Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-23@09:25:07 GMT

آمریکا در صدد است برجام را به ورطه شکست بکشاند

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۷۴۶۶۴

آمریکا در صدد است برجام را به ورطه شکست بکشاند

محمدجواد ظریف گفت: دولت آمریکا به‌رغم سرمایه‌گذاری کل دنیا برای انعقاد موافقت‌نامه هسته‌ای، در صدد است تا آن را به ورطه شکست بکشاند. آمریکایی‌ها در روند محقق ساختن این هدف خود نه تنها قطعنامه‌های مربوط به شورای امنیت را نقض کرده‌اند، بلکه به روشی ملامت‌آمیز آنانی را که بر آن بوده‌اند تا به موافقت‌نامه مزبور وفادار مانده و آن را رعایت کنند، تحریم کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر شنبه (۲۹ تیر) به وقت تهران، در نشست وزیران امور خارجه جنبش عدم تعهد در کاراکاس (ونزوئلا) سخنرانی کرد که متن کامل آن به شرح زیر است:

بسم اللِه الرّحمن الرّحیم
آقای رییس، عالی‌جنابان، خانم‌ها و آقایان؛ اجازه می‌خواهم سخنان خود را با سپاس از مردم و دولت جمهوری بولیواری ونزوئلا برای سازماندهی عالی این نشست و نیز میهمان‌نوازی گرم شما آغاز کنم.

نشست‌ها و رایزنی‌های منظم ما به عنوان اعضای جنبش عدم تعهد نشان‌دهنده عزم ما برای حفظ و تقویت جنبش و ارتقاء همکاری‌های خود در مسیر حفاظت از منافع ملت‌های‌مان است. در مواجهه با چالش‌های سهمناک کنونی و همچنین چالش‌های در حال ظهور، نیازمند به کاربست ظرفیت کامل جنبش خویش هستیم.

موج نوین ماجراجویی یک‌جانبه‌گرایانه افراطی آمریکا مهم‌ترین چالشی است که اکنون تقریباْ همگی ما به طریقی با آن روبه‌رو هستیم. این چالش در حال تضعیف حاکمیت قانون در سطح بین‌المللی است و به انحاء گوناگون صلح و ثبات در سراسر جهان را در معرض تهدید قرار داده است. همکاری بین‌المللی در بسیاری از زمینه‌ها از جمله تجارت آزاد، محیط زیست، حاکمیت قانون، سازمان‌های بین‌المللی و مواردی بیشتر به گونه‌ای بی‌سابقه در حال صدمه دیدن و خدشه‌دار شدن است. در شرایطی که برخی ملت‌ها از ناحیه تحریم‌های اقتصادی یک‌جانبه و تهاجم نظامی تهدید می‌شوند، دیگر ملت‌ها بار سنگین ضربات ناشی از موج سیاست‌های حمایت‌گرانه ناپخته آمریکا را تحمل می‌کنند. وضعیت به گونه‌ای است که حتی بسیاری از متحدان آمریکا در معرض سیاست بی‌سابقه مداخله در امور داخلی آن‌ها قرار دارند. با یادآوری نتایج فاجعه‌آمیز موج قبلی یک‌جانبه‌گرایی آمریکا در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی شامل اشغال‌گری‌ها، بی‌رحمی‌ها و افراط گرایی خشن، بر ما است تا در مقابل این موج جدید ایستادگی کرده و آن را به عقب برانیم.

کشور من پیشتاز و در خط مقدم جبهه مقاومت در برابر تمایلات یکجانبه‌گرایانه جدید آمریکا است که از جمله تروریسم اقتصادی تمام عیار را شامل می‌گردد. کوشش‌های صمیمانه ما برای پاسخگویی به نگرانی مربوط به برنامه هسته‌ای صلح‌آمیزمان، که بی‌پایه هم هست، در شمار یکی از بسیار قربانیان یک‌جانبه‌گرایی نوین است. دولت آمریکا به‌رغم سرمایه‌گذاری کل دنیا برای انعقاد موافقت‌نامه هسته‌ای، در صدد است تا آن را به ورطه شکست بکشاند. آمریکا در روند محقق ساختن این هدف خود نه تنها قطعنامه‌های مربوط به شورای امنیت را نقض کرده است، بلکه همچنین به روشی ملامت‌آمیز آنانی را که بر آن بوده‌اند تا به موافقتنامه مزبور وفادار مانده و آن را رعایت کنند، تحریم کرده است.
دخالت فاحش آمریکا در امور داخلی ونزوئلا دولت میزبان ما از جمله از طریق دامن زدن به تلاش‌های مربوط به کودتای نظامی در ماه آوریل گذشته نمونه‌ای دیگر از رفتار بدخواهانه آمریکا است. نکته تازه در این زمینه آن است که دولت جدید آمریکا نقاب از چهره برداشته و بی‌احترامی آشکار و بی‌پرده خود نسبت به حقوق بین‌الملل و حقوق ملت‌های مستقل را به نمایش گذاشته است. مردم ونزوئلا همانند هر کشور دیگری مرجع اصلی و عالی انتخاب رییس جمهور خود هستند، همان‌گونه که در ماه مه ۲۰۱۸ چنین کردند. آنان اکنون حق دارند تا در دفاع از رییس جمهور برگزیده خویش به پاخیزند.

در موردی مشابه، سیاست یک‌جانبه‌گرایانه، بوالهوسانه و شریرانه آمریکا در حال نابودسازی هر مبنایی است که پیش از این برای حل و فصل مسأله فلسطین با محوریت اشغال آن بنا نهاده شده بود. تحرکات غیرقانونی آمریکا که انکار حقوق اساسی مردم فلسطین را هدف دارد، در حال تشدید وضعیت در سراسر خاورمیانه است. اندک رژیم‌های عرب که با این تحرکات و دیگر طرح‌های توطئه‌آمیز آمریکا همراهی می‌کنند، نه تنها به مردم فلسطین خیانت می‌نمایند که صلح و امنیت سراسر منطقه را به مخاطره می‌افکنند.

آقای رییس! مخالفت با یک‌جانبه‌گرایی و کوشش برای حاکمیت قانون در سطح بین‌المللی از زمان تأسیس جنبش عدم تعهد پیوسته در صدر دستور کار آن بوده است. اکنون که نظم قانونمند بین‌المللی بیش از هر زمانی در گذشته مورد تهدید است، لازم است که دولت‌های عضو جنبش عدم تعهد در صفی واحد قرار گرفته و بر چگونگی رفع این تهدید تمرکز کنند که اگر چنین نکنیم، همه بازنده خواهیم بود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: وزیر امور خارجه ونزوئلا توافق هسته ای تحریم های ایران جنبش عدم تعهد صندوق توسعه ملی تنگه هرمز اسماعیل هنیه جان بولتون نفتکش سازمان بنادر و دریانوردی آیت الله جنتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۴۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات آخرین دور از مذاکرات آتش‌بس غزه/ حماس توافق پیشنهادی آمریکا و مصر را رد کرد

جزئیات منتشر شده از آخرین دور از مذاکرات آتش‌بس در نوار غزه که در قاهره برگزار شد، حاکی از آن است که حماس توافق پیشنهادی آمریکا و مصر را که در برگیرنده مطالبات طرف صهیونیستی بوده است، رد کرده است.

به گزارش ایسنا، تهدید قطر درباره کناره گیری از میانجیگری میان حماس و رژیم صهیونیستی در پرونده جنگ غزه، بر رایزنی‌ها سایه انداخته است، رایزنی‌هایی که طی هفته اخیر مخصوصا پس از تاکید حماس بر مخالفت خود با هرگونه توافقی که شامل تاریخ دقیق توقف جنگ غزه، بازگشت آوارگان و امداد رسانی به آنها پیش از هر گونه تبادل اسرا و زندانیان نباشد، متوقف شده است.

در همین زمینه، روزنامه الاخبار لبنان نوشت درواقع صحبت از تلاش آمریکا برای احیای این رایزنی ها در سریع‌ترین زمان ممکن است.

این روزنامه در ادامه نوشت طرف مصری هشتم آوریل خواهان برگزاری یک نشست فوری با رهبران حماس شد تا این جنبش را در جریان یک توافق پیشنهادی قرار دهد که به قول خودش حاوی ایده‌های پیشرفته‌ای است و می‌تواند رکود موجود در این مذاکرات را بشکند.

حماس پس از بررسی متوجه شد که مصر با هماهنگی با آمریکا یک توافق پیشنهادی آماده کرده است. از این روی، «خلیل الحیه» معاون رئیس حماس در نوار غزه عازم قاهره شد و با «عباس کامل» رئیس سرویس اطلاعات عمومی مصر و معاونش «احمد عبدالخالق» دیدار کرد.

اما سپس مشخص شد که این توافق پیشنهادی حاوی هیچ چیز جدیدی نیست که پاسخگوی شروط مقاومت فلسطین در توقف جنگ غزه و خروج کامل رژیم صهیونیستی از این باریکه باشد.

این در حالی است که جنبش حماس به منظور تحقق این شروط خود، تعداد اسیران فلسطینی را که قرار بود در ازای آزادی اسرای صهیونیستی آزاد شوند، تغییر داده است اما هیچ کدام از اینها محقق نشده است.

پس از بازگشت الحیه به دوحه، جنبش حماس اعلام کرد که پس از مشورت پاسخ خود را درباره این توافق پیشنهادی ارائه خواهد کرد و در این حین با تماس‌های پیاپی مصر و قطر روبرو شد.

مصر در این تماس‌ها مدعی شد «به محض موافقت حماس، اسرائیل موظف به رعایت کامل شرایط خواهد بود».

همین موضوع خشم حماس را برانگیخت و او توافق پیشنهادی را رد کرد و مصر برای حل و فصل موضوع اعلام کرد این توافق پیشنهادی را ضمن مشورت با آمریکا تدوین کرده است و بعد هم اعلام کرد «اسرائیل با آن موافق است». اما «ابتدا باید حماس با این توافق پیشنهادی موافقت کند تا اعتبار پیدا کند».

جنبش حماس پس از رایزنی با جنبش جهاد اسلامی و دیگر گروه‌های مقاومت فلسطین این توافق پیشنهادی را رد کرد و پس از مداخله‌های طرف قطر، مقرر شد که پاسخ در قالب یک نامه باشد و حماس نیز همان پاسخی که ۱۴ مارس ارسال کرده بود، بدون هیچ تغییری در مطالبات خود به مصر فرستاد.

این پاسخ حماس موجب عصبانیت مصر، آمریکا و حتی قطر شد و آنها اعلام کردند انتظار داشتند «حماس انعطاف بیشتری از خود نشان دهد» اما حماس بار دیگر به میانجی‌ها تاکید کرد که توافق پیشنهادی که در آن سه اصل زیر نباشد، قابل قبول نخواهد بود:

اول: ذکر دقیق تاریخ نهایی توقف جنگ غزه، تاریخ عقب‌نشینی کامل نیروهای اشغالگر از غزه.

دوم:  بازگشت بی‌قید و شرط تمامی ساکنان به مناطق خود و انتقال آزادانه کمک‌ها.

سوم: انجام تبادل اسرا، با این قید که شامل شروط سابق دشمن صهیونیستی نباشد.

در سایه بن بست مذاکرات آتش‌بس غزه به دلیل کارشکنی رژیم اشغالگر و فریبکاری‌های آمریکا، امروز (شنبه) یک منبع ارشد وابسته به مقاومت فلسطین اعلام کرد که از نظر حماس درحال حاضر هیچ زمینه‌ای برای مذاکره با رژیم اشغالگر وجود ندارد.

این منبع در گفت‌وگو با المیادین اظهار داشت که اسرائیلی‌ها به میانجی‌ها اطلاع داده بودند که پاسخ حماس (به پیشنهاد میانجی‌ها) به معنای شکست مذاکرات است و تا زمانی که حماس موضع خود را تغییر ندهد آنها هیچ هیئتی را برای مذاکره نمی‌فرستند.

منبع مذکور در ادامه تاکید کرد که حماس به مطالبات اصلی خود که شامل آتش‌بس جامع، خروج نیروهای اشغالگر از غزه، بازگشت آوارگان به مناطق خود و بازسازی غزه می‌شود، پایبند است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • کنعانی: در برجام آمریکا زیر میز دیپلماسی زد نه ایران/ اقدام ایذایی در اصفهان اقدامی بی‌ارزش بود
  • گفت و شنود/ بعدش چی؟!
  • ظریف: ترامپ از من چند بار دعوت به مذاکره کرد، ولی ما اجازه نداشتیم/ آمریکایی‌ها هم در برجام علاقمند به سرمایه‌گذاری در ایران بودند
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف: ترامپ برای مذاکره از من دعوت کرد
  • افشاگری ظریف از دعوت ترامپ برای مذاکره + جزئیات
  • احیای برجام در میانه بحران؟
  • جزئیات آخرین دور از مذاکرات آتش‌بس غزه/ حماس توافق پیشنهادی آمریکا و مصر را رد کرد