Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- فروش دارو در داروخانه اینترنتی ممنوع است، ارزان‌ترین پیوند عضو در جهان، مسیر توزیع و مصرف دارو در کشور ردیابی می‌شود، برخی دانشگاه‌ها «بودجه تامین دارو» را صرف خرید زمین و تجهیز ساختمان‌هایشان کردند، کم آبی شدید بدن خطرناک است و ... گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است. تاریخ انتشار: 14:40 - 29 تير 1398 - کد خبر: ۵۳۴۶۹۰

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، فروش دارو در داروخانه اینترنتی ممنوع است، ارزان‌ترین پیوند عضو در جهان، مسیر توزیع و مصرف دارو در کشور ردیابی می‌شود، برخی دانشگاه‌ها «بودجه تامین دارو» را صرف خرید زمین و تجهیز ساختمان‌هایشان کردند، کم آبی شدید بدن خطرناک است و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. گزیده‌ای از اخبار بسته سلامت امروز است که در ادامه می‌خوانید.

• فروش دارو در داروخانه اینترنتی ممنوع است
سرپرست واحد فنی و نظارت بر امور داروخانه‌های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مورد داروخانه اینترنتی گفت: مجوز‌های داروخانه اینترنتی تحت عنوان «فروش اینترنتی فرآورده‌های سلامت غیر دارویی» صادر می‌شود و شهروندان باید توجه کنند که نباید هیچگونه دارویی در داروخانه اینترنتی به فروش برسد. به گزارش ایرنا، سهیلا عبدلی افزود: محصولات آرایشی و بهداشتی، مکمل‌های تغذیه‌ای و ورزشی، شیر خشک، گیاهان دارویی به صورت فرآوری نشده، دمنوش، فرآورده‌های طبیعی و سنتی حاوی گیاهان دارویی و ملزومات مصرفی پزشکی از جمله کالا‌های مجاز به فروش در داروخانه اینترنتی هستند. وی در مورد مراحل تاسیس یک داروخانه اینترنتی، اظهار داشت: موسس با در دست داشتن پروانه تاسیس و پروانه مسوول فنی داروخانه به معاونت غذا و دارو دانشگاه مراجعه می‌کند و اگر امتیاز ارزشیابی داروخانه بالای ۷۵۰ باشد با رعایت شرایط، مجاز به راه اندازی وب سایت با تائید معاونت غذا و دارو دانشگاه‌های علوم پزشکی است.

• ارزان‌ترین پیوند عضو در جهان
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و فوق تخصص پیوند کبد گفت: علاوه بر ارزان بودن هزینه‌های پیوند، بیماران خارجی نسبت به خدمات پزشکی کشورمان نیز اعتماد دارند. به گزارش مهر، علی جعفریان به وضعیت پیوند عضو در کشور اشاره کرد و افزود: ایران در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا رتبه یک پیوند از دهنده مرگ مغزی را دارد و در کل هم در بعضی از پیوند‌ها مثل پیوند کبد از مرگ مغزی، اول هستیم و فقط ترکیه در تعداد کل یک مقدار از ما بیشتر است و بقیه کشور‌های منطقه با فاصله نسبتاً زیادی از ما عقب‌تر هستند.

• مسیر توزیع و مصرف دارو در کشور ردیابی می‌شود
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، گفت: با رونمایی از اپلیکشین پرونده الکترونیک سلامت، امکان ردیابی مسیر توزیع دارو فراهم می‌شود. به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا صفی خانی، اظهار کرد: پرونده الکترونیک سلامت درگاهی است که مردم می‌توانند با ثبت اطلاعات در آن از سطوح مختلف خدمات بهداشتی و درمانی برخوردار شوند. وی با تاکیدبر اینکه اطلاعات در پرونده الکترونیک سلامت کاملاً محرمانه است، افزود: اطلاعات سلامت مردم تنها در اختیار پزشکان قرار می‌گیرد و برای سایرین قابل دسترس نیست. صفی خانی اضافه کرد: پرونده الکترونیک سلامت زمینه ساز برقراری عدالت در حوزه سلامت بین مردم در اقشار مختلف است.

• برخی دانشگاه‌ها «بودجه تامین دارو» را صرف خرید زمین و تجهیز ساختمان‌هایشان کردند
مسئول امور توزیع سازمان غذا و دارو گفت: برخی دانشگاه‌ها بودجه دارو را برای تامین هزینه‌های دیگر از قبیل خرید تجهیزات پزشکی، خرید زمین و توسعه دانشگاه‌ها یا تجهیز کردن ساختمان‌هایشان صرف کردند. به گزارش ایلنا، علی رزازان در ارتباط با چرایی ایجاد وقفه در دسترسی برخی بیماران صعب‌العلاج به دارو در دو هفته گذشته گفت: درباره دسترسی بیماران صعب‌العلاج به دارو با توجه به اهمیتی که این گروه بیماران برای وزارت بهداشت دارند، الزاماتی برای شرکت‌های توزیع دارو وجود دارد که در صورت ایجاد وقفه غیرقانونی در دسترسی بیماران به دارو به هر دلیل شرکت متخلف تعلیق می‌شود تا خط قرمز‌های وزارتخانه را زیر پا نگذارند. مطابق قوانین و مقررات جاری سازمان غذا و دارو شرکت‌های پخش دارو ملزم به رعایت توزیع عادلانه و پوشش حداکثری سراسر کشور به منظور افزایش دسترسی مردم به دارو هستند. وی در رابطه با ایرادات در برخی دانشگاه‌ها گفت: برخی دانشگاه‌ها زمانی که بودجه دریافت کردند و بنا بود این بودجه‌ها را صرف مخارج داروئی کنند و پول شرکت‌ها را بدهند، بودجه دارو را برای تامین هزینه‌های دیگر صرف کردند. این بودجه صرف مخارجی از قبیل خرید تجهیزات پزشکی، خرید زمین و توسعه دانشگاه‌ها یا تجهیز کردن ساختمان‌هایشان شد که این موجب شد، مطالبات شرکت‌ها از دانشگاه‌ها زیاد شود.
• کم آبی شدید بدن خطرناک است
مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران، گفت: نوشیدن آب در فصل گرما برای سلول‌ها حیاتی و ضروری است و کم آبی شدید خخطرناک است. به گزارش مهر، برلیانت بزرگمهر برای جلوگیری از گرمازدگی در فصل تابستان، افزود: در فصل گرما به دلیل عرق کردن مقدار زیادی از آب بدن از دست می‌رود، از آنجایی که برای انجام واکنش‌های داخلی در بدن به آب نیاز داریم؛ کم آبی بدن باعث بروز اختلال در کارایی افراد می‌شود. وی با اشاره به اینکه نوشیدن آب برای سلول‌ها حیاتی و ضروری است، گفت: مواد مغذی موجود در غذا‌ها به کمک آب به خون و از طریق خون باز هم به وسیله آب به سلول‌ها که اعمال مهم حیاتی را انجام می‌دهند می‌رسند. همچنین آب مواد زائد را از روده‌ها دفع می‌کند، بنابراین کم آبی در مواقع شدیدتر موجب مرگ می‌شود.

• نوبت دهی بیماران از طریق پرونده الکترونیک سلامت
معاون مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: با استقرار پرونده الکترونیک سلامت، امکان دریافت برخی خدمات عمومی بر روی تلفن همراه مردم میسر شد. به گزارش مهر، علی اصغر انصاری، گفت: با استقرار پرونده الکترونیک سلامت، امکان دریافت برخی خدمات عمومی بر روی تلفن همراه مردم میسر شد و این مزایا ارزش افزوده‌ای است که نظام سلامت الکترونیک می‌تواند به مردم ارائه کند که در صرفه جویی وقت، هزینه و انرژی مؤثر است. وی اظهار داشت: یکی از خدماتی که استفاده از آن روز به روز رو به گسترش است، نوبت دهی و نوبت گیری است که البته از چندین جهت قابل ارائه است؛ یکی اینکه به صورت عمومی، برخی از مراکز درمانی دولتی، خصوصی و مطب‌ها، ظرفیت‌های خود را به صورت الکترونیکی ارائه می‌کنند که مردم بدون مراجعه حضوری جهت اخذ نوبت ویزیت، از روز‌های قبل اقدام به نوبت گیری کند.

• سه نفر بر اثر تب کنگو در سیستان و بلوچستان جان باختند
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: براساس آمار دانشگاه علوم پزشکی سه نفر در این استان بر اثر تب کنگو جان خود را از دست دادند. به گزارش ایرنا، مهدی حسینی اظهار داشت: ۱۴ نفر بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو از ابتدای امسال تاکنون در سیستان و بلوچستان شناسایی شدند که سه نفر بر اثر این بیماری جان خودشان را از دست دادند و بقیه افراد تحت مراقبت هستند. وی گفت: موارد ابتلا به تب کریمه کنگو در شهرستان‌های زاهدان، نیمروز، بمپور و سرباز بوده است. مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان افزود: یکی از دلایل اصلی تب کریمه کنگو در این استانکشتار غیرمجاز دام توسط عده از شهروندان است که اقدام به کشتار دام در منازل یا معابر عمومی می‌کنند که این خود عاملی برای شیوع این بیماری است.
• ضربه فنی کردن آرتروز با این دانه‌های سفید
از دیدگاه طب سنتی، سیر از نظر گرمی درجه ۳ است. به گزارش برنا؛ از دیدگاه طب سنتی، سیر از نظر گرمی درجه ۳ است، یعنی گرمی خیلی زیادی دارد، به طوری که گرمی درجه ۴ منجر به سمیت محصول می‌شود؛ سیر برای افرادی که بیماری مرطوب و سردی بالایی دارند، بسیار مطلوب است، رماتیسم و آرتروز از جمله بیماری‌های سرد هستند که مصرف سیر به التیام درد آن‌ها کمک می‌کند، اما برای گرم مزاج‌ها و افرادی که خشکی بدنشان زیاد است، مناسب نیست.

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بسته سلامت دارو داروخانه فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۶۹۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف ایران در کاربرد خودروهای برقی با وجود تولید محصولات با کیفیت و ارزان توسط دانش‌بنیان‌ها

دکتر مهدی قطعی استاد تمام گروه علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: ایران از برخی سیستم‌های روز دنیا در صنعت خودروسازی عقب مانده است. خودرو‌های برقی یکی از مهمترین آنهاست. اکنون قاره اروپا تولید کننده و مصرف کننده این نوع خودروهاست. در آسیا نیز کشور چین به شدت در تلاش است خودرو‌های برقی تولید و مصرف کند.

وی افزود: امروزه یکی از دغدغه‌های اصلی طرفداران محیط زیست و هوای پاک، بکارگیری از خودرو‌های برقی است. جامعه ما نیز این دغدغه را دارد. پیش از این تنها در فصل پاییز و زمستان گرفتار آلودگی هوا بودیم، اما اکنون در فصل‌های بهار و تابستان نیز با مشکل آلودگی هوا مواجه هستیم. خودرو‌های الکتریکی و موتورسیکلت‌های برقی می‌توانند در این زمینه کمک کننده باشد و مشکل آلودگی کلانشهر‌های کشور را برطرف سازند.

وی گفت: یکی از اولویت‌های صنعت خودروسازی ایران باید ورود و برنامه ریزی به بحث استفاده و گسترش از خودرو‌های برقی و تعبیه مکان‌های شارژ این خودرو‌ها باشد. این صنعت می‌تواند در فاز نخست در حوزه درون شهری متمرکز باشد، سپس به تدریج به حوزه برون شهری نیز ورود پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: در وهله نخست این برنامه باید در خودرو‌های عمومی و شخصی گنجانده شود. همانند این بحث در اتوبوس‌های درون شهری و برون شهری نیز مطرح است. یکی از دغدغه‌های مسوولان، پژوهشگران و مردم در دهه ۸۰ استفاده از اتوبوس‌های برقی بود. زمانی که خط یک BRT شهر تهران راه اندازی شد، اتوبوس‌های مسیر تهرانپارس تا میدان امام حسین (ع) برقی بودند.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: برنامه ریزی شده بود مسیر اتوبوس‌های برقی تا میدان آزادی گسترش پیدا کند. ما باید ارزیابی کنیم با وجود اینکه بخش تحقیق و توسعه آن توسط دانشگاهیان و شرکت‌های دانش بنیان کاملا آماده است، اما چرا از آن زمان تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده ایم؟

وی ادامه داد: استفاده از خودور‌های متصل (خودرو‌هایی که با استفاده از سیگنال‌هایی که از طریق شبکه‌های بی سیم ارسال می‌شود، می‌توانند هم به خیابان و معبر و هم به مرکز کنترل اطلاع رسانی کنند) از جمله تکنولوژی‌هایی است که امروزه در تمام دنیا به منظور جلوگیری از ایجاد تصادف‌های سلسله‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه خودرویی که می‌تواند پیام رسانی کند برای امنیت عابر پیاده مفید است، گفت: این خودرو می‌تواند حتی اطلاعات بسیار مفیدی نیز در اختیار مدیریت ترافیک قرار دهد.

وی تاکید کرد: هم اکنون دهکده‌های مختلفی در تمام دنیا برای تحقیق و توسعه خودرو‌های متصل تاسیس شده اند. از دهه نود نیز در ایران اقداماتی پیرامون خودرو‌های متصل آغاز شده است. ابتدا تعداد نسبتا مناسب اولیه‌ای از این خودرو‌ها در مسیر تهران و قزوین و پس از آن تا مقصد رشت ایجاد شد، اما گسترش و استفاده از این تکنولوژی در دیگر مسیر‌ها مستلزم پشتیبانی خودروسازان است.

قطعی ادامه داد: جمع آوری اطلاعات در بستر سیم کارت نیز در حال انجام است، اما باید استفاده از این خودرو‌ها دراولویت قرار بگیرد و به شدت پیگیری شود، زیرا در این زمینه بسیار از دنیا عقب‌تر هستیم.

کاهش تصادفات جاده‌ها با پردازش تصاویر

قطعی گفت: ایمنی خودرو از دیگر مسائلی است که اکنون در صنعت خودروسازی با آن مشکل داریم. اکنون تمام مسوولیت برعهده راننده است. امکان رخ دادن خطا از سوی راننده بسیار زیاد است. راننده امکان دارد خواب آلوده باشد یا از مواد افیونی استفاده کند. ما باید کاری کنیم که میزان و شدت تصادف‌ها کاهش پیدا کند.

وی اضافه کرد: امروزه با گسترش شبکه‌های حسگری در درون خودرو به راحتی می‌توانیم از ایجاد اکثر تصادف‌های جلو به عقب و پهلو به پهلو جلوگیری کنیم. اکنون در این دو زمینه کار‌های بسیار ارزنده‌ای در حوزه پردازش تصویر توسط پژوهشگران ایرانی و شرکت‌های دانش بنیان صورت گرفته است.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه صنعتی امیر کبیر افزود: در این حوزه  پژوهشگران می‌توانند بر اساس دوربین‌هایی که در جلو یا عقب خودرو نصب می‌شود، فضا‌های نسبتا دور را رصد و پردازش کنند. حتی آنها می‌توانند خطرات احتمالی را کشف کنند و هشدار‌های لازم را به راننده بدهند و به صورت اکتیو و فعال در مواقعی که لازم است، کنترل خودرو را در دست بگیرند. سیستم‌های ترمز را نیز فعال کنند.

به گفته استاد تمام گروه علوم کامپیوتر دانشگاه صنعتی امیرکبیر، متاسفانه در زمینه ایمنی خودرو اقدامات مناسبی در کشور انجام نداده ایم. سیستم‌هایی که اکنون به منظور ایمنی خودرو در ایران استفاده می‌شوند، پسیو یا غیر فعال هستند. مانند ایربک که تنها کارش این است زمان بروز تصادف شدت آسیب را کاهش دهد. هرچند این سیستم نیز لازم است، اما نمی‌تواند در شناسایی و جلوگیری از تصادف‌ها کارایی داشته باشد. وجود سیستم‌های اکتیو از پسیو بسیار مهمتر است.

وی خاطرنشان کرد: در زمینه بکارگیری از سیستم‌های پایدار نیز به ویژه در خودرو‌های سنگین از دنیا عقب مانده ایم. سیستم‌های پایدار عملا با استفاده از روش‌های مختلف مبتنی بر مکانیک خودرو و همچنین بر اساس سیالات و سنسور‌ها می‌توانند به سنجش میزان پایداری خودرو کمک کنند.

وی با تاکید بر اینکه صرفا اینگونه نیست که اگر خودرویی از پلتفرم سنگین‌تر استفاده کند، پایدارتر است بلکه خودرو‌های حمل بار، سوخت و سواری نیز باید مجهز به سیستم‌های پایداری سنجی باشند تا بتوانند در وضعیت‌های مختلف خودرو را رصد کنند، گفت: این می تواند از ایجاد تصادف‌هایی که منجر به چپ کردن خودرو می‌شود، جلوگیری کند.

کندی سرعت انتقال تکنولوژی‌های پیشرفته در ایران

قطعی گفت: ما در حوزه خودروسازی نباید به وضع موجود رضایت داشته باشیم بلکه باید برنامه‌های بلند مدت 10 ساله و عملیاتی در این حوزه پیاده کنیم. گاهی اوقات ما تنها ادای برنامه نویسان را در می‌آوریم و یک برنامه استراتژی بلند مدت تعریف می‌کنیم، اما به دلیل اینکه هیچ وقت به دنبال ارزیابی و مقایسه وضع خودمان با وضع برنامه ریزی شده نرفته ایم، همیشه نمره خودمان را بیست می‌دهیم.

وی گفت: تا زمانی که ما خودمان را کامل می‌دانیم و از وضع موجود (چه از سمت خودروساز و چه از سمت بهره برداران و مردم) رضایت داشته باشیم، سرعت انتقال این تکنولوژی‌های پیشرفته در کشور بسیار کند خواهد بود.

این استاد دانشگاه افزود: کشور‌های اروپایی بیشترین میزان صادرات خودرو در دنیا را به خود اختصاص داده اند. در این کشور‌ها توقع عمومی بهبود وضع موجود است. این امر باعث شده تا شرکت‌های بزرگ اروپایی اشتیاق و علاقه زیادی به بهبود وضع خودشان داشته باشند.

وی تاکید کرد: ما اکنون در بکارگیری از این ۴ سیستم روز دنیا در بحث خودروسازی نسبت به کشور‌های دیگر عقب هستیم. ما در صنعت خودروسازی برای بکارگیری این سیستم‌ها نیاز به فشار بالادستی مجموعه‌هایی مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان استاندارد و پلیس راهنمایی و رانندگی و پایین دستی (تحقیق و توسعه) داریم.

تولید محصولات با کیفیت و ارزان توسط دانش بنیان ها

قطعی با اشاره به تلاش دانش بنیانها در این زمینه تاکید کرد:  بخش تحقیق و توسعه مربوط به دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بنیان است. اکنون زیر سیستم‌های مختلف مورد نیاز خودرو در این بخش توسعه یافته و محصولات با کیفیت و بسیار ارزانی نیز تولید شده است.

وی عنوان کرد: ضمن اعمال فشار وزارت صمت، سازمان استاندارد و پلیس راهنمایی و رانندگی، وزارت کشور نیز می‌تواند از طریق بازوان خود در استانداری ها، فشار‌هایی مبنی بر بکارگیری از این سیستم‌ها بر خودروسازان وارد کند. وزارت کشور باید روز به روز استاندارد‌های سخت تری در حوزه خودرو بنویسد و زمان بندی کند تا خودروساز خود را به آن سطح استاندارد برسانند. با اعمال این سخت گیری‌ها بسیاری از بخش‌ها مجبورند به سیستم‌های جدید تبدیل شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توزیع انسولین قلمی وارداتی از هفته آینده
  • توزیع انسولین قلمی وارداتی از هفته آینده در کرمانشاه
  • افتتاح پارک علم و فناوری سلامت در سمنان
  • حلقه‌های هوشمند نامرئی هستند و این مشکل‌ آنهاست!
  • افق‌های جدید، پیش روی هاب پیوند کلیه ایران/ پذیرش بیمار از ۱۲ کشور جهان در بیمارستان فرهیختگان
  • پیگیری اختلال سامانه نسخه الکترونیک سلامت
  • مجوز حدود ۱۲ هزار مکمل در کشور برای مصرف
  • مانع‌زدایی از شرکت‌های تولید و توزیع‌کننده واکسن، دارو و مکمل‌ها در راستای تحقق شعار سال
  • پلمب ۱۳۸ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی فاسد در طرح سلامت نوروزی سبزوار
  • ضعف ایران در کاربرد خودروهای برقی با وجود تولید محصولات با کیفیت و ارزان توسط دانش‌بنیان‌ها