Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@05:36:59 GMT

اخلاص، رمز اثرگذاری «کافی» بود

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۷۶۸۰۸

اخلاص، رمز اثرگذاری «کافی» بود

امروز و به بهانه چهل و یکمین سالگرد درگذشت حجت‌الاسلام احمد ضیافتی کافی یزدی یا همان «شیخ احمد کافی» با برادر کوچک‌تر ایشان آقای حسن ضیافتی کافی یزدی به گفت‌وگو نشستیم.

مریم احمدی شیروان/

جمعه 30 تیرماه سال 1357 با میلاد حضرت ولی‌عصر(عج) مصادف بود اما حضرت امام(ره) به احترام شهدای تبریز اعلام کرده بودند که نیمه شعبان عید نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز پیش از آن، عوامل رژیم شاه مرحوم شیخ احمد کافی را احضار می‌کنند و پس از توهین بسیار، به او سه پیشنهاد می‌شود؛ یا اینکه خودش مهدیه را به رسم هر سال چراغانی و آذین‌بندی کند؛ یا کلید مهدیه را به آن‌ها بدهد تا خودشان آنجا را تزئین کنند؛ و یا اینکه به مشهد سفر کند؛ و مرحوم کافی هم به ناچار سومین راه را انتخاب می‌کند و با همسر و فرزندانش سوار بر خودرو، به سمت مشهد حرکت می‌کنند. اگرچه با گذشت بیش از 40 سال از سانحه‌ای که منجر به درگذشت شیخ احمد کافی شد، هنوز ابعاد آن روشن نشده است اما برادر مرحوم کافی معتقد است، بر اساس ادعای دو نفر از شکنجه‌گران ساواک که پس از پیروزی انقلاب اسلامی در اوین زندانی بودند، شیخ احمد کافی با نقشه رژیم شاه به قتل رسیده است. امروز و به بهانه چهل و یکمین سالگرد درگذشت حجت‌الاسلام احمد ضیافتی کافی یزدی یا همان «شیخ احمد کافی» با برادر کوچک‌تر ایشان آقای حسن ضیافتی کافی یزدی به گفت‌وگو نشستیم. او که 10 سال از مرحوم کافی کوچک‌تر است و همواره یار و یاور برادر بوده از آن روزها حرف‌هایی شنیدنی دارد. مدیریت مهدیه تهران هم بهانه‌ای است برای ادامه راه برادر؛ برادری که هر چند سال‌هاست در میان مردم نیست اما همچنان نام و یادش در دل‌ها ماندگار است.

«کافی» از کودکی تحت آموزش دینی بود

حسن کافی در مورد برادرش می‌گوید: احمد فرزند دوم خانواده و متولد سال 1315 شمسی بود. پدر ما فردی فرهنگی و غیرروحانی بود اما پدربزرگمان مرحوم آیت‌الله میرزا احمد کافی از علمای برجسته یزد بود که ساکن مشهد شده بود. برادرم از پنج سالگی آموزش علوم اسلامی و نهج‌البلاغه و از هفت سالگی حفظ اشعار مذهبی را شروع کرد و پامنبری مرحوم پدربزرگ بود. در 17سالگی وارد مدرسه علمیه نواب مشهد شد و پس از فراگرفتن آموزش‌های لازم در سال 1333 عازم نجف شد و از استادان بزرگی مانند آیت‌الله خویی، آیت‌الله حکیم و آیت‌الله مدنی درس گرفت. محبت او به اهل بیت(ع) سبب شد پس از مدتی کوتاه از طرف آیت‌الله مدنی مأمور به خواندن دعای کمیل در صحن امام حسین(ع) و دعای ندبه در مدرسه سید شود؛ او پس از پنج سال به قم رفت.

او اضافه می‌کند: مرحوم کافی در سال 1342 به خاطر درخواست‌های مکرر مردم تهران و نیاز شدید آن شهر به تبلیغ دین و روشنگری در برابر رفتارهای فاسد رژیم شاه، به آنجا رفت و با سخنرانی‌های مذهبی در منزل خودش، جلسات آموزش قرآن کریم و تعلیمات دینی به کودکان و نوجوانان و همچنین مراسم دعای کمیل و ندبه را برگزار می‌کرد. همان سال‌ها بود که با دختر مرحوم آیت‌الله سیدحسین شاهرودی از عالمان مشهد ازدواج کرد که 6 دختر و 2 پسر ثمره این ازدواج است.

«کافی» سلیقه منبر داشت

رئیس هیئت امنای مهدیه تهران در ادامه یادآوری می‌کند: در خرداد 1342 و پس از مهاجرت اعتراضی آیت‌الله میلانی و برخی دیگر از علما به دستگیری و بازداشت امام خمینی(ره)، مرحوم کافی چندین سخنرانی برای افشاگری اقدامات رژیم داشت که خشم آن‌ها را به همراه آورد. همان زمان بود که ساواک تلاش کرد تا به بهانه مشمول سربازی بودن، او و دیگر وعاظ و عالمان شهر مانند شهید هاشمی‌نژاد را از فعالیت‌های مذهبی دور کند. حسن کافی به رابطه برادرش با امام(ره) و انقلاب اشاره کرده و توضیح می‌دهد: مرحوم کافی علاقه زیادی به امام(ره) داشت و در آن زمان که بردن نام امام(ره) جرم محسوب می‌شد او در مقابل 50‌هزار نفر نام امام(ره) را می‌برد و ارادت زیادی به او داشت طوری که بارها پس از منبر او را دستگیر کردند؛ البته این دستگیری‌ها سبب قطع فعالیت نمی‌شد بلکه با شدت بیشتری ادامه پیدا می‌کرد. تا جایی که دو سال پیش از درگذشتش یعنی در سال ۱۳۵۵ دو سال به ایلام تبعید شد اما در آنجا هم کارهای اجتماعی و فرهنگی زیادی انجام داد.

برادر کوچک‌تر این واعظ شهیر به راز محبوبیت او در دل‌های مردم اشاره کرده و توضیح می‌دهد: مرحوم کافی سلیقه منبر داشت. او یک مبلغ کم‌نظیری بود که به منبر و تبلیغ عشق می‌ورزید و به خاطر کثرت منبر رفتن و هنر جذب مخاطب او و به برکت و عنایت اهل بیت(ع) مطالب زیادی نقل شده است. حُسن سلیقه او سبب شده بود که همه از پیر تا جوان به سخنان جان‌بخش او گوش دهند.

«کافی» مخاطب خود را می‌شناخت

حسن کافی اضافه می‌کند: علاوه بر آن او اخلاص و ارادت قلبی بسیاری به حضرت ولی‌عصر(عج) داشت. هیچ چشمداشت مادی به منبرهایی که می‌رفت نداشت و تمام درآمدی که از این راه کسب می‌کرد را صرف هزینه‌های مهدیه می‌کرد. او همیشه سعی می‌کرد منبر را به شکل سنتی حفظ کند و معتقد بود روضه نمک منبر است و حتماً باید در آخر منبر خوانده شود.

او تأکید می‌کند: مرحوم کافی مخاطب خود را می‌شناخت و با هر قشری متناسب با سطح و میلی که داشتند سخن می‌گفت. در تمام منبرهایش به اوضاع جاری اجتماع کنایه داشت و نسبت به اوضاع بی‌تفاوت نبود. مرحوم کافی به گفته خودش به بیش از 108 شهر کشور آن هم در شرایط دشوار ارتباطی آن زمان سفر و سخنرانی کرده بود؛ سفرهایی که تنها به سخنرانی ختم نمی‌شد و او سعی می‌کرد مسائل فکری و مشکلات مردم را نیز رفع کند. مرحوم ماندگار شد و شخصیتی اثرگذار در بین مردم داشت زیرا به هر چه می‌گفت باور داشت. اگر در مورد احترام گذاشتن به پدر و مادر صحبت می‌کرد خودش بی‌نهایت به پدر و مادرش احترام می‌گذاشت. اگر درباره ضرورت رسیدگی به ایتام می‌گفت، 5000 یتیم را تحت سرپرستی مهدیه گرفته بود؛ کافی ماندگار بود زیرا تمام اعمال او بر پایه اخلاص انجام می‌شد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آیت الله کافی معارف اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۶۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلید کاهش وزن ؛ فقط کافی است این یک کار را انجام دهید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، کارآزمایی افراد چاق و پیش دیابتی که مقدار کالری روزانه یکسانی مصرف می‌کردند- با اینکه یک گروه از برنامه رژیم فستینگ پیروی می‌کردند و گروه دیگر آزادانه غذا می‌خوردند- هیچ تفاوتی در کاهش وزن یا سایر شاخص‌های سلامتی نشان نداد.

دکتر «نیسا ماروثور» سرپرست تیم تحقیق و دانشیار پزشکی در دانشکده پزشکی جانز هاپکینز، نوشت: «مصرف بیشتر کالری‌ها در اوایل روز در طول مدت زمانی ۱۰ ساعته، وزن را بیشتر از مصرف آن‌ها در اواخر روز کاهش نداد.»

محققان خاطرنشان کردند که «شواهد نشان می‌دهد که وقتی بزرگسالان مبتلا به چاقی دوره غذا خوردن خود را به ۴ تا ۱۰ ساعت محدود می‌کنند، به طور طبیعی کالری دریافتی خود را حدود ۲۰۰ تا ۵۵۰ کالری در روز کاهش می‌دهند و طی ۲ تا ۱۲ ماه وزن کم می‌کنند.»

رژیم غذایی کتوژنیک چیست ؟ |خواص و عارضه های رژیم غذایی کتوژنیک را بدانید

اما اگر افراد فقط کالری روزانه خود را به همان میزان کاهش دهند، بدون اینکه برنامه غذایی خود را تغییر دهند، چه؟

کارآزمایی جدید شامل ۴۱ فرد مبتلا به چاقی و پیش دیابت بود.

شرکت کنندگان به یکی از دو رژیم غذایی اختصاص داده شدند.

بیست و یک نفر از آن‌ها فقط بین ساعت‌های ۸ صبح تا ۶ بعد از ظهر غذا می‌خوردند و بیشتر کالری خود را قبل از ساعت ۱۳ مصرف می‌کردند.

۲۰ شرکت‌کننده دیگر با الگوی منظم‌تری غذا خوردند، در هر زمانی بین ساعت ۸ صبح تا نیمه‌شب غذا خوردند و بیشتر کالری‌های روزانه خود را بعد از ساعت ۵ بعد از ظهر دریافت کردند.

نتیجه نهایی: محققان هاپکینز دریافتند که پس از ۱۲ هفته، تفاوت قابل توجهی در کاهش وزن بین دو گروه وجود نداشت.

افرادی که رژیم فستینگ داشتند به طور متوسط کمی بیش از ۲ کیلوگرم وزن از دست دادند، در حالی که افرادی که طبق برنامه منظم غذا می‌خوردند کمی بیشتر، حدود ۲.۵ کیلوگرم وزن کم کردند.

تیم همچنین تفاوت معنی داری در تغییرات قند خون بین دو گروه مشاهده نکرد.

نتیجه گیری: افراد چاق و پیش دیابتی ممکن است با کاهش کالری روزانه بدون پیروی از رژیم غذایی فستینگ که کالری را به همان میزان کاهش می‌دهد، وزن شأن کاهش یابد.

کد خبر 846875 برچسب‌ها چاقی خبر مهم رژیم غذایی

دیگر خبرها

  • حقیقت در مورد پروتئین: چگونه به اندازه کافی در هر سنی پروتئین دریافت کنیم؟
  • اثرگذاری مثبت مرد پرتغالی 8 ساله سپاهان (عکس)
  • اخلاص امام راحل(ره) بزرگ‌ترین پشتوانه کمیته امداد است
  • کلید کاهش وزن ؛ فقط کافی است این یک کار را انجام دهید
  • ۲۰ سال منبر غزالی در ۲ بیت فرودسی (فیلم)
  • میل مضر تکیه‌زدن بر رأس هرم
  • اثرگذاری توسعه دانش‌بنیان‌ها در به‌روزرسانی موقوفات
  • ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به دنبال اثرگذاری در تولید است
  • مورینیو: با ناراحتی منچستریونایتد را ترک کردم؛ به تن هاخ زمان دادند، به من نه!
  • درمان یبوست با این روش ساده