Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-25@11:03:02 GMT

اثر پفک بر بدن انسان مشابه اثر دود سیگار است

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۷۲۶۷۹

علی اکبر حق ویسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا ، با تاکید بر اهمیت تغذیه سالم و تاثیر مخرب تنقلات کارخانه‌ای از جمله پفک بر بدن افراد جامعه، به ویژه کودکان عنوان کرد: پفک از جمله تنقلات پرطرفدار و محبوب بین تمامی افراد جامعه، به ویژه کودکان است که به اندازه محبوبیت خود، دارای مضرات فراوانی است که یکی از علل آن وجود اسید چرب ترانس در پفک است که زمینه بروز سکته و سرطان را در مصرف کنندگان فراهم می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: درصد خیلی زیاد رنگی که در تولید این محصول به کار میرود، غیرمجاز و درصد اندکی از آن رنگ مجاز است که البته اکثر کارخانه‌های تولیدی، به ویژه کارخانه‌های استان قم ادعایی مبنی بر استفاده از رنگ‌های تماما مجاز در محصولات خود دارند که صحت و سقم آن مشخص نیست.

رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم ادامه داد: کودکان اغلب در میان وعده‌ها از تنقلات استفاده می‌کنند؛ نمک، روغن و رنگ موجود در پفک که زمینه ساز بیماری‌های فراوانی نیز هستند سبب بروز تشنگی شدید پس از مصرف می‌شوند، این امر باعث می‌شود که دستگاه گوارش حجیم شده و اشتهای کودکان کاهش یابد و یا به اصطلاح کودکان دچار سیری کاذب شوند که همین مسئله زمینه ساز سوءتغذیه و سایر بیماری ها می‌شود.

حق ویسی در ادامه سخنان خود مبنی بر مضرات پفک بیان کرد: بدن انسان دارای سلول های مختلفی است که اگر ماده مضری به آن وارد شود تمامی سلول هارا به خود درگیر می‌کند؛ اسید چرب ترانس موجود در پفک بیش از همه عروق قلب و مغز را به خود درگیر می‌کند که در کنار عوامل دیگری در بدن سبب بروز بیماری های جدی می‌شود.

میوه و سبزیجات؛ دفع‌کننده سموم از بدن

وی با تاکید بر اینکه کبد انسان بیشتر سموم وارد شده را به خود می‌گیرد و بیش از همه بخش ها در معرض آسیب است گفت: میوه و سبزیجات از جمله مواد مغذی هستند که مصرف آنها سبب دفع سموم بدن از جمله کبد می‌شود که متاسفانه مردم با اهمیت ندادن به توصیه های مکرر سازمان بهداشت، کارشناسان تغذیه و پزشکان مصرف آن را جدی نمی‌گیرند.

حق ویسی مضرات پفک را بیش از تصور عموم دانست و عنوان کرد: گرما دیدن شدید مواد تشکیل دهنده پفک طی فرآیند سرخ شدن منجر به ایجاد سموم و مواد مضری میشود که این مواد اثری شبیه به مواد شیمیایی موجود در دود سیگار داشته و سبب ابتلای افراد به انواع سرطان ها می‌شود که امری حائز اهمیت و قابل توجه است.

رئیس گروه تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم با تاکید بر اهمیت نقش مردم در تامین امنیت غذایی جامعه اضافه کرد: امنیت غذای جامعه مبتنی بر تلاش سه گروه دولت، جامعه علمی و مردم است که اگر مشارکت و اراده مردم نباشد امنیت غذایی شکست می‌خورد و این امر نیازمند توجه بیشتر مردم به سلامت غذایی خود و خانواده و مصرف مواد غذایی سالم و مفید است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۲۶۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند

عطیه رزازی مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: مشکل اصلی جامعه ما افزایش روند چاقی در گروه سنی کودک و نوجوان است که طبق بررسی‌های به عمل آمده، ۲۰ درصد کودکان و نوجوانان استان دچار چاقی شکمی هستند.

وی با بیان اینکه استان قزوین هم‌پای شاخص‌های کشوری پیش می‌رود، اما جزو استان‌هایی است که چاقی در آن یک زنگ خطر محسوب می‌شود، اضافه کرد: برای این معضل باید مداخلاتی از خانه و توسط والدین شروع شود و کل خانواده باید طبخ مواد غذایی را اصلاح کنند تا به کاهش اضافه وزن، تناسب اندام و شرایط اغذیه سالم برسیم.

رزازی با بیان اینکه دریافت مواد غذایی باید متناسب با شرایط هر انسانی در نظر گرفته شود و تحرک بدنی و فعالیت فیزیکی نیز با توجه به سن وی باید تعریف شود، افزود: دانش آموزان در برنامه ریزی‌های کشوری، باید روزی یک ساعت فعالیت بدنی و میانسالان روزی نیم ساعت تحرک فیزیکی مناسبی داشته باشند.

این مسئول چاقی را تجمع بیش از اندازه چربی در بدن به نسبت قد انسان تعریف کرد و گفت: در یک فرد بزرگسال با ۱۶۰ سانتی متر قد، ۶۰ کیلوگرم وزن طبیعی محسوب می‌شود و اگر این وزن به ۷۰ کیلوگرم برسد، دچار چاقی می‌شود، اما کودک و نوجوان به این دلیل که در سن رشد قرار دارند، تغییرات قد با توجه به سن آنها اتفاق می‌افتد و نمی‌توان یک وزن مشخصی تعیین کرد، بلکه چاقی کودکان و نوجونان با نمودار‌های استاندارد رشد مشخص می‌شود که وزن و قد آن‌ها در چه وضعیتی قرار دارد.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین بیان کرد: وضعیت اقتصادی در کشور و سواد مردم در مصرف کیک، شیرینی، شکلات و فست فود دست به دست هم داده تا شاهد افزایش اضافه وزن در کودکان و نوجوانان باشیم.

رزازی به عوامل موثر در چاقی و اضافه وزن اشاره کرد و افزود: برخلاف باور عموم که ژنتیک را علت اصلی چاقی می‌دانند، اما تغییر الگوی زندگی از جمله شیوه زندگی ماشینی در عصر شهرنشینی، نوع رژیم غذایی و نداشتن تحرک بدنی از دلایل اصلی افزایش روند چاقی محسوب می‌شوند.

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: تحقیقات نشان داد که به علت افزایش قیمت مواد غذایی همانند گوشت و میوه و سبزیجات، مردم غذا‌هایی با قیمت ارزان همانند نان، برنج، ماکارانی که دارای کربوهدیرات ها، روغن هستند را مصرف می‌کنند که ارزش سیرکنندگی بیشتری دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • پینوکیویی که کارآفرین است
  • سلامت جامعه در گرو کاهش مصرف پلاستیک و سیگار
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان/ نمادی از فرهنگ پهلوانی در« پهلوان و فیل»
  • مواد شیمیایی ماریجوانا 5 برابر سیگار
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان
  • روحانیت باید توجه به آخرت را به جامعه تزریق کند
  • ۲۲ درصد دانش آموزان قزوینی دچار اضافه وزن هستند
  • سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی
  • اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی ویژه خانواده و بانوان در البرز
  • این چند نکته ساده کمک می‌کند که بدون عطر خوشبو شوید!