Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@01:02:46 GMT

گیاهان بومی کویر میقان احیا شدند

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۶۹۰۶۳

گیاهان بومی کویر میقان احیا شدند

رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: با تثبیت خاک کویر میقان در مقابل فرسایش بادی، گونه‌های بومی منطقه احیا شدند.

به گزارش ایسنا، آتنا فرجی در جمع خبرنگاران افزود: بعد از گذشت 3 سال از اجرای پروژه احداث بادشکن غیرزنده در کویر میقان اراک، در حال حاضر خاک این مناطق با استقرار گونه های گیاهی کاشته شده در پناه بادشکن ها در مقابل فرسایش بادی تثبیت شده و گونه های بومی احیا شده و به مرحله زادآوری رسیده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: از سال 1395 اجرای پروژه احداث بادشکن غیر زنده در مناطق کانون بحرانی فرسایش بادی آغاز شده و تا کنون نیز ادامه دارد.

وی تاکید کرد: در این مناطق به علت سرعت بادهای فرساینده و حساسیت خاک به فرسایش ، رشد گونه های گیاهی عملا با مشکل مواجه بوده و لذا اجرای این پروژه با کاهش سرعت باد در سطح خاک شرایط مناسب تری را برای استقرار گیاهان فراهم می آورد.

فرجی ادامه داد: از جمله پروژه های تکمیلی در کنار احداث بادشکن در منطقه کویر میقان اراک، کاشت گونه های گیاهی مقاوم و سازگار با شرایط اکولوژیک منطقه، مانند قره داغ و آتریپلکس است، که در حال حاضر این گونه ها در سطح 82 هکتار و در پناه بادشکن ها مستقر شده و با ایجاد شرایط مناسب از قبیل حفظ رطوبت خاک و تثبیت آن باعث بازگشت سایر گونه های بومی در این مناطق شده اند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه مرکزی کویر میقان منابع طبيعي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۹۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراحی و ساخت الکتروموتورهای توان بالای نیروگاهی بومی‌سازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، علی عیسی‌پور با اشاره به اینکه این پروژه برای نخستین بار با راندمان حداقل ۹۵ درصد و برچسب راندمان IE3 ساخته شده است، افزود: در این طرح از تعدادی الکتروموتور قدیمی نیروگاه رامین اهواز اندازه‌برداری و مدل‌سازی صورت گرفت و در ادامه طبق استانداردهای جهانی الکتروموتورهای نیروگاهی با رعایت پارامترهای مهم ابعادی، طراحی مجدد با هدف بهبود بازدهی الکتروموتورها انجام شد.

وی ادامه داد: پس از طراحی، تحلیل نرم‌افزاری و صحت‌سنجی پارامترهای مهم با استانداردهای جهانی، ساخت قالب و ریخته‌گری قطعات صورت گرفت. در نهایت در این پروژه اولین الکتروموتور نیروگاهی پربازده با پارامترهای الکتریکی و مکانیکی بهبود یافته از جمله توان مصرفی، گشتاور راه‌اندازی، گشتاور ماکزیمم و… طراحی و ساخته شده است.

مدیرکل دفتر فناوری و بومی‌سازی نیروگاه‌های شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه در فاز نخست این پروژه، الکتروموتور ۹۰ کیلووات سه هزار دور ۲ قطب با موفقیت ساخته و تحت تست قرار گرفت، اضافه کرد: از جمله مشخصات کلیدی این الکتروموتور، توان نامی ۹۰ کیلووات، الکتروموتور القایی ۳ فاز، ولتاژ نامی سه فاز ۴۰۰ ولت، ضریب توان حداقل ۸۶ درصد، راندمان ۹۵ درصد و برچسب انرژی IE3 است.

عیسی‌پور تاکید کرد: در طی چند روز آینده این الکتروموتور برای تست میدانی و راه‌اندازی FD Fan به نیروگاه رامین ارسال و تحت بار واقعی و شرایط محیطی قرار خواهد گرفت. همچنین بومی‌سازی الکتروموتور راندمان بالا ۹۰ کیلوواتی یک‌هزار و ۵۰۰ دور ۴ قطب نیز در دست اقدام و پیگیری است.

کد خبر 6080158 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • اجرای طرح هادی با بهره گیری از مصالح بومی در شهرستان بانه
  • اجرای بازی محلی تپه چو در روستای لزور فیروزکوه + فیلم
  • آغاز سرشماری سمندرهای کوهستانی در آذربایجان غربی
  • خطر مرگ؛ این گیاهان را دیگر نخورید
  • گیاهان خوراکی، سوغات بهار در لرستان
  • طراحی و ساخت الکتروموتورهای توان بالای نیروگاهی بومی‌سازی شد
  • اجرای طرح ملی واکسیناسیون رایگان طیور بومی در خمینی‌شهر
  • داستان قطار ملی مترو؛ از مذاکرات با غرب تا بومی سازی ۸۵ درصد
  • داستان قطار ملی مترو؛ از مذاکرات با غرب تا بومی‌سازی ۸۵ درصد
  • گردشگری بومی و نقش آن در شکوفایی اقتصاد مناطق