Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر،   هیاتی از شورای جهانی صنایع دستی به ریاست حجاوی رئیس شورای صنایع دستی منطقه آسیا و اقیانوس آرام روز ۲۱ جولای وارد این کشور می‌شود. این هیات ضمن دیدار با مقامات عمانی، به ارزیابی میدانی و مطابقت شرایط این شهر با معیارهای شورا برای نامزدی ولایت بهلا جهت کسب لقب «شهر جهانی صنایع دستی» می‌پردازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین حال، شورای جهانی صنایع دستی منطقه غرب آسیا برای دومین دوره پیاپی به ریاست سلطنت عمان به عنوان معاون رئیس شورای جهانی صنایع دستی منطقه غرب آسیا رای داد.

ولایت «بهلا» در استان داخلیه که در مرکز عمان قرار دارد، از شهرهای تاریخی و باستانی عمان به شمار می‌رود و اهمیت فرهنگی و تاریخی و راهبردی است که در سال ۱۹۸۷ میلادی در لیست میراث جهانی به ثبت رسیده است.

این شهر دارای یک قلعه تاریخی است که ساخت اولیه آن به قرن های قبل از اسلام باز می‌گردد و براساس اسناد تاریخی در آثار معماری آن طرح‌های ایرانی بکار رفته و حتی در کاوش‌های تاریخی در این شهر، نمادهای ساسانی نیز کشف شده است.

وجود آثار ایرانی باستانی در این شهر، باعث شده تا در اسناد تاریخی عمان به تاثیرات فرهنگی حضور ایران پیش از اسلام در عمان اشاره داشته باشند.

در گوشه‌های مختلف این شهر، سنگرهای دفاعی همچنان وجود دارد که تاریخ نویسان آن را مربوط به جنگ‌های صورت گرفته میان عمانی‌ها و ایرانیان در قرن های اولیه هجری قمری و سپس بکارگیری از آن‌ها در راه مقابله با اشغال شهر توسط پرتغالی ها در قرن ۱۶ میلادی ارزیابی می‌کنند.

دیوار دفاعی شهر که دارای برج‌های مختلف مراقبتی نیز بوده و از آثار تاریخی شهر است تاریخ دقیق ساخت آن مشخص نیست اما براساس تاریخ نگاران و پژوهشگران ساخت آن به زمان حضور ایرانیان در این شهر باز می‌گردد.

علاوه بر وجود قلعه عظیم و دیوار دفاغی الواحه که قدمت تاریخی دارند، بنای مسجد جامع شهر است که برخی تاریخ ساخت آن را دوران حکومت خلیفه دوم می‌دانند اما براساس کاوش‌های صورت گرفته رسمی به سال ۵۲۸ هجری قمری باز میگردد و در این میان سکه‌های نقره مربوط به سال ۴۰۷ هجری قمری در زیر بنای این مسجد یافت شده است.

وزارت فرهنگ و میراث عمان، آثاری از زندگی در اطراف مسجد مربوط به ۳ هزار سال قبل از میلاد نیز کشف شده و با توجه به وجود ۷۳ قنات آب کشف شده در این شهر، نشان میدهد شهر بهلا یکی از خواستگاه‌های عمان است.

در مرکز شهر نیز بازار سنتی وجود دارد که مغازه‌داران که در محل های بهم چسپبده چوبی قرار دارند آثار سفالی و دیگر سوغات‌های تولید شده همچون ادویه جات و نقره در این شهر و گوسفند را به فروش می‌رسانند.

بازار بهلا از قرن‌های قبل یک بازار وقفی به شمار می‌رود و برای حفظ سنت دیرین این دیار، هم اکنون نیز زیر نظر وزارت اوقاف و امور اسلامی عمان اداره می‌شود.

این گزارش را رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران  در عمان نوشته و در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده است.

کد خبر 4672054 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: صنایع دستی ثبت جهانی عمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۸۰۷۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم الهدی: دشمنان اسلام چشم به ولایت معصوم دارند

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: جامعه المصطفی بازوی صادرکننده گفتمان انقلاب اسلامی است، از این جهت تلاش مسوولان و طلاب این مجموعه آموزشی در تقابل مستقیم با اراده شیطانی استکبار قرار دارد و مورد عنایت خاص امام زمان (عج) خواهد بود.

به گزارش ایرنا، سید احمد علم الهدی روز چهارشنبه در دیدار با هیات علما و رؤسای مدارس علمیه هندوستان با جمعی از طلاب جامعة المصطفی خراسان افزود: جامعة المصطفی العالمیه یکی از شجره‌های طیبه‌ای است که به برکت انقلاب اسلامی شکل گرفت تا همراه با مبانی دینی و ارزش‌های تشیع، گفتمان انقلاب اسلامی نیز به کشور‌های عالم تسری پیدا کند، بنابراین نباید این مولود مبارک را صرفاً یک نمایندگی آموزشی و یک جریان تعلیمی دانست.

وی بیان کرد: امروزه نه فقط دوستان و دلسوزان بلکه حتی دشمنان اسلام نیز از مسائل سیاسی عبور کرده و چشم به ولایت معصوم دارند، این منطقی است که به برکت انقلاب اسلامی جهانی شد تا هرکس در هر گوشه از این عالم، چشم به ظهور داشته باشد و امام زمان (عج) را در کانون توجه و تحلیل خود قرار دهد.

 

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه فرصت مدیریت مدارس و حوزه‌های علمیه در خطه‌ای همچون سرزمین هندوستان با گستره جمعیتی و فرصت‌های تبلیغی را غنیمت بدانید، افزود: همه این تلاش‌هایی که در عرصه تبلیغ دین در سرزمین هندوستان دارید، باید در استخدام پیروی از خط ولایت مداری امام زمان (عج) باشد.

وی گفت: اقتضای نوکری کردن در این آستان نیز به میدان‌داری در عرصه‌ای است که پرچم ولایت اهل‌بیت (ع) و معارف دینی را در عصر حاضر بلند کرده و اینجاست که اهمیت صیانت از انقلاب اسلامی موضوعیت پیدا می‌کند.

آیت الله علم‌الهدی اظهار کرد: بر طبق توصیف و تحلیل استادان برجسته، شیعه همچون پرنده‌ای با ۲ بال نهضت حسینی و قیام مهدوی است، بنابراین هرکس در جهت ترویج ارزش‌هایی مبتنی بر این اصول بکوشد، بیش از سایرین سربازی کرده و مورد عنایت امام زمان (عج) خواهد بود.

وی اظهار کرد: در موقعیتی که شما قرار دارید، هر مدرسه علمیه به مثابه اردوگاه بقیة الله (عج) است، بنابراین طوری عمل کنید که گویا از طرف امام زمان (عج) به این مسئولیت منصوب شده‌اید.

امام جمعه مشهد گفت: اگر امروز طلبه از فقه و اصول و کلام بهره‌مند باشد و سطوح عالی حوزه را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارد، اما از بینش سیاسی و تقید به انقلاب اسلامی بی‌بهره باشد، تلاش و مجاهدت او برای کسب علوم حوزوی راه به جایی نخواهد برد.

جامعة المصطفی العالمیة، نهاد علمی و بین‌المللی با هویت حوزوی است که با هدف گسترش علوم اسلامی و تربیت طلاب غیر ایرانی تشکیل شده است.

دیگر خبرها

  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • علم الهدی: دشمنان اسلام چشم به ولایت معصوم دارند
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • راه اندازی نخستین بازارچه صنایع دستی دربنای تاریخی ملک زاهدان بزودی
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد
  • اجرای ۸۰ پروژه مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • «نوشیجان» در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود