Web Analytics Made Easy - Statcounter

رای الیوم در مقاله ای به قلم "فوزی بن یونس بن حدید" نویسنده تونسی درباره توقیف نفتکش انگلیسی «استینا ایمپرو» در تنگه هرمز نوشت: پس از اعلام توقیف این نفتکش از سوی ایران، انگلیس عصبانی شد و ایران را تهدید کرد. اما گویا فراموش کرده که همین کار را چند هفته پیش با ایران کرده و نفتکش این کشور را در تنگه جبل طارق توقیف کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رویدادها همگی به دنبال تشدید تنش ها در تنگه هرمز برای تحریک ایران در منطقه می باشد. چه بسا این اقدام ایران نیز مقابله به مثل بوده است که در جهان اسلامی کنونی نادر است. امروز و بعد از توقیف نفتکش انگلیسی، بر همگان روشن شد که ایران آنگونه که جان بولتون، بنیامین نتانیاهو و دیگران تصور می کنند، کشور ساده و ضعیفی نیست. تهران با قدرت های بزرگی چون آمریکا، انگلیس و فرانسه دقیقاً مانند خودشان عمل می کند، پایاپای. ایران قدرتی است که ما آن را می خواهیم و این همان رفتاری است که می خواهیم غرب آن را ببیند تا درک کند یک قدرت اسلامی در منطقه وجود دارد که نمی توانند ثبات و امنیتش را متزلزل کنند.

رای الیوم افزود: ایران در کنار آمریکا، انگلیس و اروپا از موضع قدرت سخن می گوید و تلاش می کند که دیدگاه خود را که احترام گذاشتن متقابل است، بر این قدرت ها تحمیل کند و آنها را از وارد کردن اتهام به ایران و تحمیل تحریم های اقتصادی برای تسلیم کردن ان منصرف کند. چیزی که غرب امروز آن را درک نمی کند، این است که ایران یک قدرت است و به سایر قدرت ها در جهان اجازه توهین یا تعدی به حقوقش را نمی دهد. این مسئله در ادعای دونالد ترامپ برای سرنگونی پهپاد ایرانی توسط نیروهای آمریکایی در آب های خلیج فارس به خوبی نمایان است. ایران با انتشار تصاویر و فیلم های مربوط به این پهپاد ادعای ترامپ را تکذیب کرد.

رای الیوم نوشت: دلیل اصلی و مهم تنش ها و درگیری ها در منطقه خروج آمریکا از توافق هسته ای است. البته تا زمانی که مذاکرات واقعی میان ایران و آمریکا صورت نگیرد، این کشمش های سیاسی در منطقه ادامه خواهد داشت. این در حالی است که نمایندگان دموکرات آمریکا سعی دارند دولت این کشورش را به سمت مذاکره با تهران و دست کشیدن از اقدامات بیهوده علیه ایران سوق دهند.

به نوشته رای الیوم، ایران امروز به دنیا ثابت کرده که یک قدرت اسلامی بزرگ در منطقه و جهان است و کسی نمی تواند با آن مقابله کند زیرا ایران با دشمن خود مقابله به مثل خواهد کرد. از این رو دشمن هرگز تن به رویارویی مستقیم با ایران نخواهد داد زیرا اگر دست به چنین حماقتی بزند قطعاً شکست خواهد خورد. حال باید منتظر ماند و دید که با توجه به حوادث جاری در منطقه، آیا ائتلاف های جدید در آن شکل خواهد گرفت یا اینکه توافق جدیدی میان آمریکا و ایران برای آرام کردن اوضاع ایجاد خواهد شد، توافقی متوازن که به نفع دو طرف باشد.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۲۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت برقراری موازنه قدرت

به گزارش قدس آنلاین، در همین راستا نیویورک تایمز و فارین پالیسی تحلیل‌های متفاوتی را ارائه داده‌اند و به نکات متفاوتی اشاره کرده‌اند. نیویورک تایمز در مطلبی درباره حمله رژیم صهیونیستی به اصفهان با عنوان« محدود اما با سیگنال بزرگ» نوشت : اسرائیل به یک شهر استراتژیک در ایران حمله کرد و نشان داد می‌تواند به مرکز برنامه هسته‌ای ایران حمله کند. البته مقامات ایرانی انفجارهای اصفهان را کم اهمیت جلوه دادند و حتی احتمال دادند اسرائیل مسئول آن نبوده باشد».

نیویورک تایمز در۱۹ آوریل ۲۰۲۴ می‌نویسد: بیش از یک دهه، اسرائیل بارها و بارها بمباران موشکی را تمرین کرده تا نشان دهد توانایی این را دارد مراکز هسته‌ای ایران را از بین ببرد، اما پس از حمله، اسرائیل تقریباً چیزی در مورد حمله محدود خود- که به نظر می‌رسد خسارت کمی به ایران وارد می‌کند- مطرح نکرده است. مقامات آمریکایی خاطرنشان کردند تصمیم ایران در راستای کم اهمیت جلوه دادن انفجارهای اصفهان را می‌توان تلاش آشکاری از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای جلوگیری از دور دیگری از تنش قلمداد کرد. از آن سو، در داخل کاخ سفید، مقامات از پنتاگون، وزارت امور خارجه و سازمان‌های اطلاعاتی خواستند در مورد این عملیات سکوت کنند و امیدوارند تلاش‌های ایران برای کاهش تنش‌ها در منطقه کمتر شود.

فارین پالیسی نیز در مصاحبه دو یادداشت‌نویس خود به نقل از خانم «اما اشفورد» اعتراف جالبی می‌کند: اسرائیلی‌ها در تمام این ماجرا کاملاً بی تقصیر نبوده‌اند. حمله ایران واکنشی به حمله اسرائیل به ساختمان سفارت ایران در سوریه بود. پاسخ ایران هم کاملاً مورد انتظار بود و هم نسبتاً محدود.

این عضو ارشد برنامه راهبردی بزرگ بازسازی ایالات متحده در مرکز استیمسون ادامه می‌دهد: اطلاعات ایالات متحده در ابتدا ارزیابی کرد ایران هیچ نقشی در طراحی حملات ۷ اکتبر نداشته و اگرچه حماس ممکن است نیابتی ایران باشد، اما در این مورد یک‌جانبه عمل کرد. البته ایران از اکتبر به طور قابل توجهی مهار شد اما پس از حمله به سفارت ایران این تعادل برهم خورد و دولت اسرائیل به وضوح مقصر آن است. اگر ایالات متحده به عراق حمله نمی‌کرد، شاید ایران این همه نیابت منطقه‌ای نداشت. اگر «آرتور بالفور» از یک دولت یهودی در فلسطین حمایت نمی‌کرد، این اتفاق نمی‌افتاد. 

متیو کرونیگ، ستون نویس در فارین پالیسی و معاون رئیس جمهور و مدیر ارشد مرکز راهبردی و امنیت اسکوکرافت شورای آتلانتیک معتقد است: ایران باید درک کند هزینه‌های حمله به ایالات متحده و متحدان و شرکای آن بسیار بیشتر از منافع آن است. هدف اصلی سیاست دفاعی ایالات متحده بازدارندگی است. بازدارندگی چیزی نیست جز تهدید تشدید تنش. چنانچه پنتاگون گزارش می‌دهد زمان ایران برای رسیدن به بمب تنها ۱۲ روز است. توافق هسته‌ای ایران به تعهدات سابق خود باز نمی‌گردد، راه حل این است: بازدارندگی با ایران را دوباره روی میز بگذارید و برنامه هسته‌ای آن را تنزل دهید. 
هرچند ستون نویس دیگر مجله سیاست خارجی نظر دیگری دارد : بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران، می‌تواند به تأخیر در هسته‌ای شدن ایران بینجامد، اما مطمئناً آن را برای مدت طولانی به تعویق نمی‌اندازد.

جنگ بزرگ‌تر، ایران را هسته‌ای می‌کند
خانم اشفورد می‌نویسد: یک جنگ بزرگ‌تر مطمئناً ایران را از داشتن یک سلاح هسته‌ای به قدرت کامل سلاح‌های هسته‌ای سوق خواهد داد؛ چرا که فشارحداکثری بر ایران ناموفق بود. نکته مهم این بود که ایرانیان حمله را از قبل اطلاع دادند و پهپادهای با حرکت کند را انتخاب کردند تا بیشتر آن‌ها را مورد هدف قرار دهند. اما کاملاً واضح است ایرانی‌ها می‌خواستند پیامی ارسال کنند و به دنبال تشدید اوضاع نبودند.

زینب اصغریان

دیگر خبرها

  • تثبیت موقعیت ایران پس از عملیات وعده صادق
  • قدرت‌نمایی حکیمانه
  • ایران قدرتی منطقه‌ای است که به تدریج به قدرت جهانی تبدیل خواهد شد
  • بررسی دستاوردهای ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 
  • ضرورت انسجام جهان اسلام برای مقابله موثر با هر گونه اجحاف به کشور‌های اسلامی
  • اراده ایران در کنشگری فرامنطقه‌ای
  • سقوط دانشگاه‌های چهار کشور بزرگ جهان در رتبه‌بندی QS
  • معاریو: آمریکا اذعان کرد که ایران قدرت منطقه‌ای است
  • قدرت‌نمایی ایران و ناکامی اسرائیل اپوزیسیون را سرخورده کرد
  • ضرورت برقراری موازنه قدرت