Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@04:00:31 GMT

خالی بودن 51 درصد ظرفیت هنرستان‌های غیردولتی

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۶۴۲۰۱

مجید طهرانیان کارشناس مدیریت آموزشی در برنامه تلویزیونی پرسشگر با موضوع جایگاه مدارس غیردولتی در مهارت آموزی با بیان اینکه مهمترین مراکزی که می‌توانند به جریان مهارت آموزی کمک کنند، مدارس هستند، اظهار کرد: برنامه های مختلفی در این زمینه اجرا شده که از جمله آنها می‌توان به طرح ایران اشاره کرد.

اخبار اجتماعی- وی افزود: تا خرداد ماه جاری 54 میلیون و 926 هزار نفر- ساعت کار برای 905 هزار دانش آموز در طرح ایران مهارت در سطح کشور به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طهرانیان اضافه کرد: در این طرح 5292 مدرسه متوسطه اول شرکت کردند که 1593 مورد مدارس غیردولتی بودند که 30 درصد کل مدارس غیردولتی را شامل میشود، در حالی که 10 درصد کل مدارس مجری طرح ایران مهارت، مدارس دولتی هستند.

وی با اشاره به اینکه مدارس غیردولتی از ساعات‌ اضافه آموزشی برای فعالیت های مکمل غیردرسی برخوردارند و از این جهت طرح ایران مهارت در مدارس غیردولتی قابلیت اجرایی بهتری دارد، گفت: طرح ایران مهارت شاخه های بسیار گسترده ای دارد و موارد مختلفی را دربرمی‌گیرد. در طرح ایران مهارت، 60 ساعت آموزش در سه سال دوره متوسطه اول درنظر گرفته شده در حالی که باید این دستورالعمل اصلاح شود و حداقل به 60 ساعت در هر یک سال برسد.

کارشناس مدیریت آموزشی با بیان اینکه فرهنگ و دولت ما، ضد بخش خصوصی است گفت: در بخش خصوصی آموزش و پرورش، علیرغم تلاش های انجام شده، آمار سال 96و 97 نشان می دهد که از 26 هزار صندلی در هنرستان های غیردولتی 13 هزار و 662 صندلی خالی مانده است؛ یعنی حدود 51 درصد ظرفیت هنرستان های غیردولتی خالی است. البته در مجموع 30 درصد ظرفیت کل مدارس غیردولتی خالی است و در مقابل تراکم در مدارس دولتی بالاست. هیچ کس به دنبال آن نیست که بررسی کند علت این ظرفیت خالی چیست.

طهرانیان ادامه داد: یک نگاه ضدغیردولتی در کشور ما وجود دارد. وضعیت مالکیتی مدارس غیردولتی نیز اینگونه است که در سال 96 و 97، 6.8 درصد مدارس ما احداثی و 82.5 درصد استیجاری است که یکی از تبعات آن افزایش قیمت ها و شهریه هاست. بانک ها نیز برای سرمایه‌گذاری کمتر به سمت بخش آموزش متمایل اند.

وی ادامه داد: در کل کشور 60 تا 80 مدرسه داریم که ممکن است شهریه بالا بگیرند و در مقابل حدود 300 تا 400 مدرسه هم شرایط نامناسب دارند و چندهزار مدرسه مابقی، از استانداردهای لازم برخوردارند.

طهرانیان درباره شهریه های بالای مدارس غیردولتی گفت:بررسی کنید از سال قبل اجاره ها چقدر بالارفته، چقدر حقوق ها افزایش یافته، هزینه ملزومات و کاغذ چقدر بالا رفته؟ فقط 167 درصد بهای کاغذ بالا رفته است.

وی گفت: به موضوع برخورد شهرداری ها نیز باید توجه شود که بابت پسماند مدارس غیردولتی 20 و 40 میلیون تومان قبض صادر میکنند. باید شهریه مدارس را با واقعیات جامعه متناسب سازی کرد.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: مهارت آموزی مدرسه مدرسه غیرانتفاعی طهرانیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۴۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد، با این احساب در ۵ سال آینده نیمی از دانش آموزان به دانش آموزان مهارتی مبدل خواهند شد.

وی با بیان اینکه تأسیس هنرستان‌های وابسته به دستگا‌ها و تأسیس هنرستان‌های تیزهوشان در آیین نامه دولت تصویب شد، افزود: وزارتخانه‌های مختلف و ذیربط مکلف شدند که حداقل ۵ هنرستان وابسته و جوار را مبتنی بر ظرفیت‌های خود ایجاد کنند.

وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: ۲۰ درصد ظرفیت آموزش مراکز فنی حرفه‌ای به آموزش مهارت به سایر دانش آموزان رشته‌های دیگر اختصاص پیدا خواهد کرد.

صحرایی گفت: همچنین آموزش پرورش مکلف شده است ۳۰۰ ساعت به دانش آموزان غیر فنی و حرفه‌ای آموزش مهارتی بدهد.

وی افزود: تغییر کاربری هنرستان‌های کشور ممنوع اعلام شده است و در صورتی که امکان تداوم فعالیت یک هنرستان نباشد با اجازه آموزش و پرورش تغییر کاربری آن ممکن می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خالی ماندن ظرفیت رشته‌های جراحی قلب و عروق نگران کننده است
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • برخورد با ۶ پزشک متخلف در اصفهان/ظرفیت LDR بیمارستان‌ها خالی ماند
  • صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد
  • مدارس کار راهکاری برای کاهش ترک تحصیل / برنامه درسی هنوز برمبنای دهه ۶۰ است
  • مدارس تا فرارسیدن ایام امتحانات باید دایر باشند
  • مدارس از راه دور چه مدارسی هستند؟ شهریه این مدارس چقدر است؟
  • پیش‌ثبت‌نام در مدارس غیردولتی با شهریه سال گذشته؟
  • شهریه جدید مدارس غیردولتی اعلام شد
  • پیش ثبت‌نام در مدارس غیردولتی با شهریه سال گذشته