Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@21:40:16 GMT

هر آنچه باید از تب کریمه کنگو بدانیم

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۶۴۳۷۶

هر آنچه باید از تب کریمه کنگو بدانیم

براساس گزارش دامپزشکی کشور از ابتدای فصل گرما تاکنون ۵۴ نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده و پنج نفر فوت کرده‌اند.

این بیماری نخستین بار سال ۱۹۴۴ در جزیره کریمه و در سال ۱۹۷۰ برای نخستین بار در ایران شناسایی شد و در برخی استان‌های کشور نیز ابتلای قطعی انسانی تب کریمه کنگو گزارش شد که بیشترین موارد مربوط به استان‌های مرز شرقی سیستان و بلوچستان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری بیشتر در مناطق صحرایی آفریقا، افغانستان، پاکستان، ایران و غرب چین گزارش شده است.

تب کریمه کنگو یکی از بیماری‌های خطرناک با درصد کشندگی بالا در انسان است که علاوه بر انتقال مستقیم از انسان به انسان، به طور معمول توسط کنه‌ها ویروس عامل این بیماری قابل انتقال به انسان و دام است.

 با تب کنگو بیشتر آشنا شوید

دکتر محمدجواد دهقان نیری، متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با خبرنگار ما درخصوص علائم و نشانه‌ها، راه‌های انتقال، پیشگیری و راهکارهای مقابله با تب کریمه کنگو خاطرنشان کرد: این بیماری در فصول گرم و از اواخر فروردین تا اواخر شهریور که زمان رشد و تکثیر کنه‌هاست، بیشتر شایع است.

وی افزود: این بیماری در حیوانات اهلی هیچ‌گونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان پس از یک دوره کوتاه بعد از ذبح حیوان آلوده از طریق تماس پوست و لاشه حیوان وجود دارد.

همچنین تماس با خون و بافت بیماران بخصوص در مرحله خونریزی با انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آن‌ها شود، موجب انتقال بیماری می‌شود.

وی با بیان اینکه این بیماری ویروسی مقاومتش در برابر سرما و حرارت کم است، یادآور شد: ویروس این بیماری در دمای ۵۶ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه از بین می‌رود؛ بنابراین پختن گوشت یا پاستوریزه کردن شیر موجب از بین رفتن ویروس می‌شود.

این ویروس به محیط‌های اسیدی نیز حساس بوده و زود از بین می‌رود.

 علائم بیماری

دکتر دهقان نیری با اشاره به نشانه‌های اولیه تب کریمه کنگو گفت: علائم اولیه بیماری بسیار شبیه سرماخوردگی و آنفلوانزاست و شامل تب، لرز، سردرد، بدن درد، درد عضلات، درد چشم و ترس از نور است.

وی اضافه کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری عفونی است که به دنبال درگیر شدن بیمار با ویروس علاوه بر تب، خونریزی هم اتفاق می‌افتد.

ازاین رو چنانچه فردی همزمان دچار تب و خونریزی در داخل یا خارج بدن شود باید به وجود این ویروس در بدن خود شک کرده و به متخصص مراجعه کند.

این متخصص عفونی یادآور شد: علائم خونریزی جزو مراحل پیشرفته بیماری است، بنابراین پیش از اینکه فرد دچار حمله خونریزی شود باید بیماری تشخیص داده شود و درمان صورت گیرد.

 پیشگیری

دکتر دهقان نیری تصریح کرد: بهترین راه پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو تماس نداشتن با دام آلوده و محصولات دامی است و مردم باید از خرید گوشت، جگر و دیگر محصولات دامی از مراکز غیر معتبر خودداری کنند. وی عنوان کرد: نگه داشتن گوشت در فریزر به مدت ۴۸ ساعت موجب غیر فعال شدن ویروس می‌شود و استفاده از دستکش هنگام پاک کردن محصولات دامی در پیشگیری مؤثر است.

این متخصص تأکید کرد: ویروس تب کریمه کنگو در جگر دام آلوده حدود ۴۰ روز باقی می‌ماند؛ بنابراین توصیه می‌شود افراد از خوردن جگر نیمه پخته و خام جداً خودداری کنند.

 چند توصیه

وی تأکید و توصیه کرد: گوشت، جگر، دل، قلوه، کله پاچه و...را از فروشگاه‌های معتبر و مجاز خریداری کنید.

وی اضافه کرد: هنگام خرید گوشت و فراورده‌های دامی دقت کنید دارای مهر و برچسب دامپزشکی باشند. همچنین هنگام قطعه قطعه کردن گوشت و شست‌وشو و طبخ از دستکش استفاده کنید و در صورت مشاهده علائم بیماری به متخصص یا به نخستین مرکز بهداشتی درمانی نزدیک محل سکونت خود مراجعه نمایید.

منبع: روزنامه قدس

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شیوع بیماری تب کریمه کنگو فصل گرما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۴۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید

دو مقاله در مجله انجمن پزشکی کانادا، مروری مختصر از این بیماری بسیار عفونی ارائه می‌دهد.

در حالی که افزایش موارد ابتلا به سرخک در کانادا نیز به تازگی گزارش شده است، بسیاری از پزشکانِ کانادایی ممکن است تجربه مستقیم با تشخیص و درمان سرخک نداشته باشند زیرا این کشور در سال ۱۹۹۸ میلادی به وضعیت حذف سرخک دست یافت.

پزشکان تاکید دارند افزایش فعالیت ویروس سرخک در جهان و در کانادا یادآور اهمیت ایمن سازی افراد علیه این بیماری است. از این رو روال منظمِ واکسیناسیون‌های معمول دوران کودکی از جمله سرخک که در طول همه گیری کووید-۱۹ نادیده گرفته شد باید فورا مورد بررسی قرار گیرند.

دکتر «سارا ویلسون»، یک پزشک در انتاریو، می‌گوید: پزشکان باید هنگام ارزیابی بیماران به ویژه آن هایی که سابقه سفر داشته‌اند یا کسانی که احتمالا در معرض شیوع محلی این بیماری قرار گرفته اند، هشیار باشند.

سرخک یکی از مسری ترین بیماری های عفونی تنفسی است. افراد مبتلا به سرخک دچار تب، سرفه، آبریزش بینی و ورم ملتحمه می شوند. همچنین بثوراتی که از روی صورت شروع و در سراسر بدن پخش می شود، حدود چهار روز بعد از ابتلا ممکن است ایجاد شود.

عوارض عفونت سرخک در ۳۰ درصد موارد گزارش شده است. اینها می توانند شامل عفونت گوش، ذات الریه، عوارض بارداری و عوارض عصبی از جمله آنسفالیت باشند. سرخک همچنین می تواند موجب نقص ایمنی ثانویه موقت شود. بیشتر موارد سرخک در کانادا در افراد واکسینه نشده به ویژه کودکان رخ می دهد.

با توجه به عفونی بودن سرخک، ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید در صورت ارجاع موارد مشکوک برای ارزیابی یا آزمایش، با رعایت اقدامات پیشگیرانه با مراکز مراقبت بهداشتی تماس بگیرند تا اطمینان حاصل شود که از اقدامات مناسب پیشگیری و کنترل عفونت برای جلوگیری از انتقال بیماری به دیگران، استفاده می شود.

با وجود برنامه‌های موثر واکسیناسیون، شیوع سرخک در کشورهای مختلف در حال افزایش است که بر نیاز به افزایش تلاش‌های واکسیناسیون تاکید می‌کند. راهنمای واکسیناسیون کانادا تجویز واکسن‌های سرخک، اوریون و سرخجه (MMR) را برای همه افراد در کانادا با برنامه‌های دز مشخص توصیه می‌کند.

برای مسافرت کردن یا زمان شیوع این بیماری، واکسیناسیون MMR می‌تواند فراتر از برنامه‌های استاندارد انجام شود؛ با دستورالعمل‌هایی که برای تسریع واکسیناسیون و پیشگیری پس از مواجهه ارائه شده است. بزرگسالان فاقد ایمنی سرخک یا سوابق واکسیناسیون نیز می توانند یک تا دو دز واکسن MMR را بسته به سن، سابقه سفر و عوامل خطر دریافت کنند. واکسن MMR ایمن و موثر است. با این حال، افراد مبتلا به نقص ایمنی یا زنان باردار نیاز به بررسی دقیق دارند. از این رو ایمنی جمعی از طریق واکسیناسیون انبوه بسیار مهم است.

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

واکسن سرخک مؤثر و بی خطر است. با این حال افرادی که دچار نقص ایمنی هستند یا زنان باردار، قادر به دریافت آن نیستند و بنابراین ایمنی جمعی از طریق واکسیناسیون انبوه، بسیار مهم است.

پزشکان می‌گویند به افرادی که دو دُز واکسن سرخک دریافت نکرده‌اند، توصیه می‌شود مراقب باشند به این بیماری مبتلا نشوند.

متخصصان تاکید دارند اگر نمی‌دانید که آیا ایمنی کافی در برابر سرخک دارید یا خیر، به شما توصیه می‌شود که آزمایش آنتی‌بادی را در مراکز پزشکی انجام دهید و تأیید کنید که آیا واکسیناسیون ضروری است یا خیر.

علاوه به این، هنگامی که به کشورهای خارجی و مناطقی سفر می‌کنید که موارد بیشتری از ابتلا به سرخک در آن ها گزارش شده است به شما توصیه می‌شود پس از بازگشت به کشور خود، وضعیت جسمانی‌تان را به دقت بررسی کنید.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، این مقاله مشخص می‌کند چه کسانی باید واکسن را خارج از برنامه توصیه شده معمولی دریافت کنند، به ویژه کودکانی که در برابر عوارض سرخک آسیب پذیر هستند.

این مطلب همچنین راهنمایی‌هایی را برای بزرگسالان ارائه می دهد تا یک دز یا بیشتر از این واکسن را بسته به سال تولدشان دریافت کنند.

درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟

سرخک درمان خاصی ندارد اما برای کاهش تب بیمار از استامینوفن و ایبوپروفن استفاده می‌شود. برخی تحقیقات هم تأثیر خفیف ویتامین آ در کاهش علائم و کاهش مرگ و میر مبتلایان به سرخک را نشان داده‌ است.

برخی افراد هم ممکن است به سینه‌پهلو و بیماری‌های عفونی مبتلا شوند که در آن صورت داروهای آن بیماری‌ها برایشان تجویز خواهد شد.

به گفته متخصصان، دوره نهفتگی به‌ طور میانگین ۱۴ روز است و چهار روز پس از بروز راش‌ها قابلیت سرایت دارد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • جهان در خطر: تنها راه جلوگیری از همه‌گیری‌های حیوانی چیست؟
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • آنچه بهتر است درباره سرخک و واکسیناسیون آن بدانید
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در سیستان و بلوچستان/ فوت ۱ مبتلا
  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان
  • ابتلای ۶ نفر به تب کریمه کنگو در این استان/ یک نفر فوت شد