Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-25@01:53:10 GMT

نوسازی بافت تاریخی بلگراد با طراحی زها حدید

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۷۹۳۱۶

نوسازی بافت تاریخی بلگراد با طراحی زها حدید

کارخانه قدیمی ریسندگی در بلگراد توسط زاها حدید، معمار برجسته عراقی-بریتانیایی، به یک منطقه فرهنگی پر رونق تبدیل شد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بلگراد، پایتخت و بزرگ‌ترین شهر صربستان با ادامه جنبش مدرنیته‌سازی شهری که منجر به ایجاد سازه‌هایی نمادین در طول قرن بیستم شد، از طرح جدید زها حدید در سبک واسازی، برای تغییر ظاهر محیط قدیمی کارخانه ریسندگی "بکو"، بهره برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زها حدید در طراحی این پروژه جامع و چندمنظوره از سبک متمایز خود، یعنی سبک پارامتریک که در آن از ساختارهای موج‌دار و پیچیده بهره می‌برد، استفاده کرد. هدف حدید از طراحی دوباره محیط کارخانه ریسندگی بکو، زنده کردن این مکان مرده و تبدیل آن به مرکز فرهنگی شهر بلگراد بود.

مساحت کلی ساختمان طراحی شده جدید برابر با ۹۴ هزار مترمربع است که طبقه همکف آن به طور کامل به فضاهای شهری نظیر ساختمان‌های مسکونی، مناطق تجاری و خرده‌فروشی، همراه با یک سالن همایش بزرگ، گالری‌های هنری، یک پارکینگ زیرزمینی بسیار بزرگ برای بازدیدکنندگان و ساکنان بلگراد، یک هتل پنج‌ ستاره و تعداد زیادی فضای عمومی اختصاص داده شده است.

 تمام فضاهای عمومی، خصوصی، داخلی و خارجی از طریق "مسیرهای گردشی" به هم پیوند داده شده است، به طوری که هر مکان به مکان مجاور خود راه دارد.  دیوارهای خمیده ساختمان‌ها به دور مجموعه‌ای ‌از باغ‌های داخلی کشیده شده است. بخش مسکونی این مرکز مجهز به پیشرفته‌ترین امکانات است. پروژه بازسازی محیط کارخانه بکو به گونه‌ای طراحی شده است که خدمات متنوعی را به کاربرانی که در آن‌جا، یا در نزدیکی این منطقه زندگی می‌کنند، ارائه می‌دهد.

منطقه تاریخی بلگراد، که در یک مزایده عمومی در سال ۲۰۰۷ توسط یک کمپانی یونانی به قیمت ۵۵.۸ میلیون یورو خریداری شد، دارای چشم‌اندازی بسیار فوق‌العاده از محل تلاقی دو رودخانه بلگراد و قلعه تاریخی پایتخت صربستان است. این مکان تنها ۵۰۰ متر از مرکز شهر فاصله دارد و بر فراز محور فرهنگی بلگراد واقع شده است که در آن مهم‌ترین مراکز شهر وجود دارد.

زها حدید از اینکه مسئولیت طراحی پروژه بازسازی بکو را به عهده گرفته بود احساس خرسندی می‌کرد و در طراحی این پروژه، در مرکز آثار فرهنگی مهم بلگراد، از سنت‌های مدرنیته محلی الهام گرفت و مفاهیم و روش‌های جدیدی را نیز برای سازماندهی برنامه‌ها به کار برد.

 طرحی که برای کارخانه سابق نساجی بکو انتخاب شد چشم‌انداز اطراف محور فرهنگی بلگراد را در خود جای داده  و فضاهای عمومی ضروری را نیز در برگرفته است. از نظر زها حدید سرمایه‌گذاری برای چنین فضاهای عمومی بسیار با ارزش است زیرا این فضاها بخشی ضروری از یک زندگی شهری به شمار می‌رود چرا که بافت فرهنگی و ساختار فیزیکی شهر را یکپارچه و متحد می‌کند و هویت جدید اما متناسب با تاریخ شهر را به وجود می آورد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بافت تاریخی تغییر کاربری خلاقیت خلاقيت و نواوري زها حدید صربستان فرهنگی فضای شهری کارخانه کلانشهرهای جهان معماری معماري شهري نوسازی هنر معماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۷۹۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسازی دیوار‌های صوتی در معابر پرتردد

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران، از نصب و نوسازی دیوارهای صوتی در راستای کاهش آلودگی‌های صوتی در معابر پرتردد و بزرگراه‌ها خبر داد.

به گزارش مهر، شهریار افندی‌زاده، با اشاره به اینکه طراحی و نصب ۴۳۰ مترمربع دیوار صوتی در بزرگراه شهید خرازی و ایستگاه متین در سال ۱۴۰۲ انجام شد گفت: سال گذشته، ۱۸۰ مترمربع دیوار صوتی نیز در بزرگراه‌های شهید حکیم و فضل الله نوری نوسازی شده است.

وی افزود: در پی ابراز نارضایتی برخی از ساکنین مجاور ایستگاه سی. ان. جی متین، واقع در محله زمزم تهران، خیابان مجتبی متین، با همکاری دانشگاه تهران، مطالعات و امکان‌سنجی‌های لازم انجام گرفت و در نهایت با طراحی و نصب ۹۰ مترمربع دیوار صوتی به ابعاد ۶.۳۰ در ۱۴.۳۰، آلودگی ایستگاه یادشده به نحو قابل‌ملاحظه‌ای کاهش یافت.

افندی‌زاده با بیان اینکه با طراحی و نصب ۱۲ کیلومتر دیوار صوتی در ضلع جنوبی ایستگاه سی. ان. جی متین، ۲۰ دسی‌بل از آلودگی صوتی ساختمان‌های همجوار کاهش یافته است گفت: تاکنون به‌منظور کاهش آلودگی صدا و پیامدهای ناشی از آن برای شهروندان، ۱۲ کیلومتر دیوار صوتی در مناطق مختلف بویژه بزرگراه‌های پایتخت نصب شده است.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران یادآور شد: دیوارهای صوتی، سازه‌های محکم و مقاومی هستند که میزان صدا را با ایجاد مانعی بین گیرنده صوت و منبع تولیدکننده آن کاهش می‌دهند.

افندی‌زاده همچنین خاطرنشان کرد در سنوات گذشته دیوارهایی در مناطق موردنیاز نصب شده که این موانع صوتی باید با استانداردهای جدید و شرایط امروز به‌روزرسانی شود و به همین دلیل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران با برنامه‌ریزی انجام شده ضمن نگهداری به نوسازی آنها نیز پرداخته تا شاهد کاهش بیشتر آلودگی‌های ناشی از سر و صدای زیاد در معابر پرتردد به خصوص بزرگراه‌ها باشیم.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران با اشاره به اینکه مناطق مسکونی، آموزشی و بیمارستانی واقع در حاشیه بزرگراه‌های تهران همواره از سر و صدای زیاد برخوردار است، گفت: نصب عایق‌های صوتی برای بزرگراه‌های شهر تهران از سال‌های گذشته با توجه به طراحی و عوامل متعددی از جمله شکل، جنس، ارتفاع، طول، محل نصب و… در دستور کار سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران قرار گرفته است.

افندی‌زاده در ادامه یکی از چالش‌ها و مشکلات اصلی دیوارهای صوتی بزرگراه‌ها را سرقت آنها بیان کرد و گفت: بخشی از دیوارهای صوتی هم به علت تصادفات و برخورد خودروها از بین می‌روند.

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران با اشاره به تغییر در طراحی دیوارهای صوتی برای جلوگیری از سرقت اظهار کرد: در حال حاضر در طراحی این دیوارها تغییراتی ایجاد کرده و از موادی استفاده می‌شود که برای سرقت جذابیت نداشته و نوع اتصال این اقلام به همدیگر نیز به‌گونه‌ای انتخاب شده که در برابر سرقت مقاوم باشند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • توسعه و نوسازی شهر بوشهر مستلزم نگاه ملی است
  • ۷۰ درصد از بافت تاریخی بوشهر بهسازی و نوسازی شد
  • تعیین تکلیف املاک فاقد سند در بافت فرسوده پایتخت
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه
  • نصب ۴۳۰ متر مربع دیوار صوتی و نوسازی ۱۸۰ متر مربع دیوار صوتی طی یک سال گذشته
  • نگهداری و نوسازی دیوار‌های صوتی در پایتخت
  • نوسازی دیوار‌های صوتی در معابر پرتردد
  • قدیمی‌ترین نقشه بازترسیم شده بافت تاریخی شیراز رونمایی شد