Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@08:36:36 GMT

پیام‌های پیدا شدن پیکر سرلشکر شهید ادبیان در قله+فیلم

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۷۹۰۲۴

پیام‌های پیدا شدن پیکر سرلشکر شهید ادبیان در قله+فیلم

‍‍‍‍‍‍

فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح گفت: پیکر شهید به لطف الهی در روزگاری که ما بیش از هر زمان دیگر نیازمند مقاومت هستیم، پیدا شده و این هم نشانه‌ای است. ۳۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۷ فرهنگی فرهنگ حماسه و مقاومت نظرات - اخبار فرهنگی -

سردار سید محمد باقرزاده، فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح، در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به جایگاه شهید ادبیان گفت: امیر سرلشکر شهید حسین ادبیان از شهدای شاخص و بزرگ ارتش در نیروی زمینی است که در روزهای غربت و تنهایی که ما مورد هجوم همه جانبه دشمن قرار گرفته بودیم، خوش درخشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: شهید ادبیان توانست با یگان‌های تحت امر خودش سطح پولادینی را در جبهه در مقابل دشمن بعثی به وجود بیاورد که اوج ایثار و مقاومت او در قله بازی دراز بود. بازی درازی که شهید بهشتی از آن به عنوان یک خانقاه تعبیر کرد و گفت: «خانقاه ما بازی دراز است»؛ یعنی محل عبادت و راز و نیازهای ما آنجاست. در مقابل کسانی که با عرفان‌های کاذب و نوظهور می‌خواستند در مسیر انقلاب انحراف ایجاد کنند، شهید بهشتی گفت خانقاه اصلی بازی دراز و جبهه‌هایی است که رزمندگان در آن می‌جنگند. جهاد در راه خدا در واقع نقطه اتصال زمین به آسمان است و محلی است که انسان می‌تواند اوج بگیرد و عروج کند.

سردار باقرزاده با اشاره به شهدای شاخصی که در کنار شهید ادبیان حضور داشتند، گفت: شهید ادبیان جایگاه ویژه‌ای در کنار شهدای بزرگی مثل شهید محسن وزوایی، شهید اصغر وصالی، شهید محمد بروجردی، شهید کشوری، شهید شیرودی و دیگر شهدای شاخص ارتش، سپاه، بسیج و نیروهای مردمی دیگر دارد. گرچه ناشناخته و گمنام مانده ولی راهش هیچ‌وقت فراموش نمی‌شود و هم‌رزمان او در نیروی زمینی ارتش به عنوان طلایه‌داران جبهه مقاومت در انقلاب اسلامی همواره این مسیر را ادامه می‌دهند.

وی در ادامه تصریح کرد: الان هم پیکر شهید به لطف الهی در روزگاری که ما بیش از هر زمان دیگر نیازمند مقاومت هستیم، پیدا شده و این هم نشانه‌ای است. قله 1150 در بازی دراز از ارتفاعاتی است که در گذشته صعب العبور بود؛ هرچند الان جاده‌ای در طی سنوات اخیر در آن باز شده است. با اینکه ما آنجا زیاد کاوش کرده و شهدای بسیاری را پیدا کرده بودیم، اما مقدر بود که پیکر مطهر این شهید عزیز در این روزها که ما نیازمند درس مقاومت هستیم، پیدا شود؛ آن هم در قله یعنی این پیام را در بردارد که این قله‌های افتخار را شهدا فتح کرده‌اند و ما باید آن‌ها را حفظ کنیم و سنگر را در مسیر خاص مبارزه همچنان نگه داریم.

فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به جدیدترین خبر از ورود پیکرهای شهدا به کشور گفت: در روز پنجشنبه، دهم مرداد ماه 98 پیکرهای طیبه تعدادی از شهدای عزیز که طی عملیات تفحص در محورهای زرباطیه و مندلی پیدا شدند از طریق مرز سومار برای اولین بار مورد استقبال قرار خواهیم داد. جزئیات این مراسم را متعاقباً اعلام خواهیم کرد.

شهید حسین ادبیان 20 مرداد 1330 در روستای مرادحاصل از توابع شهرستان کرمانشاه به دنیا آمد. با درجه سرهنگ دومی در لشکر 81 زرهی ارتش و در تیپ دوم، فرماندهی گردان 166 را به عهده داشت و مدت 12 ماه در جبهه ها حضور داشت. در 15 اردیبهشت ماه سال 58 به عنوان فرمانده گروهان قرارگاه پشتیبانی  منطقه یک منصوب و بعد از آن به لشکر 81 زرهی کرمانشاه منتقل شد و در اسفندماه سال 58 به گردان تکاوران مالک اشتر (گردان 166  تیپ 2 زرهی) اعزام شد. در فاصله زمانی 20 فروردین تا پنج اردیبهشت سال 59 در سمت فرمانده گروه رزمی بهمن با کمال شجاعت تمامی ماموریت‌های رزمی را انجام داده.

وداع با پیکر سرلشکر شهید حسین ادبیان بعد از 38 سال+عکس و فیلمشهید ادبیان در ارتفاعات بازی دراز دشمن را مجبور به عقب نشینی کردعلت وحشت منافقین از سرلشکر شهید حسین ادبیان چه بود؟

به علت انجام رشادت در کردستان و رشادت‌های منطقه غرب به یک درجه ارشدیت مفتخر شد. اول اسفند سال 59 با درجه سروانی به عنوان فرمانده گردان تکاوران مالک اشتر (گردان 166 تیپ 2 لشکر 81 زرهی) منصوب شد و در تاریخ دوم فروردین ماه سال 60 به درجه سرگردی نائل شد. سرانجام دوم اردیبهشت 1360 در منطقه سرپل ذهاب و در محل بازی دراز در حوالی ارتفاع 1150 به شهادت رسید. در جریان تفحص اخیر در ارتفاعات 1150 بازی دراز، پیکر مطهر امیرسرلشکر "شهید حسین ادبیان" از فرماندهان گمنام  و غیور ارتش قهرمان، پس از 38سال کشف و شناسایی شد.

انتهای پیام/

R1013186/P/S4,38/CT3 واژه های کاربردی مرتبط دفاع مقدس شهدای دفاع مقدس کمیته جستجوی مفقودین سردار باقرزاده

منبع: تسنیم

کلیدواژه: دفاع مقدس شهدای دفاع مقدس کمیته جستجوی مفقودین سردار باقرزاده دفاع مقدس شهدای دفاع مقدس کمیته جستجوی مفقودین سردار باقرزاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۹۰۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرلشکری که هدیه ۳ میلیون تومانی شاه را رد کرد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدولی قرنی متولد سال ۱۲۹۲ بود. او سال ۱۳۰۹ به عضویت ارتش درآمد و ترفیع درجه گرفت. تا اینکه کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ اتفاق افتاد و از سال ۱۳۳۳ در طرز تفکر تیمسار قرنی تغییر آشکاری به وجود آمد و گرایش محسوسی به افسران ناسیونالیست و ضدرژیم شاهنشاهی پیدا کرد؛ زیرا فساد و سرکوب بعد از کودتا و ناتوانی دولت در انجام اصلاحات او را نگران ساخته بود، مشکلات موجود را ناشی از ادامه نفوذ طبقه بالای کشور، چون سرلشکر فضل‌الله زاهدی و اردشیر زاهدی، منوچهر اقبال تیمور بختیار و سرلشکر علوی‌مقدم می‌دانست.

قرنی از اینکه وضع کشور در نهایت به یک رژیم سلطنتی دیکتاتوری تبدیل خواهد شد نگران بود و راه‌حل آن را «ایجاد یک دولت توانا برای پایان دادن به حاکمیت طبقه سنتی بالا و وادار ساختن شاه به قبول نظام پادشاهی مشروطه و انجام اصلاحات گسترده» می‌دانست. همین تفکرات سرلشکر قرنی سبب شد تا او تبدیل به شخصیت معترض سیاسی شود تا اینکه در اسفند ماه ۱۳۳۶ توسط ساواک بازجویی شد. او ۳ سال زندانی شد.

سرلشکر قرنی بعد از آزادی از زندان، تحت مراقبت‌های ویژه اطلاعات داخلی بود و مأمورانی به منزل وی نفوذ می‌کردند تا در جریان ادامه فعالیت‌های سرلشکر اخراجی ارتش شاه قرار گیرند که در این راستا پیشنهاداتی هم به شهید قرنی داده می‌شد. یکی از پیشنهادها این بود که سیدضیاءالدین طباطبایی در ملاقات با سرلشکر قرنی حامل پیغامی از محمدرضا شاه بود، اما قرنی می‌گوید: «در حال حاضر و با وضع موجود به هیچ وجه حاضر به قبول پست سیاسی بسیار مهم نیستم».

سرلشکر قرنی به دلیل قطع شدن حقوق و مزایا در سخت‌ترین شرایط مادی قرار داشت. محمدرضا پهلوی مبلغ ۳ میلیون تومان به ارتشبد فردوست می‌دهد تا به قرنی بدهد، اما قرنی کریمانه آنها را رد کرد و بر تمایلات دینی و اسلامی‌اش تأکید می‌کند.

با آغاز نهضت امام خمینی(ره) و شکل‌گیری قیام ۱۵ خرداد ۱۳۴۲، این بار قرنی راه جدید خود را پیدا کرد و دور جدید فاصله گرفتن از باورهای سیاسی گذشته‌اش را از طریق نزدیک شدن به اندیشه‌های امام خمینی (ره) آغاز کرد؛ ارتباط سرلشکر قرنی با امام خمینی(ره) و نیروهای نزدیک به جنبش اسلام‌گرایانه در سال ۱۳۴۲حساسیت‌ ساواک و رژیم پهلوی را برانگیخت و سه سال زندان را برای عالی‌ترین افسر اطلاعاتی ایران را به همراه داشت.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران سرلشکر محمدولی قرنی که عضو شورای انقلاب اسلامی نیز بود با سمت رئیس ستاد ارتش در صبح روز ۲۴ بهمن ماه  ۱۳۵۷ به همراه عده‌ای از مأموران مسلح کمیته انقلاب به محل ستاد ارتش واقع چهارراه قصر رفت و در محل کار خود مستقر شد.

از اقدامات شهید قرنی می‌توان به انحلال لشکر گارد جاویدان و شاهنشاهی، قطع ارتباط با رژیم صهیونیستی تا رسیدگی به امور سربازان، اخراجی‌ها، بازنشستگان و تجهیزات ارتش اشاره کرد. شهید قرنی در ادامه فعالیت‌هایش با مخالفت‌هایی روبرو شد که حمایت امام خمینی(ره) از ارتش و قرنی را به دنبال داشت.

در جریان درگیری توطئه ضدانقلاب‌ها در کردستان، سپهبد قرنی با قاطعیت در دفاع از نظام جمهوری اسلامی برخورد کرد. این قاطعیت که بعدها کاملاً مورد تأیید سران انقلاب قرار گرفت، موجب شد که در ششم فروردین ۱۳۵۸ روزنامه‌ها اعلام کنند به دستور مهندس بازرگان، نخست‌وزیر دولت موقت، محمدولی قرنی از کار برکنار شود و ناصر فربد جایگزین او شود.

این درحالی است که شهید قرنی بعد نوشتن استعفای خود، آن را نزد امام راحل(ره) برد؛ امام استعفای او را گرفتند و گفتند: «خیر، شما بفرمایید سرکارتان»؛ بعدها مشخص شد که مهدی بازرگان بدون هماهنگی با امام خمینی(ره) اقدام به برکناری سپهبد قرنی کرده بود.

سرلشکر محمدولی قرنی اولین رئیس ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی ایران و اولین شهید ترور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بود که سوم اردیبهشت ۱۳۵۸ در حیاط منزلش توسط اعضای گروهک فرقان ترور شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم| صحبت‌های پدر سردار شهید حاج حسین خرازی درباره سرلشکر شهید حاج محمد رضا زاهدی
  • صحبت‌های پدر سردار شهید خرازی درباره سرلشکر شهید زاهدی + فیلم
  • سرلشکری که هدیه ۳ میلیون تومانی شاه را رد کرد
  • کنگره ملی ۱۰۶۶ شهید قوچان در سال ۱۴۰۳ برگزار می‌شود
  • آمادگی کامل سرپل‌ذهاب برای برگزاری مراسم یادواره شهدای بازی‌دراز
  • ورزش ایران ۵ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده است/ لزوم شناخت سیره و منش شهدا
  • پیکر دو فرد غرق‌شده در سیلاب بلوچستان پیدا شد
  • پایان مقاومت ١١٠ روزه نوجوان مجروح حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان/محمدمهدی ١٢ ساله شهید شد
  • پیکر فرد غرق‌شده در سیل دشتیاری پیدا شد
  • تیم جستجو و نجات بندرچابهار پیکر یک نفر غرق‌شده در سیل دشتیاری را پیدا کرد