Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخت‌تر کردن نظارت‌های هسته‌ای بر ایران در حالی که تمام تعهدات طرف آمریکایی و اروپایی نقض شده، این پیغام را با خود دارد که طرف قاطعیت لازم در ایستادن پای خطوط قرمز و حقوق خود در توافق را ندارد.

به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژه‌های خود نوشت:

اظهارات وزیر خارجه در مصاحبه با رسانه‌های آمریکایی، خلاف تعهدات موقت ایران در برجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ظریف در این گفت‌وگو خواستار برداشتن تحریم‌های آمریکا در ازای تصویب دائمی کردن نظارت‌های مربوط به پروتکل الحاقی ان‌پی‌تی توسط ایران شده است.

وی در نیویورک در پاسخ به سؤالی درباره پیشنهاد نظارت دائمی بر تأسیسات هسته‌ای در صورت لغو دائمی تحریم‌ها گفت: چیزی که من پیشنهاد دادم این بود که اگر آقای ترامپ در این موضوع جدی است که توافق حاصله را به تأیید کنگره می‌رساند، یک پیش‌بینی در توافق فعلی وجود دارد که در سال ۲۰۲۳ ما گمان می‌کنیم که پروتکل الحاقی را که از ما تقاضا می‌کند که همه تأسیسات خود را برای همیشه تحت نظارت سازمان ملل متحد قرار دهیم، به تصویب برسد.

بیشتر بخوانید:

ظریف: با ایران بازی نکنید قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت حق غنی‌سازی ایران را تبدیل به سندی الزام‌آور برای جهان کرد


وی ادامه داد: او (ترامپ) گفته است که نگران بند غروب آفتاب و مدت توافق است؛ (در صورت تصویب پروتکل الحاقی)، برای همیشه خواهد بود؛ نه حتی برای ۱۰۰ سال، بلکه به طور دائمی خواهد بود. البته این اقدام، نیازمند این است که آمریکا تحریم‌های خود را از طریق تصویب کنگره برای همیشه لغو کند.


ظریف یادآور شد: این چشم‌اندازی است که ما درباره آن مذاکره کردیم. اگر او می‌خواهد که کار بهتری انجام دهد، می‌تواند از همین الان برای این چشم‌انداز اقدام کند و مطمئن شود که ایران سلاح اتمی تولید نخواهد کرد.


اظهارات ظریف مبنی بر تصویب پروتکل الحاقی در ازای برداشتن تحریم‌ها در حالی است که لغو تحریم‌ها، جزو تعهدات آمریکا در توافق هسته‌ای (برجام) است و ایران نباید امتیاز تازه‌ای در ازای وعده نسیه بدهد. نکته مهم در این میان است که به تجربه تاریخ، تعهدات هسته‌ای آسان پذیرفته می‌شود اما هنگام بدعهدی طرف مقابل، این طرف اراده کافی برای اقدام متقابل و متقارن وجود ندارد. ضمن اینکه در دنیا چنین القا می‌شود که ایران در حال ارتکاب یک بی‌قانونی بزرگ است.(!)


ارائه پیشنهاد رسمی و سخت‌تر کردن نظارت‌های هسته‌ای بر ایران در حالی که تمام تعهدات طرف آمریکایی و اروپایی نقض شده، این پیغام را با خود دارد که طرف قاطعیت لازم در ایستادن پای خطوط قرمز و حقوق خود در توافق را ندارد.


در همین حال وندی شرمن معاون وزیر خارجه در دولت اوباما و عضو تیم مذاکره‌کننده آمریکایی گفت: پیشنهاد تصویب پروتکل الحاقی و دائمی شدن بند غروب از سوی وزیر خارجه ایران، گامی بسیار مهم در توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌های آمریکا خواهد بود. وندی شرمن گفت: اگر ایران به دنبال یک حرکت جدی است؛ این پیشنهاد اخیر موثر خواهد بود و گامی بسیار مهم در فروکش کردن تنش‌ها و حذف تحریم‌های آمریکا علیه ایران خواهد بود. شرمن همان کسی است که مدعی شده بود فریبکاری در ژن ایرانی‌هاست. اما گذشت زمان ثابت کرد این صفت، بیش از هر کسی، زیبنده خود و هم‌قطارانش در آمریکاست.

منبع: مشرق

کلیدواژه: دادگاه نجفی بازار سکه و ارز اخبار خودرو نفتکش انگلیسی محمد جواد ظریف برجام آمریکا توافق هسته ای تحریم های جدید آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۵۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا معافیت ونزوئلا از تحریم‌های نفت و گاز را تمدید نخواهد کرد

به گزارش قدس آنلاین، دولت آمریکا در راستای هشدارهای قبلی خود، تصمیم خود مبنی بر بازگشت تحریم‌ها علیه بخش انرژی ونزوئلا به این بهانه که دولت کاراکاس به همه تعهدات خود مبنی بر برگزاری انتخابات آزاد در این کشور عمل نکرده است را اعلام کرد.

به این ترتیب، مجوز عمومی ۴۴ (Licencia General ۴۴) که توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر شده بود و به مدت شش ماه به کاراکاس اجازه داده بود تا نفت و گاز خود را در بازارهای بین‌المللی به فروش برساند، از امروز پنج‌شنبه (۱۸ آوریل/ ۳۰ فروردین) منقضی می‌شود. شرکت‌هایی که تحت تاثیر این لغو معافیت از تحریم‌ها قرار می‌گیرند، تا ۳۱ مه (۱۱ خرداد) فرصت خواهند داشت تا عملیات‌های خود را به پایان برسانند.

اگرچه آمریکا اذعان دارد که نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا و نمایندگانش به برخی از وعده‌های خود در مورد انتخابات، از جمله به‌روزرسانی سوابق انتخاباتی عمل کرده‌اند، اما یک مقام ارشد دولت جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد تصمیم کاخ سفید گفت: واشنگتن معتقد است که ونزوئلا یکی از مهم‌ترین وعده‌ها را محقق نکرده‌ است؛ اجازه دادن به مخالفان برای معرفی نامزد خود».

این مقام آمریکایی به شرط ناشناس ماندن به رسانه‌ها گفت: وزارت خزانه‌داری با اعلام لغو مجوز عمومی ۴۴، یک دوره تسویه حساب ۴۵ روزه برای معاملات مربوط به بخش نفت و گاز در ونزوئلا را صادر می‌کند.

وی گفت با این حال، واشنگتن پس از تصمیم جدید به گفت‌وگو با نمایندگان نیکلاس مادورو و مخالفان ادامه خواهد داد.

وی افزود: ایالات متحده همچنان بر این باور است که توافق باربادوس که میان دولت ونزوئلا و مخالفان منعقد شده است، بدون توجه به تصمیماتش برای اعمال مجدد این تحریم‌ها، همچنان قابل اجرا است.

این مقام مسئول گفت: تمدید نشدن معافیت تحریمی نباید تصمیم نهایی تلقی شود که آمریکا دیگر معتقد نیست که ونزوئلا می‌تواند انتخابات عادلانه برگزار کند.

واشنگتن در ژانویه گذشته (اوایل بهمن) تصمیم گرفت مجوز عمومی ۴۳ را لغو کند، که معاملات مربوط به شرکت معدنی طلای دولتی ونزوئلا به نام مینرون (Minerven) را مجاز می‌کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که شرکت‌های این کشور تا ۱۳ فوریه (۲۴ بهمن) فرصت خواهند داشت تا تراکنش‌های مالی خود را با شرکت مینرون ونزوئلا تسویه کنند.

اکتبر گذشته (مهر- آبان)، دولت مادورو و ائتلاف اصلی مخالفان دولت موسوم به پلتفرم واحد دموکراتیک (PUD) دو توافقنامه جزئی را در باربادوس امضا کردند که در آن احترام به حق هر یک از بازیگران سیاسی برای انتخاب آزادانه نامزد خود برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ در نظر گرفته شده بود.

ماه‌ها پس از توافق دولت و مخالفان ونزوئلا، تلاش مخالفان برای ثبت‌نام ماریا کورینا ماچادو و پس از آن، کورینا یوریس ناکام ماند و این مساله با واکنش آمریکا مواجه شد.

این در حالی است که پس از رد صلاحیت ماچادو و ایجاد موانع برای ثبت نام کورینا یوریس، دیگر نامزد مخالفان دولت، شورای ملی انتخابات ونزوئلا از ثبت نام ادموندو گونزالس دیپلمات سابق به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ ژوئیه (هفتم مرداد) از سوی پلتفرم واحد دموکراتیک خبر داد.

علاوه بر گونزالس، ۱۲ نامزد دیگر نیز برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور ثبت نام کرده‌اند. نیکلاس مادورو نیز نامزدی خود برای انتخابات آینده و تصاحب کرسی ریاست جمهوری برای سومین دوره متوالی (از سال ۲۰۱۳) را به صورت رسمی ثبت کرده است.

خورخه رودریگس رئیس مجلس ملی در واکنش به تصمیم کاخ سفید مبنی بر بازگرداندن دوباره تحریم‌ها گفت: ایالات متحده با لغو مجوز ۴۴ که هدفش بخش نفت و گاز بود، دوبار به پای خود شلیک کرد. وی اطمینان داد که اقتصاد کشورش با وجود اقدامات یکجانبه علیه آن، شاهد بیشترین رشد در منطقه خواهد بود.

رودریگس در نشستی مطبوعاتی که از کانال دولتی Venezolana de Televisión پخش شد، تصریح کرد: در سال ۲۰۲۴، ما به جلو حرکت خواهیم کرد. شما همین الان یک شلیک دوبل به پای خود انجام دادید، زیرا ونزوئلا نشان داد که با وجود آن تحریم‌ها، با وجود شما، ونزوئلا رشد کرده است و کشوری خواهد بود که تولید ناخالص داخلی آن بیش از منطقه رشد خواهد کرد.

رودریگس همچنین به بیان جزئیاتی از پنج دیدار با هیات آمریکایی که در دوحه (قطر)، میلان (ایتالیا) و مکزیک انجام شد، پرداخت. این مقام مسئول تصریح کرد که ونزوئلا از اولین دیدار بارها تکرار کرد که «کشوری مستقل و دارای حاکمیت است».

رودریگس به عنوان رئیس هیات دولت ونزوئلا، سوابق عکس و اسناد امضا شده در دیدارهای مختلف با آمریکا را به رسانه‌ها ارائه کرد که بنا به روایت او مشخص می‌شود «چه کسانی به قول و تعهد خود عمل نکردند».

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آمریکا معافیت ونزوئلا از تحریم‌های نفت و گاز را تمدید نخواهد کرد
  • رسمی؛ قرارداد دنیله ده روسی با آاس رم تمدید شد
  • هیچ رفتاری را که سبب خدشه به تعامل ما با آژانس شود نمی‌پذیریم/ مدیرکل بین برجام و پامان تفکیک قائل شود
  • تابع قانون اقدام راهبردی لغو تحریم‌ها هستیم
  • تابع قانون اقدام راهبردی در لغو تحریم‌ها هستیم
  • بازدید منظم آژانس از تاسیسات هسته‌ای ادامه دارد
  • اسلامی: بازدید منظم آژانس از تأسیسات هسته‌ای/ نظارت ۱۲۰ بازرس
  • استوری جدید گروسی با تگ ایران
  • محدودیت دامنه نوسان سهام تمدید شد
  • تمدید محدودیت دامنه نوسان سهام