Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-25@14:19:56 GMT

آیا اپلیکیشن پرطرفدار فیس اپ جاسوس است

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۷۰۷۴۸

آیا اپلیکیشن پرطرفدار فیس اپ جاسوس است

به گزارش ایکنا؛ اگر در چند روز گذشته در اینستاگرام گشتی زده باشید با تصویر پیر شده خیلی از دوستان‌تان مواجه شده‌اید، تصویری که با اپلیکیشن فیس اپ تغییر یافته و به سرگرمی همگانی تبدیل شده و برخی از مشهورترین چهره‌های ایران و جهان نیز تصاویر پیر شده خود را منتشر کرده‌اند. این اپلیکیشن بعد از این‌که در سال ۲۰۱۷ موردتوجه گسترده قرار گرفت و شمار کاربران فعال آن از مرز ۸۰ میلیون نفر گذشت، بار دیگر به‌لطف چالشی که سلبریتی‌ها آغاز کردند، سروصدای زیادی به راه انداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این چالش، سلبریتی‌ها و البته میلیون‌ها کاربر، با بهره‌گیری از فیلتر بالا بردن سن اپلیکیشن فیس اپ (FaceApp) چهره پیر شده خود را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند.

سؤالی که به‌تازگی برای کاربران مطرح شده این است که آیا این موج یک سرگرمی ساده است یا یک جاسوسی پیچیده؟ برخی کاربران با توجه به تجربه‌های مشابه از جمله چالش ۱۰ سال قبل فیس‌بوک معتقدند این شبه چالش هم برای جمع‌آوری اطلاعات رخ‌داده و نباید در آن مشارکت کرد.

فیس اپ از کجا شروع کرد؟
نکته‌ای که همین اول باید بدانید این است که این نرم‌افزار پدیده جدیدی نیست و پیش‌ازاین در سال ۲۰۱۷ موردتوجه گسترده قرار گرفت و چند باری هم چالش‌های تغییر چهره زن به مرد آن موردتوجه قرار گرفت. اپلیکیشن FaceApp توسط تیمی کوچک از سنت پترزبورگ روسیه ساخته‌شده است. یاروسلاو گونچاروف، بنیان‌گذار و مدیرعامل فیس اپ تأکید کرده که فناوری و اپلیکیشن آن‌ها سعی در تغییر چهره دارد ولی نمی‌خواهد یک چهره فانتزی یا خیالی بسازد.

فیس اپ خطرناک است؟
به‌تازگی نیز خبر‌هایی درباره امن نبودن اطلاعات کاربران نزد این شرکت منتشر شده است. کارشناسان هشدار داده‌اند احتمالاً این اپلیکیشن اطلاعات کاربران را در اختیار توسعه‌دهندگان روسی خود قرار می‌دهد.این افراد با توجه به تسلط دولت روسیه بر شرکت‌های خصوصی این کشور این شائبه را خیلی پررنگ می‌دانند زیرا بنابر قوانین روسیه اگر سازمان اطلاعاتی این کشور بخواهد به اطلاعات شرکت‌ها دسترسی یابد، این شرکت‌ها موظف به همکاری هستند. درعین‌حال، برخی کارشناسان هم معتقدند اکنون با توجه به فراگیر شدن چالش faceappchallenge# در شبکه‌های اجتماعی، «فیس اپ»به‌سرعت به یکی از پرطرفدارترین اپلیکیشن‌های دانلود شده در iOS و اندروید تبدیل شده است و رقبای تجاری غربی آن سعی دارند با برچسب جاسوسی به این محبوبیت ضربه بزنند درحالی‌که بسیاری از نرم‌افزارهای غربی و آمریکایی گاه دسترسی‌های بیشتری درخواست می‌کنند.

در اصل نگرانی کارشناسان مربوط به قابلیت این اپلیکیشن است که دسترسی‌های گسترده‌ای از جمله دسترسی به مموری کارت، پرداخت‌های گوگل‌پلی، گالری و ... دارد و می‌تواند بدون اجازه به عکس‌های بخش Camera roll کاربر دست یابد و آن‌ها را ذخیره و استفاده کند.پس اگر شما هم خواستید این کار را انجام دهید، پیش‌ازاین‌که عکس‌تان را به این اپ بسپارید اندکی به امنیت خود در دنیای مجازی فکر کنید.البته این توصیه مختص به این اپلیکیشن نیست و اکثر نرم‌افزارهایی که ما استفاده می‌کنیم و در موقع نصب آن‌ها توجهی به این مسئله نداریم دسترسی‌های زیادی را با اجازه خودمان دارند!

چطور دسترسی را ببندیم؟
کاربرانی که نگران دسترسی این اپلیکیشن و دیگر برنامه‌های نصب‌شده روی گوشی‌شان به عکس‌های موجود در گوشی خود هستند، بهتر است در بخش تنظیمات سیستم‌عامل گوشی، دسترسی اپلیکیشن‌ها را بررسی و در صورت صلاحدید، این مجوز را برای آن‌ها لغو یا اپلیکیشن‌های مذکور را پاک کنند.

جدای از این ملاحظات فیس اپ اکنون به یکی از نرم‌افزارهای محبوب این روزهای ایرانی‌ها تبدیل شده و علاوه بر تغییر چهره توئیت ها و پست‌های بامزه‌ای هم دراین‌باره از سوی کاربران منتشر می‌شود .مثلاً کاربری نوشت : «سلبریتی ها با فیس اپ پیر میشن ما با سختی و مشکلات روزگار.» کاربر دیگری هم نوشته : «تنها مزیت فیس اپ این بود که نمردیمو تونستیم پیری عمو قناد و عمو پورنگ رو ببینیم.»

منبع:خراسان به نقل از خبرگزاری آنا

منبع: ایکنا

کلیدواژه: فیس آپ ایکنا جاسوسی سلبریتی امنیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۰۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رای مثبت سنای آمریکا به ممنوعیت تیک تاک

بسته مصوب سنای آمریکا مالک تیک تاک را موظف کرد که بخش آمریکایی این شبکه اجتماعی را تا یک سال آینده واگذار کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، سنای آمریکا به اتفاق آرا با 79 رای موافق در برابر 18 رای مخالف، به ممنوعیت فعالیت شبکه اجتماعی تیک تاک در خاک آمریکا در صورتی که مالک چینی آن از واگذاری این شبکه طی 9 ماه تا یک سال آینده خودداری کند، رای داد.

استفاده از شبکه اجتماعی تیک تاک باعث نگرانی زیادی در بین قانونگذاران آمریکایی شده و بیم آن می رود که شرکت چینی بایت دنس که مالک تیک تاک است، به اطلاعات میلیون ها کاربر آمریکایی دسترسی داشته باشد.

براساس این گزارش، این لایحه 4 روز پیش در مجلس نمایندگان آمریکا تصویب شده بود که در صورت عدم فروش تیک‌تاک به شرکت‌های غربی، این پلتفرم در ایالات متحده ممنوع می شود، و با تصویب در سنا نیز، جو بایدن اعلام کرده که امروز این لایحه را امضا خواهد کرد تا روند اجرایی شدن آن آغاز شود.

براساس این لایحه، وجود این نرم افزار چینی در فروشگاه‌های اپلیکیشن ایالات متحده ممنوع می‌شود، مگر اینکه پلتفرم این رسانه اجتماعی که توسط تقریباً 170 میلیون آمریکایی استفاده می‌شود، طی 9 ماه تا یک سال آینده از شرکت مادر خود بایت‌دنس (ByteDance) منفک شود.

قانونگذاران حامی این لایحه مدعی هستند که تیک‌تاک یک تهدید امنیت ملی است چرا که دولت چین می‌تواند از قوانین اطلاعاتی علیه بایت‌دنس استفاده کرده و آن را مجبور کند تا اطلاعات کاربران آمریکایی را در اختیار پکن قرار دهد.

درگیری بین شرکت تیک‌تاک و دولت آمریکا به یک زمینه بین‌المللی گسترده تبدیل شده است. این درگیری، به دلیل موارد مختلف از جمله حفظ حریم خصوصی، امنیت ملی و رقابت اقتصادی به وجود آمده است.

به علاوه، درگیری‌های اقتصادی بین آمریکا و چین نیز نقش مهمی در این تنش‌ها ایفا می‌کند. این درگیری‌ها باعث شده تا اقدامات دولت آمریکا علیه شرکت‌های چینی، از جمله تیک‌تاک، افزایش یابد.

در پاسخ به این تنش‌ها، تیک‌تاک تلاش می‌کند تا با ارائه تضمینات در مورد حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها، از جمله ایجاد مراکز داده مستقل در خارج از چین، اعتماد دولت آمریکا را جلب کند.

با این حال، این درگیری‌ها احتمالاً همچنان ادامه دارد و تأثیراتی بر روابط بین‌المللی، اقتصاد، و حقوق شهروندان دارد. برای کنترل این تنش‌ها و رسیدن به راه‌حل‌های مناسب، نیاز به همکاری بین دولت‌ها، شرکت‌ها، و سازمان‌های بین‌المللی است.

در همین حال اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا در این باره گفت: ممنوع کردن و یا الزام به واگذاری تیک تاک، یک پیشینه جهانی هشداردهنده برای کنترل فزاینده دولت ها بر پلتفرم های شبکه های اجتماعی است. اگر ایالات متحده یک پلتفرم خارجی را ممنوع کند، باعث ایجاد قوانین مشابهی از سوی دیگر کشورها می شود.

چندی قبل نیز کنگره آمریکا لایحه واگذاری تیک تاک را تصویب کرده بود. براساس این لایحه، شرکت بایت دنس غول بزرگ تکنولوژی چین و مالک تیک تاک، 165 روز یعنی حدود 6 ماه فرصت خواهد داشت تا تیک تاک را واگذار کند. اگر بایت دنس از انجام این کار خودداری کند، فروشگاه های عرضه اپلیکیشن که توسط گوگل، اپل و دیگر شرکت های فناوری راه اندازی شده اند، دیگر نمی توانند به صورت قانونی تیک تاک را به کاربران معرفی کرده و یا از سرویس های میزبانی وب برای اپلیکیشن های ساخت بایت دنس، پشتیبانی کند.

در همین حال کمپین انتخاباتی جو بایدن در تاریخ 11 فوریه برای تشویق و جلب آرای رأی‌دهندگان جوان، به شبکه اجتماعی تیک‌تاک پیوست.یکی از مقامات کمپین بایدن اظهار کرد این کمپین اقدامات احتیاطی پیشرفته امنیتی را برای ابزارهای الکترونیکی خود که به‌روی آنها تیک‌تاک نصب می‌شود، اتخاذ می‌کند و موضوع پیوستن آنها به تیک‌تاک جدا از بررسی‌های امنیتی در حال انجام به‌روی این اپلیکیشن است.

گروهی از جمهوری خواهان مجلس نمایندگان آمریکا از جو بایدن خواستند تا حساب کاربری کمپین خود در شبکه اجتماعی تیک تاک را به دلیل نگرانی های امنیتی غیرفعال کند.

آنها در نامه‌ای اظهار کردند بایدن خطرات امنیت ملی شبکه اجتماعی تیک تاک را نادیده گرفته است. حال دولت چگونه می تواند به مردم آمریکا درباره خطرات این اپلیکیشن هشدار بدهد در حالی که رئیس جمهور از آن استفاده می کند.

در همین حال سال گذشته دولت بایدن نهادهای این کشور را ملزم به حذف اپلیکیشن تیک‌تاک از تلفن‌های همراه و دیگر ابزار الکترونیکی کارمندان دولتی و فدرال کرده بود.

کنگره آمریکا درباره ممنوعیت تیک تاک رای گیری می‌کندترامپ: تیک تاک تهدیدکننده امنیت ملی آمریکا است

انتهای پیام/  

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم انتصاب یک چهره دولت قبل در پست پایین دولت فعلی را تحمل نکرد
  • دستگیری جاسوس نظامی در اسرائیل؛ ارسال اطلاعات گنبدهای آهنین به ایران!
  • جاسوس سابق موساد: اسرائیل دیر یا زود محو خواهد شد
  • پایان‌ راز آلود قسمت ۱۰ سریال شوگون؛ فصل دوم حماسه پرطرفدار ژاپنی در راه است؟
  • ببینید | رفع فیلتر اپلیکیشن پرطرفدار پس از ۲ سال؟؛ وزیر ارتباطات توضیح داد
  • رای مثبت سنای آمریکا به ممنوعیت تیک تاک
  • کوتاه‌تر شدن مراحل درخواست خودرو در تپسی
  • اثر دلار کاهشی بر قیمت خودرو‌های پرطرفدار داخلی
  • (ویدیو) اعتراف افسر جاسوس موساد به قدرت و توانایی ایران
  • افتتاح حساب ارزی در اپلیکیشن «بام» ممکن شد