Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-24@01:02:17 GMT

روسیه و موضوع نفتکش‌ها

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۶۶۰۷۶

روسیه و موضوع نفتکش‌ها

مقامات پارلمانی روس ضمن ابراز نگرانی درباره عواقب خطرناک وخامت بیشتر اوضاع در منطقه خلیج فارس در نتیجه اقدامات تحریک‌آمیز غربی‌ها در برخورد با ایران، از امکان میانجی‌گری و کمک روسیه به کاهش تنش بوجود آمده خبر دادند.

به گزارش مشرق، نیروهای دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران روز جمعه تانکر نفت‌کش «Stena Impero» متعلق به انگلیس را در تنگه هرمز توقیف کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مقامات ایرانی، این کشتی به خاطر نقض حقوق بین المللی در عرصه کشتیرانی و قاچاق نفت توقیف شده است.

بیشتر بخوانید تنگه هرمز برای انگلیس قرمز شد لاف در غریبی ترامپ واکنش‌های طنز توییتری‌ها به توقیف نفتکش انگلیسی توسط سپاه +تصاویر

 به نوشته روزنامه «کامرسانت» البته به احتمال زیاد، این اقدام جمهوری اسلامی ایران پاسخ به توقیف نفت‌کش ایرانی توسط دولت انگلیس در تاریخ 4 جولای (13 تیر ماه) صورت گرفته است.

در عرشه کشتی توقیف شده انگلیسی 23 ملوان مشغول به کار بودند که سه تن از آنها اتباع روسی هستند. سفارت روسیه در تهران تایید کرده که سه ملوان روسی نیز در این کشتی حضور دارند.

"آندری گانینکو" مستشار نظامی روسیه در ایران، در این باره توضیح داده که سفارت روسیه در تهران در گفت‌وگو با نمایندگان مالکین این کشتی انگلیسی مطلع شده که در نفت‌کش انگلیسی که در تنگه هرمز توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران توقیف شده، سه ملوان روسی نیز حضور دارد و مقامات دیپلماتیک روسی در حال بررسی جزئیات این مسئله و وضعیت ملوانان این کشور هستند.

روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو، امروز نوشته "کنستانتین کاساچوف" رئیس کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه معتقد است که مسکو ممکن است پیشنهاد کمک به حل و فصل اوضاع پیرامون ایران در رابطه با توقیف تانکر نفت‌کش انگلیسی در تنگه هرمز را مطرح سازد.

وی  تاکید کرد، مسلماً این حادثه باعث وخامت بیشتر اوضاع در منطقه شده و روابط ایران با کشورهای غربی را تیره تر خواهد کرد. این سناتور یادآور شد که در اوایل ماه جولای نیروهای نظامی انگلیسی در سواحل تنگه جبل الطارق، یک تانکر نفت‌کش متعلق به ایران را توقیف کردند و اکنون هم ایران به این مسئله پاسخ متقابل داده که این حوادث نقض ضوابط حقوق بین الملل است. وی افزود: «مشخص است که انگلیس هرگز حقوق سایر کشورها برای برخورد متقابل با اقدامات آنها را نمی پذیرد. ولی به‌رغم این واقعیت، اقدام ایران نیز وضعیت را پیچیده تر کرده است.»

کاساچوف گفت: «این امیدواری هنوز وجود دارد که انگلیسی‌ها به این مسئله واکنش نظامی نشان ندهند، چرا که بر اساس اطلاعات رسیده، توقیف نفت‌کش انگلیسی کاملاً درست صورت گرفته و هیچ کس در این ماجرا آسیبی ندیده است. من معتقدم که روسیه می تواند پیشنهاد میانجیگری و کمک به حل و فصل اوضاع را بدهد تا وخامت اوضاع به وجود آمده کاهش یابد.»

"آلیگ مارازوف" عضو کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون روسیه نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری «نووستی» یادآور شد، تنش در روابط ایران و کشورهای غربی می‌تواند به مرحله خطرناکی برسد و لازم است تا مکانیسم سیاسی برای بهبود اوضاع پیدا شود. وی گفت: «همه اتفاقات رخ داده اخیر بسیار خطرناک بوده و واقعاً می تواند به درگیری نظامی بین طرفین منجر شود و لازم است تا سریعاً مکانیسم سیاسی در نظر گرفته شود تا از اقدام نظامی از سوی هر یک از طرفین جلوگیری شود  و روسیه می‌تواند در این زمینه کمک کند.»

در همین رابطه، بر اساس اطلاعات روزنامه «ایزوستیا»، چاپ مسکو، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه در مصاحبه اخیر خود با "اولیور استون" کارگردان معروف آمریکایی که متن آن در سایت رسمی کاخ کرملین منتشر شده، تنش در روابط آمریکا و ایران را نیز تفسیر کرده و یادآور شده که این مسئله بر اوضاع پیرامون روسیه نیز تاثیر خواهد گذاشت.

وی گفت: «اوضاع کنونی در منطقه خلیج فارس نگران کننده است، برای اینکه سیاست آمریکا به سمت افزایش تنش و بی ثباتی اوضاع در ایران جهت گیری شده و می تواند برخی کشورهای دیگر را نیز تحت تاثیر قرار دهد که مسکو روابط نزدیکی با آنها دارد و این مسئله می‌تواند به اقتصاد جهانی و مسئله انتقال انرژی در جهان نیز آسیب برساند.»

پوتین یادآور شد که به همین دلیل روسیه از هر اقدامی در جهت کاهش تنش در روابط آمریکا و ایران استقبال می‌کند و خود ایالات متحده نیز خواستار چنین چیزی است. رئیس جمهوری روسیه افزود: «به عقیده من، در نگاه اول این مسئله بسیار مثبت است، ولی معایبی نیز وجود دارد و لازم است محاسبه شود که نکات مثبت و منفی این مسئله به چه صورت است.»

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو روسیه نفتکش انگلیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۶۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس جمهور: صهیونیست‌ها دست از پا خطا کنند وضعیت متفاوت خواهد بود

رئیس جمهور گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کرده و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور در ادامه برنامه‌های دومین روز از سفر خود به پاکستان، ظهر امروز سه‌شنبه با حضور در دانشگاه «جی‌سی‌یو» لاهور، در دیدار نخبگان علمی و فرهنگی ایالت پنجاب، ضمن ابراز خرسندی از حضور در شهر تاریخی، فرهنگی و زیبای لاهور، روابط دو کشور را فراتر از همسایگی، روابط دینی، فرهنگی، تمدنی و قلبی دانست که باعث پیوندی ناگسستنی بین دو ملت شده است.

وی دانش‌افزایی و تولید علم در مراکز علمی و دانشگاهی را برای کشور‌ها قدرت و ثروت‌آفرین و مایه اقتدار و افتخار ملت‌ها دانست و تصریح کرد: برخورداری از ایمان در کنار علم، شرط موفقیت و سعادت برای فرد و جامعه است؛ علم بدون ایمان و ایمان بدون دانش و علم ره به جایی نمی‌برد.

رئیس‌جمهور اقبال لاهوری را نماد و نمود یک انسان عالم و باایمان معرفی و اظهار داشت: ایشان توانست علم، ایمان، روحیه استقلال‌طلبی، عدالت‌خواهی، حق‌دوستی، انسان‌خواهی و بسیاری صفات عالی دیگر را در وجود خود تجمیع کند.

رئیسی با اشاره به دعوت رهبر معظم انقلاب اسلامی از دانشجویان، محققان و اساتید برای تولید علم، از انحصارگرایی علمی در مغرب زمین گفت و افزود: باور داریم فکر و اندیشه ملت‌های مشرق زمین به ویژه مردم عزیز پاکستان و ملت بزرگ ایران، این توانایی را دارد که در حوزه نوآوری‌های فنی و علمی برای دنیا حرف‌های نو داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها و غربی‌ها همواره ادعای آزاداندیشی دارند، گفت:، اما آنچه در عمل می‌بینیم این است که تعداد زیادی دانشجو را فقط به خاطر حمایت از مردم مظلوم غزه از دانشگاه اخراج می‌کنند، این مسئله با کدام منطق سازگاری دارد و آیا نام آن آزادی اندیشه است!

رئیس‌جمهور ادعای دفاع از حقوق بشر غربی‌ها را نیز مانند ادعای حمایت از آزادی اندیشه آن‌ها فاقد حقیقت دانست و افزود: حمایت آمریکا و غرب از کشته و مجروح شدن بیش از ۱۰۰ هزار فلسطینی در سرزمین غصب شده غزه، بیانگر این واقعیت است که امروز بزرگترین ناقضان حقوق انسان، آمریکایی‌ها و غربی‌ها هستند و ادعای دفاع از حقوق بشر آن‌ها نیز پوچ است.

رئیسی اظهار داشت: امام راحل از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکید کردند که فلسطین مسئله اول جهان اسلام است و امروز مسئله آزادی قدس نه تنها مسئله اول جهان اسلام، بلکه مسئله اول جهان بشریت است و تردید نداریم که مقاومت ملت قهرمان فلسطین، غزه، فلسطین و قدس شریف را آزاد خواهد کرد. تردید نداریم نفرتی که امروز در جهان اسلام و بلکه جهان بشریت نسبت به صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها ایجاد شده، تبدیل به دست انتقام ملت‌ها و خاتمه رژیم صهیونیستی و نقطه پایان این رژیم کودک‌کش خواهد شد.

وی با اشاره به این فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی که اگر دنیای استکبار در مقابل دین ما بایستد ما در مقابل تمام دنیای آن‌ها می‌ایستیم، تصریح کرد: امروز ملت ایران در مقابل فساد، زیاده‌خواهی‌ها و ظلم رژیم صهیونیستی ایستاده و پس از این نیز خواهد ایستاد. هر دو ملت ایران و پاکستان مدافع ملت مظلوم فلسطین بوده و این دفاع را با افتخار ادامه خواهند داد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ملت بزرگ ایران این بار رژیم صهیونیستی را برای جنایت و اقدام او در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران که برخلاف همه قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌ها و منشور ملل متحد بود، تنبیه کرد، گفت: اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کرده و تعرضی به خاک مقدس ایران کند، وضعیت متفاوت خواهد بود و معلوم نیست دیگر چیزی از این رژیم باقی بماند.

رئیسی در پایان سخنان خود با بیان اینکه در این سفر تفاهمات خوبی به دست آمده است، خاطرنشان کرد: اراده سران دو کشور توسعه روابط در همه زمینه‌هاست و قطعا نتیجه اجرای این تفاهمات باعث ارتقای سطح همکاری‌ها خواهد شد؛ برخی کشور‌ها تلاش زیادی کردند تا به روابط دوستانه ایران و پاکستان خدشه وارد کنند، اما پیوند قلبی دو ملت هرگز از هم گسسته نخواهد شد.

دیگر خبرها

  • اگر رژیم صهیونیستی بار دیگر دست از پا خطا کند دیگر چیزی از این رژیم باقی نمی ماند
  • رئیس جمهور: صهیونیست‌ها دست از پا خطا کنند وضعیت متفاوت خواهد بود
  • بر باد رفته؛ ۷ ستونی که از اسرائیل فروریخت | تل‌آویو دیگر قادر به مدیریت اوضاع نیست
  • بازتاب سفر رئیس‌جمهور ایران به پاکستان در رسانه‌های انگلیسی‌زبان
  • عکس| اوضاع وحشتناک سیل در دبی/ خبری از آسفالت هوشمند نیست
  • واکنش سرمربی تیم ملی به شکست تیلور
  • حجم عملیات انبار نفت منطقه تربت‌حیدریه از مرز ۱.۶ میلیارد لیتر گذشت
  • یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون لیتر سوخت در منطقه تربت‌حیدریه توزیع شد
  • رکورد حجم عملیات انبار نفت منطقه تربت حیدریه از مرز یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون لیتر
  • قاچاقچی با سوخت قاچاق به مقصد نرسید