Web Analytics Made Easy - Statcounter

عاطفه رشنویی شامگاه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت معاش کارکنان پایگاه‌های میراث فرهنگی به ویژه چغازنبیل به عنوان نخستین اثر میراث جهانی ایران اظهار داشت: حقوق کارکنان پایگاه‌های میراث ملی و میراث جهانی جزیی از هزینه حفاظت از این میراث و مهم‌ترین بخش آن است زیرا حفاظت با کیفیت زندگی عامل انسانی، ارتباط مستقیم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: کارکنان در یک سوم از سال علاوه بر دریافت نکردن حقوق، به دلیل واریز نشدن حق بیمه، دفترچه‌های درمانی خود و خانواده‌هایشان را نیز نتوانسته‌اند تمدید کنند.
مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت تپه از تفاوت نحوه پرداخت دستمزد کارکنان پایگاه‌های میراث جهانی با سایر بخش‌های سازمان میراث فرهنگی انتقاد کرد و گفت: حقوق بیشتر کارکنان شاغل در پایگاه چغازنبیل از محل اعتبارات عمرانی پرداخت می‌شود، از آنجا که اعتبارات عموماً در کشور نیمه دوم سال ابلاغ می‌شود لذا از پایان سال مالی عمرانی یعنی تیرماه، تا ابلاغ اعتبار جدید، اعتباری برای واریز حقوق ماهانه کارکنان پایگاه میراث جهانی چغازنبیل وجود ندارد و این مشکل فراگیرتر از پایگاه چغازنبیل و هفت‌تپه است.
وی تاکید کرد: در این میان تفاوتی میان کارکنان بخش کارشناسی و کارکنان بخش کارگری وجود ندارد و به محض اینکه پیگیری مطالبات ما به نتیجه برسد، همه کارکنان از آن بهره‌مند خواهند شد.
به گفته رشنویی، مشکل پرداخت حقوق کارکنان پایگاه چغازنبیل و سایر پایگاه‌های میراث ملی و جهانی کشور نیازمند اصلاح بخش‌هایی از قانون خدمات کشوری و پیگیری بین وزارتخانه‌ای است و در حوزه اختیار مدیریت پایگاه‌ها قرار ندارد با این حال پیگیری های مدیریت پایگاه میراث جهانی چغازنبیل برای وصول مطالبات کارکنان ادامه دارد.

مدیر پایگاه میراث جهانی چغازنبیل و هفت‌تپه همچنین با انتقاد از سازمان‌ها و دستگاه‌های دولتی و مستقل در استان خوزستان گفت: متأسفانه دستگاه‌های بیرون از سازمان میراث فرهنگی نیز با وجود جلسات متعدد و قول‌های مساعد حمایت‌های مالی، به مرحله عمل که می‌رسند، وعده‌های خود را فراموش می‌کنند این در حالی است که حمایت از فرهنگ کشور بخشی از مسوولیت‌های مدنی این دستگاه‌ها و وظایف فرهنگی آنهاست.
وی تاکید کرد: زندگی حفاظت‌گران میراث جهانی برای ما مهم‌ترین بخش از زنجیره حفاظت از میراث است و ما به عنوان نماینده این کارکنان پیگیری‌ها برای وصول مطالبات و همچنین اصلاح ساختار پرداخت دستمزد را ادامه خواهیم داد.

به گزارش ایرنا معبد زیگورات چغازنبیل که نخستین اثر باستانی ایران است که به ثبت جهانی رسیده در فاصله ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شوش و ۲۰ کیلومتری هفت تپه در شمال خوزستان واقع است.
این سازه در سال ۱۹۷۹ میلادی در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت.
محوطه باستانی هفت‌تپه در بخش جنوب شرقی شهرستان شوش و در فاصله ۱۵ کیلومتری آن واقع شده است.
این محوطه از اهواز مرکز استان خوزستان ۱۰۰ کیلومتر و از چغازنبیل ۲۲ کیلومتر فاصله دارد.

۷۱۶۴/‏۶۰۰۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حقوق چغازنبیل میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۵۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود

صمد ابراهیمی نژاد، امروز در نخستین کنفرانس بین المللی موزه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: سه وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و وزارت کشور در برگزاری این کنفرانس ایفای نقش می‌کنند و این، اهمیت موضوع را نشان می‌دهد و دانشگاه محقق اردبیلی همواره در برگزاری این قبیل رویدادها پیشرو بوده است.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری افزود: ما در وزارت علوم، وظیفه داریم در کنار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای حفظ و انتقال میراث فرهنگی به آیندگان تلاش کنیم و موزه‌ها فقط محل بازدید اشیاء تاریخی نیستند بلکه مکانی برای تحقیق، ترویج و آموزش هویت پیشینیان ما به شمار می‌روند.

او ادامه داد: در دانشگاه‌ها نیز گنجینه‌هایی به شکل موزه داریم که باید حفظ و معرفی شوند و اگر به دنبال اشاعه تمدن ایرانی اسلامی هستیم باید ابتدا آگاهی کاملی نسبت به هویت و پیشینه خودمان داشته باشیم و آنها را به نسل‌های جدید منتقل کنیم.

مدیرکل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: با عنایت به انقلاب تکنولوژی باید نگران ناآگاهی فرزندان از گذشته خود باشیم و لازم است برای حفظ و اشاعه موزه‌ها از هیچ کوششی دریغ نکنیم.

چینی خانه بقعه شیخ صفی الدین اردبیل قدیمی‌ترین موزه ایران است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل هم در این کنفرانس گفت: قدمت موزه به تاریخ تمدن بشر بر می‌گردد و موزه‌ها در واقع موسسه ای غیرانتفاعی برای نشان دادن سیر توسعه یافتگی هستند و ریشه بسیاری از علوم، صنایع و هنرها همچون ابداع چرخ ارابه، تیر و کمان و کشف آتش که منشاء توسعه بوده، از تمدن‌های شرقی نشات گرفته و سپس به غرب راه یافته است.

حسن محمدی ادیب افزود: نخستین شکل از موزه در هزاره اول قبل از میلاد در بین النهرین متجلی شده در دو سده آخر قرن بیستم مکان‌هایی متاثر از اسطوره‌های رومی و یونانی و به عنوان موزه وجود داشته است و همزمان با قرن ۱۶ و بروز عصر صفویه در ایران، موزه تجلی بیشتری یافته است و احداث مکان‌هایی برای نشان دادن اشیاء تاریخی و نفیس در فرانسه رایج بوده است.

او با بیان اینکه از دوره قاجاریه و پهلوی واژه موزه در ایران رواج یافته است، گفت: بررسی سابقه موزه در ایران، ما را به عصر صفوی بر می‌گرداند و در دوره شاه عباس، نسخ خطی و تاریخی در موزه ای در اصفهان به نمایش گذاشته شده و شاه عباس با علاقه به اردبیل به عنوان پایتخت فکری و عقیدتی صفویان و زادگاه اجدادش، تصمیم گرفت عمارتی بی نظیر در جوار مرقد نیاکانش به دست مهندسی سرشناس بسازد که همان چینی خانه امروز بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی است.

 مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: صحبت از موزه در ایران، بدون اشاره به اردبیل حق مطلب را ادا نمی‌کند و موزه چینی خانه بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی از قدیم محل نمایش هدایای امپراطوران چین بوده است و آن را به عنوان موزه فرهنگی هنری و قدیمی ترین موزه ایران معرفی می‌کنیم و امیدواریم امانتداری امین برای هویت و میراث فرهنگی کشور باشیم.

اردبیل جزو ۱۰ استان برتر گردشگری است

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار اردبیل نیز در این کنفرانس اظهار کرد: موزه‌ها برای جمع آوری و نشان دادن هویت فرهنگی جوامع مهم هستند و حماسه‌ها و کارکردهای حماسی و باورها و سنت‌های اجداد ما را نشان می‌دهند و در حوزه‌های سیاسی و امنیتی نیز کارکرد دارند.

کاظم دبیر افزود: موزه‌ها در انسان‌ها احساس خوش دقت در گذشته‌ها، خودباوری و تقویت اراده قومی و میهنی را خلق می‌کنند و این کنفرانس نیز در حقیقت، باز تولید همین ارزشهاست و استان اردبیل با تاریخ فاخر و قابل تامل، جزو ۱۰ استان برتر از حیث مقاصد اصلی گردشگران است.

ورود ۱۲۰ مقاله به دبیرخانه کنفرانس

رئیس کنفرانس بین المللی موزه‌ها نیز در این رخداد علمی و فرهنگی با اشاره به لغو پرواز برخی مهمانان خارجی و داخلی این کنفرانس گفت: به دبیرخانه این کنفرانس حدود ۱۲۰ مقاله ارسال شده که در بخش‌های مختلف به آن پرداخته می‌شود و جایگاه موزه‌ها در توسعه کشورها منحصر به فرد است و ما انسان‌ها گذشته ای داریم و امروز که زمان حال زندگی می‌کنیم، فرزندان ما و حتی خودمان از سیر تحول گذشته خود آگاهی کاملی نداریم.

جبرائیل رزمجو افزود: یکی از وظایف ما شناساندن آن سیر تحول است و این از کارکردهای موزه‌هاست و از همین رو در کشورهای توسعه یافته و مدرن، بیش از سایر ممالک به موزه‌ها ارزش و بها می‌دهند و از اینرو موزه‌ها در آن کشورها به عنوان یکی از مقاصد اصلی بازدید گردشگران داخلی و خارجی به شمار می‌آیند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • جزئیات تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی به قرارداد کار معین در سال ۱۴۰۳
  • بیش از ۳۲ هزار نفر کارمند در نظام اداری ایلام اشتغال دارند
  • تجلیل از بازماندگان ناو جوشن در بوشهر+ عکس
  • هویت ملی در هر حوزه‌ای ثبت جهانی شود
  • تبدیل وضعیت کارکنان شرکتی به قرارداد کار معین در سال ۱۴۰۳
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • آمریکا: درباره به‌رسمیت شناختن طالبان تصمیم نگرفته‌ایم
  • پاسخ معاون وزیر کار به درخواست افزایش حقوق کارگران: از کارکنان بیشتر شده
  • رونمایی از ثبت جهانی کاروانسرای دیر گچین قم
  • اقدامات خودجوش کارکنان برای پاکسازی محیط نیروگاه برق ری + تصاویر