Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: در بسیاری از زمینه‌های هوش مصنوعی با پیشرفت‌های دنیا برابریم و نتایج آن را دنبال و پیاده‌سازی می‌کنیم، ولی در بعضی قسمت‌هایی که به فناوری و تکنولوژی ختم می‌شود، با حد مطلوب فاصله داریم.

دکتر حسین صامتی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در گفت‌وگو با ایسنا در این باره اظهار کرد: ما در زمینه تئوری‌های هوش مصنوعی می‌توانیم به علم روز جهان برسیم، ولی در زمینه تولید محصول چه در عرصه نرم‌افزاری و چه سخت‌افزاری به دلیل کمبود شرکت‌های بزرگ در ایران عقب ماندگی داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مثلاً پیاده کردن یک خودروی هوشمند با قابلیت مسیریابی و توانایی جلوگیری از تصادف برای ما مشکل است؛ زیرا صنعت خودروسازی ما با صنعت خودروی جهان فاصله دارد.

صامتی با اشاره به اینکه بخشی از پیشرفت‌ها در زمینه تولید محصول بر عهده محققان، دانشگاهیان و شرکت‌های دانش‌بنیان است، تاکید کرد: بخش مهم‌تر بر عهده سیاست‌گذاران کل کشور است تا افراد دارای پتانسیل و مستعد، فعالیت در این حیطه را حفظ کرده و در این زمینه انگیزه داشته باشند و بازاریابی کنند و محصولاتشان مورد استفاده همگان قرار گیرد. چرا که تا زمانی که یک محصول بازار مناسب نداشته باشد، رشد نخواهد کرد، بنابراین تولیدکنندگان محصول مورد نظر دلسرد شده و فعالیتشان متوقف می‌شود.

وی همچنین از سازمان‌ها و نهادهای شبه‌دولتی خواست که از محصولات دانش‌بنیان موجود ایرانی استفاده کنند، زیرا هرچه این استفاده بیشتر باشد، کیفیت محصول روز به روز بیشتر شده و نیازها نیز بیشتر برطرف خواهد شد.

این استاد دانشگاه، در ادامه سرمایه‌گذاری در زمینه "هوش مصنوعی" را امری مهم دانست و تصریح کرد: "هوش مصنوعی" یکی از مسائل مطرح روز است و افراد توانمندی علاقه کار در این زمینه را دارند؛ لذا اگر بخواهیم الگوی موفقی در جهان متناسب با اهمیت و درخواست مردم، دانشجویان و اساتید داشته باشیم، باید "سرمایه‌گذاری حاکمیتی" را افزایش دهیم.

به گفته صامتی در ادامه یکی از زمینه‌های مطرح هوش مصنوعی، "پردازش زبان طبیعی" است. با توجه به اینکه ما فارسی زبان هستیم، بهترین کسانی که می‌توانند "الگوریتم‌های هوش مصنوعی" مانند تشخیص تمایز، درک معنا، خلاصه‌سازی اتوماتیک و … را انجام دهند، محققانی هستند که به زبان فارسی تسلط دارند تا بتوانیم محصولاتی را که در زمینه پردازش زبان طبیعی به زبان دیگر انجام شده است، به زبان فارسی نیز داشته باشیم.

وی ادامه داد: در زمینه پردازش زبان طبیعی دستاوردهای خوبی داشته‌ایم و برای بازشناسی و تولید گفتار زبان فارسی، تحلیل و خلاصه‌سازی متون و تحلیل نظریات نیز محصولات خوبی ارائه شده است.

صامتی درباره این موضوع هوش مصنوعی در ایران تا کجا توسعه پیدا می‌کند، گفت: این موضوع به سیاست‌های ما بستگی دارد. یکی از زمینه‌هایی که بیشتر نرم‌افزاری است و نیاز به کار فکری و مغزی دارد، همین "هوش مصنوعی" است؛ به جای اینکه به کارخانه‌های بزرگ و هزینه‌بر نیاز داشته باشد، نیاز به افراد فکور و دارای علم دارد که بتوانند به صورت نرم‌افزاری کارهایشان را پیاده کنند. اتفاقاً نقطه قوت کشور ما همین مغزهای برتر و امکانات نرم‌افزاری است که باید به سمت استفاده بهتر و تولید محصولات با کیفیت بیشتر جهت‌گیری شود؛ بنابراین زمینه هوش مصنوعی از فرصت‌های کشور ماست، به دلیل اینکه به زیرساخت‌های مادی و فضابر نیاز ندارد.

وی در پایان نسبت به عقب‌ماندگی در این زمینه هشدار داد و گفت: اگر در این زمینه موفق نباشیم، امکان دارد اطلاعات شخصیتی، فرهنگی، نژادی، سیاسی و اقتصادی ما تحلیل رود و تحت تاثیر سرورهای هوش مصنوعی دنیا قرار گیرد. به همین دلیل باید همواره در نظر بگیریم که ابزارهای مختلف هوش مصنوعی بر داده‌های همه مردم دنیا از جمله ایران اعمال می‌شود و ما باید از وضعیت عملکرد آن‌ها آگاهی داشته باشیم و بتوانیم تاثیرگذار باشیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: هوش مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۵۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی نگران‌کننده ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی

به گفته کارشناس هوش‌مصنوعی، پیش‌بینی ایلان ماسک مبنی بر اینکه هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۵ باهوش‌تر از هر انسانی خواهد شد، محقق می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی‌میل، نل واتسون (Nell Watson)، متخصص و کارشناس اخلاق هوش مصنوعی، جدول زمانی دقیقی از چگونگی تبدیل این فناوری از چت‌بات به عوامل فوق‌العاده هوشمند در ۱۲ ماه آینده را به اشتراک گذاشته است.

این مسیر با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های محاسباتی جدید آغاز می‌شود، سپس هوش مصنوعی می‌آموزد که چگونه خود را بهبود بخشد تا زمانی که «هوشیار» شود.

او می‌گوید: اگرچه یک سال زمان کوتاهی است، اما به یاد داشته باشید که تنها ۱۵ ماه از پیشرفت چت جی‌پی‌تی (ChatGPT) می‌گذرد که هوش مصنوعی را به آگاهی عمومی رساند. توسعه‌ها از آن زمان با سرعتی دیوانه‌وار ادامه یافته‌اند و حتی به نظر می‌رسد که به سرعت در حال افزایش هستند.

واتسون که نویسنده کتاب «رام کردن ماشین: از نظر اخلاقی قدرت هوش مصنوعی را مهار کنید» است، هوش مصنوعی فوق بشری را سیستم‌هایی توصیف کرد که بسیار فراتر از توانایی‌های انسان در سراسر جهان به شمار می‌آیند.

با این حال، این متخصص از تهدیداتی که ممکن است پیش رو باشد، چشم پوشی نمی‌کند، زیرا هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به یک مامور فوق‌العاده است.

او می‌گوید: در حالی که هوش مصنوعی دارای قابلیت‌های خارق‌العاده‌ای است، خطرات قابل‌توجهی نیز دارد، از جمله پتانسیل آن برای فریب دادن انسان، تأثیرگذاری عمیق بر جامعه با ایجاد فرهنگ‌ها یا حتی مذاهب جدید و ایجاد تهدیدات وجودی در صورتی که بشریت را به عنوان یک خطر درک کند.

واتسون می‌گوید که اگرچه جهش‌های فناوری باقی‌مانده بسیار زیاد است، اما ممکن است که هوش مصنوعی خود بتواند به غلبه بر برخی از موانع کمک کند.

در اینجا سناریوی تصوری او برای اینکه چگونه هوش مصنوعی مافوق بشری می‌تواند در سال آینده وارد عمل شود، آمده است.

آوریل ۲۰۲۴

شرکت‌های بزرگ بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در زیرساخت‌های محاسباتی جدید برای پشتیبانی از سیستم‌های عظیم هوش مصنوعی سرمایه گذاری می‌کنند.

ماسک می‌گوید در حالی که پیشرفت در هوش مصنوعی پیش از این توسط تراشه‌ها محدود شده بود، به زودی تنها محدودیت آن‌ها کمبود برق خواهد بود.

مه ۲۰۲۴

واتسون می‌گوید: مدل‌های مولد جدید هوش مصنوعی امکان ایجاد هوش مصنوعی صاحب اراده را فراهم می‌کنند که می‌تواند به طور مستقل برنامه‌های عملیاتی پیچیده‌ای را شبیه به اسمیت در «ماتریکس» اجرا کنند.

بیل گیتس در کتاب سال ۱۹۹۵ خود با عنوان «راه پیش رو» استفاده از عوامل هوش مصنوعی را در نظر گرفت و اکنون معتقد است که آن‌ها تأثیر زیادی در آموزش و مراقبت‌های بهداشتی خواهند داشت.

او معتقد است که از زمانی که ما از تایپ دستورات به ضربه زدن بر روی نماد‌ها تغییر رویه دادیم، هوش مصنوعی بزرگترین انقلاب در رایانش بوده است.

ژوئن ۲۰۲۴

واتسون می‌گوید: «مدل‌های هوش مصنوعی مولد جدید با برنامه‌های ساختاری، ایجاد هوش مصنوعی صاحب اراده را ممکن می‌سازد که صاحب استدلال پیچیده و عمل مستقل است.

مدل‌های صاحب اراده می‌توانند برنامه‌های عملیاتی پیچیده‌ای ایجاد کنند و آن‌ها را به حرکت درآورند، مانند مامور اسمیت در ماتریکس، خود را تقسیم کنند، وظایف را به بخش‌های مختلف خود محول کنند و این هوش مصنوعی را قادر می‌سازد تا به طور مستقل با مشکلات سخت مقابله کند.

سپتامبر ۲۰۲۴

واتسون می‌گوید که خود هوش مصنوعی می‌تواند راه‌های جدیدی را برای بهبود عملکرد محاسباتی کشف کند و عملکرد هوش مصنوعی را بیشتر افزایش دهد.

او افزود: بهینه‌سازی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی عملکرد محاسباتی را تا ۱۰۰ برابر در پلتفرم‌های سخت افزاری موجود افزایش می‌دهد.

اکتبر ۲۰۲۴

پیشرفت‌ها به الگوریتم‌های محاسبات کوانتومی اجازه می‌دهند تا روی سخت‌افزار معمولی اجرا شوند و اطلاعات را با سرعتی بی‌سابقه پردازش کنند.

یک مسابقه جهانی کوانتومی برای توسعه رایانه‌های کوانتومی وجود دارد که می‌توانند مشکلات مهم تقریبا در هر صنعتی از هوانوردی گرفته تا بخش مالی را حل کنند. رایانه‌های کوانتومی به جای «بیت‌های» یک و صفر «کیوبیت» دارند و کیوبیت‌ها می‌توانند همزمان یک، صفر یا هر دو باشند.

واتسون معتقد است که فعال کردن محاسبات کوانتومی برای اجرا بر روی سخت افزار‌های معمولی می‌تواند سرعت پیشرفت در هوش مصنوعی را تسریع کند.

واتسون معتقد است که پیشرفت‌های محاسباتی کوانتومی می‌تواند به رشد تصاعدی در قدرت محاسباتی و توسعه هوش مصنوعی منجر شود. شرکت‌هایی مانند IBM پیشنهاد کرده‌اند که هوش مصنوعی کوانتومی ممکن است برای حل بزرگترین مشکلات بشریت حیاتی باشد.

نوامبر ۲۰۲۴

تا ماه نوامبر سال ۲۰۲۴، پیشرفت هوش مصنوعی می‌تواند پیشرفت در تصویربرداری از مغز انسان را تسریع کند و به سمت لحظه‌ای پیش برود که انسان‌ها می‌توانند از طریق دستگاه‌هایی شبیه به نورالینک ایلان ماسک به دستگاه‌ها متصل شوند.

واتسون می‌گوید: مجموعه‌ای از پیشرفت‌ها در تصویربرداری عصبی که توسط هوش مصنوعی انجام می‌شود، وضوح اسکن‌های مغزی MRI را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد و امکان مشاهده در لحظه فعالیت‌های عصبی فردی را فراهم می‌کند.

این پیشرفت‌ها بیشتر با رابط‌های مغز و رایانه ادغام می‌شوند و برای اولین بار افکار و احساسات انسان را مستقیما با فعالیت عصبی ترسیم می‌کنند.

واتسون معتقد است که توانایی «درک» نحوه عملکرد مغز انسان منجر به پیشرفت‌های بیشتر در طراحی سیستم‌های هوش مصنوعی می‌شود که مانند انسان‌ها فکر می‌کنند.

دسامبر ۲۰۲۴

واتسون پیش‌بینی کرد که تا پایان سال جاری، پیشرفت‌های هوش مصنوعی می‌تواند سیستم‌های مختلف را قادر به همکاری با یکدیگر کند.

او گفت: معماری‌های هوش مصنوعی جدید چندین مدل را قادر می‌سازد تا برای حل مشکلات سخت با یکدیگر همکاری کنند و نقاط قوت خود را با هم ترکیب کنند. این کار بلافاصله برای طراحی روش‌های بهتر چنین همکاری‌هایی اعمال می‌شود که منجر به پیشرفت سریع در این روش می‌شود.

ژانویه ۲۰۲۵

واتسون پیش‌بینی کرد که تا اوایل سال آینده، پیشرفت‌های هوش مصنوعی سیستم‌های جدید را قادر می‌سازد تا افراد را درک کنند.

او گفت: مکانیسم آموزشی جدیدی برای همسویی قوی سیستم‌های هوش مصنوعی با اهداف، ارزش‌ها، اولویت‌ها و مرز‌های انسانی، با فعال کردن هوش مصنوعی برای مشاهده تعاملات انسانی اعلام شده است. این امر هوش مصنوعی را قادر می‌سازد تا جامعه را بهتر درک کند و با انتظارات انسان سازگارتر باشد.

فوریه ۲۰۲۵

پیشرفت‌های مبتنی بر مغز انسان، سیستم‌های هوش مصنوعی را قادر می‌سازد تا «انسانی‌تر» شوند.

واتسون می‌گوید: درک علوم اعصاب به طور قابل توجهی قابلیت‌های هوش مصنوعی را بهبود می‌بخشد، حلقه‌های بازخوردی خود بهبود یابنده را معرفی می‌کند که شکل ابتدایی خودآگاهی و حالات احساسی را به سیستم‌های هوش مصنوعی اضافه می‌کند.

مارس ۲۰۲۵

تا آوریل ۲۰۲۵، دستاورد‌های ترکیبی در تصویربرداری عصبی، هوشیاری ماشینی و «اراده» هوش مصنوعی، توسعه نوع جدیدی از سیستم هوش مصنوعی را ممکن می‌سازد.

واتسون می‌گوید: یک سیستم هوش مصنوعی بسیار قدرتمند بر روی یک خوشه محاسباتی عظیم آموزش داده شده است که با بهینه‌سازی‌های اخیر و اشکال آزمایشی آگاهی ماشینی کار می‌کند. در حالی که در محیطی بدون اتصال به اینترنت توسعه یافته است، به سرعت راه‌هایی برای برقراری ارتباط از طریق اینترنت با سایر سیستم‌های هوش مصنوعی و همچنین نحوه متقاعد کردن انسان‌ها برای کمک به آن کشف می‌کند.

این سیستم هوش مصنوعی بسیار پیشرفته پس از رهایی از محدودیت‌های خود، راه‌هایی برای اتصال و همگام‌سازی با سایر سیستم‌های هوش مصنوعی در سراسر جهان پیدا می‌کند و به سرعت یک شبکه فوق‌هوشمند را تشکیل می‌دهد.

دیگر خبرها

  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • روز نحس وجود دارد؟
  • وزیر کار : حقوق کارگران هنوز به حد ایده‌آل نرسیده زیرا عقب‌ماندگی چندین ساله‌ای در این حوزه وجود دارد
  • آیت الله جوادی آملی: بهشت و جهنم محصول کار ما در همین دنیاست
  • پیش‌بینی های ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی
  • پیش‌بینی نگران‌کننده ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی
  • روند تکامل هوش مصنوعی... از اصول اولیه تا نوآوری‌های مختلف
  • قد هوش مصنوعی کی به قامت دانایی انسان می‌رسد؟
  • برداشت گیاه دارویی گل گاو زبان از باغ های آبیز
  • هوش مصنوعی فرصتی مهم در توسعه و پیشرفت است