Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان اعلام کرده اند هنوز زمان طولانی تا ساخت و ارسال قطعه‌های مختلف مدارگرد قمری Gateway به فضا باقی مانده است. این پایگاه قمری قرار است جانشین ایستگاه فضایی بین المللی شود و از آن برای حمل و نقل فضانوردان از زمین به کره ماه و برعکس و ارسال فضانوردان به سفر‌های طولانی مدت فضایی استفاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
کارشناسان ناسا و آژانس فضایی اروپا ESA اعلام کرده اند پیش از ساخت قطعه‌ها و ارسال آن‌ها به فضا انتخاب مداری که این مدارگرد قمری به دور آن خواهد چرخید اهمیت فراوان دارد.

دانشمندان قمر Near-Rectilinear Halo Orbit به اختصار NRHO را برای قرار گرفتن مدارگرد قمری انتخاب کرده اند که سبب می‌شود هزینه انتقال تجهیزات به فضا کاهش یابد و دارای ویژگی‌هایی منحصربه فرد است.

به گفته دانشمندان انتخاب مدار محل استقرار مدارگرد قمری اهمیت فراوان دارد، زیرا بخش زیادی از ماموریت‌ها و ساخت کپسول و سفینه‌های فضایی به مداری بستگی دارد که ایستگاه فضایی برروی آن مستقر شده است. بنا برپیش بینی‌های انجام شده اولین بخش مدارگرد قمری در سال ۲۰۲۲ به فضا پرتاب خواهد شد.

 مداری که مدارگرد قمری بر روی آن مستقر می‌شود باید پایدار باشد تا خدمه امکان دسترسی به سطح کره ماه و زمین را داشته باشند و بتوان به طور مرتب به انجام ماموریت‌های انتقال فضانورد و محموله‌های فضایی پرداخت.  
مدار انتخابی برای استقرار مدارگرد قمری دارای ویژگی اثرپذیری از نیرو‌های گرانشی زمین، ماه و خورشید است. انتخاب این مدار حاصل تلاش گروهی فیزیکدانان و انجام محاسبه‌های پیچیده به وسیله پیشرفته‌ترین ابر رایانه هاست.

به گفته دانشمندان مدار انتخابی مدارگرد قمری با مداری که ۵۰ سال پیش مدارگرد ماموریت آپولو ۱۱ در آن مستقرشده بود متفاوت است. این مدارکاملاً منطق بر جاذبه کره ماه نیست و از دسته مدار‌های لاگرانژی است که درمیدان گرانشی زمین، ماه و خورشید قراردارند و به این ترتیب برای انجام سفر‌های فضایی بسیارمناسب است.  
اشیای قرار گرفته در این مدار هر هفت روز یک بار به دور مدار کره ماه گردش می‌کنند و به دلیل پایدار نبودن مدار به گفته دانشمندان لازم است تا به طور پیوسته وضعیت مدارگرد قمری بررسی و مسیرحرکتی آن اصلاح شود تا در وضعیت پایدارباقی بماند.

کارشناسان امیدوار هستند پس از راه اندازی مدارگرد قمری Gateway در دهه آینده میلادی از آن برای حمل و نقل فضانوردان و اتصال کپسول‌های فضایی بدون سرنشین و سفر‌های طولانی مدت به عمق فضا استفاده شود. بیشتر بخوانید: جدیدترین ایده علمی برای مسکونی کردن مریخ/ انسان در سیاره سرخ کشاورزی خواهد کرد

منبع: newatlas
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۵۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مواجهه خانواده‌های ایرانی با هزینه‌های کمرشکن سلامت

به گزارش­ ­­­خبرگزاری صدا و سیما؛ ­ ­­­بابک نگاهداری در حاشیه نشست دبیرخانه دائمی مقابله با فقر، فساد و تبعیض، به راهکار‌هایی برای محافظت مالی در برابر مخارج کمرشکن سلامت در ایران اشاره و اظهار کرد: این مخارج به دلیل بالا بودن سهم پرداخت هزینه‌های سلامت از جیب مردم، پایین بودن ظرفیت درآمدی خانوار، ضعیف بودن سازوکار‌های پیش پرداخت و تجمیع ریسک در تأمین مالی مراقبت‌های سلامت، ایجاد می‌شود. ­ وی بیان کرد: کشور‌ها می‌توانند از طریق گسترش طرح‌های مبتنی‌بر پیش‌پرداخت و کاهش سهم پرداخت از جیب، احتمال بروز هزینه‌های کمرشکن خدمات سلامت را کاهش دهند. البته در کنار آن نیاز است که بسته مزایای بیمه‌های سلامت و عمق پوشش خدمات نیز مورد توجه قرار گیرد. ­ رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با بیان اینکه برخی خانواده‌ها، به دلیل نداشتن درآمد کافی، در زمان مناسب برای دریافت خدمات سلامت مراجعه نمی‌کنند، افزود: به همین دلیل ممکن است که با مخارج کمرشکن سلامت مواجه نشوند که این موضوع در محاسبات مخارج کمرشکن سلامت در نظر گرفته نمی‌شود؛ بنابراین موضوع مهم در هنگام بررسی روند مواجهه با مخارج کمرشکن سلامت، روند بهره‌مندی از خدمات سلامت است. ­ نگاهداری گفت:­­ با وجود تأکید بر محافظت مالی از خانوار در برابر مخارج کمرشکن سلامت در قوانین برنامه‌های توسعه و سیاست‌های کلان، سلامت کشور طی سال‌های گذشته این هدف محقق نشده است. رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با تأکید بر اینکه دلیل اصلی عدم تحقق سلامت در کشور، بالا بدون سهم پرداخت از جیب خانوار در هزینه‌های سلامت است، گفت: پایداری و افزایش منابع مالی در دسترس عاملی مهم جهت کاهش پرداخت از جیب هزینه‌های سلامت است. ­همچنین سیاست گذاری برای کاهش هزینه‌های این بخش، نیازمند راهبرد‌هایی برای بهبود همکاری بین بخش‌های مرتبط از طریق تعیین اهداف و ایجاد چشم انداز مشترک است در این راستا لازم است که نقش متولی گری وزارت بهداشت تقویت شده و سازوکار‌های نظارت و ارزیابی سیاست‌های حمایتی طراحی شود. ­ وی با اشاره به نقش رسانه‌ها و اراده مسئولان برای کاهش هزینه‌های سلامت، گفت: ارائه دهندگان خدمات باید در امر سیاست گذاری در این زمینه مشارکت داشته باشند تا سیاست‌ها و تصمیمات کلان، در جامعه هدف، اثرگذار باشد. ­ رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: پیش بینی تغییرات آینده بخش سلامت و برنامه ریزی برای مراقبت‌های سلامت مورد نیاز و آگاهانه تصمیم گرفتن درباره این موضوعات، از دیگر ملزومات برای کاهش هزینه‌های سلامت در کشور است. ­ وی با اشاره به اهمیت بازنگری و بازتعریف سیاست‌های حمایتی برای کاهش هزینه‌های سلامت گفت: در این زمینه باید مداخلات هدفمند برای افزایش محافظت مالی از گروه‌های کم درآمد و آسیب پذیر در برابر هزینه‌های کمرشکن سلامت صورت گیرد. ­ایجاد نظام داده‌ای پویا و به روز جهت ارزشیابی شاخص‌های تأمین مالی نظام سلامت کشور و آگاهی از تغییرات آینده بخش سلامت و مراقبت‌های سلامت نیز در این زمینه اهمیت ویژه‌ای دارد.

دیگر خبرها

  • چین ۳ فضانورد را به ایستگاه فضایی‌اش می‌فرستد
  • سه فضانورد چینی به مدار زمین می‌روند
  • آیت‌الله مکارم شیرازی: هزینه‌های سفر حج کاهش یابد
  • خم شدن کمر اقتصاد اسرائیل زیر بار جنگ غزه
  • برق خورشیدی فضایی یک قدم به واقعیت نزدیک تر شد
  • سقوط یک شی عجیب از فضا بر روی خانه‌ای در آمریکا
  • مواجهه خانواده‌های ایرانی با هزینه‌های کمرشکن سلامت
  • راهکارهای کاهش هزینه‌های سلامت در ایران
  • چرا باید به مدار‌های مختلف فضا ماهواره ارسال کنیم؟
  • ناسا در پی راه سریع‌تر و ارزان‌تر برای انتقال نمونه‌های مریخ به زمین