرکت خصوصی حاضر نیست برای مالکيت بر آنان دست در جیبش کند، چون می داند از فوتبال عایدی که ندارد، فشار هوادار هم بر گرده مدیرش سنگینی می کند.

   بعد از کش و قوس های فراوانی که آسیایی ها مدیران ما را مجبور کرده اند که نباید دو باشگاه بزرگ پرسپولیس و استقلال مالکیت مشترکی داشته باشند و دولت بدنبال مشتری می گردد و مزایده ها ادامه داشته تا که پرسپولیس برای بانک ها و استقلال برای هلدینگ خلیج فارس!

  دل یادداشت من اینجاست، وصل به تن جنوب اما شیر باز و بسته کردنش از جایی دیگر فرمان می گیرد، استقلال به هلدینگ خلیج فارس واگذار می شود، هلدینگ کیست و کارش چیست؟ یک اًبَرشرکت شرکت متشکل از شرکت های تولیدی ، مهندسی و ... که دومین شرکت ایرانی بر پایه درآمد و بزرگترین هلدینگ پتروشیمی ایران و دومین در آسیا است.

تنها دراستان بوشهر و شهرعسلویه نزدیک به 10 پتروشیمی بزرگ و به‌نام  متعلق به هلدینگ خلیج فارس است، شرکت هایی که میزان درآمد سالیانه هر کدام شان سر به ده‌ها میلیون دلار می‌زند.

   پتروشیمی‌های مبین، نوری، پارس، هنگام، دماوند و ... از بزرگ‌ترین شرکت های این هلدینگ‌اند و بیش از 14 سال است هلدینگ خلیج فارس فعالیت خود را شروع کرده و بخش اعظم در آمدی خود را از شهر عسلویه دشت می‌کند در حالی که به واسطه فعالیت‌های تولیدی محصولات شیمیایی آلودگی های شدید زیست محیطی را به مناطق پیرامونی خود را تحمیل کرده، حتی اگر بروز اين آلودگی ها هم نبود چارچوب های اخلاقی باید وجود می داشت که سیر توسعه مناطق پیرامونی با افزایش توان تولیدی و درآمدزایی این شرکت ها متناسب باشد، با گذشت 14 سال از وجود این هلدینگ یک پروژه ورزشی ملی بزرگ آبرومند در سطح استان بوشهر توسط این هلدینگ انجام نشده است اما امروز خود را مکلف می‌داند که  برای مالکیت تیم استقلال تهران هزینه کند یا به آن چنین دستور داده اند و باید تبعیت کنند.

   در حالی که در تیم ملی فوتبال ایران سه مهاجم لژیونر بوشهری عضویت دارند، تیمی از این استان اما در سطح اول فوتبال کشور حضور ندارد و حتی تنها تیم نفتی این استان، پارس جنوبی جم تا تیم های ریشه داری چون شاهین و ایرانجوان از حداقل زیرساخت های فوتبالی محروم‌اند. چگونه است که وقتی پای کمک به تیم‌های این استان می‌رسد تبصره‌ها و ماده‌های قانونی پسوند غير قانونى شان پررنگ می‌شوند اما یک شبه می توانند برای آبی و قرمز سند مالیکت صادر كنند؟

   بحث تنها بر سر گرفتن مالکیت آبی های پایتخت نیست، حتی مدارس فوتبالی هم در کلان شهرهای ایران وجود دارند که با سفارش پذیری نزدیکان از پول پتروشیمی عایدشان می شود و پسران جنوب هنوز باید فوتبال را بروی زمین های خاکی دنبال کنند.

    در استانی که تب فوتبال داغ است و جين جين استعداد ريخته و هیچ شرکتی غیر از شرکت های پتروشیمی و نفت وگازی پا نگرفته است چه کسی باید از فوتبال بوشهر حمایت کند تا شاهینی که لیگ برتر بوده امروز به دسته سوم فوتبال کشور سقوط نکند!

   کدام پتروشیمی امروز بايد اسپانسر پارس جم باشد تا این تیم با بهترین و بروز ترین امکانات در بالاترین سطح از فوتبال کشور رقابت کند؟

  چرا ایران‌جوانی که امروز نمایندگانش در تیم ملی بیشتر از باشگاه های لیگ برتری است بايد در دسته سوم لیگ فوتبال به حياتش ادامه دهد؟

  چرا یک ورزشگاه ملی آبرومند در استانی که بیشترین درآمد هلدینگ مربوط به آن است ساخته نشود!

  اگر نام هلدینگ اسمش خلیج فارس است و سود آن هم از خلیج فارس؛ چرا هیچ عایدی یی از آن نصیب بچه‌های خلیج فارس نمی‌شود؟

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • افزایش سرعت بادجنوب غربی/ تنگه هرمز متلاطم است
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان پنجم اردیبهشت
  • رشد ابر، رگبار باران و رعد وبرق در برخی نقاط هرمزگان، ۵ اردیبهشت
  • ناپایداری های جوی و دریایی در هرمزگان / افزایش سرعت بادجنوب غربی
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح شد
  • ببینید | لحظه اصابت موشک یا پهپاد شلیک شده از سوی حزب‌الله به خلیج حیفا
  • چرا از هلدینگ خلیج فارس سهمی به بچه‌های خلیج فارس نرسد؟
  • پرهیز شناورها از تردددر تنگه هرمز/احتمال سیلاب در مسیل‌ها از فردا
  • پرهیز تردد شناورها در تنگه هرمز/احتمال سیلاب در مسیل‌ها از فردا