Web Analytics Made Easy - Statcounter

بارندگی‌های مونسونی اخیر در جنوب سیستان وبلوچستان علاوه بر ورود پی در پی سیلاب به رودخانه های فصلی کاجو و ماشکید منجر به ذخیره سازی 15 میلیون متر مکعب آب در سازه های آبخیزداری شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، با فعالیت سامانه مونسون در جنوب سیستان و بلوچستان و تدوام ورود سیلاب به رودخانه های فصلی همچون ماشکید، کاجو و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. صدای پای آب مردم و کشاورزان شهرها و روستاهای مختلف این خطه از کشور که سال ها با خشکسالی دست و پنجه نرم می کنند را شاد و منجر به آن شد تا مردمان صبورش دست به دعا شوند.
بارشی که از یک سو قنات های خشکیده را سیراب و از سوی دیگر منجر به آبگیری سدها و ذخیره سازی آب برای کشاورزان شد.

 در این میان اگر چه نفس خیس باران خسارت های زیادی به اراضی کشاورزی، ابنیه راه ها، تاسیسات و زیرساخت ها، منازل و ... وارد  کرد اما جاری شدن آب در رودخانه ها نویدی بر دل خسته کشاورزانی بود که به دلیل خشکسالی های پیاپی از سال ها پیش کسب و کارشان از رونق افتاده بود.

 محمد رفیع دهواری، فرماندار شهرستان مهرستان دقایقی قبل در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون افزود: در هشت روز گذشته بارندگی ها به صورت سنگین و پرآب در منطقه تداوم داشته در این زمینه اگرچه متحمل خساراتی در برخی از اراضی کشاورزی، ابنیه راه ها، منازل و ... شده ایم اما منافع آب و رحمت الهی بیش از هر چیز باعث خوشحالی مردم و کشاورزان و همچنین تقویت سفره های زیر زمینی شد.

وی بیان کرد: بر اثر بارندگی های اخیر حدود 15 میلیون متر مکعب آب در پشت بندهای خاکی آبخیزداری و بند سارها این حوزه استحصال شده است، همچنین سد ماشکید هم آبگرفتگی خوبی داشته که آمار مربوط به آن را امور آب اعلام می کند.
 


  دهواری در ادامه به احیا شدن بیش از  100 رشته قنات اشاره کرد و گفت: مونسون با فعالیت بسیار خوب در مناطق جغرافیایی مهرستان منجر به بارش های بسیار خوب و آورد مناسب رودخانه ها به خصوص رودخانه ماشکید، آبگیری بند سارها و سازه های آبخیزداری و ظرفیت حدود 15 میلیون متر مکعب آب شد؛ همچنین خسارات ناشی از شکستگی تیربرق و ریزش سقف برخی از خانه ها و تخریب قسمتی از اراضی کشاورزی نیز در حال براورد است که پس از پایان بارندگی ها به طور کامل مشخص خواهد شد.

فرماندار مهرستان در ادامه با تاکید بر این مطلب که بارندگی های اخیر منجر به آبگیری قنوات و چاه های آب کشاورزی و بندسارها شده است، تصریح کرد: بیشترین خسارت ها به حوزه راه و ابنیه وارد شده در این خصوص برخی از مسیرها مسدود می شود که با تلاش راهداران پس از 8-7 ساعت بازگشایی می شوند.

وی در ادامه با اشاره به تداوم بارندگی ها تا دو هفته اخیر خاطر نشان کرد: شهروندان از تردد در حاشیه رودخانه ها و یا شنا در محدود ممنوعه خودداری کنند.

علیرضا شهرکی فرماندار شهرستان سراوان نیز در تماسی تلفنی به خبرنگار عصرهامون گفت: در حال حاضر شرایط عادی در شهرستان حاکم است؛ در بارندگی های اخیر به بخشی از اراضی کشاورزی، زیرساخت ها و جاده ها خسارت وارد شد که در حال برآورد خسارات هستیم.

وی در ادامه به امدادرسانی به خانواده های آسیب دیده در بارندگی اشاره کرد و افزود: امکانات اولیه برای این افراد توسط جمعیت هلال احمر و سایر ارگان های مربوطه تامین شده و خانواده ای بدون سرپناه وجود ندارد.
 

شهرکی با بیان اینکه بارندگی های اخیر باعث خیر و برکت برای مردم و کشاورزان شده است، تصریح کرد: این بارندگی ها تاثیر بسزایی در کشاورزی، تقویت سفره های آب زیرزمینی و قنوات دارد، جاری شدن آب در انهاری که تاکنون خشک بوده مسیر سفره های آبهای زیرزمینی را تقویت کرده، همچنین بخشی از آب به بندها و خوشابهای منطقه بم پشت و بخشی از بندهای طرح های آبخیزداری رسیده و آنها را آبگیری کرده است.

وی در ادامه به قطع برق برخی از مناطق به علت وزش توفان اشاره کرد و گفت: این مشکل با همتی که در اداره برق بود رفع و خط دوم برای تقویت زیرساخت ها اجرایی شد.

فرماندار سراوان بیان کرد: در بخش ارتباطات نیز خسارت زیادی وارد شده که می طلبد مسئولان ارتباطات و مخابرات توان مضاعفی برای رفع این مشکلات داشته باشند چرا که مردم سراوان در این زمینه با قطعی اینترنت و ... مواجه هستند.

در ادامه نیز فرماندار قصرقند هم بیان کرد: بارندگی های اخیر تاثیر بسزایی در کشاورزی، تقویت سفره های آب زیرزمینی و زیرسطحی و قنوات این شهرستان دارد.

پاک اندیش از شهروندان خواست با توجه به تداوم بارش ها از تردد در بستر رودخانه ها و ارتفاعات  شهرستان در هنگام بارندگی خودداری کنند.

 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۹۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حال خوب سد شیرین‌دره بعد از بارندگی‌های بهاری + تصویر

در سال ۱۴۰۳ و با افزایش بارش‌های بهاری این روزها وضعیت ذخیره آب در سد شیرین‌دره به وضع مناسب رسیده و پیش‌بینی‌ می‌شود در سال آبی جاری حدود ۴۰ میلیون متر مکعب آب در این سد ذخیره شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بجنورد، سد شیرین‌دره یک سد خاکی با هسته رسی بر روی رودخانه شیرین  از سرشاخه‌های رودخانه اترک  است که در شهرستان مانه و در فاصله 65 کیلومتری شمال غربی شهر بجنورد واقع شده‌ است. کار ساخت این سد با گنجایش مخزن 91 میلیون مترمکعب در سال 1375 آغاز و در سال 1384 سد آبگیری و افتتاح شد. این سد از سال 1398 تاکنون با مشکل شدید کم بارشی و خشکسالی رودخانه اترک مواجه بود و موجب شد سطح آب در مخزن سد به کمترین میزان خود در در دهه گذشته برسد.

در سال 1403 و با افزایش بارش‌های بهاری این روزها وضعیت ذخیره آب در سد شیرین‌دره به وضع مناسب رسیده و پیش‌بینی‌ می‌شود در سال آبی جاری حدود 40 میلیون متر مکعب آب در این سد ذخیره شود. با توجه به اینکه شیرین‌دره مهم‌ترین منبع تأمین آب بجنورد است، افزایش ذخیره مخزن این سد از اهمیت اساسی برخوردار است.

سالانه 600 هزار مترمکعب رسوب‌گذاری در مخزن سد شیرین‌دره پیش‌بینی شده بود، اما در این سال‌ها سالانه 400 هزار مترمکعب، بیشتر از پیش‌بینی‌ها گل و لای وارد مخزن سد شده است.

انتهای پیام/311/

دیگر خبرها

  • آبگیری ۳ میلیون ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری در پی بارندگی‌های بهاری
  • آبخیزداری در مناطق سیل زده آخر فروردین ۱۴۰۳
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها
  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • حال خوب سد شیرین‌دره بعد از بارندگی‌های بهاری + تصویر
  • اختراعی با قدمت دوهزار سال| یخچال‌هایی در دل کویر
  • حجم آب ورودی سد‌های استان کرمان در بارندگی‌های اخیر ١٠ میلیون متر مکعب بود
  • افزایش حجم آب ورودی به سد‌های کرمان در بارندگی‌های اخیر