Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست وزیر اسبق ترکیه گفت: رئیس جمهور و اعضای شورای مرکزی سیاست‌گذاری حزب، عملاً به من پیام می‌دادند: مانند نخست وزیر رفتار کن، اما نخست وزیر نباش. وانمود کن همه چیز در دست توست، اما در تصمیمات اساسی٬ اول مشورت کن. ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۱ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم٬ احمد داوود اوغلو وزیر امور خارجه اسبق و نخست وزیر سابق ترکیه٬ حالا به یکی از منتقدین اردوغان و آکپارتی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخراج سه روزنامه‌نگار به خاطر مصاحبه با داووداوغلو

سه تن از روزنامه‌نگاران ترکیه به نام‌های عاکف بکی٬ یاووز اوغاهان و اسماعیل سایماز چند روز پیش از طرف اسپوتنیک ترکی با داوود اوغلو مصاحبه کردند. اما  آن مصاحبه رادیویی پخش نشد و هر سه اخراج شدند.

مدیر اسپوتنیک ترکی چه می‌گوید؟

اخراج سه روزنامه‌نگار فعال در بخش ترکی اسپوتنیک٬ بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های ترکیه پیدا کرد و اغلب رسانه‌های مخالف اردوغان اعلام کردند که حکومت٬ به اسپوتنیک ترکی فشار آورده و این رسانه نیز ناچار شده همکاران خود را اخراج کند.

اما مدیر اسپوتنیک ترکی روایت دیگری دارد که از زمین تا آسمان با ادعای مطرح شده از سوی مخالفین اردوغان٬ متفاوت است.

ماهر بوزتپه مدیر اسپوتنیک ترکی در این مورد گفته است: پیش از آن که یاووز اوغهان با داوود اوغلو مصاحبه کند٬ من به شکل رسمی و شفاف به او گفتم: چنین اقدامی با اهداف و سیاست‌های رسانه‌ای ما در تضاد است و من نمی‌خواهم این مصاحبه‌ را انجام دهید. اما او با وجود مخالفت قاطعانه من٬ با دو همکار دیگر سراغ داوود اوغلو رفته و با او مصاحبه مفصل انجام دادند.

اما من طبق همان قرار قبلی٬ از پخش مصاحبه جلوگیری کردم و ناچار شدم به دلیل عدم پایبندی این دوستان به تصمیمات و سیاست‌های اسپوتنیک ترکی٬ به همکاری با آنها پایان دهم.

مدیر اسپوتنیک ترکی در مورد داوود اوغلو گفته است: از نظر من٬ گفت‌وگو با داوود اوغلو اهمیت و ارزش خبری ندارد. بنابراین ما به او اهمیت نمی‌دهیم و اجازه نمی‌دهیم که رسانه ما به تریبون داوود اوغلو تبدیل شود.

متاسفانه دوستان ما در این مورد کاملاً سیاسی عمل کردند. من خبر دارم که یاووز اوغهان به منظور حمایت از داوود اوغلو٬ یک خبرگزاری تاسیس کرده است. بنابراین بهتر است که این خبرها را نیز در همان جا منتشر کند.

سه روزنامه نگار اخراج شده کوتاه نیامدند و مصاحبه با داوود اوغلو را در یوتیوب منتشر کردند.

متهم شدن داوود اوغلو به جاسوسی

داووداوغلو در بخشی از مصاحبه خود گفته است: یک باند٬ یک گروه به نام پلیکان٬ علیه من دست به اقدامات پنهان رسانه‌ای زدند. من نخست وزیر بودم، اما آنها از این موضوع واهمه‌ای نداشتند. من به خوبی می‌دانم چه کسانی پشت سر آنها بودند. آنها به راحتی مرا به جاسوسی متهم کرده و اتهام جاسوسی برای آلمان را به من نسبت دادند. من در این کشور٬ همواره به تربیت انسان مشغول بوده‌ام و انسان تربیت کرده‌ام. چگونه می‌توانم علیه کشورم قدم بردارم؟

من سه سال تمام سکوت کردم. من به خوبی می‌دیدم که در مرکز سیاست‌گذاری حزب٬ در برابر من مواضع آشکار وجود دارد. سکوت کردم با این امید که همه چیز درست خواهد شد، اما حالا که سر سخن را باز کرده‌ام٬ بی‌محابا به من حمله‌ور شده‌اند. من برخی چیزها را درک نمی‌کنم. مثلاً درک نمی‌کنم که چرا باید حضور همسر من در یک کنفرانس پزشکی ممنوع شود. درک نمی‌کنم که چرا باید 16 پروفسور استاد دانشگاه صرفاً به خاطر همکاری با من٬ از نهادهای مشاوره‌ای دولت و حکومت بیرون رانده شوند و کسانی جای آنها را بگیرند که سابقه یک روز مشاوره هم ندارند.

انتقادات تند داوود اوغلو از اردوغان و آکپارتیداوود اوغلو: آکپارتی حزب یک فرد یا یک خانواده نیستسیگنال‌های داوود اوغلو برای تأسیس حزب جدید

اصلی‌ترین گلایه‌ها و انتقادات داوود اوغلو

نخست وزیر سابق ترکیه بر این باور است که یک جریان از داخل حزب عدالت و توسعه علیه او اقدام کرده و نزد اردوغان از او بدگویی و سعایت کرده است.

او در این مورد می‌گوید: خداوند شاهد است که من هیچگاه دنبال این نبودم که اختیارات رئیس جمهور را از دست او دربیاورم. باز هم تاکید می‌کنم که خداوند شاهد است که در فکر و درون من٬ ایده‌ای به نام ترکیه بدون اردوغان وجود نداشت و دنبال این نبودم که اقتدار را از او بگیرم. اما آنها سعایت می‌کردند و هر روز مشکلی به وجود می‌آوردند.

او در ادامه می گوید: آنها – یعنی رئیس جمهور و اعضای شورای مرکزی سیاست‌گذاری حزب – عملاً به من پیام می‌دادند: مانند نخست وزیر رفتار کن اما نخست وزیر نباش. وانمود کن همه چیز در دست توست، اما در تصمیمات اساسی٬ اول مشورت کن.

من حتی حق نداشتم در مقام رهبر حزب٬ مسئول شاخه یکی از استان‌ها را عوض کنم. من خودم را خوب می‌شناسم. اهل حرص قدرت نیستم و نمی‌توانستم نقش آدمی را بازی کنم که قدرت را در دست دارد، اما از جای دیگری دستور می‌گیرد. اگر از اول به می‌گفتند چنین توقعی دارند٬ مطلقاً این پست را نمی‌پذیرفتم. من هیچگاه به شکل متناوب و پیوسته٬ سه شب در یک جا نخوابیدم و همواره پویا و فعال بودم.

جالب است بدانید در دوران فعالیت دانشگاهی٬ درآمد و وضع زندگی من خیلی بهتر بود و زیر فشار سنگین عصبی هم نبودم.

داوود اوغلو در ادامه و در مورد تصمیم خود برای استعفا می‌گوید: با خودم خیلی فکر کردم و به این نتیجه رسیدم که به این شکل نمی‌توانم ادامه دهم. این بود که تصمیم گرفتم استعفا دهم. اما حالا که فکر می‌کنم٬ با خودم می‌گویم کاش یک ماه دیگر صبر می‌کردم. چرا که من آنگلا مرکل٬ توسک و دیگر مقامات اروپا را به گازی عنتاب کشانده بودم و آنها قول داده بودند که لغو روادید برای سفر شهروندان ترکیه به اتحادیه اروپا عملی شود. اما بعد از استعفای من٬ از آن تصمیم صرف نظر کردند.

داوود اوغلو در این مصاحبه می‌گوید: به باور من٬ آزادی بیان مهم‌ترین مساله است. من در دوران نخست وزیری در قطر٬ سخنرانی داشتم. از من پرسیدند: اصلی‌ترین مشکل چیست: من گفتم: فقدان آزادی بیان. هنوز هم به همین شکل فکر می‌کنم. اگر آزادی بیان وجود نداشته باشد٬ انسان‌ها یاد می‌گیرند که در جمع و در برابر دوربین رسانه‌ها به شکلی رفتار کنند و در خفا به شکلی دیگر. به عنوان مثال در سال 2017 میلادی و در اثنای برگزاری رفراندوم تغییر نظام سیاسی کشور از پارلمانی به ریاستی٬ من انتقاداتی داشتم. می‌خواستم حرف‌هایم در تاریخ ثبت شوند. با چند رسانه تماس گرفتم. اما در پاسخ به درخواست من گفتند: شما که می‌دانید وضعیت چه جوری است. ببخشید. نمی‌توانیم با شما مصاحبه کنیم.

داوود اوغلو در مورد مواجهه حزب عدالت و توسعه با مساله دین می‌گوید: بسیار شفاف می‌گویم٬ متاسفانه دین به ابزار سیاست تبدیل شد. چنین چیزی جای تاسف دارد و اعتماد دین‌داران را به دولت از بین می‌برد. در برخی نظرسنجی‌ها٬ مردم اعلام کرده‌اند که به روحانیون دینی اعتماد اندکی دارند. همه ما باید روی این موضوع فکر کنیم و بفهمیم خطا و ایراد کار کجا بوده و ما در این خطا چه اندازه سهم داریم.

درخواست‌ها و پیشنهادهای داوداوغلو

رهبر سابق حزب عدالت و توسعه می‌گوید: من اگر امید به اصلاح حزب عدالت و توسعه داشتم نیازی به تاسیس حزب جدید نمی‌دیدم. اما متاسفانه چیزی که من می‌بینم٬ این است که این حزب٬ تمایل به تغییر ندارد. من قبلاً به رئیس جمهور گفته بودم: خداوند از شما راضی باشد. شما برای ترکیه دو کار بزرگ انجام دادید. اول این که به واسطه آکپارتی٬ هزاران مدیر و کادر سیاسی برای این کشور تربیت کردید. دوم این که اجازه ندادید خانواده شما قاطی سیاست شوند. اما حالا هر دو موضوع محل بحث و گمان است. اول این که صدها نفر از آن کادرها را کنار گذاشتند و دوم این که نمایندگان و سران حزب٬ فرزندان خود را قاطی سیاست کرده‌اند و حفظ منافع خانواده از حفظ منافع حزب و دولت مهم‌تر شده است. من برای حل مشکلات حزب چند پیشنهاد دارم:

1.رهبری حزب به مدت 5 سال باشد.

2.معاون رئیس جمهور هم با رای مستقیم مردم انتخاب شود.

3.وزرا از پارلمان رای اعتماد بگیرند.

4.مجلس به عنوان قوه مقننه تقویت شود.

5.استقلال دستگاه قضا حفظ شود.

6.در مورد تقویت بنیه سیاسی یکایک نمایندگان٬ تدابیری اتخاذ شود و اگر لازم باشد٬ سیستم جدید استانی و منطقه‌ای در نظر گرفته شود.

62 بار به سوریه رفتم

داوود اوغلو در مورد سیاست‌های خود در مورد سوریه می‌گوید: گروهی از اطرافیان رئیس جمهور٬ به دنبال آن هستند تا تمام مشکلات سوریه را به من نسبت دهند. این عین بی اخلاقی است. تصمیمات دولت٬ تصمیمات مشترک تمام نهادهای مسئول و صاحب قدرت است.

جناب اسد در سطح وزیر امور خارجه خودش به من اطمینان داشت و من در دوران نخست وزیری جناب عبدالله گل٬ در دوران حمله آمریکا به عراق٬ به شکل رسمی به سوریه اعزام شدم تا با جناب بشار دیدار کنم.

من 62 بار به سوریه رفتم و در آن مدت به دنبال آن بودیم که هماهنگی‌های خاصی بین ترکیه٬ سوریه و اردن وجود داشته باشد. در سال 2011 هم به اتفاق طیب بیگ نخست وزیر وقت به لاذقیه رفتیم و از اسد خواستیم در اثنای بهار عربی٬ تغییراتی به وجود بیاورد و کشور را مصون نگه دارد. از من می‌پرسید: آیا در سیاست‌هایت در مورد سوریه پشیمان هستی؟ من می‌گویم: ما تمام هشدارهای لازم را دادیم.

پاسخ تند باغچلی به داوود اوغلو در مورد رای کردها

احمد داوود اوغلو در روزهای اخیر در مورد سیاست‌های اردوغان در مورد ائتلاف با حزب حرکت ملی گفته است: من به اردوغان گفتم٬ اگر با باغچلی ائتلاف کنیم٬ رای کردها را از دست می‌دهیم. همه می‌دانند که او چه موضعی نسبت به کردها دارد.

دولت باغچلی رهبر حزب حرکت ملی که از او به عنوان اصلی‌ترین چهره رهبری جریان راست افراطی ترک‌های ملی‌گرا نام برده می‌شود٬ دیروز در پاسخ به داوود اوغلو به شکل عامدانه به جای استفاده از عبارت نخست وزیر سابق٬ از کلمه کُردی «سروک» به معنی رهبر استفاده کرد.

او گفت: سروک احمد٬ یک آدم سطحی و تفرقه‌افکن است. او در شرق ترکیه چیزی می‌گفت و در غرب ترکیه چیزی دیگر. او تلاش می‌کند حزب ما را به عنوان یک حزب ضد کُرد نشان دهد و چنین چیزی توهین و تحقیر علیه اجداد ما و تفکرات ماست.

انتهای پیام/

R1396/P/S8,89,90,1414/CT4 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "ترکیه"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار ترکیه اخبار ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۷۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فریادهای خاموش: روایت‌های ناگفته از حمله به نورشمس | گزارش تصویری

گروه دیپلماتیک - همشهری آنلاین: «سنا یاسین هیچگاه تصور نمی‌کرد شاهد روزی باشد که پیکر بی‌جان فلسطینی ها مقابل در خانه‌اش افتاده باشد و کسی اجازه نداشته باشد که به آن‌ها نزدیک شود.» این یکی از روایت‌هایی است که از روزنامه اینترنتی فلسطین کرونیکل از جنایت‌های اخیر صهیونیست‌ها در اردوگاه نور شمس در شرق طولکرم در کرانه باختری اشغالی منتشر کرده است. در حمله 3روزه صهیونیست‌ها به این اردوگاه علاوه بر تخریب گسترده منطقه، حداقل 14 فلسطینی به شهادت رسیده و و ده ها نفر مجروح شدند.

حمله پنجشنبه گذشته با ورود شمار زیادی از خودروهای زرهی و صدها سرباز صهیونیستی به اردوگاه آغاز شد. صهیونیست‌ها به محض ورود به اردوگاه تمام ورودی‎ها و خروجی‌ها را مسدود کردند. یاسین به روزنامه فلسطین کرونیکل می‌گوید که بولدوزرهای اسرائیلی بلافاصله شروع به تخریب خیابان‌ها کردند، آب و برق را قطع کردند و شبکه فاضلاب را ریشه‎کن کردند. بلدوزرها همچنین ده‌ها مغازه و بالکن خانه‎های رو به خیابان را نیز تخریب کردند.

او می‌گوید: «به دیدن مادر بیمارم رفته بودم و وقتی حمله شروع شد به خانه‎ام برگشتم. صدای بلدوزرها و وسایل نقلیه نظامی را شنیدم، بنابراین به سرعت وارد خانه ام شدم زیرا می دانستم که این صدا مقدمه‎ای برای یک فاجعه است. سربازان اسرائیلی به هر کسی که حرکت می‎کرد شلیک می‎کردند و بسیاری را زخمی کردند. از آنجا که امدادگران و آمبولانس‌ها اجازه ورود به اردوگاه را نداشتند شرایط مجروحان به سرعت رو به وخامت می‌رفت.»

خون در خیابان

یاسین در تمام این مدت سعی کرده تا 4فرزندش را که به‌دلیل قطع برق و صدای ممتد شلیک هراسان شده بودند آرام کند. او می‌گوید: «سعی می‎کردم به آنها کمک کنم بخوابند اما صدای تیراندازی بسیار بلند بود. صدای فریاد شنیدم و از پنجره 2مرد جوان زخمی را دیدم که روی زمین افتاده بودند. اول فکر کردم آمبولانس‌ها می‌آیند و آنها را نجات می‌دهند، اما سربازان اسرائیلی اجازه نمی‌دادند کسی به آن‌ها نزدیک شود. آن‌ها ساعت‌ها زخمی روی زمین افتاده بودند و در نهایت از دنیا رفتند.»‌

یاسین می‌گوید که جسد شهدا بیشتر از 60 ساعت روی زمین بود و بوی اجساد محله را پر کرده بود. او به فرزندانش اجازه نداده از پنجره نگاه کنند تا از این صحنه شوکه نشوند.

از دست رفتن 5 فرزند در 6 ماه

سلیم غنام، 29 ساله، هم درست در ورودی خانه‎اش در اردوگاه نور شمس توسط سربازان صهیونیست به سرش شلیک شد. هیچکس اجازه نداشته تا به او نزدیک شود، اما خانواده‎اش در نهایت موفق شدند جسد بی جانش را به داخل خانه بکشانند. سلیم 48 ساعت آنجا بود و در تمام این مدت خانواده‎اش با چشمانی گریان نظاره‌گر او بوده‌اند. پس از اینکه ارتش اشغالگر از اردوگاه عقب‎نشینی کرد، خانواده غنام دریافتند که برادر ۲۶ ساله سلیم، محمود، نیز در محله ای نزدیک خانه به شهادت رسیده است. سلیم و محمود برادران عامر و احمد غنام بودند که در اکتبر سال گذشته توسط ارتش اسراییل به شهادت رسیده بودند.

این در حالی است که برادر دیگرشان، عبداللطیف نیز به تازگی بر اثر ابتلا به سرطان فوت کرده بود. مادر خانواده تنها در 6ماه پنج پسرش را از دست داد.

حمله بی‌رحمانه

بر اساس بسیاری از شهادت‎ها، حمله صهیونیست‌ها به اردوگاه نور شمس یکی از بی‎رحمانه‎ترین حملاتی بود که فلسطینی‌ها ساکن در این منطقه تجربه کردند. ساکنان به روزنامه فلسطینی کرونیکل گفته‎اند که این سطح از ظلم و ستم حتی در طول انتفاضه دوم نیز وجود نداشت.

ارتش رژیم صهیونیستی به‎طور تصادفی به سمت ساکنان شلیک می‌کرد و در کوچه‎های اردوگاه دست به اعدام‌های صحرایی می‌زد. دکتر زهران احمد می‌گوید که از لحظه اول حمله، ارتش اسرائیلی ورودی‎های اردوگاه را بسته و از رسیدن پزشکان به مجروحان جلوگیری کرده است. سربازها همچنین مانع از انتقال کسی به خارج از اردوگاه شدند. حمله و محاصره اردوگاه از عصر پنجشنبه تا صبح یکشنبه ادامه داشت.

تصاویری وحشتناک نسل کشی

وقتی سربازان صهیونیست شروع به عقب نشینی از برخی از محله‎ها کردند تیم‎های امدادی موفق شدند وارد نورشمس شوند اما صحنه‎ای که با آن روبرو شد غم انگیز بود. یکی از اجساد، که توسط دکتر زهران پیدا شد، به دلیل انفجار بمب کاملا سوخته بود.

زهران می‌گوید که یک فلسطینی جوان دیگر توسط سربازان به شهادت رسیده و سپس از طبقه دوم به بیرون پرتاب شده بود. یا پسر ۱۶ ساله‌ای به پایش شلیک شده بود و به یکی از خانه‌ها خزیده بود اما سربازان به دنبال رد خون رفته و او را در داخل خانه با شلیک گلوله‌ای به سرش اعدام کردند.

این پزشک فلسطینی می‌گوید: «یکی از جوانانی که پیدا کردیم سرش قطع شده بود بعد از اینکه مستقیماً توسط یک بمب هدف قرار گرفته بود.» زهران توضیح می‌دهد که اغلب شهدا به سرهایشان شلیک شده بود که نشان می‌داد صهیونیست‌ها عامدانه و به قصد کشت آنان را هدف قرار داده‌اند.

کد خبر 846895 برچسب‌ها نسل‌کشی رژيم صهيونيستى فلسطین

دیگر خبرها

  • ادامه حواشی جنجالی یک پلتفرم/ «محفل» در صدر دیگر نظرسنجی‌ها
  • علیرضا دبیر مصاحبه جنجالی‌اش با پیمان یوسفی را فراموش نکرده است | به من قول داده بودند که‌...
  • فریادهای خاموش: روایت‌های ناگفته از حمله به نورشمس | گزارش تصویری
  • ازسرگیری صادرات نفت کردستان
  • نقره داغ تیم داوری کشتی جنجالی در باکو؛ چی چی اوغلو از المپیک محروم شد
  • نقره‌داغ تیم داوری مبارزه جنجالی کشتی در باکو/ چی چی اوغلو از المپیک محروم شد
  • اهداف سه‌گانه اردوغان از سفر به عراق چه بود؟
  • پاسخ جالب چالهان‌اوغلو به میلانی‌ها پس از قهرمانی اینتر+ عکس
  • احضار مدیر سپاهان بعد از مصاحبه جنجالی
  • جزئیات دیدار اردوغان با مقامات اقلیم کردستان عراق