Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه دولت دیروز ضمن اهانت به صدا و سیما، در حالی سریال گاندو را در اقدام دولت علیه بودجه این سازمان بی‌تأثیر وانمود کرد که ارگان کارگزاران بر این مسئله صحه گذاشت. به گزارش بلاغ، ارگان دولت دیروز به اهانت علیه صدا و سیما پرداخت. ایران نوشت: «مردم تفاوت پراید و تویوتا را می‌بینند، ولی چرا تفاوت رسانه ملی را با رسانه‌های فرامرزی نباید به چالش کشید؟ در هر حال پراید با همه ضعف‌هایش مردم را جابه‌جا می‌کند و ارزان‌تر از تویوتا تولید می‌شود، ولی تولیدات این رسانه حتی واجد این ویژگی نیز نیستند و گران‌تر از محصول مشابه خارجی تولید می‌شوند و به اندازه پراید هم قادر به ارائه خدمات نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پراید می‌توان مسافرکشی کرد و صدها هزار نفر از این راه زندگی می‌کنند، با برنامه‌های صداوسیما، چه کار می‌توان کرد؟»
این پاسخ روزنامه دولت به رسانه‌ای است که در برجام به موافقان آن سهم 2 برابری نسبت به منتقدان داده است و مردم از آن بابت عدم پوشش ناکارآمدی دولت گلایه می‌کنند.ارگان دولت همچنین نوشت: «طبیعی است که دستگاه‌های دولتی و بدتر از همه دستگاه‌های خودمختار رغبت چندانی برای همراهی با این کار [اختصاص بودجه به دستگاه‌ها مبتنی بر عملکردشان] نداشته باشند، زیرا این کار دست آنان را برای اتلاف منابع می‌بندد و دستگاه‌ها را موظف به شفافیت و پاسخگویی می‌کند. این سیاست برای همه دستگاه‌ها از جمله صداوسیما که از بودجه مردم استفاده می‌کند، اجرایی شده است و باید براساس نظام بودجه‌ریزی عملیاتی و عملکردی پس از ارائه گزارش عملکرد، بودجه دریافت کنند. ولی از آنجا که علاقه‌ای به تن‌دادن به این اقدام مبارک ندارند، همزمانی این کار را با پایان سریال گاندو بهانه کرده‌اند و این‌که دولت به‌دلیل سریال گاندو جلوی بودجه صداوسیما را گرفته است. در حالی که اگر دولت می‌خواست این کار را انجام دهد، آن زمانی که اطلاعات نحوه فروش نفت را منتشر کردند، باید این کار را می‌کرد. کار دست‌اندرکاران این شایعه، نوعی تبلیغات و فرار به جلو است. به‌جای آن که پاسخگوی بودجه باشند، می‌خواهند دولت را به موضع انفعال بیندازند. البته اگر دولت بواسطه گزارش لو‌دادن نحوه فروش نفت و این سریال تخیلی و البته رسمی!! بودجه صداوسیما را موقتاً قطع کند تا پاسخگو باشند، کار درستی کرده است، ولی به هر دلیلی علاقه‌ای به ورود به این چالش وجود ندارد، ولی در هر حال در شرایط کنونی باید بودجه عملیاتی و عملکردی اجرایی شود و شفافیت بر عملکرد صداوسیما غالب شود.»جالب است که ارگان دولت خود صراحتاً می‌گوید چون دستگاه‌های دولتی رغبتی برای همراهی با دولت در سیاست بودجه‌ریزی عملکردی نداشته‌اند، دولت‌سراغ صدا و سیما رفته و با طرح این مسئله سعی کرده این گزاره را که دولت به دلیل سریال گاندو سیاست بودجه‌ریزی عملکردی را بر صدا و سیما اعمال کرده، نفی کند، در حالیکه خود عذر بدتر از گناه است چراکه طبعا مؤید عدم هماهنگی و انسجام لازم میان اجزا و دستگاه‌های دولتی با سیاست‌های کلان دولت است. همین دلیل‌تراشی در کنار تصریح ارگان دولت بر این‌که «اگر دولت بودجه صداوسیما را موقتاً قطع کند تا پاسخگو باشند کار درستی کرده است» می‌تواند خلاف مدعای روزنامه دولت را ثابت کند و حکایتگر آن باشد که اقدام دولت در واکنش به پخش گاندو بوده است. مطلب دیگر آن که مسیر مربوط به دور زدن تحریم نفتی پیش از صدا و سیما، در دو رسانه همسو با دولت پخش شده بود. گاندو هم اگر تخیلی بود، چرا اینقدر به جوش و خروش افتاده‌اید؟!
تلاش مدعیان اصلاحات برای به حاشیه بردن گاندو
برخلاف ارگان دولت اما روزنامه سازندگی با این تیتر که «چه کسی پول تلویزیون را می‌دهد؟» نوشت: «بعد از پخش سریال گاندو ظاهراً مشاوران دولت به این نتیجه رسیده‌اند که با بودجه عمومی کشور علیه دولت برنامه‌سازی می‌شود. بنابراین تصمیم گرفته شده که با شفاف‌سازی محل هزینه‌ها، بودجه در اختیار تلویزیون قرار بگیرد! در واقع دولت، شورای نظارت بر سازمان را که مدت‌هاست بدل به نهادی بی‌خاصیت شده را فعال کرده.»
این گزارش بی‌آن که انتقادات تند مقامات دولتی  (به‌ویژه حسام‌الدین آشنا، نوبخت و ربیعی) علیه گاندو و یا علت اصلی آن را مطرح کند در پاسخ به این‌که «چه نتیجه‌ای بگیریم؟» نوشته است: «راستش موضوع روشن است؛ کمترین کارکرد سریال گاندو این بوده که بخشی از بودجه سازمان صداوسیما شفاف شود؛ سازمانی که مانع فعالیت شبکه‌های تلویزیونی اینترنتی می‌شود مالکیت عروسک‌ها و برنامه‌های محبوب را در اختیار دارد و بدون هیچ‌گونه توضیحی به مردم برنامه‌هایی را از آنتن حذف می‌کند و آنتن را به برنامه‌های دیگری می‌دهد، در یک مورد ناچار است شفاف عمل کند.» این گزارش همچنین در توجیه اقدام دولت در گروکشی بودجه‌ای و تحریم مالی صدا و سیما نوشته است: «از طرف دیگر همه متوجه می‌شوند که دولت چطور از ظرفیت مالی‌اش برای حمایت از برنامه‌سازی و تولید فیلم و سریال استفاده می‌کند!» مطمئناً از روزنامه‌ای که سردبیر آن مشاور نهاد ریاست جمهوری است، چیزی جز توجیه‌سازی اقدامات دولت انتظار نمی‌رود اما جای بسی تعجب است، به مسئله‌ای که ابعاد و جزئیات آن در اذهان عمومی مبرهن و مشخص شده ورود کرده و ضمن سانسور واقعیت نفوذ جاسوس در دولت روحانی و عصبانیت دولت از گاندو، سعی کند افکار عمومی را از اصل ماجرا منحرف کند. این خط به حدی برای مدعیان آزادی جدی بوده که در این گزارش، نامه دبیر هیئت دولت به نوبخت درخصوص تحریم مالی صدا و سیما را به لزوم شفافیت بودجه‌ای صداوسیما ربط داده و تیتر زده‌اند «چه کسی پول تلویزیون را می‌دهد؟»
تقصیر خودمان بود از فرصت‌های برجام استفاده نکردیم!
روزنامه اعتماد به نقل از محسن ميردامادي، فعال سياسي اصلاح‌طلب نوشت: «پس از گذشت 40 سال از انقلاب، در بحث سياست خارجي در همان دوران انقلاب توقف كرده‌ايم. اين نگاه سبب مي‌شود نتوانيم فرصت‌ها را به خوبي بشناسيم و از آن استفاده كنيم. در 40 سال گذشته زمان‌هايي بوده كه مي‌توانستيم از فرصت‌ها استفاده كنيم اما استفاده نكرديم. برجام آن ‌طور كه مي‌خواستيم نتيجه نداد؛ بخشي از علت خود ما بوديم و‌ترامپ ضربه آخر را به برجام زد.‌اشكال ما اين است كه فقط منافع خود را مي‌بينيم. بايد منافع همه را ببينيم تا بتوانيم به يك نقطه بهينه برسيم. تعبير من از مذاكره‌اي كه‌ترامپ مي‌گويد، بيشتر ميز محاكمه است. مذاكره آن چيزي كه در روابط ديپلماسي معمول گفته مي‌شود، اين نيست. مذاكره شرايط برابر و محترمانه دارد.»گفتنی است، این‌گونه استدلال‌ها دم دستی‌ترین و البته پرت‌ترین پاسخ برای چرایی خروج آمریکا از برجام و سرنوشت شوم توافق هسته‌ای است. این عبارات که این روزها از مدعیان اصلاحات مکرر شنیده می‌شود، همان‌قدر دقیق و منطبق بر واقعیت است که ادعاهای عجیب و غریب آنها درباره دستاوردهای توافق هسته‌ای واقعی بود. می‌گفتند برجام همه مشکلات کشور را حل می‌کند و حتی آب خوردن مردم و مشکلات آب و هوایی را! مواضع منتقدان برجام در قبال توافق هسته‌ای روشن و ثبت شده است. کدام نقد و هشدار آنان بود که محقق نشد؟ کدام کارشناس و نماینده منصفی می‌تواند منکر این قضیه شود که مشکلات کشور ناشی از سوءمدیریت است؟ سوءمدیریتی که تنها مربوط به این دولت و این جناح و آن جناح نیست. اصلاً یکی از دلایل اصلی ادامه مشکلات و مزمن شدن آنها همین روحیه فرافکنی و انداختن تقصیر بر گردن این و آن است. دولت مدعی عدالت کل دولت‌های پیش از خود را زیر سؤال می‌برد و یکسره تخطئه می‌کند و دولت تدبیر نیز همه مشکلات را بر گردن دولت پیشین می‌اندازد و حتماً دولت بعدی نیز مشکلات را متوجه دولت فعلی خواهد کرد!

سیاست‌های‌اشتباه اقتصادی دولت را نمی‌توان انکار کرد
علی شکوری‌راد، از فعالان مدعی اصلاحات در مصاحبه با روزنامه هشمهری گفت: «من همه کاستی‌ها را مربوط به تحریم‌ها نمی‌دانم و بخشی از این مشکلات را به حساب سیاست‌های ‌اشتباه اقتصادی دولت می‌گذارم و منکر این موضوع نیستم.»دولتمردان بارها با انکار نقش دولت در ایجاد وضع موجود، همه مشکلات را ناشی از تحریم‌ها نامیدند! برای نمونه، چندی پیش حجت‌الاسلام محمود علوی، وزیر اطلاعات گفته بود: «در این شرایط اقتصادی باید برای مردم توضیح داد که گرانی‌ها کار دولت نیست بلکه این دشمنان هستند که با فشار تحریم‌ها می‌خواهند ملت ایران را تسلیم کنند اما موفق نمی‌شوند.»محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز چندی پیش گفته بود: «درخصوص فشار اقتصادی باید بگوییم دولت در این خصوص قصوری نداشته و جهان با یک پدیده نادر به‌نام‌ ترامپ مواجه شده است.»روحانی، خرداد 92 گفته بود: «ریشه همه مشکلات به مدیریت و کارآمدی دولت بازمی‌گردد.»

دولت اختیارات و امکانات گسترده‌ای دارد، اما متأسفانه دولتمردان قصور و تقصیرهای خود را به گردن دیگران می‌اندازند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۵۷۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، لایحه بودجه ۱۴۰۳ پس از کش و قوس‌های فراوان در روزهای اخیر در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید. البته اطلاعات مربوط به تخصیص منابع همانند سال‌های گذشته بحث‌ها و حواشی بسیاری به همراه داشت. اما هر ساله یکی از مهم‌ترین بخش‌های بودجه مربوط به منابع تخصیصی دانشگاه‌ها و آموزش عالی است.

بیشتر بخوانید: بازسازی خوابگاه‌های دانشجویی اولویت صندوق رفاه وزارت علوم /۲۹ هزار ظرفیت خوابگاهی در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده‌ است

شاید برای دانشجویان دانشگاه‌های ذیل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جالب باشد که بدانند آیا می‌توانند به افزایش کیفیت و کمیت امکانات رفاهی دانشگاه‌ها در پی تخصیص بودجه صندوق رفاه دانشجویان در سال تحصیلی آینده امیدوار باشند یا خیر؟

افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویان قابل قبول است

برای دریافت پاسخ این سوال با مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با ابراز خرسندی از افزایش بودجه صندوق در ۱۴۰۳ اظهار کرد: بودجه رشد داشته است. البته به علت اینکه این افزایش بسیار بوده، بهتر است که بیان نشود چرا که ایجاد حساسیت می‌کند.

وی با بیان اینکه ما از افزایش بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رضایت داریم، گفت: با توجه به گشایش‌های بودجه‌ای که صورت می‌گیرد؛ صندوق رفاه نیز وام‌های دانشجویی را افزایش می‌دهد.

گنجی ادامه داد: هیئت امنا صندوق رفاه دانشجویان مردادماه تشکیل جلسه خواهد داد و ما تلاش داریم در آنجا مشکلات را مطرح و بودجه را بهبود ببخشیم تا امکانات رفاهی دانشجویی مناسب و تاثیر گذار باشد.

افزایش وام ودیعه مسکن برای سال تحصیلی آینده

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم با اشاره به وام ودیعه مسکن بیان کرد: بودجه این وام به صورت کامل در اختیار صندوق رفاه است. این وام در سال ۹۹ برای شهرستان‌های کوچک حدودا ۱۵ میلیون تومان بود؛ اما اکنون این وام ۶۰ میلیون تومان است. به این معنا که وام ودیعه مسکن ۴۰۰ درصد رشد داشته یا چهار برابر شده است. همچنین این وام برای شهرهای بزرگ از ۲۰ میلیون تومان به ۹۰ میلیون تومان رسیده است. یعنی چهار و نیم برابر رشد داشته است.

وی ادامه داد: وام ودیعه مسکن برای دانشجویان ساکن تهران حدود ۲۵ میلیون تومان بود که برای سال تحصیلی کنونی به ۱۲۰ میلیون است. به عقیده من؛ افزایش رقم این وام راهگشا زندگی دانشجویان است.

تامین بودجه وام شهریه برعهده صندوق رفاه نیست

گنجی با تصریح بر اینکه ردیف بودجه وام شهریه دانشجویی از بودجه صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم جدا است، گفت: دولت‌های گذشته از سال‌های ۸۶ تا ۹۹ ردیف بودجه‌ای را تعریف کرده و از آن به دانشجویان وام شهریه پرداخت می‌کرد. این ردیف بودجه در دولت سیزدهم حذف می‌شود. در حال حاضر نیز ما به دنبال احیا این بودجه هستیم.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم اضافه کرد: دولت‌های احمدی نژاد یعنی نهم و دهم، ردیف بودجه مستقل و مجزائی را برای وام شهریه دانشجویان اختصاص می‌دهد. هر سال نیز بر اساس این بودجه، مبالغ وام‌ها به دانشجویان پرداخت می‌شود. این روند تا زمان دولت دوازدهم نیز ادامه داشته است. ما نمی‌دانیم بر اساس چه اتفاق و تصمیمی سازمان برنامه و بودجه این ردیف بودجه را از دولت حذف کرده است.

وی مطرح کرد: ما تلاش داریم تا این ردیف بودجه را به دولت یا صندوق بازگردانیم تا دوباره بتوانیم دوباره وام شهریه را از سال ۱۴۰۴ پرداخت کنیم. البته تا زمانیکه که این موارد ابلاغ نشود، بنده نمی‌توانم قول دهم که مشکل ردیف بودجه وام شهریه حل شده است یا خیر.

اختصاص بودجه قابل قبول به دانشگاه‌ها از سوی دولت

گنجی با بیان اینکه تامین بودجه و تهیه زمین برای خوابگاه‌های دانشجویی(مجردی-متاهلی) برعهده دانشگاه‌ها است، گفت: در واقع تامین بودجه تا ساخت و تاسیس خوابگاه بر عهده دانشگاه است و صندوق در این باره مسئولیتی ندارد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم افزود: دولت امسال بودجه خوبی را برای خوابگاه‌های دانشجویی به دانشگاه‌ها تخصیص داده است. بنابراین بودجه خوابگاه ها به حساب صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم واریز نمی‌شود.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1228131 برچسب‌ها بودجه

دیگر خبرها

  • مروری بر بودجه در سال ۱۴۰۳؛ دست دولت در جیب مردم برای جبران کسری!
  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟
  • خادم: پیچ هرز را هر چقدر بپیچانی، هرز است
  • تظاهرات دانشجویی در آرژانتین 
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • افزایش نظامی گری دولت انگلیس
  • آیا ایران نفت خود را مفت می‌فروشد؟
  • حمله تند دولت به ایران خودرو به خاطر فیلم جنجالی پژو پارس
  • قیمت نفت در بودجه چند دلار است؟