Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-19@08:37:18 GMT

کدام‌کارگران بیمه بیکاری نمیگیرند؟

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۶۷۰۷۴

یک کارشناس حوزه کار گفت: در زمینه بیمه بیکاری فعالان چند رشته شغلی هستند که از مزایای بیمه بیکاری محرومند اولین گروه، قشر عظیم رانندگان هستند و پس از آنها کارگران فصلی، ساختمانی، قالیبافان و کارگران باربر هستند. ناطقان:علی اکبر سیارمه اظهار کرد: در گذشته مبلغی برای بیمه بیکاری در بودجه پیش‌بینی می‌شد تا در مواقع مورد نیاز در حمایت از کارگر بیکار شده اختصاص یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: قبلا کارفرماهایی که می‌خواستند خط تولید را عوض کنند درخواست می‌دادند و مدت زمان تغییر کاربری را هم قید می‌کردند و بر اساس آن از مزایای بیمه بیکاری استفاده می‌کردند و لیست بیمه نیروهای کار ثابتی که به خاطر نوسازی کارگاه غیرفعال شده بودند را به تامین اجتماعی می‌داند و کارگران  به دلیل آن که غیر ارادی از کار بیکار شده بودند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار می‌گرفتند.

کارگران فصلی،  ساختمانی و قالیبافان محروم از بیمه بیکاری

این کارشناس حوزه کار ادامه داد: معتقدم در بحث بیمه بیکاری،  کارگران بنگاه‌ها و کارگاه‌های کوچک آسیب پذیرترند و باید بیشتر تحت پوشش بیمه بیکاری قرار بگیرند. همچنین در مواقعی که با بیکاری دسته جمعی کارگران مواجهیم یا کارگاه‌ها در حال بازسازی و تغییر خط تولید هستند، بیمه بیکاری باید بیشتر به کمک بیاید.

سیارمه تاکید کرد: کارگران فصلی و ساختمانی هم هستند که به دلیل فصلی بودن کارشان معیشت آنها بیشتر در معرض آسیب پذیری قرار دارد؛ لذا باید برای بیمه بیکاری شروطی بگذاریم که کارگران همه رسته‌ها بتوانند از مزایای آن استفاده کنند.

وی گفت: متاسفانه اکنون وضعیت به گونه‌ای است که کارفرماها بهانه اشتغال را می‌گیرند و خط و نشان می‌کشند که اگر دولت آنها را حمایت نکند تولید قطع می‌شود و کارگران شاغل در کارگاه‌ها به خیل عظیم بیکاران می‌پیوندند؛ از این رو تاکید دارم که قانون بیمه بیکاری باید اصلاح شود تا پشتوانه محکم و مطمئنی پشت‌سر آن باشد.

تجدیدنظر در منابع بیمه بیکاری

به گفته این کارشناس حوزه کار، در بحث منابع بیمه بیکاری باید تجدیدنظر شود، چون این منابع جوابگوی خیل عظیم بیکاران نیست و اگر لازم است به آن سه درصدی که بابت بیمه بیکاری واریز می‌شود درصدی اضافه شود و بودجه جداگانه‌ای هم برای بیمه بیکاری در لوایح بودجه در نظر گرفته شود تا در زمانهایی که اشتغال کم و بیکاری زیاد است،  پرداخت مقرری بیمه بیکاری صدمات آن را جبران کند.

وی در پایان واگذاری امور بیمه بیکاری به کاریابی‌ها را مورد انتقاد قرارداد و گفت: کاریابی‌ها در اشتغال چه دستاوردی داشتند که در بیمه بیکاری داشته باشند؟ تامین اجتماعی هنوز در بحث سهم درمان با وزارت بهداشت درگیر است و ضربه سنگینی خورده است لذا نباید با این قبیل اقدامات، صندوق تامین اجتماعی را تضعیف کنیم. این صندوق هم برای بازنشستگان و هم برای بیکاران در کوتاه مدت مزایایی دارد و باید آن را حفظ و تقویت کنیم.

بر اساس اعلام اداره کل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت کار ۲۶۰ هزار نفر در کشر از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کنند که این میزان نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد افزایش داشته است. پیگیری اشتغال مجدد مقرری بگیران بیمه بیکاری در اولویت وظایف قانونی متولیان اجرای قانون بیمه بیکاری است و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای مکلف است زمینه آموزش مهارت‌های مورد نیاز بازار کار و بازآموزی مهارت کارگران تحت پوشش بیمه بیکاری را از طریق آموزش در کارخانه‌ها یا مراکز این سازمان فراهم کند. منبع: ایسنا برچسب ها: بیمه بیکاری ، کارگران ، تعلق

منبع: ناطقان

کلیدواژه: بیمه بیکاری کارگران تعلق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۷۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت‌آموزی مشکل مدرک‌گرایی و بیکاری را حل می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل زارعی‌کوشا شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش کردستان که با حضور رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار کرد: مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزش و پرورش است و از مهمترین بخش‌ها و مراکز آموزش و پرورش است که با برگزاری آزمون‌های نهایی کار بزرگی در این دولت انجام می‌دهد.

وی افزود: باید آزمون‌های نهایی را به خوبی تبیین کرد و اهمیت آن را انعکاس داد.

استاندارد کردستان با تاکید بر کیفیت برگزاری آزمون نهایی یادآور شد: برگزاری کیفی‌تر آزمون‌های نهایی در سطح استان کردستان باید مورد توجه باشد و شورای آموزش و پرورش و شورای تأمین شهرستان‌ها به طور ویژه برای این موضوع تشکیل جلسه دهند.

زارعی‌کوشا برنامه‌ریزی و داشتن تدابیر لازم برای تمهید مقدمات برگزاری آزمون‌ها در پایه‌های مختلف تحصیلی را خواستار شد و گفت: امنیت دانش آموزان در عرصه رقابت باید تأمین شود و این مسؤولیت بزرگی است که باید تمام توان و فکر خود را روی آن متمرکز کنیم.

استاندار کردستان مدرک‌گرایی را از مشکلات امروز جامعه دانست و عنوان کرد: در ایجاد هنرستان‌های مجاور صنعت در استان باید به صورت ویژه اقدامات لازم صورت گیرد تا مشکل مدرک‌گرایی برطرف شود.

وی اذعان کرد: بسیاری از افراد و خانواده‌های کردستانی دارای مدارک تحصیلی عالی هستند اما داشتن مهارت بیش از مدرک تحصیلی مهم است چرا که به کاهش بیکاری و اشتغال افراد کمک می‌کند.

زارعی کوشا عنوان کرد: برای رفع مشکل بیکاری باید مهارت‌آموزی را محور آموزش قرار دهیم و پیوندی بین آموزش و پرورش و اشتغال ایجاد کنیم.

وی خاطر نشان کرد: کشورهای مختلف نیز توجه به اهمیت مهارت‌آموزی را مطرح کرده‌اند اما کمتر عملیاتی شده و باید ما در کشور و استان خود برای یادگیری مهارت و تقویت حرفه‌آموزی تلاش کنیم و از تمام ظرفیت‌ها بهره ببریم.

کد خبر 6081622

دیگر خبرها

  • کاهش ۲ درصد نرخ بیکاری بانوان/ تسهیلات اثر گذار بودند
  • حقوق بیکاری در کرواسی؛ بازگشت اسکوچیچ به ایران؟
  • مهارت‌آموزی مشکل مدرک‌گرایی و بیکاری را حل می‌کند
  • مراکز دانشگاهی تجمیع می شوند/ ضعف نظام آموزشی
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • کاهش بیکاری در شهر‌ها بیش از روستا‌ها است
  • اجرای طرح ساماندهی وانت‌های میوه فروش از ۱۵ اردیبهشت در سنندج
  • نشست نمایندگان تشکل های کارگری وکارفرمایی با استاندار کردستان
  • آمار بیکاری در انگلیس رکورد زد
  • همه چیز درباره بیمه بیکاری؛ کاهش مقرری‌بگیران بیمه بیکاری