Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-04-19@10:28:43 GMT

چرا اصلاح روابط با عرب های منطقه مهم است؟

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۷۲۱۵۸

چرا اصلاح روابط با عرب های منطقه مهم است؟

به گزارش وانانیوز، 

سیدهادی برهانی دانش‌یار دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در تحلیل خبرها و گزارش های اخیر مبنی بر تلاش های امارات برای مذاکره با ایران سناریوی های مختلفی را بررسی کرده و نوشته است:

 این گزارش‌ها توسط منابع رسمی دو کشور تایید نشد اما تحرکات و موضع گیری‌های دو کشور در منطقه از جمله عقب نشینی بخشی از نیروهای اماراتی از یمن و مصاحبه دکتر ظریف با شبکه المیادین در خصوص مواضع جدید امارات می تواند موید این گزارش‌ها باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی می افزاید:  در این گزارش‌ها آمده است ایران دست رد به سینه اماراتی‌ها زده و درخواست آنها برای مذاکره و تفاهم را رد کرده است. چنین گزارشی دستمایه خوبی برای برخی مطبوعات داخلی شده که آنرا زانوزدن امارات توصیف نموده و اقتدار موضع ایران و قاطعیت و ظفرمندی آنرا به تصویر بکشند. در غیاب هر گونه توضیح رسمی در باره تحولات اخیر در روابط دو کشور تصویر مزبور می تواند به عنوان تنها روایتگر این تحول عمل نماید.

این کارشناس نوشت:  چنین تصویری از (تحول اخیر) روابط ایران و امارات می تواند برای اقشار وسیعی -به ویژه آنها که نگاهی تخصصی و دوراندیش به دنیای سیاست ندارند- پرجاذبه و غرورانگیز باشد. زمینه اصلی این احساسات در جامعه ایرانی نیز نوعی ملی گرایی افراطی است که از تحقیر اعراب و رفتار متکبرانه با آنها لذت می برد. اما چنین موضع گیری‌هایی می تواند از مصلحت کشور و منافع ملی فرسنگ‌ها فاصله داشته باشد.

وی تصریح کرد: اگر واقعا موضع ایران در برابر پیشنهاد امارات برای حل و فصل مشکلات دو کشور و اصلاح امور پاسخی دندان شکن و تحقیرکننده باشد چرا باید کشورهای منطقه، که تعدادشان هم کم نیست، از عربستان و امارات گرفته تا اردن و مصر و فلسطین و سودان و مراکش و ... در فکر اصلاح مواضع خود در قبال ایران باشند و به ایران نزدیک شوند. و اگر روابط ایران با کشورهای منطقه بهبود نیابد چگونه می توان منافع و امنیت کشور را تامین نمود. آیا نتیجه چنین سیاستی در درازمدت وابستگی به قدرت‌های غیرمنطقه ای مانند چین و روسیه نخواهد بود؟

وی اضافه کرد: علاوه بر این، اگر این روابط اصلاح نشود همبستگی و اتحاد اسلامی که از آرزوها و اهداف بزرگ جمهوری اسلامی بوده است چگونه محقق خواهد شد؟ آیا بدون کشورهای عربی، بدون عربستان، بدون کویت، بدون مراکش، بدون اندونزی و ... می توان همبستگی اسلامی را تصور نمود؟ آیا از طریق همکاری با کوبا و کره شمالی می توان امت اسلامی را متحد کرد؟

وی افزود: همچنین بدون رابط‌‍‌های قوی با کشورهای اسلامی چگونه می توان صف واحدی از کشورهای منطقه و مسلمان در برابر تجاوزات اسرائیل به منطقه تشکیل داد؟ آیا بدون این اتحاد و همبستگی می توان به انزوا و زوال اسرائیل امیدوار بود. تاریخ منطقه بویژه تجربه سال‌های اخیر نشان می دهد هرگاه کشورهای منطقه از هم دور شدهاند اسرائیل موقعیت بهتر و مستحکم تری بدست آورده است. 

 

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۲۱۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرانسه سفیر خود را از جمهوری آذربایجان فراخواند

فرانسه اعلام کرد که سفیر خود را از جمهوری آذربایجان به دلیل ادامه «اقدامات باکو در تخریب روابط دو جانبه» به پاریس فراخوانده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد که سفیر این کشور در جمهوری آذربایجان را فراخوانده و او امروز با امانوئل ماکرون در کاخ الیزه دیدار کرده است.

به نوشته وبگاه روسیا الیوم، در این بیانیه آمده است: «ماکرون در این دیدار از اقدامات جمهوری آذربایجان برای ضربه به روابط دو جانبه ابراز تأسف کرده و گفته است که امید می‌رود باکو اهداف خود را از اقدامات خود علیه روابط دو جانبه توضیح دهد».

وزارت خارجه فرانسه افزود: « فرانسه بار دیگر بر حمایت از عادی‌سازی روابط میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در چارچوب احترام به قوانین بین‌المللی و تمامیت ارضی دو کشور تأکید می‌کند، این صلح به نفع دو کشور و تمامی منطقه خواهد بود».

پس از آن که الهام علی اف، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان پاریس را به حمایت از ارمنستان در مناقشه منطقه‌ای بین ایروان و باکو بر سر منطقه قره باغ متهم کرد، روابط دو کشور تیره و تار شده است. همچنین طی ماههای اخیر دو کشور برخی از دیپلمات‌های یکدیگر را از خاک خود اخراج کرده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آمادگی ایران برای کمک به مردم در معرض سیل در امارات
  • اعلام آمادگی ایران برای کمک به امارات
  • تاکید ایران و امارات بر توسعه روابط دو جانبه
  • رهبر انصارالله: عملیات ایران، معادلۀ جدیدی برای پاسخ به حملات اسرائیل ایجاد کرد/ برخی کشورهای عربی به بهانه جلوگیری از تشدید تنش، به دنبال ممانعت از واکنش ایران بودند/ عربستان و امارات خود را رهبر کشور‌های عربی معرفی می‌کنند، اما حمایتی از فلسطین نکردند
  • چشم‌انداز روابط ایران و کشورهای عربی پس از «وعده صادق»؛ سیاست خارجی ایران منطبق بر «واقعیت‌های میدانی» است
  • روابط دوستانه ۲ کشور زمینه ساز تقویت مناسبات است
  • روابط خارجی استان قزوین با کشورهای خارجی تقویت می شود
  • ایران در پاسخ به رژیم صهیونیستی با کشور‌های منطقه در تعامل بود
  • فرانسه سفیر خود را از جمهوری آذربایجان فراخواند
  • اسرائیل بدون چراغ‌ سبز آمریکا اقدامی نخواهد کرد